Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ύβρεις και απειλές στην αλβανική βουλή εναντίον του έλληνα αντιπροσώπου

 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΟΥΛΕ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗ ΣΤΑΣΗ

Σε ευθεία απειλή κι εξύβριση από το βήμα της αλβανικής βουλής προέβη σήμερα ο Ντασαμίρ Ταχίρι, βουλευτής του κόμματος των τσάμιδων εναντίον του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του κόμματος που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα, επειδή ο τελευταίος επέλεξε να μην σηκωθεί όρθιος κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής, εις μνήμη της «γενοκτονίας των τσάμιδων».

Η αλβανική βουλή έχει κηρύξει την  25 Ιουνίου ημέρα μνήμης της «γενοκτονίας των αλβανοτσάμιδων» από τον ελληνικό τακτικό στρατό.

Μετά την έλευση της ενός λεπτού σιγής, ο τσάμης βουλευτής πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προσωπικά στο Βαγγέλη Ντούλε είπε επί λέξει: «Βαγγέλη Ντούλε, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα εναπομείναν κουτάβι του Ζέρβα μέσα στην αλβανική βουλή. Θα σου δείξω εγώ πως κρατούν την ενός λεπτού σιγή όμως»

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα βουλευτή ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι προσωπική του υπόθεση, που πιγάζει αποκλειστικά από τα πιστεύω του, για το ποιον θα τιμά και δεν δέχεται καμία υπόδειξη επ’ αυτού. Ταυτόχρονα, επέκρινε την πρόεδρο του κοινοβουλίου για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αμέσως μετά την εκτόξευση των απειλών.

Η είσοδος στην αλβανική βουλή, μετά τις τελευταίες αμφισβητούμενες εκλογές, των δυο κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τους Τσάμιδες έχει προκαλέσει επανειλημμένα επεισόδια εις βάρος του έλληνα εκπροσώπου Βαγγέλη Ντούλε, αφού οι αντιπρόσωποί τους δεν δίστασαν μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, να κινηθούν απειλητικά εναντίον του μέσα στην ίδια την αλβανική βουλή. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν τότε μόνο με την παρέμβαση των σομάτων ασφαλείας.

Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου έδωσε σημαντική τροφή σε αλβανούς εθνικιστές να ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία με την προσάρτηση του Τετόβου των Σκοπίων αλλά και της λεγόμενης Τσαμουριάς (σημερινή Θεσπρωτία).

nenanews.eu
Διαβάστε περισσότερα...

Χρ. Γκότσης: Η Ελλάδα εγκατέλειψε τους Βλάχους της Αλβανίας, αν και έχουν ελληνική καταγωγή!

Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τους Βλάχους της Αλβανίας, αντίθετα με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, δηλ. τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα Σκόπια, που προσπαθούν να τους αφομοιώσουν.

Αυτό είναι το παράπονο - μήνυμα του προέδρου της Ένωσης των Βλάχων της Αλβανίας Χρήστου Γκότση, που το διατύπωσε στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ GR».
Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου της Δημοκρατίας Μπασέσκου, ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, παρατήρησε πως «ποτέ δεν ανήκαμε στο Ρουμανικό έθνος»...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΒΟΜΒΑ;

Πάλι μας ζάλισαν και θα μας ζαλίσουν για τους ''τρομοκράτες'', τη ψευτοδημοκρατία που είναι ισχυρή και δεν κινδυνεύει, τους δολοφόνους που θα πιαστούν και θα καταδικαστούν πάση θυσία, για την κοινωνία που δεν τρομοκρατείται, για την απάντηση που θα πάρουν η ανομία και η βία, κάποιοι θα πέσουν στη παγίδα να μιλάνε για τους κακούς αριστερούς και τα εξαρχειόπαιδα και άλλα τέτοια φαιδρά.

Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας (βλέπε εδώ και εδώ) δώσαμε ένα στίγμα της αλήθειας πέρα από τα καθιερωμένα κλισέ που ακούγονται στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αυτή είναι η δύναμη των blog άλλωστε. Να λένε αυτά που οι ξεπουλημένοι και προσκυνημένοι δημοσιοκάφροι κρύβουν παραπλανόντας το Λαό.

Η ''μαγική'' ερώτηση μετά από κάθε τέτοιο γεγονός είναι απλή: Ποιος ωφελείται;

Οι μόνοι που ωφελούνται λοιπόν από το χτεσινό γεγονός είναι η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα το σάπιο πολιτικό σύστημα. Και φυσικά τα παγκόσμια αφεντικά τους.
Κλασσικά εικονογραφημένα αποτελούν πλέον τέτοιες ενέργειες κάθε φορά που υπάρχει κοινωνική αναταραχή και οι πολιτικάντηδες θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό.
Πάντα βεβαίως υπάρχουν πολλοί παράμετροι και κίνητρα για μια τέτοια ενέργεια.
Εκτός από αυτούς που ήδη αναφέραμε κρατήστε και το παρακάτω.
Γράφαμε πριν 2 μέρες (εδώ)
 ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ,ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΛΕΝΕ:
ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;
H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ;''ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ - ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ'' ΚΑΙ ''ΣΥΜΜΑΧΟΙ''- ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ'', ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.

Οι προδότες και τα αφεντικά τους δεν κινδυνεύουν από κανένα νεοταξικό δουλικό που εδρεύει στα Εξάρχεια. Και από καμιά ελεγχόμενη τρομοκρατική οργάνωση. Είτε αυτή λέγεται 17Ν, είτε ''Επαναστατικός Αγώνας'', είτε ''Πυρήνες της Φωτιάς'' και άλλα τέτοια κατασκευάσματα. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και για εκείνους που καταπίνουν αμάσητο ότι τους πλασάρουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Γνωρίζουν οι προδότες και τα αφεντικά τους από ποιον κινδυνεύουν πραγματικά.
Ένα μικρό δείγμα άλλωστε το έχουν ήδη πάρει μετά από τις δεκάδες επιθέσεις με γιούχες, γιαούρτια, καφέδες, αυγά και πληθώρα ζαρζαβατικών σε βουλευτάδες και στο Τζέφρυ ακόμα, κι αυτές δεν έγιναν από κανέναν ελεγχόμενο κρατικό ή παρακρατικό σκουλίκι.
Αλλιώτικο είδος ανθρώπου ο Έλλην.
Παράξενο και απρόβλεπτο.
Όσο καλά κι αν το έχουν μελετήσει αυτοί που θέλουν την εξοντωσή του πάντα βρίσκει τρόπους να τους πονοκεφαλιάζει.
Κει που θαρρείς πως ξεμπέρδεψες μαζί του και τον νίκησες, εκεί σηκώνει το κεφάλι και στη φέρνει χαλόντας σου τα σχέδια.

Αυτή τη φορά οι ντόπιοι προδότες και τα αφεντικά τους είναι πιο διαβασμένοι από ποτέ.
Ξέρουν ότι οι δυνάμεις καταστολής της αντίδρασης που έρχεται είναι ανίκανες να διαχειριστούν την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργέιται μέρα με τη μέρα..Άλλωστε οι ίδιοι τους κατάντησαν έτσι και όχι τυχαία.
Έτσι θέλουν να φτιάξουν πολυεθνική αστυνομία και να φέρουν ξένους στρατούς για να επιβάλουν την τάξη, μιας και οι ντόπιοι πλέον δεν τους κάνουν.
Όσο κι αν προσπάθησαν να δημιουργήσουν δημοσιουπαλληλική συνήδειση (με την κακή έννοια πάντα) στα Σώματα Ασφαλείας γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν Έλληνες την κρίσιμη ώρα που δεν θα δεχτούν να υπακούσουν στις διαταγές τους. Άσχετα αν αυτό έκαναν πιστά μέχρι σήμερα.
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και το ξέρουν.
Για κακή τους τύχη όμως πάλι θα μείνουν με τα σχέδια ανα χείρας...
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...


Στις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ βρέθηκε το οπλοστάσιο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ...
και μία μόλις μέρα μετά , στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ παραλαμβάνει το C4I.
Έναν μήνα μετά να και μία βόμβα κι ένας ακόμα αθώος ...νεκρός. Τυχαίο; Μα... φυσικά!!!
Κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου...
Μόλις εξαρθρώθηκε ο Επαναστατικός Αγώνας και βρέθηκαν οι ρουκέτες , βιάστηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσουν ότι ΔΕΝ παραλαμβάνουν το C4I... καθώς ήταν σίγουροι ότι ΔΕΝ κινδυνεύουν πλέον από τους "αριστερούς", "αυθόρμητους" επαναστάτες με τους λογαριασμούς στη CITIBANK.
Αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά ... δεν είναι και δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα των πεινασμένων μερικούς ακόμα φονιάδες αθώων ανθρώπων με "επαναστατική" προβιά...για να αναλάβουν να πείσουν κάποιον υπουργό να παραλάβει ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα ΙΔΙΑ ακριβώς συνέβησαν και παλιότερα με τον Βουλγαράκη.
Και τότε ο Βουλγαράκης είχε ζητήσει την επανεξέταση της σύμβασης του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συστήματος ασφαλείας.(βλέπε άρθρο Καθημερινής επάνω)
Πάλι για την παραλαβή του C4I μιλούσαν, πάλι οι Αμερικάνοι ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ τους Έλληνες πολιτικούς, πάλι ... "αυθόρμητοι" επαναστάτες με λογαριασμούς στη CITIBANK ... έκαναν την "επανάστασή" τους με βομβιστική επίθεση ενάντια στο υπεύθυνο παραλαβής υπουργό.
Δεν πειράζει κύριε Παπανδρέου και κύριε Χρυσοχοϊδη. Ένας ακόμα ασήμαντος "Κορκονέας" στο βωμό της λαμογιάς σας... ο σημερινός νεκρός υπασπιστής σας.
Κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στις αναταραχές της Αθήνας,
κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων της Ελληνικής κυβέρνησης,
κρατείστε μυστική την εμπλοκή των Αμερικανών στα περισσότερα ΔΗΘΕΝ τρομοκρατικά χτυπήματα... κι αυτοί θα σας κρατήσουν στην εξουσία για άλλα 20 χρόνια.
5-10 νεκροί αστυνομικοί πάνω-κάτω δεν κοστίζουν και τίποτα...ειδικά όταν οι κωλοφυλλάδες των Αμερικάνων (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥ-CIA, ΔΟΛ κλπ) φροντίζουν να τους απαξιώσουν με κάθε ευκαιρία στα μάτια του κοσμάκη και ειδικά των φωνακλάδων της αριστεράς που τους δασκάλεψαν εδώ και χρόνια να θεωρούν τους μπάτσους των 900 ευρώ υπεύθυνους για όλα τα κακά της μοίρας μας.
Οι "τρομοκράτες" δεν αγγίζουν ΠΟΤΕ Λαλιώτηδες, Τσοχατζόπουλους, Λαμπράκηδες, Μητσοτάκηδες, Μπόμπολες, Αλαφούζους κλπ λαμόγια που κατέκλεψαν αυτή τη χώρα αλλά ... μόνον όσους δεν χορεύουν "σωστά" (!) τους αμερικάνικους χορούς των δισεκατομμυρίων μας.
ΤΕΛΟΣ

http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/06/c4i-saic.html

το είδαμε στο taxalia
Διαβάστε περισσότερα...

Ο από μηχανής Θεός της "Τρομοκρατίας"

Το ενδεχόμενο η βόμβα να μην ήρθε απ' έξω δεν τ' ακούσαμε από κανέναν!

Η πρωτοφανής,ίσως και στα παγκόσμια χρονικά,αποψινή έκρηξη στην καρδιά του Υπουργείου που υποτίθεται προστατεύει τον πολίτη είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η μεγαλύτερη ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους.Δεν μένει τίποτα άλλο εκτός από εισβολή "τρομοκρατών" στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατάλυση ουσιαστικά του κράτους,απροστάτευτοι ακόμα και οι ίδιοι οι υπουργοί μέσα στα υπουργεία τους.
Παρ' όλα αυτά οι πολιτικάντηδες το βιολί τους.Ο ένας μετά τον άλλον έτρεξαν να κάνουν τις καθιερωμένες δηλώσεις τους.Μπλα,μπλα,μπλα,θλίψη και συμπάθεια για τα θύματα και παλικαρισμοί για σύλληψη των "τρομοκρατών" με την υποσημείωση ότι οι δημοκρατικοί μας θεσμοί είναι θωρακισμένοι και δεν πλήττονται. 
Ημαρτον υποκριτές και φαρισαίοι,απόψε κατέρρευσε και η τελευταία υποψία ύπαρξης Κράτους!
Αν με τόση ευκολία μπορούν κάποιοι να κτυπήσουν τον Υπουργό του ίδιου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,τότε ποια ασφάλεια να αισθάνεται ο πολίτης της Αθήνας,της επαρχίας και των παραμεθόριων περιοχών.Ποιος και πως θα προστατέψει τον ίδιο,την οικογένειά του και την περιουσία του;
Κάθε τόσο με τυμπανοκρουσίες συλλαμβάνονται "τρομοκράτες" κι όμως οι "τρομοκράτες" είναι εδώ!
Ξέφραγο αμπέλι,ένα γενικό μπάχαλο,λόγια-λόγια και μόνο λόγια χωρίς καμιά λογική συνέχεια και συνέπεια.
Η κοινωνία ασφυκτιά υπό το βάρος των μέτρων και του αβέβαιου μέλλοντος και μ' ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πάει κι έρχεται αλλάζοντας κάθε ώρα άρθρα και παραγράφους.

Και πάνω στο γενικό χαμό και το στρίμωγμα της Κυβέρνησης κι από δικούς της Βουλευτές εμφανίζεται ο από μηχανής θεός "Τρομοκρατία",όπως εμφανίζονταν και η 17Ν,με το πιο εντυπωσιακό μέχρι σήμερα χτύπημα στον ασφαλέστερο θεωρητικά χώρο.

Τροφή για σενάρια κι αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ολοι οι Σαϊνιδες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής πιάσανε στασίδι κι ερευνούν για το πως κι από ποιους μπήκε η βόμβα στο υπουργείο κι έφτασε μέχρι τον 7ο όροφο στο γραφείο του υπουργού με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και να ισοπεδωθεί το γραφείο του υπουργού!Εικασίες,υποθέσεις,σενάρια,απορίες,αντεγκλήσεις και η παραφιλολογία καλά κρατεί με διακοπή για διαφημίσεις.
Το ενδεχόμενο η βόμβα να μην ήρθε απ' έξω δεν τ' ακούσαμε από κανέναν! 
Οχι άλλες δηλώσεις,όχι άλλα μιξοκλάματα,τέρμα η υποκρισία.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP