Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο κείμενο της εκκλησίας, για τη θέση της στην Επανάσταση του 1821. Στο φυλλάδιο "Προς το λαό" που θα διανεμηθεί στους ναούς, περιγράφεται η θέση της Ιεράς Συνόδου.

Αναδημοσίεση απο το taxalia

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΙΛΗΤΟ

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΑΣΕ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ "ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ!

ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ"!


 Κότες αποδείχτηκαν οι νταήδες της κυβέρνησης, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις απαιτήσεις των Ελλήνων, αλλά τρέχουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της ακροαριστεράς που υποκινεί και τις "απεργίες πείνας" των λαθρομεταναστών. Πριν λίγα λεπτά έγινε συνάντηση "αλληλέγγυων" (βλέπε Γιαννόπουλο, Κούρτοβικ, Χρονόπουλο της προοδευτικιάς νεολαίας), επιτροπής των "απεργών" (που βρήκαν δύναμη να πάνε στη συνάντηση;;;) με τους υπουργούς Ραγκούση, Παπουτσή, Λοβέρδο και συζύγου Νταλάρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου. Οι υπουργοί λοιπόν έδωσαν ανταλλάγματα ικανοποιητικά, όπως επ' αόριστο διαμονή και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πηγαινοέρχονται στις πατρίδες τους! Αυτή τη στιγμή οι ακροαριστεροί "αλληλέγγυοι" και οι λοιποί σπεύδουν στην Υπατία για να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να απαντήσουν στην κυβέρνηση! Και επειδή νομίζουν πως τρώμε κουτόχορτο... Οι "αλληλέγγυοι" έκαναν και έναν ακόμη εκβιασμό στην κυβέρνηση, που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, οι οποίες ανήκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στους ίδιους (περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το θέμα). Το γεγονός πάντως είναι ότι σε αυτό το κράτος κουμανταδόροι είναι οι αριστεριστές, που βρίσκουν μια χαρά ευήκοα ώτα στους κυβερνώντες, που με τη σειρά τους απο τους ίδιους χώρους έχουν περάσει!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδρομική..με χιονοθύελα στην Κερατέα!

Αιφνιδιαστική επιχείρηση στην φρουρούμενη βάση των μηχανημάτων στην κορυφή του Ορβριόκαστρου, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι της Λαυρεωτικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν δύο από τα τρία χωματουργικά μηχανήματα του εργολάβου, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας. Η καταδρομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εν μέσω ισχυρής χιονοθύελλας. Οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τους περίπου 20 αστυνομικούς που με τέσσερα τζιπ φρουρούσαν τα μηχανήματα, τους ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν στόχος οι ίδιοι και στη συνέχεια, αφού έσπασαν με τσεκούρια τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος, τα περιέλουσαν με βενζίνη και τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς.

Οι περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, αμέσως μετά αποχώρησαν χωρίς να συγκρουστούν με την αστυνομία.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια:Κακοποιοί Βεβήλωσαν την Παναγία και Τραυμάτισαν σοβαρά τον Νεωκόρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας.... !

Σήμερα το πρωί (7/3) και περί τις 6:30 ιερόσυλοι εισέβαλαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης μας. Αφού γρονθοκόπησαν βάναυσα το νεωκόρο του Ναού, εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο και έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, βεβήλωσαν την εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, που είναι Πολιούχος και Προστάτιδα της πόλης μας, αφαιρώντας όλα τα τάματα και προκαλώντας ταυτόχρονα και φθορές στην ίδια την εικόνα. Το νεωκόρο βρήκαν ενορίτες και οι ιερείς του Ναού οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Με την βοήθεια της Παναγίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά δεν έχει ανακτήσει ακόμα τις αισθήσεις του για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το συμβάν που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή ενός βιοπαλαιστή οικογενειάρχη. Όλα όσα αφαιρέθηκαν δεν έχουν καμία απολύτως αξία μπροστά στην αξία της Θεόδοτης ανθρώπινης ζωής και εκφράζει την ευχή επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή οι ληστές να οδηγηθούν στη μετάνοια και να μη προκαλέσουν άλλο κακό. 
 
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στό ἀνακοινωθέν τῆς 2ᾳς Μαρτίου 2011 πού ἔτυχε σκληρῆς κριτικῆς καί εἰρωνικοῦ σχολιασμοῦ ἀπό τούς κατεγνωσμένους διατάκτες καί ὑπεργολάβους τοῦ ἔντυπου καί ἠλεκτρονικοῦ τύπου τοῦ διεθνιστικοῦ σιωνιστικοῦ λόμπυ, ἀναφέρθηκα σέ μία μόνο πτυχή τοῦ φασιστικῆς ἐμπνεύσεως νομοσχεδίου Καστανίδη γιά τήν «καταπολέμηση ὁρισμένων μορφῶν ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας μέσῳ τοῦ ποινικοῦ δικαίου» πού ἀφορᾶ στήν γιά πρώτη φορά θεσμοθέτηση ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη τῆς ἀντιθέου καί αὐθαίρετης ἀλλαγῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας μέ τήν πρόβλεψη καί ἑτέρου γενετησίου, στό ἀνθρώπινο εἶδος, προσανατολισμοῦ πέραν τοῦ κατά φύσιν ὑπάρχοντος.

Τό ὁλοκληρωτικῆς ὅμως ἐμπνεύσεως τερατούργημα ἐνοχοποιεῖται περαιτέρω γιά ποινικές διατάξεις ἐντελῶς ἀόριστες κατά παράβαση τοῦ ἄρθρου 14 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος καί τοῦ ἄρθρου 10 τῆς Εὐρωπαϊκῆς Σύμβασης τῶν Δικαιωμάτων τοῦ ἄνθρώπου γιά τήν ἐλευθερία τῆς ἔκφρασης. Καταστρατηγοῦνται ἀκόμη μέ αὐτό, τό ἄρθρο 7 τοῦ Συντάγματος καί τό ἄρθρο 7 τῆς Εὐρωπαϊκῆς Συμβάσεως τῶν Δικαιωμάτων τοῦ ἀνθρώπου, πού κατοχυρώνουν τήν ἀρχή ὅτι ὁ ποινικός νόμος πρέπει νά εἶναι σαφής καί ὁρισμένος. Παραβιάζεται ἀκόμη τό ἄρθρο 16 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος πού προστατεύει τήν ἐλευθερία τῆς τέχνης, τῆς ἐπιστήμης καί τῆς ἔρευνας.

Ὁ ἐντελῶς ἀσαφής ὅρος «ἐχθροπάθεια» πού καθιερώνεται μέ τό ἄρθρο 3 τοῦ νομοσχεδίου ἀναφερόμενος στήν «καλλιέργεια καί ἐξωτερίκευση αἰσθημάτων μίσους καί ἀντιπαλότητας», ὅπως στό ἄρθρο 2 τοῦ αὐτοῦ νομοσχεδίου ἐπεξηγεῖται, δίνει τό περιθώριο νά ἑρμηνευθῇ ἡ ὁποιαδήποτε ἐπιστημονική ἤ ἱστορική ἄποψη ὡς ἐπίθεση «κατά ὁμάδος ἤ προσώπου πού προσδιορίζονται ἀπό τήν φυλή, τό χρῶμα, τήν θρησκεία, τήν ἐθνική ἤ ἐθνοτική καταγωγή, τό γενετήσιο προσανατολισμό, ἤ κατά πραγμάτων πού χρησιμοποιοῦνται ἀποκλειστικά ἀπό τίς παραπάνω ὁμάδες ἤ πρόσωπα» καί ποινικοποιεῖ «ὀργουελικά» καί κατά παράβαση κάθε δημοκρατικῆς ἔννοιας τόν πολιτικό λόγο, τήν ὅποια ἐπιστημονική ἄποψη, τή σκέψη, τίς ἰδέες ἀκόμη καί τά συναισθήματα...
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Γ.Αυξεντίου και Ε.Παλληκαρίδη από το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ

Σας καλούμε την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011, στην μεγάλη εκδήλωση στο οίκημα μας, Παιανίας 5-7, Ζωγράφου, για τους Ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Ομιλητής ο κ. Αυγουστής Ευσταθίου, Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και συμπολεμιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου 

Την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, θα τελέσουμε το Εθνικοθρησκευτικό Μνημόσυνο των ηρώων μας Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Γουδί. Στο μνημόσυνο θα παραστεί ο Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α., συμπολεμιστής του Ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, κ. Ευσταθίου Αυγουστής. Αναχώρηση από το οίκημα μας(Παιανίας 5-7, Ζωγράφου) η ώρα 10:00 πμ.
(Το μνημόσυνο θα τελεστεί κατά την δεύτερη Θεία Λειτουργία, στις 11:30 πμ) Για επικοινωνία: 2107754760, 6998052131, Λάζαρος

ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ)

Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου,
γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα,
το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα,
όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος, βρίσκουμε τη φλέβα
που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης, χαμογελάμε.


Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύντροφο Ηλία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP