Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Διαδικτυακός διάλογος των μπουραντάδων της ΕΛΑΣ με πολίτες

Κανένας διάλογος με τους δεσμοφύλακες του Ελληνικού λαού ! 
Κανένας διάλογος με αυτούς που πληρώνονται για να δερνουν τον φτωχό εργαζόμενο , τον άνεργο πατέρα !
Κανένας διάλογος με αυτούς που ψεκάζουν ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ (όσο κι αν λένε το αντίθετο) τους νέους και τις νέες μας !
Κανένας διάλογος με αυτούς που πληρώνονται κανονικά και με πολύ μεγαλύτερες απολαβές απο τον μέσο εργαζόμενο για να προστατεύουν τους βασανιστές του λαού !
Κανένας διάλογος με αυτούς που δέρνουν γεροντάκια !
Κανένας διάλογος με αυτούς που προστατεύουν ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ τους φονιάδες μαχαιροβγάλτες λαθρομετανάστες !
Κανένας διάλογος με τους μπάτσους που συλλαμβάνουν εδώ και χρόνια τους Πατριώτες , κανένας διάλογος με αυτούς που βεβήλωσαν την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα !
Κανένας διάλογος με αυτούς που προκαλούν χυδαία τις Ελληνίδες αν τύχει και περάσουν μπροστά απο διμοιρία...

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκινά από σήμερα ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέτουν, μέσω του διαδικτύου, τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και τη...
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον Δήμο Πειραιά

Πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 90 ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ∆ήµου Πειραιά της ∆ιεύθυνσης Καθαριότητας.

Υ.Ε. Εργατών-τριων Καθαριότητας
∆.Ε. Οδηγών Γ'Α κατηγορίας (Για οχήµατα µε ψηφιακό ταχογράφο)
∆.Ε. Χειριστών Μηχανηµάτων Έργου Καλαθοφόρων
∆.Ε. Χειριστών Μηχανηµάτων Έργου Φορτωτών-Εκσκαφέων
∆.Ε. Χειριστών Μηχανηµάτων Έργου Καδοπλυντηρίων
∆.Ε. Χειριστών Μηχανηµάτων Έργου...
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη πέντε συμβασιούχων για το ΚΕΠ Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσε τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά πέντε άτομα για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που εδρεύει στο Ηρακλείου, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) μήνες. Εξ αυτών ο ένας πρέπει να είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι άλλοι τέσσερις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς...
Διαβάστε περισσότερα...

Αρκούδα επιτέθηκε σε τουρίστες

ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !

Τον τρόμο έζησαν δύο Ιταλοί τουρίστες, όταν θηλυκή αρκούδα τους πλησίασε σε περιοχή των Πρεσπών Φλώρινας, όταν -άθελά τους- την προκάλεσαν.

Συγκεκριμένα, έξω από την κοινότητα Πύλη, σε δασωμένη περιοχή και κοντά σε πηγή, οι δύο τουρίστες αντίκρισαν μικρό αρκουδάκι, το οποίο και πλησίασαν με σκοπό να το φωτογραφίσουν.

Όλα καλά, μέχρι την ώρα που εμφανίστηκε η μητέρα του, η οποία εξαγριωμένη τους κυνήγησε και ακινητοποίησε τον έναν, προκαλώντας του, ευτυχώς, ελαφρά...
Διαβάστε περισσότερα...

Δηλητηριάζουν τα άγρια πτηνά της Κρήτης

Αύξηση των περιστατικών δηλητηρίασης μεγάλων αρπακτικών πουλιών παρατηρήθηκε τον Ιούλιο στην Κρήτη, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) να παραλαμβάνει για πρώτες βοήθειες και αποκατάσταση 1-2 πτηνά την εβδομάδα σε άσχημη κατάσταση.

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα πουλιά που δεν εντοπίζονται και πεθαίνουν αβοήθητα στην κρητική ύπαιθρο, τότε ο ρυθμός μείωσης της άγριας πανίδας της Κρήτης από την ανεξέλεγκτη και παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το νεαρό όρνιο...
Διαβάστε περισσότερα...

Βουλγαρία: «Πονοκέφαλος» η περιθωριοποίηση των Ρομά

τι τραβάνε και οι Βούλγαροι με τους παγκόσμιους αντιρατσιστές...

Η περιθωριοποίηση της κοινότητας των Ρομά στη Βουλγαρία παραμένει το πλέον πιεστικό ζήτημα που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βουλγαρία, αναφέρεται σε έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2011.

Άλλα προβλήματα που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite» τονίζονται στην έκθεση είναι η...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP