Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ...

Μεταφέρουμε με επιφύλαξη καταγγελία αναγνώστη και ψάχνουμε το περιστατικό...

''Σήμερα το μεσημέρι στη Μύκονο η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και είχαμε ανταλαγή πυροβολισμών. Αφορμή δόθηκε όταν ένας Έλληνς πολίτης λογομάχησε με τοπικούς βουλευτές κατηγορώντας τους, σύμφωνα με στοιχεία που έπεσαν στα χέρια του, για παιδοφιλία!
Στη συνέχεια ο πολίτης πήγε στο σπίτι του και ξαφνικά 5-6 άτομα αλβανικής καταγωγής επιτέθηκαν με πυροβολισμούς στο σπίτι με σκοπό να του κλείσουν το στόμα.
Εκείνος αντιστάθηκε και η περιοχή έγινε...Βαγδάτη!!
Πυροβολούσαν επί ένα μισάωρο το σπίτι αλλά ο πολίτης με την οικογένειά του κατάφερε να τους τρέψει σε φυγή. Η αστυνομία έφτασε καθυστερημένα στο σημείο χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.''

Ψάχνουμε στοιχεία για το περιστατικό και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεώτερο.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Ο ΤΑΜΗΛΟΣ


Σας θυμίζουμε το θέμα.
Τη 1η Αυγούστου δημοσιεύουμε θέμα στο egersis σχετικά με τη στήριξη που ζητούσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) Μιχάλης Ταμήλος από το ΛΑ.Ο.Σ ενώ είχε προηγηθεί κόντρα του με τον Ροντούλη για το θέμα της προβολής  του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Στις 3 Αυγούστου ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ Αξιωματικός Ε.Α κ.Μακρυγιάννης Χρήστος μας στέλνει επιστολή που αναφέρει:
Σας πληροφορούμαι οτι σε σχετικό δημοσίευμα του blog σας σχετικά με στήριξη του ΤΑΜΗΛΟΥ απο το ΛΑΟΣ δεν υπαρχει ίχνος αληθείας ούτε εντολή έχει έρθει ούτε τον βελόπουλο είδε ο ΤΑΜΗΛΟΣ ε'ιδε μόνο τον αναπληρωτή γραμματέαΓαρουφαλιά και τίποτε άλλο .Εμείς δεν ξεχάσαμε αλλά σας παραπέμπουμε σε συνέντευξη μας στα τοπικά ραδιοφωνα η οποία αναδημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες οτι στήριξη Ταμήλου δεν υφίσταται .έγινε δε γνωστό σε όλους .... οτι η Ν.Ε ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΘΕΙ αν συμβεί κατι τέτοιο
με εκτιμηση
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ε.Α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Στις 4 Αυγούστου παρεμβαίνει ο υποψήφιος Περιφεριάρχης Αττικής Άδωνις Γεωργιάδης και μας επιβεβαιώνει σχετικά με τη στήριξη Ταμήλου και ουσιαστικά αδειάζει τον πολιτευτή του κομματός του.
Το Σεπτέμβρη επαναρχόμαστε  και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Δήμου Τρικάλων όπου μας αναφέρει ότι μετά απο συνάντηση μεταξύ Ροντούλη - Ταμήλου διαπιστώθηκε ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει και ότι το ΛΑ.Ο.Σ τον στηρίζει κανονικά. Στο άρθρο αυτό αποκαλύπτουμε επίσης το ψέμα του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις εξηγήσεις που δόθηκαν για την προβολή του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικάλων.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να μάθουμε ότι ο πολιτευτής  κ.Μακρυγιάννης Χρήστος που διέψευδε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει στήριξη του κομματός του στον Ταμήλο και έλεγε ότι η Ν.Ε. Τρικάλων θα παραιτηθεί αν συμβεί κάτι τέτοιο επιλέχτηκε ως Αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων στον συνδιασμό "Ελεύθεροι Θεσσαλοί" του Ροντούλη και του ΛΑ.Ο.Σ

Δείτε το δημοσίευμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την αξιοπιστία των λόγων τους.


Ο Βουλευτής και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Αστέριος Ροντούλης συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντι περιφερειάρχη Τρικάλων  Μακρυγιάννη Χρήστο και στελέχη του συνδυασμού (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΙ ) Την 1-Οκτωβ. μετέβησαν στην Εισαγγελεία Τρικάλων όπου κατέθεσαν μηνυτήριο Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μη ολοκλήρωση του έργου της Ε.Ο  Τρικάλων -Λαρίσης . κτλ κτλ

Αυτοί ζητάνε τη ψήφο σας στη Θεσσαλία. Να τους χαίρεστε....

egersis Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ...

 ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...



Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν συνεχώς στην Ισλανδία. Οι σχέσεις πολιτικών και λαού έχουν αλλάξει θεαματικά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου του πολιτικού κατεστημένου. Αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων καθορίζουν από πέρυσι τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις, με τα κόμματα, τους βουλευτές και την κυβέρνηση της χώρας να υποχρεώνονται κάθε τόσο σε βίαιες αναπροσαρμογές της πολιτικής τους για να μην έλθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους οργισμένους πολίτες, οι οποίοι αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αυτής της αφιλόξενης νησιωτικής χώρας του μακρινού Βορρά βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους.

Πάνω από 8.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις το κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Αβγά, μπογιές, ρολά χαρτιού υγείας, ντομάτες, μπουκάλια νερού και πάσης φύσεως αντικείμενα εκσφενδονίζονταν εναντίον του Αλθινγκι, όπως αποκαλείται το ισλανδικό κοινοβούλιο.

Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της χώρας που έχει μόλις 190.000 κατοίκους και φυσιολογικά έχει την ηρεμία μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Ευρώπης, ζούσε στιγμές έντασης που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία για την Ισλανδία μέχρι τώρα.

Η αστυνομία είχε στήσει μεταλλικά οδοφράγματα για να αποτρέψει την έφοδο του κόσμου στο κτίριο της Βουλής. Μονάδες σιδηρόφρακτων αστυνομικών με εξοπλισμό δακρυγόνων, ασπίδων και χημικών για την αποκατάσταση της τάξης είχαν κυκλώσει το κοινοβούλιο, σε μια χώρα όπου πριν από την παρούσα κρίση οι προηγούμενες συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών είχαν γίνει πριν από... εξήντα (!) χρόνια, με αφορμή την απόφαση της τότε κυβέρνησης να εντάξει την Ισλανδία στο ΝΑΤΟ.

Ο αστυνομικός κλοιός προστασίας στους υπουργούς και βουλευτές είχε στόχο επίσης να αποτρέψει την εκ νέου γελοιοποίηση της πρωθυπουργού Γιοχάνα Σίγκουρδουρντόουτιρ, η οποία την περασμένη εβδομάδα παρήλαυνε στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου αηδιαστικά περιχυμένη με αβγά και χρώματα που είχαν εκσφενδονίσει εναντίον της διαδηλωτές, όπως και εναντίον υπουργών και βουλευτών που τη συνόδευαν.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, μετά από ασταμάτητες διαδηλώσεις επί μήνες οι Ισλανδοί ανέτρεψαν τον δεξιό πρωθυπουργό Γκέιρ Χόρντε, ο οποίος αρνιόταν πεισματικά να παραιτηθεί. Στις εκλογές που ακολούθησαν μετά από ένα τρίμηνο έδιωξαν τη Δεξιά και ανέδειξαν κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών, με τη στήριξη των Πράσινων και της Αριστεράς.

Λίγους μήνες αργότερα, η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις του ΔΝΤ, των Αγγλων και της ΕΕ. Ταπεινωμένη υποχρεώθηκε να υπογράψει μια επαίσχυντη συμφωνία υποταγής στις απαιτήσεις των Βρετανών τραπεζιτών, η οποία μετέφερε στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών τα χρέη των τυχοδιωκτών Ισλανδών τραπεζιτών. Οι Ισλανδοί πολίτες θύμωσαν με την ψοφοδεή κυβέρνησή τους και ξαναβγήκαν στους δρόμους, αρνούμενοι να αποδεχθούν νέα βάρη για τα οποία δεν ήταν υπεύθυνοι.

Νέος κύκλος μαχητικών διαδηλώσεων, νέα νίκη: πειθανάγκασαν τον δεξιό πρόεδρο της χώρας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον να προβεί στην πρωτοφανή επίσης κίνηση της άρνησης να υπογράψει την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής υπέρ της συμφωνίας, οδηγώντας έτσι το θέμα σε δημοψήφισμα τον Μάρτιο.

Εκεί έγινε το απίστευτο: οι Ισλανδοί κατεξευτέλισαν την κεντροαριστερή κυβέρνηση που είχαν φέρει στην εξουσία ως "σωτήρα" πριν από λιγότερο από έναν χρόνο! Με το απίστευτο για δημοκρατική χώρα ποσοστό του... 93,2% είπαν "Οχι" στη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση, ενώ "Ναι" είπε μόνο το... 1,8%! Ετσι η Ισλανδία δεν πληρώνει αυτή τη στιγμή τίποτα για τα χρέη των τραπεζών, καθώς νέα συμφωνία δεν έχει γίνει και οι ξένοι δανειστές ή καταθέτες των ισλανδικών τραπεζών το παίρνουν σιγά σιγά απόφαση ότι θα χάσουν σχεδόν όλα τα λεφτά τους.

Οι οργισμένοι Βίκινγκ δεν σταμάτησαν εκεί. Αφενός τώρα με τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις τους και τις ενέργειες εξευτελισμού των πολιτικών αποδομούν σιγά σιγά όλο το πολιτικό ισλανδικό κατεστημένο και αφετέρου ώθησαν τους κεντροαριστερούς βουλευτές να παραπέμψουν σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο τον ανατραπέντα δεξιό πρωθυπουργό Χόρντε, μήπως και διασωθούν πολιτικά οι ίδιοι από τη λαϊκή οργή, πράγμα απίθανο.

Οι τράπεζες τους παίρνουν και τα σπίτια
Οι διαδηλώσεις έπιασαν τόπο: η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις κρατικοποιημένες τράπεζες να δώσουν και νέα παράταση σε πολίτες που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για στεγαστικά δάνεια, προχωρώντας παράλληλα σε νέα αναδιάρθρωση των δανείων τους. Υπολογίζεται ότι 14.000 ιδιοκτήτες σπιτιών δεν είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους (αφορά το 14% των νοικοκυριών της χώρας). Το 20% των 7.900 μονογονεϊκών νοικοκυριών δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα. Επιπροσθέτως, καθώς το εισόδημα των Ισλανδών μειώθηκε κατά μέσο όρο 20% το 2009, η κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι περίπου το 40% των ισλανδικών νοικοκυριών είναι από τεχνική σκοπιά χρεοκοπημένο!
ΑΠΟ ΤΟ ''ΕΘΝΟΣ''
Διαβάστε περισσότερα...

Υπήρξαμε και εμείς μετανάστες...

Θα τελειώσει κάποτε αυτή η καραμέλα του "υπήρξαμε και εμείς μετανάστες";


Το χάλι που βιώνουμε όλοι οι Ελληνες με την "έτσι θέλω" εισβολή 3 εκατομμυρίων ξένων στην πατρίδα μας δεν πρόκειται να αλλάξει με δακρύβρεχτες συγκινητικές αναλύσεις αλλοτινών εποχών.... βλέπετε, εμείς μιλάμε για το σήμερα, για το παρόν και το μέλλον χιλιάδων μόνιμων Ελλήνων κατοίκων του 6ου και 5ου διαμερίσματος της Αθήνας αλλά και για χωριά και πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας και εσείς απαντάτε με στοιχεία και γεγονότα του παρελθόντος, του βαθύτατου παρελθόντος, όχι του πρόσφατου.Κι επειδή μερικοί πιστεύετε πως δεν έχουμε μνήμη (ενώ οικειοθελώς προσφέρεστε να μας βοηθήσετε να την ανακτήσουμε) να σας θυμίσω λίγα στοιχεία που τεχνηέντως αποφεύγετε να αναφέρεται όταν μιλάτε για Έλληνες μετανάστες...
Διαβάστε περισσότερα...

e-πιλογές

Κάποιος "τρελός" που φώναζε.... Μέρος 1ο 

Αιδώς Αργείοι! (σχετικά με τα σχολικά βιβλία στη Β. Ήπειρο)

Τοξικό «ποτάμι» πνίγει 3 επαρχίες της Ουγγαρίας

Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει πια άτυπη συγκυβέρνηση – επιθυμεί υπουργείο

 

Όχι , κ. Ερντογάν. Δεν φταίνε οι εξοπλισμοί. Φταίνε οι μίζες!

"Πολυκατάστημα" με “μαϊμούδες” στο κέντρο της Αθήνας

Τουρκία: εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Η Μυτιλήνη τίμησε την Χαρά Νικοπούλου

 

Μητροπολίτης Άνθιμος "Τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουμε την Παγκοσμιοποίηση;"

Στην αντεπίθεση η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου με μήνυση και αγωγή κατά του δημάρχου Ορφέα

Το Ψυχικό, η Εκάλη, η Πολιτεία εναντια στο ρατσισμό...

30/10 - Πορεία για την διάσωση του αρχαιολογικού χώρου Αλλιανών

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP