Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στα πολιτικά γραφεία

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες υποψήφιοι όλων των κομμάτων ζητούν την ψήφο μας και υπόσχονται (μεταξύ άλλων)ότι αν τους ψηφίσουμε θα…. «πατάξουν» την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή,θα «καταπολεμήσουν» την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Μια έρευνα του ERGASIANEWS στο Νομό Αχαΐας έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτικών γραφείων των υποψηφίων, σχεδόν όλων των κομμάτων, απασχολεί εργαζόμενους, κυρίως νεαρής...
Διαβάστε περισσότερα...

Πακιστάν: Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα γιατρού του Ερυθρού Σταυρού

Το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός Βρετανού γιατρού που εργαζόταν για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ο οποίος είχε απαχθεί στο Πακιστάν, εντοπίστηκε σήμερα σε δρόμο της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της ΔΕΕΣ.

Ο 60χρονος Χαλίλ Ρασίζντ Ντέιλ, είχε απαχθεί στις 5 Ιανουαρίου καθ' οδόν προς τον τόπο εργασίας του.
«Η ΔΕΕΣ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκωμός στην Ισπανία !

Μαζικότατες ήταν οι κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, για τις περικοπές που ανακοινώθηκαν στην Παιδεία και την Υγεία, την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

«Ραχόι, μην τα βάζεις με την Υγεία και την Παιδεία» έγραφε ένα...
Διαβάστε περισσότερα...

Μακελειό στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ σε θέατρο του πανεπιστημίου της πόλης Κάνο στη βόρεια Νιγηρία, το οποίο οι χριστανοί χρησιμοποιούν ως τόπο λατρείας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν...
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ενιαίου μισθολογίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο πρόεδρος και εργαζόμενοι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με βασικό αίτημα την ακύρωση, ως αντίθετης στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, της υπουργικής απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011) και καθορίζει τις αποδοχές των απασχολούμενων στις Αρχές (επιστημονικό προσωπικό, δικηγόροι κ.λπ.).

Ειδικότερα, στο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΔΕΗ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, Ηρακλείου Κρήτης, οι Πολίτες κατά του Χρέους.

Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία περιστατικά διακοπών ρεύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:
«Επιχειρούν πάλι...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ !
ΜΟΥΓΚΑ απο τους ψευτοπατριώτες ακροδεξιούς μπατσολάγνους. Δεν παίρνουν θέση υπέρ των κατοίκων γιατί είναι με τους μπάτσους.

Με μπλόκα στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων απαντούν οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας στην εγκατάσταση των πρώτων 56 λαθρομεταναστών στο πολυσυζητημένο κέντρο κράτησης, το οποίο αποτέλεσε το μήλον της έριδος για δύο κυβερνητικά στελέχη, τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βορίδη.
Συνολικά 56 μετανάστες μεταφέρθηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Το Reuters ασχολήθηκε με τον αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα

«Τη Δευτέρα, ένας 38χρονος λέκτορας γεωλογίας κρεμάστηκε στην Αθήνα και την ίδια μέρα, ένας 35χρονος ιερέας πήδηξε από το μπαλκόνι του στη Βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη, ένας 23χρονος φοιτητής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι» αναφέρει το Reuters.Σε μια χώρα που είχε ένα από....
τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω...
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνουν εκλογικές άδειες σε στρατιώτες,αλλά δεν τις παίρνουν.Δεν έχουν λεφτά ούτε για εισιτήρια

Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν,αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν,γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δίκτυου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ΄ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για…ψήφο!

Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες,για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα,αλλά αυτό αποκλείεται...
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόικα: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

- Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία, λέει σε επιστολή της
- Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας
- Τι περιλαμβάνει η “καταιγίδα” μέτρων του Ιουνίου Να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς. Με την επιστολή...
Διαβάστε περισσότερα...

Εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών στη Β. Ιρλανδία

Στην εξουδετέρωση δύο βομβών προχώρησαν οι Αρχές στη Β. Ιρλανδία, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να αφήνει να εννοηθεί πως είχαν τοποθετηθεί από Ιρλανδούς εθνικιστές μαχητές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ένας εκ των δύο μηχανισμών είχε εκρηκτική γόμωση 270 κιλών, περίπου την ίδια ποσότητα με εκείνη που είχε χρησιμοποιηθεί στο Όμα το 1998, όταν είχαν σκοτωθεί 29 άνθρωποι και είχε τοποθετηθεί...
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: Οι πλούσιοι... πλουσιότεροι και οι φτωχοί... φτωχότεροι

Φάτε φιλελευθερισμό ...
και όσοι ονειρεύονται εργασιακούς παραδείσους στο εξωτερικό καλή χώνεψη...

Αυξήθηκαν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία, σύμφωνα με τον κατάλογο των πλουσίων που δημοσιεύει η εφημερίδα «Sunday Times», την ίδια στιγμή που τα εισοδήματα και οι καταθέσεις των περισσότερων Βρετανών μειώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ευρωπαϊκή χώρα.

Ειδικότερα, τα συνολικά πλούτη των 1.000 ευπορότερων ανθρώπων οι οποίοι ζουν στη Βρετανία...
Διαβάστε περισσότερα...

Κένυα: Tραυματίες από έκρηξη χειροβομβίδας σε εκκλησία

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε εκκλησία σε εργατική συνοικία της πρωτεύουσας της Κένυας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα προς το συγκεντρωμένο πλήθος μέσα σε μια εκκλησία και δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε διάφορα νοσοκομεία από τους υπόλοιπους πιστούς», δήλωσε στο Reuters ο Τσαρλς Οουϊνο, αναπληρωτής...
Διαβάστε περισσότερα...

«Κτηνοτροφία: Προβλήματα - Προοπτικές»

Ο Δήμος Ρεθύμνου και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Κτηνοτροφία: Προβλήματα - Προοπτικές», σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου Φωκά.

Το πρόγραμμα...
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπρησμός έξω από το γραφείο της Λ. Κατσέλη

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το κτίριο που στεγάζεται το γραφείο της Λούκας Κατσέλη στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίωξη με νεκρούς στον Έβρο

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα . Αλλά δεν ανησυχούμε... με τον Χρυσοχοιδη , την υπουργάρα όλα τα προβλήματα θα λυθούν.

Τον θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα τρεις άνθρωποι (διακινητής και μετανάστες), μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στο νότιο κόμβο Λυκόφης στον Έβρο.

Λίγο πριν την είσοδο στην Εγνατία Οδό (κόμβος Αρδανίου), το Ι.Χ. των...
Διαβάστε περισσότερα...

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Σε απόγνωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, που αναγκάζει τους εργαζόμενους να μην παίρνουν κανονικές άδειες (υπάρχουν τμήματα με οφειλόμενες άδειες από το 2010), να εργάζονται μόνο με ένα ή χωρίς καθόλου ρεπό, να εργάζονται με λιγότερα άτομα από τα απαιτούμενα σε κάθε βάρδια.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβολισμοί μεταξύ αλλοδαπών με έναν νεκρό, μετά απο τροχαίο ατύχημα

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στο Μενίδι με θύμα έναν 58χρονο Αλβανό. Αλλοι δύο είναι στο νοσοκομείο. Η ώρα ήταν 8. 20 το πρωί όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου παρέσυρε και τραυμάτισε έναν 53χρονο απο την Αλβανία ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.
Κάποια άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, πιθανότατα φίλοι του τραυματία, άρχισαν να λογομαχούν με τον οδηγό του αυτοκινήτου. Εκείνος κάποια στιγμή έφυγε και λίγο αργότερα επέστρεψε στην οδό Σεβαστουπόλεως 22 (κοντά στο σημείο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP