Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφωνεί με τα μέτρα και δεν αναλαμβάνει καθήκοντα στο ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του βολευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και γελάστε με τη ψυχή σας μετά τη στεναχώρια που σας προκάλεσε η άνεργη πλέον Αλ Σάλεχ!!!
Τριάντα χρόνια βολευτής ο λεγάμενος,  διετέλεσε πολλάκις υπουργός και θυμήθηκε τώρα που ο κόσμος βλέπει τον ίδιο και τους ομοίους του και τους φτύνει (οι ίδιοι μαλάκες που τους ψηφίζουν βέβαια) να το παίξει αντάρτης. Εμφανίστηκε δε χτες στο ΑLTER και ήταν φανερό το πόσο χεσμένος ήταν από τις αντιδράσεις του κόσμου. Σου λέει κάτσε να το παίξω ''διαφωνούντας'' εκ του ασφαλούς μπας και σώσω το τομάρι μου. Καπως έτσι σκέφτονται πλέον οι περισσότεροι βολευτάδες στο ΠΑΣΟΚ...


«Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις στις οποίες ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real FΜ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για την άρνησή του να αναλάβει γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος.
Αφού σημείωσε πως είναι πολιτικός χωρίς ανάγκη αξιωμάτων (!!!), ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ενόχλησή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει: «Μίλησα με τον πρόεδρο, προφανώς δεν αφορούσε τον ίδιο, ήταν πάρα πολύ καλός μαζί μου (!!!). Του εξήγησα τους λόγους και τους σεβάστηκε και μου είπε, “εντάξει Μιλτιάδη, σε εσένα πέφτει ο πρώτος λόγος”», υποστήριξε μεταξύ άλλων. «Κατά συνέπεια», πρόσθεσε, «αυτή είναι η βασική αιτία που είπα, όχι. Παρ’ ότι και αυτή η θέση είναι τιμητική, συμμετέχεις πιο πολύ στα κέντρα των αποφάσεων και ένας πολιτικός θέλει να συμμετέχει στα κέντρα των αποφάσεων».
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παραδέχθηκε πως «όταν δεν είσαι μέσα στις αποφάσεις και είσαι υποχρεωμένος κάθε στιγμή (να τις υπερασπίζεσαι) – και αυτή είναι η δουλειά σου, γιατί δεν θα πήγαινα εκεί να κρατήσω αποστάσεις από κάποιες πράξεις του υπουργού Οικονομικών, να πω ένα παράδειγμα, που αυτό έχει να κάνει με την πορεία μου και τη συνείδησή μου». (!!!)

Πάντως, όπως διευκρίνισε, «δεν κρατώ μεγάλες αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, (αλλά) από επιμέρους επιλογές και χειρισμούς, είναι αυτονόητο ότι έχω αποστάσεις και έχω την κριτική μου» (και μετά τις ψηφίζεις σαν καλό σκυλάκι). «Η χώρα καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια αυτή τη στιγμή και δεν είμαι μακριά από την αναγκαιότητα κάποιων μέτρων. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό», σημείωσε για να αφήσει ωστόσο σαφέστατες αιχμές: «Από την άλλη μεριά, όμως, γιατί να μην μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα; Και θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που διαχειρίστηκαν κάποια ζητήματα, όπως του ανασχηματισμού , δεν τα διαχειρίστηκαν καλά (άρα ήθελε θεσούλα) και δεν αναφέρομαι στις επιλογές του Προέδρου (αλλίμονο), αυτές είναι επιλογές του, έχει την αρμοδιότητα από το σύνταγμα, από τον πολιτικό μας πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η θέση του ως προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. (Πήξαμε στη διαφάνεια) «Ξέρω ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά επειδή ξεκινήσαμε τον προηγούμενο χρόνο να κάνουμε εντοπισμό και προτάσεις στην κυβέρνηση και επειδή πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, το πρώτο που πρυτάνευσε στη σκέψη μου, ήταν ότι πρέπει να συνεχίσω από εκεί που ξεκίνησα».

Ναυτεμπορική Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΓΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ...ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ!!!

Η Άφρα Αλ Σάλεχ μας ενημερώνει γιατί αποχώρησε από την ΕΡΤ κι εμείς βέβαια δεν έχουμε παρά να την πιστέψουμε απόλυτα....

Εδώ και έντεκα ολόκληρους μήνες υφίσταμαι μια συστηματική και επίμονη επίθεση από ορισμένα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ και blogs για ένα και μόνο (φαινομενικό) λόγο: γιατί προ δέκα ετών και οπωσδήποτε στο πλαίσιο των επαγγελματικών μου κινήσεων ως ηθοποιός έκανα μια φωτογράφηση αντίστοιχη με φωτογραφήσεις που κάνουν και άλλες γυναίκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και όχι μόνο από το χώρο του θεάματος.
Επιπλέον ταυτίστηκε, εκ του πονηρού φυσικά, η εργασία μου ως παρουσιάστρια της εκπομπής με την ίδια την παραγωγή της εκπομπής και η αμοιβή μου για την παρουσίαση της εκπομπής (800 ευρώ μικτά) με το κόστος του κάθε επεισοδίου (14.000 ευρώ). Όπως ακριβώς γινόταν επί πολλούς μήνες όταν τα ίδια Μέσα με κατηγορούσανε ότι λαμβάνω 5000 ευρώ ως σύμβουλος του Υπουργού, ενώ ο πραγματικός μου μισθός ήταν 942 ευρώ, κάτι που σαφώς γνωρίζανε καθώς το Υπουργείο ενημέρωνε διαρκώς και εις μάτην. Η λασπολογία και ο λαϊκισμός συνεχίζονταν, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσουλμάνοι μαθητές απαιτούν να κατέβουν οι Χριστιανικές Εικόνες από Ελληνικό σχολείο!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία-καταγγελία, σε Λύκειο του κέντρου των Αθηνών, οι μουσουλμάνοι μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από κοντινό Γυμνάσιο της περιοχής, “απαίτησαν” να κατέβουν από τις σχολικές αίθουσες οι… Χριστιανικές Εικόνες και ο Σταυρός(!) γιατί αυτό… θίγει όπως είπαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα, όπως λένε!
Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και το Υπουργείο που έχει ενημερωθεί, τηρούν “σιγή ιχθύος” για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι μουσουλμάνοι μαθητές έχουν στο πλευρό τους εκτός από τους γονείς τους και… γνωστές αντιρατσιστικές οργανώσεις!

Η εξόντωση των Ελλήνων Χριστιανών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, αν πείς ότι είσαι Έλληνας ή ότι αγαπάς την Ελλάδα τότε είσαι γραφικός και ρατσιστής από τους γνωστούς και πληρωμένους ΠΑΝΤΑ αντιρατσιστές που δρούν με ρατσισμό εναντίων των Ελλήνων,,,,άραγε τόσο πολύ φοβούνται τους Έλληνες;

leukosgatos 
Διαβάστε περισσότερα...

«Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» – Ξεκίνησε δυναμικά η πολιτική δράση

 Με το σύνθημα «Σπάστε την συνωμοσία σιωπής», δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής βγήκαν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες, διένειμαν χιλιάδες προκηρύξεις και φύλλα της εφημερίδας μας και ενημέρωσαν τους ‘Ελληνες πολίτες των Αθηνών για τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση, η φωνή της Χρυσής Αυγής συνάντησε τεράστια απήχηση. Σε εμπορικά καταστήματα, καφενεία, σε πάγκους μικροπωλητών και αλλού, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας έδωσαν το σύνθημα του Αγώνα. Η συμμετοχή μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές φάνηκε ξεκάθαρα πως αποτελεί ελπίδα για κάθε Αθηναίο που δε δέχεται να εγκαταλείψει την εστία του και επιζητά με αγωνία τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του. Διαβάστε περισσότερα...

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΙ "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

 


πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ. ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
  
Αλβανική εφημερίδα: «Να ζητήσουν συγνώμη από τους Αλβανούς, οι Μπολάνο και Ντούλε»




Με ένα μακροσκελές άρθρο της η αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shpiptare” αναφέρεται επικριτικά και ισοπεδωτικά στη δολοφονία του βορειοηπειρώτη ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα και στις ενέργειες των δύο ομογενών Βασίλη Μπολάνο ( Δήμαρχο Χιμάρας) και Βαγγέλη Ντούλε (προέδρο του «Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει υβριστικές λέξεις για τους δύο βορειοηπειρώτες πολιτικούς.
Βασικά μέρη, του αλβανικού άρθρου, μεταφέρουμε στο δημοσίευμά μας.
Αναφέρεται κατ’ αρχήν στη δολοφονία του ομογενή από τη Χιμάρα:

«Στις 12 Αυγούστου 2010, στο δρόμο Αυλώνας –Χιμάρας έγινε ένα τραγικό ατύχημα. Συγκρούστηκε ένα αυτοκίνητο με μια μηχανή και σκοτώθηκε ένας Χιμαριώτης, ο Αριστοτέλης Γκούμας, 35 ετών. Στους δρόμους της Αλβανίας συμβαίνουν συχνά τέτοια ατυχήματα. Κάθε πρωί ακούμε ότι κάποιος σκοτώθηκε χθες σε ατύχημα με αυτοκίνητο, σαν να ακούμε στα χρόνια του πολέμου πόσοι νεκροί υπάρχουν στο πεδίο της μάχης, έτσι στις 12 Αυγούστου σκοτώθηκε ένας πολίτης. Υπάρχουν ατυχήματα πιο σοβαρά από αυτό της 12ης Αυγούστου. Θυμηθείτε το ατύχημα που έγινε τον Ιούλιο στην περιοχή Puke όπου σκοτώθηκαν 14 άτομα. Ωστόσο, κανένα από τα ατυχήματα αυτά δεν έχει δημιουργήσει πολιτική αναταραχή , όσο το ατύχημα της 12ης Αυγούστου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το θύμα που ήταν ένας Αλβανός από τη Χιμάρα, μιλούσε στα ελληνικά»…

Ο συντάκτης του αλβανικού κειμένου, Kristo Frashëri, θα εκφράσει την έκπληξή του για την άμεση τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς να προλάβουν να αξιολογήσουν οι αλβανικές αρχές το ατύχημα...

Φιλοξενούνται οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, που μίλησε ‘για απαρέδεκτη εθνοτική βία μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών που υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις’.

Θα σημειώσει, ακόμη, ο αλβανός συντάκτης:

«Η δολοφονία ενός Χιμαριώτη έθεσε σε κίνηση όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα. Από τη «Νέα Δημοκρατία» ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής, Δημήτριος Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα. Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος ‘ΛΑΟΣ’, Κώστας Αϊβαλιώτης, προχ ώρησε ακόμη περισσότερο. Προέτρεψε την Αθήνα αν αναθεωρήσει τις διμερές σχέσεις.

»Σκεφτείτε, γράφει ο αλβανός, μια αδιευκρίνιστη δολοφονία ,ενός Χιμαριώτη, γίνεται λόγος να επαναξεταστούν οι διμερείς σχέσεις και η καλή γειτονία των δύο χωρών!»

Και θα συνεχίσει:

« …επιπλέον ο κ. Βαγγέλης Ντούλε, πρόεδρος του κόμματος της Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος του αλβανικού κοινοβουλίου και ο κ. Βασίλης Μπολλάνος, δήμαρχος Χιμάρας, με εκπληκτική ταχύτητα έθεσαν ως εθνικό το κίνητρο της δολοφονίας του πολίτη της Χιμάρας»

« Ο Β. Ντούλε είναι πρόεδρος του Κόμματος για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ενός κόμματος που έχει αναλάβει να προστατεύσει όχι μόνον τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, αλλά και των άλλων μειονοτήτων που ζουν στην Αλβανία (Βλάχοι, Σκοπιανοί, Μαυροβούνιο, Γύφτοι, Ρομά). Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να βγάζει φωνή διαμαρτυρίας, για ατυχήματα και αδικίες που έχουν συμβεί σε μέλη των άλλων μειονοτήτων. Με αυτήν του την κίνηση σταμάτησε να είναι ο πρόεδρος το μαντρόσκυλο και προστάτης των μειονοτήτων, και θα γίνει επίτροπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Αλβανία»…

« Την ίδια γκάφα έκανε και ο Βασίλης Μπολλάνος. Ενθάρρυνε ή τουλάχιστον υποστήριξε τη δράση πολλών δεκάδων Ελλήνων στη Χιμάρα να κλείσουν την εθνική οδό για 14 συνεχείς ώρες, κόβοντας τον άξονα Αυλώνας- Άγιους Σαράντα, παραβιάζοντας σαφώς τους αλβανικούς νόμους.

…έτσι σταμάτησε να κάνει το μαντρόσκυλο και αυτός στον αλβανικό Δήμο και έγινε αρχιφύλακας της Ελλάδας.

… ο δήμαρχος της Χιμάρας έχει από καιρό φορέσει το μανδύα του αρχηγού δικτάτορα, που έδωσε, μάλιστα και ετυμηγορία, πριν το δικαστικό σώμα αποφανθε,ί για το ατύχημα. Παραδέχτηκε ότι τα πάντα ξεκίνησαν από μια κοινότυπη διαμάχη μεταξύ της νεολαίας.Επομένως προκαλεί έκπληξη ότι αφού ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως ήταν μια κοινότυπη διαφορά πως έδωσε σε αυτήν τόση μεγάλη πολιτική σημασία»

«Οφείλουν και οι δύο να ζητήσουν συγνήμη από τον αλβανικό λαό».

Το αλβανικό άρθρο δεν παραλείπει να κατακρίνει και τη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου της Αλβανίας, Αναστάσιου, που τόλμησε να πει ότι ‘τέτοιες ενέργειες (εθνοτικού χαρακτήρα) έχουν τον κίνδυνο ανακίνησης θεμάτων και της αντιπαράθεσης των νέων’.

Ο συντάκτης καταφέρεται στη συνέχεια κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, αναφέροντας την ιστορία της τοποθέτησης του Αναστάσιου και θα καταλήξει πως η «η Αρχιεπισκοπή έχει γίνει επικεφαλής μιας δεύτερης πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα. Κάθε βουλευτής, κάθε υπουργός ακόμη και πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά την επίσκεψη τους στην ελληνική πρεσβεία ακολουθεί η επίσκεψη τους στην Αρχιεπισκοπή»…

«Ελπίζουμε ειλικρινά, σημειώνει ο συντάκτης του αλβανικού κειμένου, το ατύχημα του Αριστοτέλη Γκούμα να μην έχει άλλες συνέπειες.

» Φυσικά η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να κηρύξει τον πόλεμο στην Αλβανία και να οφείλεται αυτός ο πόλεμος, στον Αριστοτέλη Γκούμα. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει αρθεί η εμπόλεμη κατάσταση, που κήρυξε η κυβέρνηση των Κούσλιγκ στην Ελλάδα το 1940»

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει, ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί τους Έλληνες της Αλβανίας, με σκοπό να καταλάβει τα εδάφη της νότιας χώρας για να βγει στα στενά του Οτράντο ώστε να έχει πρόσβαση προς την Ιταλία.

«Για αυτό, υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη μειονότητά της, να βγει η Ελλάδα μέσω της Χιμάρας στα παράλια της Αυλώνας»…



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε η Άφρα Αλ Σάλεχ

ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ...

Έκανε πίσω η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και δε θα παρουσιάσει τελικά την εκπομπή «Φυλές της Αθήνας», στην ΕΡΤ.

Η πρώην σύμβουλος του Σπύρου Βούγια οδηγήθηκε στην απόφασή της αυτή μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της αφού από πολλούς θεωρήθηκε ως «προνομιακή» μεταχείριση, διότι η εκπομπή της πήρε το «πράσινο» φως δυο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και την αποπομπή της από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Σε απελάσεις μεταναστών προχωράει το Ισραήλ

 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ...


Ας τολμίσουν τα μισθαρνά των ΜΚΟ να βγάλουν άχνα!!!


Το Ισραήλ θα αρχίσει απελάσεις μεταναστών τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων, ωστόσο έχει ανάψει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, εξαιτίας του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού ξένων εργατών, οι οποίοι προκαλούν φόβο, πως θα αλλάξει η Εβραϊκή ταυτότητα του Ισραήλ.

Πριν από μια δεκαετία, το Ισραήλ επέτρεψε την είσοδο ξένων εργατών, για να υποκαταστήσει με φθηνά εργατικά χέρια τους Παλαιστίνιους εργάτες. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική εισήλθαν νόμιμα, αλλά παραβίασαν τη χρονική διάρκεια της άδειας παραμονής τους. Στο μεταξύ ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με τα μέρη στα οποία εγκαταστάθηκαν και τώρα δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Πέρα από την ιδιότητα του εργάτη δηλαδή, πολλοί από αυτούς έκαναν οικογένεις και παιδιά, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος, να γίνουν μικτοί γάμοι και να χαλάσει έτσι η καθαρότητα της Εβραϊκής φυλής....
 
η συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΛΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΙΛΙΑΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ PEDRO NAVARRO

Πριν αρκετό καιρό είχαμε ασχοληθεί με την περίπτωση ενός χιλιανού εγκληματία, του PEDRO NAVARRO, ο οποίος διώκεται στην πατρίδα του για ανθρωποκτονία. Θυμηθείτε λοιπόν ότι ο εκλεκτός αυτός λαθρομετανάστης είχε συλληφθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, για παράνομη οπλοφορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκρατείτο στο ΑΤ Ακροπόλεως. Παραμονή πρωτοχρονιάς αποφάσισε να δραπετεύσει χτυπώντας και δαγκώνοντας τους φρουρούς του τμήματος. Εκείνοι έπραξαν το καθήκον τους και τελικώς απετράπη η απόδραση. Έλα όμως που ο καλός χιλιανός τους κατήγγειλε για βασανισμό, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι αστυνομικοί ως κατηγορούμενοι και να φυλακιστούν, ο δε χιλιανός να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό για «νοσηλεία», απ’ όπου έφυγε σαν κύριος, παρά την σχετική εισαγγελική διαταγή για την κράτησή του. Είχε βλέπετε μπάρμπα στο υπουργείο.... Τις ημέρες που ο χιλιανός βρισκόταν στο νοσοκομείο, τον επεσκέφθη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του λαθρομετανάστη για να του ευχηθεί...περαστικά. Παράλληλα ο τότε υπουργός, που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του, ως Τιτάνας της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, ο πλέον επιτυχημένος κατά τον πρωθυπουργό και τα Μ.Μ.Ε, γνωστός και ως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να δείξει ότι δικαίως προΐσταται του υπουργείου προστασίας του λαθρομετανάστη, προσέφερε πολιτικό άσυλο στον PEDRO NAVARRO. Αλλά για κάποιο λόγο ο χιλιανός δεν το δέχθηκε...!!!!
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν το έβαλε κάτω, του έδωσε προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα, άδεια μικροπωλητή και ανθρωπιστικό επίδομα.  
Σήμερα λοιπόν ο προστατευόμενος του κ. Χρυσοχοΐδη συνελήφθη πάλι για παράνομη οπλοφορία και κρατείται στο ΑΤ Συντάγματος. Συνιστούμε στους αστυνομικούς που έχουν επιφορτισθεί με την κράτησή του, αν επιχειρήσει να αποδράσει μην τον εμποδίσουν διότι θα βρεθούν κατηγορούμενοι για βασανισμό. Επαναλαμβάνουμε πως η υπόθεση αυτή με τον χιλιανό, έχει πολλές περίεργες πτυχές τις οποίες ερευνούμε και βρίσκουμε διαρκώς πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία την κατάλληλη ώρα θα τα δημοσιοποιήσουμε. 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Δόθηκε από «πολύ ψηλά» η εντολή να «πνιγεί» η είδηση, για λόγους που εμείς γνωρίζουμε και όπως είπαμε, εν καιρώ θα αποκαλύψουμε.
Α.Α. 
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP