Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ, ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

astynomikes-sxoles

Υπόμνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, μέσω του οποίου ζητάει από τον πρώτο την απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σχολή Αστυφυλάκων και τη μετατροπή της σε Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος για το όσο διάστημα αυτή παραμένει κλειστή λόγω μη εισαγωγής άλλων δόκιμων αστυφυλάκων.
Επιπλέον, η Ένωση Αστυνομικών κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου...
Διαβάστε περισσότερα...

Εναντίον της διανομής τροφίμων σε φτωχούς Έλληνες οι "αντιεξουσιαστές"

Και όλα αυτά στον Βόλο στην διανομή τροφίμων απο την ΧΑ. Έχουν χάσει την μπάλα . Δεν καταλαβαίνουν πως αυτόματα όσοι πήγαν να πάρουν φαγητό είδαν πως κάποιοι θέλουν να πεινάει ο λαός. Συνεχίζουν λοιόν να γίνονται μισητοί απο τον λαό.
" αντιφασίστες" επιχείρησαν να διακόψουν την εκφόρτωση των προϊόντων και η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων όπως γράφει το e-volos και ο συνδικαλιστής...
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 35 ΑΚΙΝΗΤΑ!

rapti-skalia
το σωστό να λέγεται...και λίγα είπε ο Τατσόπουλος . Κι ας του χώνουμε όσα του χώνουμε . Η ράπτη είναι απο τα πιο χυδαία πρόσωπα του Κοινοβουλίου .


"Σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου το 2013 να σας φέρει Γαλήνη Ψυχής, Υγεία και Προσωπική Ευτυχία!". Η ευχή αυτή ήταν αρκετή για να τα πάρει ο... εύφλεκτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
''Εορταστικό μήνυμα της ΄Ελενας Ράπτη με τα 35 ακίνητα προς τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ: "ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ. ΘΑ ΑΣΚΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ"

kaminis

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε μέσω facebook και twitter για την φραστική επίθεση με γιαούρτια που δέχτηκε από ομάδα 20 κουκουλοφόρων σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας για όσα έγιναν στη Βίλα Αμαλία :
«Χθες το βράδυ, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου βρισκόμουν με φίλους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, δέχτηκα φραστικό προπηλακισμό...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΤ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ... 26.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ!

tsipras-net

Ξένα λεφτά είναι που οι Έλληνες πληρώνουν με αίμα. Γιατί να τους νοιάξει; Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική: Η τηλεοπτική κάλυψη της πενθήμερης επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία και την Αργεντινή κόστισε 25.745 ευρώ, όπως προκύπτει από απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.
Στην αποστολή της...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΑΝΘΗΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ! ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ!

salagoudi-anthi

Στα όρια της πρόκλησης είναι  η αμοιβή της όμορφης Ανθής Σαλαγκούδη στην ΕΡΤ !!
Οι πληροφορίες από το ραδιομεγαρο της Αγίας Παρασκευής αναφέρουν ότι επί τρεις μήνες πληρωνόταν για να κάνει πρόβες! Τελικά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην  ΕΡΤ το πραγματοποίησε μέσα από την εκπομπή με τον Μαμαλάκη και υπό τον τίτλο «136».
Σύμφωνα με το «Έθνος...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι mega φιλανθρωπίες

  το είδαμε εδώ
Λόγια και Σκέψεις:
http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2012/12/mega.html


Μη ξεχάσω να πάω αύριο στο Σύνταγμα να κάνω μια φιλανθρωπία. Ναι, μαζί με το mega θα νοιαστώ για τους συνανθρώπους μου και θα μοιράσω ό,τι έχω, ό,τι μου απόμεινε, δηλαδή τίποτα. Ας πρόσεχα, είμαι απο αυτούς του προκλητικούς εργαζόμενους που έκαναν πορείες.

Το mega απο τον Ιανουάριο του 2010 νοιαζόταν για εμένα, απλά δεν το είχα καταλάβει.

Και δεν νοιάζεται...

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22-12

Διαβάστε περισσότερα...

Πως η Τροικα καταστρέφει τη ΔΕΗ…

ΔΕΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣΗ Γερμανία μετά το ατύχημα του Πυρηνικού Εργοστασίου στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στην επόμενη δεκαετία θα κλείσουν ολα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία ενώ η εξάρτηση στο φυσικό Αέριο της Ρωσίας είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την Γερμανική ενεργειακή αυτάρκεια.
Αρα έχουμε ως δεδομένο ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

"Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν αντελήφθην "


Τη γραμμή «ναι μεν, αλλά…» ακολούθησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στην κατάθεσή του για τον λογαριασμό στην τράπεζα HSBC.


Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο...
Διαβάστε περισσότερα...

"Διάσπαση της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ: Πιθανότερη από ποτέ".

Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα "MONEY MORNING" δημοσιεύει άρθροα του παγκοσμίου οικονομικού αναλυτή Martin Hutchnison, σύμφωνα με το οποίο: "η διάσπαση της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ μέσα στο 2013 είναι πιθανότερη όσο ποτέ άλλωτε". Μάλιστα, ήδη από την αρχή του άρθρου διατυπώνεται το σχόλιο ότι:...
Διαβάστε περισσότερα...

«Μακεδονική σαλάτα» στον ΣΥΡΙΖΑ με το Σκοπιανό


«Τώρα θα γελάσουμε και θα κλάψουμε πολύ». Η φράση ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ και ελέχθη αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όταν η Κουμουνδούρου εξέλεξε 71 βουλευτές, καθώς, ήδη από τότε, πολλοί στο επιτελείο Τσίπρα προέβλεψαν ότι…
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ...!!! ΥΠΕΚΥΨΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΛΗΣΤΗ.

Έξι μερόνυχτα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή ο ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Τρίπολης, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του με καδρόνι από έναν αλλοδαπό ληστή. Τελικά, όμως, δεν άντεξε και υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Το βράδυ του...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Η ηλεκτρονική ταυτότητα με το γνωστό τσιπάκι που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το 2013 θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την Τουρκία. Όπως αναφέρεται, μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι Τούρκοι πολίτες θα υποχρεωθούν...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΕ αμφιβάλει αν η Πορτογαλία θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους

Η πορτογαλική κυβέρνηση κινδυνεύει να μην επιτύχει στα τέλη του έτους τον στόχο της για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, που οι δανειστές της έχουν ορίσει στο 5% του ΑΕΠ της χώρας, προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είναι δύσκολο σήμερα να κρίνουμε εάν ο στόχος για το έλλειμμα θα επιτευχθεί», σημείωσε η...
Διαβάστε περισσότερα...

Κένυα: Τουλάχιστον 28 νεκροί σε συγκρούσεις αντίπαλων φυλών

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη μίας φυλής εναντίον ενός χωριού πάνω στον ποταμό Τάνα, στη νοτιοανατολική Κένυα.

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 28», δήλωσε ο Άντονι Καμίτου, ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή αυτή μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων φυλών Ορμά και...
Διαβάστε περισσότερα...

Το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα λύσσας στη Β. Ελλάδα


Διευκρινίσεις και οδηγίες, με αφορμή τα κρούσματα λύσσας που καταγράφηκαν στη Β. Ελλάδα, δίνει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χρ. Παπανικολάου.

Όπως διευκρινίζει, το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν ολιγάριθμα ζώα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λύσσα στη Β. Ελλάδα και ειδικότερα σε τρεις...
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΚΑ: Κατεπείγουσα εγκύκλιος για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας

Σε άμεση εφαρμογή τίθενται δράσεις από το ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας.

Με την κατεπείγουσα εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, δόθηκε εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάτω από το συντονισμό των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, για...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία των τριτέκνων στον Ισθμό της Κορίνθου

Έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο στην παλιά γέφυρα του Ισθμού, οι τρίτεκνοι της Κορινθίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, σε εξαθλίωση τις...
Διαβάστε περισσότερα...

Εν μέσω έντασης εγκρίθηκε η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Πάτρας

Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά το κατεπείγον θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Πάτρας. Μετά από περίπου δύο μήνες οπότε και πρωτοήρθε προς συζήτηση το θέμα, τελικά σήμερα και μετά από πέντε συνεδριάσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας της κατάληψης του χώρου από τους εργαζομένους που αντιδρούσαν και μιλούσαν για απόπειρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπική προσφορά στους απλήρωτους των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Περισσότερα από 300 πακέτα με λαχανικά και φρούτα θα διανείμει το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών ο «Άγιος Γεώργιος», στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας, που είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Η διανομή θα γίνει μεθαύριο, Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πύλη των ναυπηγείων, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Ελευσίνας...
Διαβάστε περισσότερα...

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ΑΓΝΟ

Τη σωτηρία στο άρθρο 99 αναζητεί η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό. Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την υπαγωγή της Αγνό στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της την Πέμπτη, όπως προβλέπει το άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Παράλληλα η εταιρία, κατέθεσε και αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η πάλαι ποτέ συνεταιριστική...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης

Τον δρόμο της επιστροφής στις τσέπες των καταναλωτών, έχει πάρει ο ειδικός φόρος του πετρελαίου θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε 0,28 το λίτρο.

Ήδη, 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Χ. Θεχάρης που...
Διαβάστε περισσότερα...

Δάνεια ταπείνωσης, υποτέλειας, εξαθλίωσης και ανέχειας

 
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Χαρές, πανηγύρια και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Κάπως έτσι πορεύεται απ’ τη μέρα της έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης η κυβέρνηση. Τα ΜΜΕ σχεδόν μας έχουν πείσει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων με μπροστάρηδες τους Σαμαρά, Βενιζέλο, και...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση ΟΛΠ με Κινέζους για νέες επενδύσεις

Σιγά που δεν θα σκίζονταν να πουλήσουν τα πάντα στους Κινέζους. Πρότυπο του Ελληνικού καπιταλισμού ο Κινέζικος για αυτό και κάνει τα πάντα για να τους φέρνει εδώ.

Με πολυμελή αντιπροσωπεία του Κινέζικου Οργανισμού Διαχείρισης Κεφαλαίων Μεγάλων Επιχειρήσεων (SASAC), ο οποίος είναι ο κύριος μέτοχος μεταξύ άλλων 168 κινέζικων εταιριών και της COSCO, συναντήθηκε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. με...
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά οι ξένες εφημερίδες εναντίον των Ελλήνων κροίσων

Ένα άρθρο που μας το οποίο προέρχεται από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ και το οποίο αξίζει να διαβάσετε.
''Έχοντας επενδύσει μέσα στο 2012 κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολαρίων για αγορές πλοίων, αυξάνοντας το στόλο του κατά 217 πλοία, ο ελληνικός εφοπλισμός φιγουράρει στο Top 100 της Lloyd's List.

Με την επιρροή...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP