Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

H μάχη της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Η μάχη της ΑΟΖ δεν θα είναι θεωρητική. Η μάχη της ΑΟΖ δεν θ’ αρχίσει με τους ξένους, αλλά με τους ραγιάδες, τους δικούς μας που θέλουν να εκμεταλλεύονται μια κατάσταση δίχως εθνικά θέματα. Προτιμούν την Ελλάδα πεσμένη και καταπιεσμένη, για να μην μπορεί να...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη Κωνσταντινούπολη την Πόλιν των Πόλεων την Βασιλεύουσα
και Στον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

29η Μαϊου 1453 η Αλωση

Του Ανδρέα Σταυρίδη
Ταξίαρχου (ε.α.).

Εισαγωγή...
Διαβάστε περισσότερα...

Η τελευταία εργολαβία!!


Και ξαφνικά εκεί που χθες το βράδυ είχαμε κοιμηθεί με ... πρωθυπουργό τον Αλέξη,απόψε το βράδυ θα ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα,με πρωθυπουργό όμως τον Κομανέτση !!!

Ποιος το λέει αυτό;

Μα οι...
Διαβάστε περισσότερα...

To Ροδάκινο της Έδεσσας ταξιδεύει στην Ταϊβάν!

Με εξωστρέφεια απαντά η Πέλλα στην οικονομική κρίση! Εξάγει ροδάκινα, βερίκοκα, κομπόστες και κατεψυγμένα κεράσια στην Ταϊβάν! Για την προωθησή τους, η Αντιπεριφέρεια Πέλλας θα συμμετάσχει σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στην Ταϊπέι, από 27 έως 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με το δήμο Έδεσσας.

«Ψάχνουμε να βρούμε νέες αναδυόμενες οικονομίες για να...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ.

Oι σωτήρες της Ελλάδος που θα μας σώσουν απο τον κομμουνιστικόν κίνδυνον.

O λαός εναποθέτει τις ελπίδες του στους Αντωνοβαγγέληδες και στους Αδωνοντορήδες....Σώστε μας ....

Θέλουμε εσείς να μας καταστρέψετε....εσείς να μας πάρετε τα σπίτια....εσείς να μας κάνετε να αυτοκτονήσουμε...
Μην δώσουμε αυτή την χαρά στους μπολσεβίκους.

Η Δημοκρατία πιάστηκε στον ύπνο. Οι κομμουνιστές...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπτυξη θα έρθει μόνο με δημόσιες επενδύσεις και αυξήσεις μισθών

Ανάπτυξη δεν είναι η απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία και οι μισθοί Ινδίας

Επιμένουμε στην αναγκαιότητα της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η μόνη λύση για την επιβίωση του εργαζόμενου λαού μας, καταδικάζοντας το μοντέλο «ανάπτυξης» που έχουν επιβάλει οι μεγαλοαστικές συμμορίες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες στην Ελλάδα. Ενα μοντέλο που βασίζεται στις παρασιτικές δραστηριότητες (π.χ. τραπεζική τοκογλυφία), την αποβιομηχάνιση, το διώξιμο των εργοστασίων σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια και την αθρόα εισαγωγή πολιτικά και ταξικά καθυστερημένων και άτεχνων ξένων εργατών. Κι όμως, παρότι αυτό το οικονομικό μοντέλο έχει οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή οικονομική κρίση, στα υπέρογκα χρέη, και το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα εξοντωτικά Μνημόνια και...
Διαβάστε περισσότερα...

Κιλκίς: Σύλληψη αλλοδαπού για εκβίαση

Ένας 41χρονος άνδρας από τα Σκόπια συνελήφθη στο Κιλκίς κατηγορούμενος για εκβίαση, κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ο συλληφθείς είχε κλέψει φορτηγό όχημα από ομοεθνή του και για να του επιστρέψει απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Μάλιστα ο δράστης...
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε αυτοκτονίες σε λίγα εικοσιτετράωρα…

Πέντε περιστατικά αυτοκτονιών, τέσσερα στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σε διάστημα λίγων ημερών έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και έχουν βυθίσει στο πένθος τέσσερις οικογένειες.

Το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και προκαλεί αναστάτωση καθώς η λίστα των συνανθρώπων μας που αποφάσισαν και έβαλαν τέλος στη...
Διαβάστε περισσότερα...

Μαντέψτε σε ποιόν ιστότοπο κλαψουρίζουν οι λαθρομετανάστες για τα γεγονότα της Πάτρας.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΖΟΥΓΚΛΑ...

Μέσω του ιστότοπου indymediathens, μετανάστες που έμεναν στο πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, εκδηλώνουν τη λύπη τους για τη δολοφονία του 29χρονου Αθ. Λαζανά και εκφράζουν την ελπίδα «οι εγκληματίες να τιμωρηθούν με βάση τον ελληνικό νόμο».

«Αυτό είναι...
Διαβάστε περισσότερα...

Στεγαστικά για 50 χρόνια και φρένο στις πιστωτικές κάρτες

Αντιμέτωποι με ένα νέο, τελείως διαφορετικό τοπίο θα βρεθούν οι πελάτες των τραπεζών, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα σε δάνεια, κάρτες και καταθέσεις. Ήδη οι τραπεζίτες έχουν στο συρτάρι τους σειρά από νέα προϊόντα, κυρίως δάνεια, τα οποία σχεδιάζουν να...διαθέσουν αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα υπερχρέωση. Μεγαλύτερη διάρκεια, έως και 50 χρόνια, δυνατότητα αποπληρωμής...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP