Ιδεολογίες και δύναμη. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Μην προσδοκάτε Σωτήρες...
γράφει η ''ύαινα''
Η ιστορία έχει δείξει ότι αντιλήψεις, ιδέες, κινήματα δύναται να συντριβούν με τεχνικά μέσα, αν αυτά τα υλικά όπλα, υποστηρίζουν μια νέα ενθουσιώδη ιδέα η φιλοσοφία.
Μόνο η δύναμη, χωρίς την ορμή μιας νέας ιδέας σαν αφετηρία, δεν οδηγεί ποτέ στην εξάλειψη μιας ιδεολογίας ή της διάδοσής της. Αντίθετα η πείρα δείχνει ότι κάθε δίωξη που γίνεται χωρίς πνευματική βάση μοιάζει ηθικά αδικαιολόγητη, προκαλεί την διαμαρτυρία των πιο αξιόλογων μελών του λαού, πράγμα που καταλήγει στην υιοθέτηση του ιδεολογικού περιεχόμενου του κινήματος που διώκεται αδικαιολόγητα. Συνεπώς κάθε προσπάθεια για εξάλειψη κάθε νέας ιδεολογίας μέσα από μια διαδικασία μεγάλης και σταθερά αυξανόμενης δίωξης το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η απώλεια αξιόλογων ανθρώπων από τον εν λόγο λαό. Τελικά η καθολική αδυναμία θα είναι το αποτέλεσμα, σε αυτήν την μάταιη διαδικασία, εφ όσον η θεωρία που πρόκειται να αντιμετωπιστεί έχει ξεπεράσει έναν περιορισμένο κύκλο, σε συνδυασμό με έναν δεδομένο χρόνο.
Όλες λοιπόν οι προσπάθειες εξάλειψης μιας θεωρίας και του οργανωτικού της έργου μέσω της δύναμης και χωρίς πνευματική βάση είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και όχι σπάνια καταλήγουν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Ο κύριος λόγος εστιάζεται στα έξις:
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της δύναμης είναι η επιμονή, μέσα από την συνεχή και σταθερή εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων. Μόλις όμως η δύναμη αρχίζει να αμφιταλαντεύεται η θεωρία που καταπιέζεται ανασυντάσσεται ξανά και ξανά,απλώνοντας ταυτόχρονα νέα,πολύτιμα οφέλη από κάθε δίωξη αφού μόλις το κύμα διώξεων υποχωρήσει η αγανάκτηση για τα παθήματα που υπέστη θα οδηγήσει σε αυτή,νέους οπαδούς, οι παλιοί οπαδοί θα προσκολληθούν με μεγαλύτερη αφοσίωση, ενώ οι αποστασιοποιημένοι θα επιστρέψουν στην παλιά θεωρία όσο απομακρύνεται ο κίνδυνος.
Η πείρα έχει δείξει ότι η σταθερή και συνεχή δύναμη είναι η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία. Αυτή η επιμονή όμως εδράζεται στο κενό αν δεν προκύπτει μέσα από ένα συγκεκριμένο, ξεκάθαρο, πνευματικό περιεχόμενο. Κάθε δύναμη χωρίς πνευματική βάση είναι πάντα αβέβαιη. Δεν έχει σταθερότητα.Την σταθερότητα που δίνει μόνο η πεισμώδης αντίληψη. Ταυτόχρονα, κάθε δύναμη που προκύπτει από την ενεργητικότητα ή την αποφασιστικότητα του ενός, συγκρούεται με το πρόσκαιρο της προσωπικότητας. Η πνευματική βάση λοιπόν, με την δύναμη σαν σύμμαχο είναι τα στηρίγματα του κήρυκα κάθε νέας ιδέας.
Ανακεφαλαιώνοντας, κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης μιας φιλοσοφίας με δυναμικά μέσα θα αποτύχει, εκτός αν η διένεξη πάρει την μορφή της επίθεσης υπέρ μιας νέας πνευματικής αντίληψης.
Η πολιτική κάνει συμβιβασμούς. Οι φιλοσοφίες ΠΟΤΕ.
Όσο σταθερά και ''ανελέητα'' να εφαρμοστεί το σπαθί του Βρέννου δεν αρκεί. Πρέπει να στηρίζεται στην ανάγκη. Σε μια νέα, ενθουσιώδη σκέψη, ιδέα, φιλοσοφία. Εκεί θα κριθούν πολλά στον αγώνα ενάντιων του αεθνισμού.
Μην προσδοκάτε σωτήρες λοιπόν.ΔΕΝ υπάρχουν.
Η αλήθεια είναι αυτή.
Μόνο ένα κίνημα εκατομμυρίων, με αιχμή οργανωτικές μορφές από γρανίτη, με ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα, έχει την ενεργό δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα. Διαφορετικά υπάρχει και ο εύκολος δρόμος. Να αλλάζεις πλευρό περιμένοντας ή αυτούς με το χακι η τους ΕΛ...