Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ιδεολογίες και δύναμη. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Μην προσδοκάτε Σωτήρες...

γράφει η ''ύαινα''

Η ιστορία έχει δείξει ότι αντιλήψεις, ιδέες, κινήματα δύναται να συντριβούν με τεχνικά μέσα, αν αυτά τα υλικά όπλα, υποστηρίζουν μια νέα ενθουσιώδη ιδέα η φιλοσοφία.

Μόνο η δύναμη, χωρίς την ορμή μιας νέας ιδέας σαν αφετηρία, δεν οδηγεί ποτέ στην εξάλειψη μιας ιδεολογίας ή της διάδοσής της. Αντίθετα η πείρα δείχνει ότι κάθε δίωξη που γίνεται χωρίς πνευματική βάση μοιάζει ηθικά αδικαιολόγητη, προκαλεί την διαμαρτυρία των πιο αξιόλογων μελών του λαού, πράγμα που καταλήγει στην υιοθέτηση του ιδεολογικού περιεχόμενου του κινήματος που διώκεται αδικαιολόγητα. Συνεπώς κάθε προσπάθεια για εξάλειψη κάθε νέας ιδεολογίας μέσα από μια διαδικασία μεγάλης και σταθερά αυξανόμενης δίωξης το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η απώλεια αξιόλογων ανθρώπων από τον εν λόγο λαό. Τελικά η καθολική αδυναμία θα είναι το αποτέλεσμα, σε αυτήν την μάταιη διαδικασία, εφ όσον η θεωρία που πρόκειται να αντιμετωπιστεί έχει ξεπεράσει έναν περιορισμένο κύκλο, σε συνδυασμό με έναν δεδομένο χρόνο.

Όλες λοιπόν οι προσπάθειες εξάλειψης μιας θεωρίας και του οργανωτικού της έργου μέσω της δύναμης και χωρίς πνευματική βάση είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και όχι σπάνια καταλήγουν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Ο κύριος λόγος εστιάζεται στα έξις:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της δύναμης είναι η επιμονή, μέσα από την συνεχή και σταθερή εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων. Μόλις όμως η δύναμη αρχίζει να αμφιταλαντεύεται η θεωρία που καταπιέζεται ανασυντάσσεται ξανά και ξανά,απλώνοντας ταυτόχρονα νέα,πολύτιμα οφέλη από κάθε δίωξη αφού μόλις το κύμα διώξεων υποχωρήσει η αγανάκτηση για τα παθήματα που υπέστη θα οδηγήσει σε αυτή,νέους οπαδούς, οι παλιοί οπαδοί θα προσκολληθούν με μεγαλύτερη αφοσίωση, ενώ οι αποστασιοποιημένοι θα επιστρέψουν στην παλιά θεωρία όσο απομακρύνεται ο κίνδυνος.

Η πείρα έχει δείξει ότι η σταθερή και συνεχή δύναμη είναι η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία. Αυτή η επιμονή όμως εδράζεται στο κενό αν δεν προκύπτει μέσα από ένα συγκεκριμένο, ξεκάθαρο, πνευματικό περιεχόμενο. Κάθε δύναμη χωρίς πνευματική βάση είναι πάντα αβέβαιη. Δεν έχει σταθερότητα.Την σταθερότητα που δίνει μόνο η πεισμώδης αντίληψη. Ταυτόχρονα, κάθε δύναμη που προκύπτει από την ενεργητικότητα ή την αποφασιστικότητα του ενός, συγκρούεται με το πρόσκαιρο της προσωπικότητας. Η πνευματική βάση λοιπόν, με την δύναμη σαν σύμμαχο είναι τα στηρίγματα του κήρυκα κάθε νέας ιδέας.

Ανακεφαλαιώνοντας, κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης μιας φιλοσοφίας με δυναμικά μέσα θα αποτύχει, εκτός αν η διένεξη πάρει την μορφή της επίθεσης υπέρ μιας νέας πνευματικής αντίληψης.
Η πολιτική κάνει συμβιβασμούς. Οι φιλοσοφίες ΠΟΤΕ.

Όσο σταθερά και ''ανελέητα'' να εφαρμοστεί το σπαθί του Βρέννου δεν αρκεί. Πρέπει να στηρίζεται στην ανάγκη. Σε μια νέα, ενθουσιώδη σκέψη, ιδέα, φιλοσοφία. Εκεί θα κριθούν πολλά στον αγώνα ενάντιων του αεθνισμού.

Μην προσδοκάτε σωτήρες λοιπόν.ΔΕΝ υπάρχουν.
Η αλήθεια είναι αυτή.
Μόνο ένα κίνημα εκατομμυρίων, με αιχμή οργανωτικές μορφές από γρανίτη, με ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα, έχει την ενεργό δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα. Διαφορετικά υπάρχει και ο εύκολος δρόμος. Να αλλάζεις πλευρό περιμένοντας ή αυτούς με το χακι η τους ΕΛ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιδεύοντας στο Βιετνάμ....

Οι Έλληνες στο εξωτερικό κάνουν πάλι το θαύμα τους.

Ο Νίκος μέσα από την εξαιρετική ιστοσελίδα travelnikos.blogspot.com μας ταξιδεύει σ έναν άγνωστο τόπο στη Νοτιοανατολική Ασία και σγκεκριμένα στο Βιετνάμ όπου μέσα από μαγευτικές εικόνες μας μεταφέρει αξιόλογα στοιχεία για τον τόπο, τον πολιτισμό αλλά και την πρόοδο των Ελλήνων που συνάντησε εκεί. Θεωρούμε πως αξίζει να προβάλουμε αυτή τη προσπάθεια.

Μεταφέρουμε μια είδηση που αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα του.

Το πρώτο ελληνικό σουβλατζίδικο ετοιμάζεται στο Να Τρανγκ


Το πρώτο ελληνικό σουβλατζίδικο ετοιμάζεται στο Να Τρανγκ
Το πρώτο ελληνικό σουβλατζίδικο ετοιμάζεται στο Να Τρανγκ του Βιετνάμ. Το ετοιμάζει ο Γιώργος Τσακόγιας που μένει μόνιμα στο Να Τρανγκ και ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμο σύντομα. Βρεθήκαμε στο Να Τρανγκ σήμερα και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες από το σουβλατζίδικο που ετοιμάζεται στην οδό Nguyen Thien Thu δύο μόλις δρόμους πάνω από την παραλία της πόλης και βασικά στο κέντρο.



Σύντομα θα κυματίζει και η ελληνική σημαία σε αυτό το σημείο.


Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η Επιτροπή Αγώνα που ορίστηκε από την Λαϊκή Συνέλευση των κοινοτήτων Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου στις 27-2-2011 συνεδρίασε σήμερα στο Λαδοχώρι και αφού συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Θέμα των παράνομων μεταναστών απεφάσισε.

Να ολοκληρώσει τις επαφές για την διεύρυνση της , με όλους τους φορείς της Θεσπρωτίας.

Να παρευρεθεί σύσσωμη στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και να καλέσει με κάθε πρόσφορο μέσο , όλους τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας να παρευρεθούν στην πλατεία Δημαρχείου στις 9-3-2011 στις 6 το απόγευμα .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ,

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,

Τό πρόβλημα της παρουσίας των παράνομων μεταναστών και η συζητούμενη δημιουργία προσωρινού καταυλισμού στον τόπο μας είναι αποδεδειγμένο ότι θα παγιώσει την κατάσταση και θα διογκώσει τα προβλήματα.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Οι επιχειρούμενες λύσεις απο τις τοπικές αρχές είναι ατελέσφορες.

Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ .

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ τους από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.

Πρέπει όλοι μας και ο καθένας χωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην Πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα είναι η πρώτη μας εκδήλωση για να διαδήλώσουμε την απαίτησή μας προς την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ.

Η Επιτροπή μας κινείται και λειτουργεί με γνώμονα την επίλυση του προβλήματος , εξω από κόμματα και παρατάξεις για ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6 το απόγευμα ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ\\\

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Toυρκικό σχέδιο κατάληψης του Καστελόριζου - "Δεν ανήκει στην Ελλάδα" λέει εμμέσως ο Α.Νταβούτογλου

ImageΣειρά σχεδίων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σε συνέχεια του σχεδίου SUGA που αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για απόβαση σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου, περιήλθαν στην κατοχή του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού και προβλέπουν σε όλες τις περιπτώσεις είτε πρόκειται για ενέργεια στο βόρειο είτε στο κεντρικό ή νότιο Αιγαίο, απόβαση και κατάληψη του Καστελόριζου! 
 
Το μικρό νησί που βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας κια κρίνει υπερ της Ελλάδας τα τεράστια κοιτάσματσ φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατλικής Μεσογείου και αλλάζει ολόκληρο τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, φαίνεται ότι αποτελεί τον κορυφαίο στόχο της Τουρκίας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συγκρουσης.
Μία επιχείρηση η οποία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες επιχειρησιακές δυσχέρειες αυτή καθ'εαυτή για τις τουρκικές δυνάμεις, έστω αν μετά θα κινδυνέψουν (από την στιγμή που υπάρχει ελληνική πολιτική ηγεσία διατεθειμένη να υπερσπιστεί τα ελληνικά εδάφη) με γενική σύγκρουση. Ήδη έχει εντοπιστεί συγκεκριμένο σενάριο κατάληψης από ομάδα Τούρκων πεζοναυτών το νησί, οι οποίοι θα μεταφερθούν με ταχύπλοα από την τουρκική ακτή. Θα είχε προηγηθεί αεραπόβαση ειδικής ομάδας με ελικόπτερα UH-60.

 
Στυο μεταξύ προς επίρρωσιν αυτών των σχεδίων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας για το Καστελόριζο σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, υποστήριξε ότι  "δεν είναι μέρος του Αιγαίου,αλλά της Μεσογείου». Λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, μετά από σχετική άδεια που του έδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, υποστήριξε τα εξής άκρως αναθεωρητικά: «Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,

συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το εντυπωσιακό είναι ότι και αυτός όπως πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος, επιτίθεται στα ελληνικά ΜΜΕ που επιμένουν τα προβάλουν τις τουρκικές προκλήσεις: «Είναι απογοητευτικό για εμάς ότι τα ελληνικά ΜΜΕ και ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να προσδώσουν διαφορετικό νόημα σ΄ αυτές τις διελεύσεις" είπε μιλώντας  για τις τουρκιές κρουαζιέρες φρεγατών σε Σαρωνικό, Σούνιο και Ραφήνα.
"Μου είναι δύσκολο να τους καταλάβω. Δίνουν την εντύπωση ότι η Ελλαδα σταδιακά υιοθετεί τη θέση της πλήρους αποκοπής της Τουρκίας από το Αιγαίο. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της Ελλάδας. Πολεμικά και εμπορικά πλοία της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, έχουν την ελευθερία να κινούνται στο Αιγαίο. 


Σε ότι αφορά τα χωρικά ύδατα, η αρχή της «αβαλβούς διέλευσης» στο διεθνές δίκαιο είναι σαφής και δεν αφήνει χώρο για εθνικές ερμηνείες. Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι αυτές οι διελεύσεις δεν συνιστούν απειλή για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κατ΄ αναλογία,αν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήσει αβλαβή διέλευση από τα τουρκικά χωρικά ύδατα,ακόμη κι αν περάσει πολύ κοντά από την τουρκική ενοχώρα,δεν θα αντιδράσουμε καθόλυ.Τουναντίον θα το καλοσωρίσουμε σε κάποιο από τα λιμάνια μας και θα προσφέρουμε και μία κούπα καφέ στο πλήρωμά του».

 
Το ότι πολλάκις πάντα τα τουρκικά πολεμικά παραβαίνουν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, το κάνει ... γαργάρα ο θρασύτατος Νταβούτογλου...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Ολόκληρη η συνέντευξη Νταβούτογλου εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP