Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Και η Βουλή το έργο της. Απέρριψε άρση ασυλίας για 4 βουλευτές

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...


Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα Real News, απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών τεσσάρων βουλευτών.

Πρόκειται για τους:

-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο....
Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. 

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.

-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. 

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.

-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. 

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.

- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. 

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών..

Έπειτα από όλα αυτά, εμείς ως απλοί πολίτες, αναρωτιόμαστε:
Είτε οι τέσσερις εισαγγελείς δεν γνωρίζουν το νόμο και άρα κακώς ζήτησαν τη δίωξη των ανωτέρω βουλευτών, είτε ότι η Βουλή κάλυψε τις παρανομίες. Δεν μπορεί, ένα από τα δύο συμβαίνει.
Πάντως αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε τα διόδια...

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε
Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια
1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.

4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν...
επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).
Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια.
Απο : http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

http://press-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8720.html Διαβάστε περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;

Η ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ


ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 1944, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...
Τα θέματα με τα διόδια και με το ΧΥΤΑ στη Κερατέα δεν είναι καινούρια. Απλώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δώθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα και εντάθηκαν οι αγώνες των κατοίκων και στα δύο αυτά μέτωπα.

Κατ αρχήν να τονίσουμε ξεκινώντας το δίκαιο των αιτημάτων και στις δύο περιπτώσεις. Τα διόδια και η πληρωμή τους είναι καθαρά θέμα κλεψιάς των μεγαλοεργολάβων. Έχουμε από τους χειρότερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη και η δικαιολογία ''Πληρώνω διόδια για να έχω καλύτερους δρόμους και να καλυφθεί το κόστος τους'' είναι γελοία. Αν ήθελαν μειωμένο κόστος θα έκοβαν τις μίζες, θα κατασκεύαζαν σωστούς δρόμους με καλή ποιότητα υλικών και θα τέλειωνε η ιστορία. Ενώ τώρα συμβαίνει ότι κατασκευάζονται επίτηδες κακής ποιότητας αυτοκινητόδρομοι με χαμηλό κόστος και χαμηλή ποιότητα υλικών και χαμηλό εργατικό κόστος αφού οι εργολάβοι απασχολούν αλλοδαπούς στη πλειψηφία τους με χαμηλότερα μεροκάματα για να υπάρχει πάντα περιθώριο για μεγαλύτερο κέρδος και συνεχείς εργολαβίες για διορθώσεις των οδοστρωμάτων.

Στη Κερατέα τώρα θέλουν να επιβάλουν τη κατασκευή ενός ξεπερασμένουν συστήματος διαχείρισης σκουπιδιών καταστρέφοντας το φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Οι Κερατιώτες περίμεναν εδώ και χρόνια τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα γνωστού μεγαλοεργολάβου και ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση τοπικών κοινωνιών με τα συμφέροντα των ολίγων που εκπροσωπούν το Κράτος. Στέλνονται οι πραιτωριανοί του (Αστυνομία) για να καταστείλουν τις αντιδράσεις και να επιβάλουν δήθεν την τάξη. Το συμφέρον δηλαδή των μεγαλοεργολάβων που θυσαυρίζουν στη περίπτωση των διοδίων και επιδιώκουν να θυσαυρίσουν στη περίπτωση της Κερατέας εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της λογικής.

Ενώ λοιπόν οι αντιδράσεις αυτές θα έπρεπε να τύχουν έμπρακτης αλληλεγγύης από τη μεριά των Εθνικιστών παρατηρείται το φαινόμενο της ολιγορίας σε ανίθεση με τους αναρχικούς/αριστεριστές/ κομμουνιστές που έσπευσαν όχι μόνο να συμπαρασταθούν αλλά και να καπελώσουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις. Συνέβη δε και το εξίς τραγελαφικό. Οι οργανωμένες ενέργειες συμπαράστασης σε κάποιες περιπτώσεις από πλευράς Εθνικιστών (συγκεκριμένα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου) να συμπαρασταθούν στους αντιδρώντες κατοίκους λοιδωρήθηκαν από ορισμένους ηλίθιους γιατί λέει συνέπραξαν με τους αριστερούς, επειδή συνέβη να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (διόδια)!!!

Ασφαλώς και ατομικά πολλοί Εθνικιστές έχουν σπεύσει να βοηθήσουν καί τους κατοίκους της Κερατέας και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στα διόδια κατεβάζοντας τις μπάρες. Η έλλειψη όμως οργανωμένης παρουσίας ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής αριστερίζοντες να αυτοπροβάλονται ως οι μοναδικοί συμπαραστάτες των κατοίκων και στις δύο περιπτώσεις. Η αδυναμία αυτή των Εθνικιστών δεν είναι καινούρια. Επί δεκαετίες το ΚΚΕ έγινε ο αυτόκλητος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων και άλλωσε τον συνδικαλισμό εξ αιτίας της ανυπαρξίας αντιβάρου από πλευράς Εθνικιστών. Δεν φτάνει μόνο να κατηγορούμε τους άλλους γιατί άλωσαν την Παιδεία, την Τέχνη και όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες των Εθνικιστών και να δράσουμε προς τη δημιουργία σοβαρής εναλακτικής πρότασης αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του.

Τώρα που βρισκόμαστε στο μεταιχμιο της ιδεολογικής στροφής της Ελληνικής κοινωνίας, της κατάρευσης των αστικών μύθων, της αποδόμησης της αριστερίστικης προπαγάνδας και της επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού. Αρκεί να δράσουμε σοβαρά και οργανωμένα και να μην αφήσουμε το περιθώριο σε κανέναν σύγχρονο Γιάννη Ζεύγο να κάνει κυρήγματα ταξικής πάλης έχοντας πίσω του φωτογραφία τον Κολοκοτρώνη.... Διαβάστε περισσότερα...

Η Δημόσια Ασφάλεια εκχωρείται σε ΜΚΟ !!!

Οι Μ.Κ.Ο. παίρνουν και εδώ το πάνω χέρι και μάλιστα επ’ αμοιβή

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χορήγηση ασύλου είναι πραγματικός δυναμίτης στα θεμέλια της δημόσιας ασφάλειας. Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η χορήγηση ασύλου, που συνιστά αναμφισβήτητα μορφή άσκησης δημόσιας εξουσίας εκχωρείται σε ιδιώτες και μάλιστα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα πληρώνονται για να βοηθούν τους υπαλλήλους στην υποδοχή των παράνομων μεταναστών, στη διάκρισή τους σε αιτούντες άσυλο και λοιπούς λαθρομετανάστες, στην παραλαβή των αιτήσεών τους, ακόμη και στη διενέργεια συνεντεύξεων και στην προετοιμασία των θετικών ή απορριπτικών αποφάσεων! Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος για το ποιος κρύβεται πίσω από τις ΜΚΟ, για το πόσο αξιόπιστες είναι να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και για το ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησής τους. Και με την επισήμανση ότι τα μέλη τους δεν είναι αναγκαίο να είναι καν Έλληνες πολίτες.
Η πολιτική ασύλου του ΠΑΣΟΚ παραμένει η πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Πράγματι η επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου ήταν και παραμένει ζητούμενο. Η λύση όμως δεν είναι να βγάλουμε στην άκρη την ΕΛ.ΑΣ., την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και να τα παραδώσουμε όλα στις Μ.Κ.Ο. και σε διάφορες Επιτροπές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι οποίες, άλλωστε, πρωτοστάτησαν και στην ψήφιση του νέου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας με τις μαζικές ελληνοποιήσεις μεταναστών. Φαίνεται πώς το επόμενο βήμα όλων αυτών των κύκλων είναι να «τακτοποιήσουν» και το ζήτημα των αιτούντων άσυλο. Πώς; Με το να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία και προσωπικά δεδομένα τα οποία ως σήμερα – ευλόγως – χειρίζονταν συγκεκριμένες μόνο υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Και, φυσικά, να ανοίξουν ανεξέλεγκτα τις πύλες της χώρας προς τους απανταχού λαθρομετανάστες, οι οποίοι, εφοδιαζόμενοι με ένα δελτίο δικαιούχου ασύλου ή άλλης διεθνούς προστασίας, θα μπορούν να αλωνίζουν, να εργάζονται ή να παρασιτούν, ενδεχομένως να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα ή απλώς να προσπαθούν να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μαζικές προσλήψεις με πρόσχημα το πρόβλημα του ασύλου
Έχοντας αδρανοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την παράνομη μετανάστευση, η Κυβέρνηση προχωρεί στη δημιουργία δύο νέων Διευθύνσεων: Της Υπηρεσίας Ασύλου και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Για τις νέες αυτές δομές συστήνει κάτι λιγότερο από 300 οργανικές θέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που, ως γνωστόν, προσλαμβάνεται με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Και όλα αυτά βέβαια κατά παράβαση του Μνημονίου, το οποίο ούτε νέες προσλήψεις επιτρέπει ούτε ευνοϊκές μετατάξεις ημετέρων σε θέσεις με παχυλά επιδόματα.
Για τις ίδιες υπηρεσίες, προβλέπεται επίσης η πρόσληψη συμβασιούχων, χωρίς κανένα όριο, προφανώς για να βοηθούν τις ΜΚΟ στο δυσχερές έργο τους…

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ...

Η επιστολή που έστειλε στην πρωϊνή εκπομπή στο ραδιόφωνου του ΣΚΑΪ, ο συμπολίτης μας
Γ. Χατζηδιαμαντής, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Αγαπητέ κύριε Πορτοσάλτε,

Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και εργάζομαι ως διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής εξηλασμένης Πολυστερίνης της εταιρείας DOW chemical στο Norrkοping της Σουηδίας. Ανέλαβα αυτήν την θέση από εξαμήνου αφήνοντας με βαριά καρδιά στην Κερατέα την σύζυγο και τα δύο παιδιά μου. Η κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει την χώρα μας δεν επέτρεπε να αρνηθώ στην πρόταση που μου έγινε.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κερατέα με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Αναφέρατε πολύ σωστά ότι η κεντρική εξουσία έχει ολιγωρήσει εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσει σε δημοπρατήσεις όλων των υπολοίπων μονάδων της διαχείρισης των απορριμμάτων πλην του ΧΥΤΑ για τον οποίο και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.
Η ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία είναι ανύπαρκτη όπως επίσης αναφέρατε.

Η πόλη του Norrkoping όπου διαμένω (προσωρινά μόνος μου) διαθέτει πλήρες σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ακριβώς όπως αυτό που περιγράψατε ότι αναφέρεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Το δε εργοστάσιο καύσης παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την καύση των απορριμμάτων ενώ από την απόβλητη θερμότητα θερμαίνεται (υπό πολικές θερμοκρασίες) με τηλεθέρμανση ολόκληρη η πόλη πληθυσμού 130,000 κατοίκων.

Τίποτε δεν πάει χαμένο και είναι συνείδηση των πάντων ότι τα απορρίμματα πέρα από την περιβαλλοντολογική διαχείριση είναι έσοδο για τον δήμο.

Θα ήθελα όμως να σας υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με το σχόλιο σας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνετιστούν και να σταματήσουν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Εάν οι κάτοικοι (μεταξύ αυτών και η σύζυγος και τα παιδιά μου) δεν είχαν αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο θα είχε ακουστεί από κανέναν ότι το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί να κατασκευαστεί στον υπέροχο αυτό χώρο ( όπου πετάμε χαρταετό με τον γιο μου κάθε Καθαρή Δευτέρα) είναι ΧΥΤΑ ????

Βρισκόμαστε σήμερα στην 26η ημέρα των επεισοδίων και είστε ο πρώτος που το ανέφερε στην τηλεόραση. Ήρθα από την Σουηδία για να περάσω τις γιορτινές αυτές ημέρες με τα παιδιά μου και αντ΄ αυτού βρισκόμαστε όλοι στα «μπλόκα» προσπαθώντας να αποφύγουμε άλλη μια καταστροφή γι΄ αυτόν τον τόπο.

Δεν είμαστε εξτρεμιστές κύριε Πορτοσάλτε απλά δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν από αυτούς που καθημερινά μας αποκαλούν «κοπρίτες» να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών μας.

Ευχαριστώ

Γ. Χατζηδιαμαντής
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημότης Κερατέας

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΧΟΥΝ ΧΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

Διαβάζουμε στο kafeneio-gr

Γιαννιτσά Ποινή φυλάκισης, με αναστολή, σε 40 καθηγητές Λυκείου

ΑΝΤΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ...ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΚΑ ΤΖΑΚΡΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ;


Σαράντα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Γιαννιτσών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφων.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν, κατά το σχολικό έτος 2007/08, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών τριών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών, όπου δίδασκαν κατά την παραπάνω περίοδο, διορθώνοντας, ταυτόχρονα, τις βαθμολογίες του δευτέρου 4μήνου των συγκεκριμένων μαθητών της 2ας Λυκείου, με σκοπό να τους προάγουν στην επόμενη τάξη.

Μαζί με τους 40 καθηγητές κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο τότε προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς, επίσης, τέσσερις γιατροί της Πέλλας και οι γονείς δύο μαθητών.

Το δικαστήριο έκρινε, τελικά, ένοχους τρεις γιατρούς, κατά περίπτωση για τις πράξεις της χορήγησης πλαστής ιατρικής βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν, καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης 18 και 29 μηνών (η δεύτερη ποινή αφορά δύο περιπτώσεις γιατρών).

Ακόμη, ο προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιβλήθηκε στη μητέρα μαθήτριας που κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη χορήγηση πλαστής ιατρικής βεβαίωσης.

Οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.

Το δικαστήριο έδωσε 3ετή αναστολή στις ποινές, ενώ, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σε βάρος των καθηγητών και των γιατρών εκκρεμούν ΕΔΕ από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP