Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Η εντολή από τις κάλπες της λαικής οργής


Αν η αποχή των πολιτών από τη διαδικασία των εκλογών στίς οποίες ο πρωθυπουργός έδωσε πολιτικό χαρακτήρα δημοψηφίσματος, κινηθεί στα επίπεδα που πιθανολογούνται και τα λευκά με τα άκυρα προστεθούν στο ποσοστό αυτό, καμμία κυβερνητική η άλλη ερμηνεία δεν θα μπορέσει να ανακόψει τη διαδικασία της μεταπολίτευσης που θα έχει αρχίσει.
Ήδη οι αναλυτές των συμβατικών ΜΜΕ,έχουν πάρει θέση διερμηνεύοντας τη λαική ψήφο.Η άποψη που εκφράζουν φωνές προσκείμενες πρός την κυβέρνηση και όχι μόνο είναι ότι η αποχή εκφράζει..περίπου φιλοκυβερνητική θέση..!
Η εκτίμηση αυτή ,όπως και άλλες ανάλογου περιεχομένου που επικοινωνούνται βιαστικά αυτό το βράδυ,δέν αντέχει καν σε συζήτηση και το μόνο το οποίο θα πετύχει είναι η παραπέρα αύξηση της οργής των πολιτών.
Διότι είναι φανερό ότι οι πολίτες σήμερα απλά γύρισαν την πλάτη συνολικά στο πολιτικό σύστημα που παράχτηκε κατά τη μεταπολίτευση του 1974, αποφασίζοντας να απέχουν από τις πολιτικές διαδικασίες που το διαιώνιζαν τα τελευταία 36 χρόνια, φέρνωντας τον τόπο στη σημερινή τραγική κατάσταση του μνημονίου,του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Αν σε αυτούς προστεθούν και αυτοί που επέλεξαν να ρίξουν στην κάλπη ένα απαξιωτικό για τους πολιτικούς μήνυμα με τη μορφή του άκυρου προκειμένου να εκφράσουν με ακόμα πιο έντονο τρόπο την πολιτική τους βούληση, τότε θα προκύψει το συνολικό ποσοστό του εκλογικού σώματος που σήμερα δείχνει το δρόμο της εξόδου σε όλο συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.
Τά αποτελέσματα που αργότερα θα ανακοινωθούν για συνδιασμούς και επί μέρους πρόσωπα ,θα είναι αδιάφορα πολιτικά και απλά θα ολοκληρώνουν την εκλογική διαδικασία.
Η πολιτική εντολή του εκλογικού σώματος θα καθοριστεί ακριβώς από το σύνολο των δύο παραπάνω ποσοστών, πού καμμία πολιτικάντικη ερμηνεία η επικοινωνιακή τακτική,δεν θα μπορέσει να καλύψει η να ακυρώσει στην πράξη από αύριο..!
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Θρίλερ στην Περιφέρεια Αττικής - Χαμηλά οι κυβερνητικοί υποψήφιοι παντού
Με βασικό στοιχείο την ανατροπή του θετικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί μέχρι την περασμένη εβδομάδα για τον ανεξάρτητο υποψήφιο στην Περιφέρεια της Αθήνας Γιάννη Δημαρά, έκλεισαν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής για τους δήμους και τις Περιφέρειες. Ο Γιάννης Δημαράς έρχεται τρίτος με διεκδικητές την επόμενη Κυριακή του τίτλου της Περιφέρειας τον Γ.Σγουρό και τον Β.Κικίλια. Παντού όμως τα ποσοστά των κυβερνητικών υποψηφίων είναι ιδιαίτερα χαμήλά συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα αποτελέσματα φαίνεται ότι θα είναι τα αναμενόμενα, αλλά στον Πειραιά τόσο ο Β.Μιχαλολιάκος, όσο και ο Π.Μαντούβαλος έχουν ιδιαίτερη δυναμική που μπορεί στον δεύτερο γύρο να δώσει τη νίκη στον έναν από τους δύο στον δεύτερο γύρο.

Στην Αθήνα η νίκη του Ν.Κακλαμάνη έναντι του κυβερνητικού Καμίνης θα είναι εύκολη και στην Θεσσαλονίκη προηγείται ο Κ.Γκιουλέκας έναντι του Γ,.Μπουτάρη. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι άνετη η επικράτηση του Π.Ψωμιάδη. 


ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ. Το 70% των ψηφοφόρων εναντίον του μνημονίου. Το 50% του λαού εναντίον του πολιτικού συστήματος..


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, περίπου το 70% των ψηφοφόρων που ψήφισαν σήμερα στις περιφερειακές εκλογές τάχθηκαν εναντίον του μνημονίου.
Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση για να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρόκειται για λαϊκό εμπαιγμό και διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ σε....
ολοκληρωτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να ερεθίσει το λαό.

Σε ότι αφορά το μεγάλο ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ, που αγγίζει το 50%, είναι σαφέστατο ότι αυτή η αποχή είναι καθαρή απόρριψη, από το μισό εκλογικό σώμα, του πολιτικού συστήματος.

Επειδή όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να χαρακτηρίσει την ΑΠΟΧΗ ως σιωπηλή αποδοχή του μνημονίου, ερμηνεύοντας αυθαίρετα την δικαιολογημένη καταδίκη του πολιτικού συστήματος από το 50% περίπου του λαού, του λέμε ότι θα κάνει ολέθριο σφάλμα και στο τέλος θα καταφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Δηλαδή την λαϊκή εξέγερση και την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Mıllıyet: "Όπου νάναι τελειώνουν οι αερομαχίες στο Αιγαίο".


Η Ελλάδα σε κάποια σημεία θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ενώ η Τουρκία πρότεινε όπου τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος στα 6 μίλια, ενώ όπου τα χωρικά ύδατα είναι 9 μίλια να γίνει και ο εναέριος χώρος εκεί 9 μίλια και ότι αν υπάρξει συμφωνία επ’ αυτού τότε θα τερματιστούν οι αερομαχίες στο Αιγαίο.

Η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα κορυφωθούν, καθώς οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στο τελικό τους στάδιο. Η ανταπόκριση επικαλούμενη δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ferıdun Sınırlıoglu από την τουρκική πλευρά και του Παύλου Αποστολίδη από την ελληνική πλευρά θα συνεχιστούν κατά το μήνα Νοέμβριο, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών είναι το ζήτημα των χωρικών υδάτων και η λύση για το ζήτημα αυτό είναι κοντά.


Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι 6 μίλια ενώ ο εναέριος χώρος της 10 μίλια. Χρόνια τώρα η Ελλάδα ζητά την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια, αλλά η Τουρκία αντιδρά με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο σε πολλά σημεία τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας φθάνουν πολύ κοντά στα δικά της χωρικά ύδατα. Τώρα οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και σύμφωνα με τη νέα φόρμουλα τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας σε περιοχές του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου που πλησιάζουν την Τουρκία θα εκτείνονται στα 6 μίλια . Σε άλλα σημεία μακριά από τις ακτές της Τουρκίας θα μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 9 μίλια. 

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Αισχρέ πάγκαλε, γεννήθηκε ο γιος του "αντιπαραγωγικού" σμηναγού - ήρωα Σήφη Αναστασάκη

Προς το "πολιτικό" δίποδο κήτος και ελεεινό έκτρωμα που ακούει στο βοοειδές όνομα "πάγκαλος"

Ο ΗΡΩΑΣ Αναστασάκης  


Το αισχρό κήτος
Αισχρέ αντιπρόεδρε της Ελληνικής "κυβέρνησης" και ανδρείκελο του ΔΝΤ πάγκαλε, (κομμένο το κύριος προ πολλού), προς μεγάλη σου λύπη έχω να σου ανακοινώσω ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον (Κυριακή των εκβιαστικών εκλογών), η σύζυγος του αδικοχαμένου και ..."αντιπαραγωγικού" σμηναγού - ήρωα Σήφη Αναστασάκη πού έπεσε πάνω στο καθήκον του για την πατρίδα, αλλά και γα να σωθούν κάποια άλλα ανθελληνικά τομάρια και βόδια σαν και σένα, έφερε στον κόσμο τον γιό του, ο ερχομός του οποίου ήρθε σαν λύτρωση για να μαλακώσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τον πόνο που άφησε πίσω του ο άδικος χαμός του ήρωα πατέρα του.
Αισχρέ πάγακλε...
Θα σου θυμίσω για την ιστορία ότι ο ..."αντιπαραγωγικός" ήρωας Αναστασάκης, κόπανε, υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Αυγούστου, ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια άσκησης, σε περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο θάνατός του είχε προκαλέσει μεγάλη θλίψη και πόνο στους οικείους του, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, εκτός από σένα, κόπανε.
Αλήθεια, αποβολή ελέφαντα, θα μπορέσεις ποτέ να κοιτάξεις στα μάτια αυτό το παιδάκι και να του πείς ότι ο πατέρας του ήταν ΗΡΩΑΣ, και όχι ένα πραγματικά "αντιπαραγωγικό" τέρας σαν και του λόγου σου;
Αισχρέ πάγκαλε...

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν τα όργανα..Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν απο νωρίς οι πολιτικοί μας αλλά και οι υποψήφιοι.. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ημέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον «Καλλικράτη» όσο και για την πορεία της χώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει "Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον -Καλλικράτη-. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη, για πρώτη φορά, που θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα, θα φέρει κοντά υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη σε μια Ελλάδα καλύτερη, σε μια Ελλάδα δικαιότερη, σε μια Ελλάδα οικονομικά βιώσιμη. Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε τις....
μάχες, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες ως χώρα και ξέρω ότι μπορούμε".
Διαβάστε περισσότερα...

Mη παραδώσεις με την ψήφο σου την πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους !


Εσύ συμπολίτη , συμπατριώτη ομογάλακτε , που βύζαξες όπως και ο γράφων τις γραμμές αυτές, το νέκταρ της Αθανασίας από τους άγιους μαστούς της Μάνας Εκκλησιάς, μην αφήσεις το φόβο ή το ατομικό συμφέρον να σου υποκλέψουν γι άλλη μιά φορά το μοναδικό δημοκρατικό δικαίωμα που σου απέμεινε, δηλαδή την ψήφο σου.

Πριν ρίξεις το χαρτί με τα ονόματα στην κάλπη σκέψου καλά πως αν υποστηρίξεις αυτούς που ψήφισαν με ύπουλο και αντισυνταγματικό τρόπο , το Κατοχικό Μνημόνιο, ουσιαστικά βάζεις την υπογραφή σου, φαρδιά πλατιά, κάτω από το δελτίο της προσωπικής σου εξαθλίωσης, μα κυρίως συνυπογράφεις την παράδοση της Ελλάδας στους ξένους τοκογλύφους.

Αύριο δε θα έχεις περιθώριο να επικαλεστείς άγνοια. Χτές σε εξαπάτησαν και τους πίστεψες , σήμερα αποπειρώνται να σε τρομάξουν με καινούρια ψέμματα και ανύπαρκτους μπαμπούλες.

Σήμερα , γύρνα το κεφάλι σου ψηλά προς το γαλανό ουρανό και τον χρυσό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα , κάνε το σταυρό σου, και μαύρισε με πάθος όσους δουλεύουν για να κάνουν την όμορφη πατρίδα μας Ναό και προτεκτοράτο του αφέντη τους, του Μαμωνά.

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP