Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οι Ισλανδοί μας έβαλαν …γυαλιά


Γράφει ο Καφενόβιος

Τώρα που τελειώνουν τα «μπάνια του πρωθυπουργού» θα ήταν χρήσιμο ο πετών τη σκούφια του για ταξίδια Γ. Παπανδρέου, να επισκεφθεί τη χώρα των πάγων και των ηφαιστείων, την Ισλανδία.
Εκεί, θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ότι, ο τρόπος που αντέδρασε αυτή η μικρή χώρα στη χρηματοπιστωτική κατάρρευση ουδεμία σχέση έχει με τον δικό του τέταρτο δρόμο της …κολάσεως
Κατ΄ αρχάς οι πολίτες αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνόταν με την αποζημίωση των ξένων επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους λόγω της πτώχευσης των ισλανδικών τραπεζών. Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», επιβλήθηκαν κι εκεί τα γνωστά και σε..........
μας «μέτρα» -περικοπή κρατικών δαπανών, μείωση εισοδημάτων κ.λπ. Η οικονομική δραστηριότητα πάγωσε, η ανεργία ανέβηκε από το 1% στο 9%. Δημιουργήθηκε όμως άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους: Απαγόρευση κατάσχεσης των σπιτιών όσων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δομές ψυχολογικής, νομικής και κοινωνικής υποστήριξης, προγράμματα αποκατάστασης ανέργων.
Και η εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε δεν αποτελείτο από μέλη του Κοινοβουλίου, αλλά από πρόσωπα κύρους χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Τα συμπεράσματά της οδήγησαν σε καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε βάρος πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εντάλματα σύλληψης.
Η εξέλιξη αυτή πρόσφερε σίγουρα μια ηθική ικανοποίηση στους οργισμένους Ισλανδούς. Και όταν ήρθε πάλι η στιγμή να εκφραστούν με την ψήφο τους, έδειξαν ότι το καταθλιπτικό βάρος της κρίσης δεν τους έχει στερήσει το χιούμορ. Δήμαρχος του Ρέικιαβικ εξελέγη ένας δημοφιλής κωμικός, επικεφαλής μιας κίνησης με τίτλο «Οι καλύτεροι». Μέλη της μπορούσαν να γίνουν όλοι, με μόνη προϋπόθεση να μην ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα.
Οι Ισλανδοί μας έβαλαν …γυαλιά. Μπορούμε, τουλάχιστον, να τους αντιγράψουμε;… 

Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός Έλληνας ξυλοκοπήθηκε στην Αλβανία



  • Οι διακοπές στην Αλβανία του στοίχισαν ένα γερό ξυλοδαρμό επειδή μιλούσε Ελληνικά!!!
  • Νέο περιστατικό με θύμα Έλληνα στην Αλβανία

Και δεύτερο περιστατικό βίας στο φως σε βάρος νεαρού Έλληνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα Αλβανών επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και έκλεψαν 19χρονο στην παραλία Λιβαδιού στη Χειμάρρα, επειδή μιλούσε ελληνικά!
Ο 19χρονος από την Αργυρούπολη Αττικής συνόδευε οικογενειακούς φίλους του, Βορειοηπειρώτες, και πριν από δέκα μέρες βρισκόταν στην παραλία του Λιβαδειού στη Χειμάρρα.
Μια παρέα Αλβανών πλησίασαν τον νεαρό και τον ρώτησαν κάτι στα αλβανικά, αλλά ο 19χρονος δεν κατάλαβε και τους απάντησε στα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με τη μητέρα του στην Αθήνα.
Οι Αλβανοί ενοχλήθηκαν από τα ελληνικά που άκουσαν, του επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην παραλία.
Ο 19χρονος επέστρεψε στην επόμενη μέρα στην Ελλάδα και δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν για το περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ.
Φυσικά, δεν αναμένεται καμία ανακοίνωση από την κυβέρνηση της Πάρου..., του Πόρου και του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Βούλγαρος ομολόγησε 16 εμπρησμούς στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανάκριση του Βούλγαρου συνεχίζεται και εξετάζονται τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στους εμπρησμούς.

Ομολόγησε...16 εμπρησμούς ο Βούλγαρος που κρατείται και ανακρίνεται στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανάκριση του Βούλγαρου συνεχίζεται και εξετάζονται τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στους εμπρησμούς.


Σοβαρές επίσης υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν για τις φωτιές στα νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθος στα οποία έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και διεξάγουν έρευνες.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι φωτιές είναι υπό έλεγχο σε όλη τη χώρα ενώ ενεργότερη από όλες είναι η φωτιά στην περιοχή Βρύσες Κυπαρισσίας. Καταβάλλεται όμως προσπάθεια και όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του πυροσβεστικού σώματος εντός της ημέρας θα τεθεί κι αυτή υπό έλεγχο.
Με συντονισμένη προσπάθεια σώθηκε χθες βράδυ ο εθνικός δρυμός του Αίνου στην Κεφαλονιά και ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

πηγη Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η ''ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ'' ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ...

Ο Στρατηγός Δημήτρης Ιωαννίδης πέθανε χτες από θερμοπληξία στις φυλακές Κορυδαλού ένω είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης λόγο υγείας που είχε αποριφθεί.
Ο Δημήτρης Ιωαννίδης θα μπορούσε να γράψει Ιστορία. Είχε πέντε μετάλια Ανδρείας πράγμα που σημαίνει πως ήταν ικανότατος Αξιωματικός. Αλλά αυτά δεν αρκούσαν να πάρει σωστές αποφάσεις όταν έπρεπε. Μία τον Νοέμβρη του 1973 κι άλλη μια τον Ιούλιο του 1974.
Λάθη μοιραία που ταλαιπωρούν τις επόμενες γενειές και θα τις ταλαιπωρούν για καιρό ακόμα.
Πόλλοι λένε πως τον πρόδοσαν και τον ξεγέλασαν.
Άλλωτε ο Αμερικανός Πρέσβης κι άλλοτε οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αδιάφορον.
Καμιά αξία δεν έχουν σήμερα τα μετάλια ανδρείας που πήρε αλλά τα τραγικά λάθη του που κόστισαν στην Ελλάδα τότε και η εμβέλεια τους φτάνει στο σήμερα. Διαβάστε περισσότερα...

Αυτούς ενοχλεί η ελληνική σημαία στην Κύπρο


Στην ημικατεχόμενη Κύπρο του 2010 μας έχει γίνει πλέον ρουτίνα να παρακολουθούμε ανθελληνικές ενέργειες από αγνώστους, που κρύβονται πίσω από το φως της νύκτας. Είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο οι βανδαλισμοί σε διάφορα μνημεία αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή. Συχνή είναι και η βεβήλωση μεγάλου αριθμού Ελληνικών σημαιών που βρίσκονται σε διάφορα μνημεία, σωματεία, σχολεία, εκκλησίες αλλά και σπίτια διαφόρων ιδιωτών.

Το τελευταίο παρόμοιο κρούσμα δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου στην εβδομαδιαία εφημερίδα "το Κυπριακό Ποντίκι". Πιο συγκεκριμένα στο οπισθόφυλλο της εφημεριδας γινόταν αναφορά ότι άγνωστοι μέσα σε λίγους μήνες κατέβασαν και έκλεψαν σε δύο περιπτώσεις την ελληνική σημαία από συγκεκριμένο σπίτι στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Αφού ψάξαμε το θέμα διαπιστώσαμε ότι στην πρώτη περίπτωση η σημαία αυτή η σημαία είχε στο κέντρο της την Κύπρο και μέσα στην Κύπρο τον Παρθενώνα. Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, εκτός από την ιεροσυλία της υποστολής της ελληνικής σημαίας, οι άγνωστοι έκοψαν και τα σύρματα του τηλεφώνου του σπιτιού!!!

Αυτές οι κατάπτυστες ανθελληνικές που συνεχώς αυξάνονται έχουν και την αδικαιολόγητη ανοχή της αστυνομίας, η οποία σφυρίζει αδιάφορα στα κρούσματα αυτά. Μια αστυνομία η οποία στο πρόσφατο παρελθόν επέδειξε υπέρμετρο ζήλο και προχώρησε στον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη κάποιου πολίτη, ο οποίος μην αντέχοντας την πρόκληση να βλέπει την τουρκική σημαία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, προχώρησε σε υποστολή της. Την επόμενη μέρα μάλιστα είδαμε και πολυάριθμη αστυνομική δύναμη να προσέχει την τουρκική σημαία στο Πανεπιστήμιο!!!

Παρόμοια ευασθησία της αστυνομίας έχουμε και σε περιπτώσεις που νυχτοβάτες καταγράφουν συνθήματα εναντίον του Προέδρου Χριστόφια ή εναντίον του ΑΚΕΛ και της Ομόνοιας. Όταν τα συνθήματα όμως ευνοούν το κυβερνών κόμμα τότε και πάλι έχουμε την αδράνεια της αστυνομίας να αποδώσει δικαιοσύνη. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Αστυνομίας έχει αυξήσει και τις βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ οπαδών της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ κατά τις βραδυνές ώρες στους δρόμους της Λευκωσίας.

Δυστυχώς, είναι πλέον σε όλους φανερό ότι η πολιτική της Κυβέρνησης του τόπου, η οποία είναι πλήρως ταυτισμένη με την χρόνια πολιτική του ΑΚΕΛ, ευνοούν την έξαρση του ανθελληνικού μένους αυτού. Αυτό το μένος οδηγεί καθημερινά σε διχόνοια των λαών που μόνο καταστροφική μπορεί να είναι σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα. Αυτό γίνεται πιο οδυνηρό όταν ο ίδιος ο ηθικός αυτουργός κύριος Χριστόφιας διακυρήσσει την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της ενότητας.

Η ασυλία της αστυνομίας είναι μόνο η αφορμή για την έξαρση του φαινομένου αυτού. Η πραγματική αιτία του ανθελληνισμού στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της ανθελληνικής προπαγάνδας που προωθούν μέσα από τις κατασκηνώσεις και τις εκδηλώσεις τους στη νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος (ΕΔΟΝ). Στις κατασκηνώσεις αυτές μιλάνε στα παιδιά (από ηλικία 5(!!!) ετών και πάνω) ενάντια στην Ελλάδα και στον ελληνισμό και απαξιώνουν τους πολιτικούς του αντιπάλους, μπολιάζοντας τα παιδάκια με μίσος έναντι σε κάθε ελληνικό στοιχείο.

Σε μια περίοδο που έχουμε την κατάργηση της ελληνικής σημαίας από τα κυβερνητικά κτίρια της Δημοκρατίας επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους απλούς πολίτες του τόπου. Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν γεμίζοντας όλοι τα μπαλκόνια τους με ελληνικές σημαίες σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Με γαλανόλευκα μπαλκόνια σε όλους τους δρόμους οι ηγέτες του ΑΚΕΛ θα λάβουν και τα κατάλληλα μηνύματα από τον λαό.

ΥΓ. Η ιστοσελίδα ΑΠΟΕΛΛΑΣ διοργανώνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα σχετικά με την αναγκαιότητα της ματαίωσης της συνάντησης του Χριστόφια με το ανδρείκελο της Άγκυρας στο Κελλάκι. Ψηφίζουμε όλοι υπέρ της ακύρωσης της συνάντησης αυτής εδώ.
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP