Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εγκεφαλική λειτουργία μηδέν…

Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να συμπεριλάβει το μέγεθος της ανοησίας και το βάθος της ποταπότητας που κάποιοι μπορούν να προσεγγίζουν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια…

Ναι, είμαι θυμωμένος. Και είμαι θυμωμένος, επειδή στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα το απάνθισμα της εργασίας ενός νεκρού εγκεφάλου, που προτρέπει τον ιδιοκτήτη μίας Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας να…
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

Γράφει η ΣΤΕΛΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ

Όσοι μεγάλωσαν στις πολυκατοικίες και το νέφος της Αθήνας, γνωρίζουν ότι η Κερατέα, ένα μικρό χωριό στα Μεσόγεια ήταν και παραμένι για πολλούς μέχρι σήμερα, τόπος διακοπών. Τα λιμανάκια της, τα έχουν ανακαλύψει πια όλοι – τώρα με την οικομική κρίση και το μπάνιο το Σαββατοκύριακο έγινε τόπος καλοκαιρινών διακοπών. Άλλοι πάλι μετά την ολοκλήρωση της Αττικής οδού επέλεξαν να κάνουν την Κερατέα τόπο μόνιμης κατοικίας.

Για τους υπόλοιπους, κυρίως μετά τα Χριστούγεννα, η Κερατέα, είναι ένας -κάπως αδιευκρίνιστα- τόπος αντίστασης στο Μνημόνιο, στην Κυβέρνηση , στην επιβολή των αποφάσεων της Κεντρικής Εξουσίας σε μια τοπική κοινωνία.

Η απόφαση για...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος για το νόμο περί 'δωρεάς οργάνων': "Εικασία χωρίς ηθική βάση"

Oι μεταμοσχεύσεις αποτελούν μοναδικό επίτευγμα της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας. Χάρις σε αυτές, σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας, άλλως καταδικασμένοι σε θάνατο, ζουν μια μακράς διάρκειας και υψηλής ποιότητας ζωή, που μάλιστα τη δανείζονται από άλλους.

Οργανα που δεν μπορούν να συντηρήσουν στη ζωή κάποιους, μπορούν να δώσουν ζωή σε τρίτους. Αρκεί...
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Κασιμάτης - "αντισυνταγματικό το Μνημόνιο" (video)

Mας το ζητήσατε και το προβάλουμε...
Από την εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Μνημόνιο. Μιλάει ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και αναλύει την αντισυνταγματικότητα του μνηνονίου. Αλλά μια απορία κύριε Κασιμάτη: Τώρα τα θυμηθήκατε αυτά; Δεν ξέρατε μιας και είστε ''ειδικός'' που οδηγούμαστε; Τόσα χρόνια που είσασταν χαμένος; Ίσως εκεί που ήταν κι ο Μίκης....Το ότι τώρα βγαίνετε και λέτε πέντε- δέκα σωστά πράγματα αυτό δεν διαγράφει τις ευθύνες σας. Ούτε τις δικιές σας, ούτε της γεννιάς σας.

δείτε το video...
Διαβάστε περισσότερα...

Κανένας φούρνος θα γκρεμίστηκε...Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα:"Ευρωπαϊκή καταδίκη των Γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας"

Και δεν πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στους Εβραίους...

Μεταφέρουμε από το: epontos.blogspot

Μία σημαντική εκδήλωση με θέμα την "Ευρωπαϊκή καταδίκη των Γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" διοργανώνει η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας) το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ώρα 18:00

Ομιλητές σε αυτή την εκδήλωση θα είναι οι...
Διαβάστε περισσότερα...

Ραγκούση και Καμίνη ακούστε το καλά, η δικαιοσύνη σας έβαλε γυαλιά!!! (video)

Δικαίωση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποτελεί η σημερινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Είκοσι έξι ανώτατοι δικαστές τάχθηκαν υπέρ της μονιμότητας των συμβασιούχων και είκοσι κατά.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι έξω από τον Αρειο Πάγο άνοιξαν σαμπάνιες και ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και δικαίωσης, πανηγυρίζοντας για την απόφαση του δικαστηρίου.

δείτε το βίντεο...
Διαβάστε περισσότερα...

Το λυσαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης....Απέλασαν 59 Νιγηριανούς!!!

Μένουν άλλα 4 εκατομμύρια λαθρομετανάστες...

Προσέξτε διατύπωση από το ΔΟΛ...

Η επιχείρηση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης και είναι η έβδομη φορά που γίνεται ομαδική απέλαση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η επιστροφή των 59 Νιγηριανών έγινε με ειδική πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με τη συνοδεία 130 αστυνομικών, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας, αριθμός ο οποίος καθορίστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τις διαδικασίες ασφαλούς μεταφοράς των επαναπατρισθέντων, σε συνδυασμό με την ασφάλεια της πτήσης.
Όπως έγινε γνωστό...
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλά ''παράξενα'' δεν αποκαλύπτονται τώρα τελευταία;

Πολλά επίσημα έγγραφα με περιεχόμενο που σε άλλες εποχές θα έμοιαζε επιστημονικής φαντασίας αποκαλύπτονται τώρα τελευταία. Λες και μας προετοιμάζουν για κάτι. Αυτή τη φορά όχι μέσα από ταινίες του Χόλιγουντ αλλά με έγγραφα που αλλάζουν τη συμβατική ιστορία. Σα να τους πιέζει ο χρόνος και τα βγάζουν όλα μαζεμένα. Όχι βέβαια πως αυτά που αποκαλύπτουν δεν ήταν γνωστά σε όσους ψάχνονταν με αυτά τα ζητήματα αλλά σίγουρα άλλο να τα λέει ο κάθε τυχαίος που τον βγάζουν άνετα τρελλό κι άλλο να είναι επίσημα έγγραφα/εκθέσεις  που αποχαρακτηρίστηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI)

Δείτε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP