Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

NASA: Οι εξωγήινοι είναι... βακτήριο στον πάτο μιας λίμνης!

Η συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα όλης της Υφηλίου. Δεν ήταν λίγοι όσοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να ανακοινωθεί η ύπαρξη μιας νέας μορφής ζωής. Οι αποκαλύψεις της Wikileaks και η θύελλα που ξεσήκωσαν άλλωστε δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια...

Όσοι περίμεναν τον ΕΤ ή μερικά «πράσινα ανθρωπάκια» διαψεύστηκαν. Η NASA ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψή της έχει να κάνει με μια νέα μορφή ζωής, που βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του...
Διαβάστε περισσότερα...

Δίπλα μας

Ως άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια τσαλαβούτησε στα λύματα του πολιτικού σκηνικού της χώρας, είναι φυσικό και επόμενο να έχω επωμισθεί, δικαίως ή αδίκως, ένα μέρος έστω του κατηγορητηρίου της αναξιοπιστίας, που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα στον έσχατο ευτελισμό.
Επομένως, σοφό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσω λόγια δικά μου, αλλά λόγια άλλων ανθρώπων. Ανθρώπων που σηματοδότησαν με την παρουσία τους την πορεία ακτίνων φωτός και ελπίδας στις ζοφερές μέρες της εποχής μας.
«Μη φοβηθείτε να χάσετε ό,τι κι αν έχετε κερδίσει, ό,τι κι αν σας έχει δοθεί. Τη δουλειά σας, τα λεφτά σας, την ησυχία σας, το βόλεμά σας. Μόνον τότε θα είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε για την πατρίδα χωρίς φόβο, επειδή δεν θα έχετε να χάσετε τίποτε άλλο».
Νομίζω ότι, χρονικά, δεν ακούστηκε στην Ελλάδα μεγαλύτερη σε σημασία και βαθύτερη σε έννοια πρόταση, μετά την μονολεκτική εκείνη του Ιωάννη Μεταξά, που αποτύπωσε τον πόθο του ελληνικού λαού για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η Χαρά Νικοπούλου, μιλώντας στους φοιτητές της παράταξης «ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ», πριν λίγες ημέρες, αυτόν τον πόθο ενσάρκωσε και πάλι με τα παραπάνω λόγια, αυτήν τη διαχρονική στάση ζωής του Έλληνα μορφοποίησε. Καί, το σπουδαιότερο, όχι ως προϊόν απελπισίας, αλλά ως το αποτέλεσμα μίας συνειδητής πορείας αρετής! Όχι από έναν άνθρωπο που εξιδανικεύει μία πραγματικότητα, αλλά από κάποια που βίωσε την πραγματικότητα με το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της.
Τα ίδια μηνύματα, τα ίδια συναισθήματα εισπράττει κανείς ακούγοντας όσα είπε ο πατέρας του στον φίλο μου γιατρό Γ.Β. Υπηρέτησε ο πατέρας του, ως στρατιωτικός γιατρός, από το 1926 εως το 1961, οπότε και αποστρατεύτηκε. Είχε προηγηθεί, όμως, και μία 10χρονη (!) θητεία, η περισσότερη εν καιρώ πολέμου, από το 1916 έως το 1926. Όταν τον ρώτησε κάποια στιγμή, γιατί δεν αναγνώρισε τα 10 αυτά χρόνια, ώστε να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη, ο Κρητικός πατέρας του τον πήρε παράμερα και του είπε: «Στον Στρατό δεν πας για να πάρεις σύνταξη, πας για να υπερασπίσεις την πατρίδα και αυτό δεν εξαργυρώνεται με τίποτε. Είναι το χρέος σου προς αυτήν».
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΕΔΚΕ ζητά λύση για τα σκουπίδια

Έκκληση Κακλαμάνη για διετή αναστολή του νόμου περί προσλήψεων

Η ΚΕΔΚΕ ζητά λύση για τα σκουπίδιαΤην ισχύ διετούς μεταβατικής περιόδου για τη εφαρμογή του νέου νόμου περί προσλήψεων ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας και στους παιδικούς σταθμούς των δήμων της χώρας ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης με σημερινή του δήλωση. Όπως τονίζει ο κ. Κακλαμάνης, σε διαφορετική περίπτωση το σημερινό αδιέξοδο που υπάρχει στην Αττική θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:
Διαβάστε περισσότερα...

Πανικός στο Διαδίκτυο για την ανακοίνωση της NASA!...Παίζουν μέχρι και στοιχήματα…

http://img.protothema.gr/AB6A1A64D095E4B6022279D1661E6520.jpgΑπόψε το βράδυ, στις 9 ώρα Ελλάδος, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για να κάνει μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη στο πεδίο της αστροβιολογίας και να δώσει τέλος στις εκατοντάδες φήμες για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, που έχουν κατακλύσει το τελευταίο 24ωρο το διαδίκτυο.

Πράγματι, τις τελευταίες ώρες, δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται στο Διαδίκτυο με τους φανατικούς των εξωγήινων θεωριών να μετρούν τα λεπτά μέχρι την ανακοίνωση και τους πιο επιτήδειους να έχουν στήσει «παίξε στοίχημα» για το τι θα πουν οι εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ.

Οι εικασίες για την μεγάλη ανακάλυψη είναι πολλές, με τις περισσότερες να επικεντρώνονται στο αν τελικά η NASA έχει εντοπίσει «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» εκτός πλανήτη... Διαβάστε περισσότερα...

Επειδή μας τα χουν πρήξει...

Ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα ας δούμε μερικές πρωτιές.
Σαφώς και αν το μπουρδέλο το κράτος ήταν σοβαρό θα είχαμε πολλές παραπάνω πρωτιές και θα βελτιώναμε κι αυτά που ήδη εξάγουμε.


Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς κ λαδιού

15% της παγκόσμια παραγωγής (ελιά-λάδι)

3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

5 σε εξαγωγες σπαραγγιων

7 παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4)

11 σε παραγωγή βαμβακιού

14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

16 σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων

και φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας ναυτιλίας

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Πακιστανοί παράνομοι μικροπωλητές απειλούν καταστηματάρχες του Πειραιά ότι θα καταστρέψουν τα μαγαζιά τους!

Δεν πάει άλλο...!
Ξεφεύγει η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον Πειραιά οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή του ελληνικού κράτους.
Μετά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, οι Ελληνες έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές των λαθρομεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από τα καταστήματά τους πουλώντας παράνομα εμπορεύματα.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ομάδα Πακιστανών εκτόξευσε απειλές κατά Ελλήνων καταστηματαρχών στην οδό Ναυαρίνου, με αφορμή τη σύλληψη ομοεθνή τους για παραεμπόριο. Μετά από καταγγελίες των εμπόρων επί της οδού Ναυαρίνου για την παρουσία παράνομων μικροπωλητών πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού του Πειραιά, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Πακιστανό ο οποίος πωλούσε cd - μαϊμού.
Λίγη ώρα μετά, εξαγριωμένοι συμπατριώτες τους κινήθηκαν απειλητικά κατά των καταστηματαρχών της περιοχής εκβιάζοντάς τους ότι αν δεν δώσουν ο καθένας τους το ποσό των 200 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ ώστε να αποφυλακιστεί ο ομοεθνής τους, τότε θα προκαλέσουν ζημιές στα καταστήματά τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη

Χάσαμε την ψυχραιμία μας και θα μιλήσουμε σκληρά. Σκληρά εναντίον όλων αυτών των απελπισμένων «προβάτων» που τρέχουν να βρούνε τσοπάνο σε Καίσαρες…
Η ιστορική ρήση «άρτον και θεάματα» ανήκει στο ρωμαϊκό καισαρισμό. Στις ρωμαϊκές φιέστες παραγόταν το έργο της απάτης…
Σήμερα η ίδια συνταγή εφαρμόζεται από τους Καίσαρες της εποχής μας: Πιο μακάβρια, πιο ολοκληρωτική, πιο τελετουργική και με αχαλίνωτη, ειδωλολατρική φρενοβλάβεια, πολυεδρικότητα και θεαματικότητα.
Ο Μίκης είναι ένα από τα είδωλα αυτής της καθεστωτικής συνταγής, ένα από τα σκηνικά αυτής της φρενοβλάβειας του καθεστωτικού θεάματος…

Μέρες τώρα βομβαρδιζόμαστε από παντού (καθεστωτικά ΜΜΕ, ιστολόγια, ιμέηλ κ.λπ) για το «Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών» που θα ιδρύσει ο Μίκης.

Εξ αρχής γίνεται μια πλύση εγκεφάλου, για την παγίδευση των απελπισμένων «προβάτων», για την «ίδρυση κινήματος» από το θεϊκό είδωλο: Μίκης.

Δηλαδή ο Μεσσίας αποφάσισε να ιδρύσει «Κίνημα»: Άκρως καθεστωτική, ολοκληρωτικά καθεστωτική, αντίληψη περί «Κινημάτων».

Τα λαϊκά κινήματα βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των «ειδώλων» οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να είναι Θεοί και που με ένα νεύμα τους ή μια απόφασή τους θα γεννήσουν λαϊκό κίνημα.

Τα λαϊκά κινήματα συγκροτούνται μέσα από τις δυνάμεις και τα αγωνιστικά ρυάκια της κοινωνίας, κόντρα στα είδωλα και στους αυτό-αναγορευμένους Μεσσίες.

Οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από την πρακτική των λαϊκών κινημάτων και δεν αυτό-αναγορεύονται, ως ηγέτες-Μεσσίες, σε αίθουσες τελετουργικών σώου.

Ξευτελίζεται η έννοια του «λαϊκού κινήματος» με τέτοιου είδους φιέστες που ο Μεσσίας, σαν νέος Μωυσής, παραδίδει τις εντολές του Θεού…

Από την αρχή, λοιπόν, όλη αυτή η προπαγανδιστική νεροποντή για το «Κίνημα» που θα δημιουργήσει ο Μίκης ήταν τελετουργικό και σκηνοθετημένο θέαμα απάτης.

Δεν είναι, ίσως, τυχαίο και τούτο: Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας (κίνημα το βάπτισε και αυτή) αναγγέλλεται και υλοποιείται και το «Κίνημα» του Μίκη.

Ούτε, ίσως, είναι τυχαίες οι εκπομπές, στην «υγεία των κορόιδων» στην ΕΡΤ με το Μίκη και το κακό συναπάντημα. Εκπομπές γυρισμένες παλιά και παρουσιασμένες στην κατάλληλη στιγμή…

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ μπροστά ο Καρατζαφέρης..Ο Καρατζαφέρης θέλει να μπουκάρει σε μπουζουξίδικα για να εντοπίζει δημοσίους υπαλλήλους που διασκεδάζουν έως τις 4:00 το πρωί, γιατί αυτοί δεν θα μπορούν να αποδώσουν στη δουλειά τους. Αντί να βρουν αυτούς που έχουν κλέψει εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού, θέλουν να μας κάνουν τώρα και έλεγχο πότε θα πηγαίνουμε για ύπνο. Κούνια που σας κούναγε..

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP