Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Για τα αυτονόητα


Η οικονομική κατάρρευση της πατρίδας μας, αλλά και η διπλωματική και πολιτική διεθνής απομόνωσή της, είναι σαφέστατα το αποτέλεσμα της ολέθριας φαυλοκρατίας της Μεταπολίτευσης. Είναι ολοφάνερο πιά ότι η γη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας βαδίζει ολοταχώς προς την άβυσσο. Μαζί και ό,τι κληρονομήσαμε  σε επίπεδο πνευματικό και πολιτισμικό. Ο κοινωνικός και πολιτισμικός μαρασμός συνοδεύεται δυστυχώς και από τον δημογραφικό, ώστε, αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη αυτή η κατάσταση, σύντομα θα φτάσουμε να μιλάμε για κάποιους Έλληνες που ζούσαν σε αυτόν τον τόπο... Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης, με τον λαϊκισμό και την εθυελοδουλεία τους μας οδήγησαν στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Η αποδοχή του μνημονίου της εθνικής και κοινωνικής μας υποτέλειας αποτελούσε μονόδρομο για τους ηγέτες τους, αλλά δυστυχώς και για τους δειλούς και συμβιβασμένους κάποτε «ριζοσπάστες επαναστάτες» της ελάσσονος αντιπολίτευσης...
Η πατρίδα μας έχει πλέον παραδοθεί στους ξένους τραπεζίτες και στους ντόπιους εργολάβους, χωρίς να διακρίνεται πουθενά ελπίδα ανάκαμψης. Και αντί οι υπαίτιοι αυτής της άθλιας κατάστασης να αισθάνονται έντονες τις συνέπειες της ενοχής τους, έχουν το θράσος να ζητούν σε 2 μήνες περίπου την ψήφο μας και μάλιστα σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών! Αυτοί που απαξίωσαν και εξευτέλισαν τον θεσμό αυτό, που αποτελεί το κύταρρο της υγιούς δημοκρατίας, με τα «χρίσματα», μετα ρουσφέτια και τις μίζες, με τον χρωματισμό του χάρτη της πατρίδας μας κάθε βράδυ εκλογών με γαλάζιο και πράσινο χρώμα (!), αυτοί που θεωρούν ότι κάθε μορφή εξουσίας στην πατρίδα μας αποτελεί κληρονομικό δικαίωμά τους, σε αγαστή συνεργασία με αυτούς που θα έπρεπε να απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία τους και αντ? αυτού συνεργάζονται μαζί τους για μικροκομματικά οφέλη, έχουν το θράσος να ομιλούν για «μία νέα αρχή».
Και αυτό θα συμβαίνει για πολύν καιρό ακόμη, όσο οι πολίτες δεν αναλαμβάνουν δράση και δεν υπερασπίζονται τα εθνικά μας δικαιώματα και τα οικονομικά μας κεκτημένα διά του πατριωτισμού των, όπως ορίζει και απαιτεί το Σύνταγμα της πατρίδας μας.
Οι εκλογές που έρχονται δεν πρέπει να περάσουν χωρίς συνέπειες για το καρτέλ των κομμάτων του ελλαδικού κατεστημένου. Πρέπει να νοιώσουν σκληρή την απαξίωσή τους στη συνείδηση του λαού. Το «μαύρο» στους κομματικούς υποψηφίους, αλλά και σε όλους όσοι εμφανίζονται εσχάτως ως μεσσίες, αλλά που στην ουσία αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς της σημερινής μας κατάντιας (λ.χ. κάποιοι «εθνοσωτήρες» του επιχειρηματικού κόσμου!), πρέπει να είναι ηχηρό και εξευτελιστικό.
Η συμμορία που εργολαβικά διαλύει τις κοινωνικές και εθνικές δομές της πατρίδας μας πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα: «Όχι σε όλους» τους πουλημένους και τους δειλούς!
Καιρός πια να σπάσουν τα κομματικά δεσμά των πολιτών και να απελευθερωθούν όσες δυνάμεις ακόμη μένουν ζωντανές στο κοινωνικό σώμα.
«Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα πάμε στην κάλπη με το πρόβλημα «τι να ψηφίσουμε». Θα είμαστε όλοι εκεί, κόντρα στους επαγγελματίες πολιτικάντηδες και στους καριερίστες των εξουσιών.
Για το αυτονόητο και μόνο!».
του Γιάννη Κουριαννίδη

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 26ης Αυγούστου 2010 της εφημερίδας Στόχος Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955 ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ


Τη νύχτα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 1955, η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης έγινε στόχος απρόκλητων βιαιοτήτων. Μέσα σε λίγες ώρες εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, σπίτια, ακόμα και οι εκκλησίες των Ελλήνων μετατράπηκαν σε ερείπια. Τα γεγονότα αυτά σήμαναν την αρχή του τέλους της κοινότητας των Ελλήνων της Πόλης.

Η ιστορία της Ελλάδος με τα ατελείωτα παραδείγματα απαράμιλλων ηρωισμών, γεμάτη με σελίδες χρυσές που γράψανε τα παιδιά της, μα και ζυμωμένες με ποταμούς καθαγιασμένου αίματος, δίνει τις αποστομωτικές απαντήσεις στους φανατικούς ραγιάδες και τις γλοιώδης «φιλίες» τους. Μια τέτοια σελίδα γράφτηκε και κείνο τον μαύρο Σεπτέμβρη του Ελληνισμού. Όμως ούτε αυτή η φρικαλεότητα και οι άλλες οι γνωστές στάθηκαν εμπόδιο στις απόπειρες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» ανθρώπων που στάθηκαν υποχείρια του χειρότερου είδους ανθελληνισμού.

Και από την «φιλία» του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον αιμοσταγή αρχιδολοφόνο Κεμάλ που ακολούθησε την μικρασιατική καταστροφή φτάσαμε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κτηνότουρκων τον Σεπτέμβριο του 1955. Αφού οι νέες προσεγγίσεις των γραικύλων πολιτικάντηδων δημιούργησαν το κλίμα για την εξουδετέρωση και την τελική απομάκρυνση των Ελλήνων της σκλαβωμένης και Αιώνιας Πρωτεύουσας του Ελληνισμού Κωνσταντινούπολης. Προϋποθέσεις που είχαν την απαρχή τους στον γνωστό ασύδοτο έλεγχο των τουρκικών προξενικών αρχών επί κάποιων μουσουλμάνων με ρευστή εθνική συνείδηση που είχαν δεχθεί το δηλητήριο του τουρκισμού. Επιστρατεύτηκε λοιπόν ένας μουσουλμάνος φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, εγκάθετος του τουρκικού προξενείου με τοποθεσία της προβοκάτσιας το διαβόητο σπίτι του αρχισφαγέα Κεμάλ.

Το σχέδιο των Τούρκων απλό. Μια βόμβα στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ από τον εγκάθετο του προξενείου και η διασπορά της είδησης στις απέναντι ακτές. Ο δράστης θεωρήθηκε προφανής για τις τουρκικές αρχές και το παρακράτος τους. Τον είπαν Έλληνα δίχως την παραμικρή απόδειξη. Και αμέσως σχηματίστηκε ένας άτακτος στρατός από αφιονισμένους ανθέλληνες από κάθε άκρη της Τουρκίας. Και ξεκίνησαν οι επιθέσεις σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και νεκροταφεία Ελλήνων. Οι κτηνώδεις πράξεις των υπανθρώπων της Ασίας δεδομένες. Σκοτωμοί, βιασμοί και εμπρησμοί. Αναφέρθηκαν ακόμα και βιασμοί έως και νεκρών, αφού ανοίχτηκαν ακόμη και μνήματα. Ο διωγμός των Ελλήνων συνεχίστηκε έως την παραμονή τώρα μερικών εκατοντάδων Ελλήνων στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, αφού η μεγάλη πλειοψηφία της εποχής εκείνης που διασώθηκαν πέρασαν στην Ελλάδα.

Σ’ αυτήν την περίπτωση και τις άλλες τις παρόμοιες φαίνεται η μεγάλη προδοσία των πολιτικάντηδων κάθε πολιτικής απόχρωσης. Κάθε φορά το ίδιο σκηνικό. Οι ενταύθα πολιτικάντηδες μετατρέπουν σε «φιλίες» τις παραχωρήσεις τους έναντι της Άγκυρας και ο Αγαρηνός σκύλος με την σειρά του στήνει σκηνικά κατάληψης εδαφών μας, είτε πολεμικά είτε «ειρηνικά». Κύπρος, Ίμια, ελληνοτουρκική κυριαρχία σε Αιγαίο, Κύπρο ακόμα και Θράκη. Προβοκάτσιες σαν το προξενείο που επαναλήφθηκαν πριν λίγο καιρό. Και βρώμικο μελάνι να μολύνει το τίμιο ελληνικό αίμα.

Αφιερώνουμε το πιο κάτω βίντεο στα γεγονότα της νύχτας της 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955 με την υπόσχεση της δικαίωσης των θυσιών των πατέρων μας και την επιστροφή στα πάτρια εδάφη της Ιωνίας, του Πόντου και της Πρωτεύουσας του Μεγάλου Ελληνικού Έθνους Κωνσταντινούπολης.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Η Σύνθεση της Κυβέρνησης του μεσονυχτίου

 Πρώτη φορά γίνεται ανασχηματισμός μέσα στα άγρια  μεσάνυχτα. Μαζέψαμε όλες τις πληροφορίες και σας παρουσιάζουμε την σύνθεση της  νέας Κυβέρνησης. Κάποιοι Υφυπουργοί υπολείπονται και δεν εχουν κλείσει ακόμα
Η Κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο στις 11 το πρωί.

Πρωθυπουργός: Γεώργιος Α.Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Προεδρίας και Συντονιστής
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργοί:Σωκράτης Ξυνίδης

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας
Αναπληρωτής Yπουργός:  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Yπουργός: Παναγιώτης Μπεγλίτης

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Υφυπουργοί:Ρόβλιας και Ρήγας

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργοί: Ιωάννης Μανιάτης, Αθανάσιος Μωραΐτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: 'Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γενηματά
Υφυπουργοί: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, Ιωάννης Πανάρετος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτριος Ρέππας
Υφυπουργοί: Ιωάννης Μαγκριώτης, Νικόλαος Σηφουνάκης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπουργείο Υγείας  Διατροφής και Αθλησης
Υπουργός: Λοβέρδος
Υφυπουργός: Τιμοσίδης 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός:Κων/νος  Σκανδαλίδης
Υφυπουργός:Μ ιλένα Αποστολάκη

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Καστανίδης
Υφυπουργός:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Οθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
 Αναπληρωτής Υπουργός  με αρμοδιότητα στα ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης
Υφυπουργός: Νικητιαδης

Υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων
Υπουργός Διαμαντίδης
Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή

Υπουργός Επικρατείας και επενδύσεων : Χαράλαμπος Παμπούκης

Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό: Γεώργιος Πεταλωτής

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Πάλι πίσω...

Πάλι πίσω στη βρωμόπολη. Και πριν βγω απ το καράβι...μπιιπ!!! Να σου ένα κορνάρισμα.
Και πάλι έξω οι φωνές. Κάνε πιο γρήγορα ρε μαλάκα, δε βλέπεις πως βιάζομαι!!!!
Καλή υποδοχή δε μπορώ να πω... Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP