Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Toυ Σταύρου Μαρίνη 
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ 
Αύριο στις 5 το απόγευμα θα τελεστούν τα τρίμηνα του Σωκράτη στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης.Όσοι πίστεψαν στον Σωκράτη , όσοι έζησαν τον Σωκράτη , όσοι υπηρετούν την δημοσιογραφία που αυτός έκανε έχουν χρέος να είναι εκεί. Δεν είναι μνημόσυνο με την στενή έννοια του όρου αυτό είναι για τους συγγενείς για όλους τους υπόλοιπους είναι χρέος εάν και εφόσον βέβαια πιστεύουν ότι ο Σωκράτης ήταν διαφορετικός και η δημοσιογραφία που ασκούσε δεν είχε καμιά σχέση με τις δημόσιες σχέσεις που κάνουν κάποιοι. Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι η θέση μου είναι ότι το δημιούργημα του το troktiko δεν θα έπρεπε να κλείσει τα έχω γράψει άλλωστε και έχω στεναχωρήσει ( χωρίς να το θέλω ειλικρινά) όσους έχουν την αντίθετη άποψη και οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας το blog. Έδωσαν χώρο σε κάποιους άλλους να πάρουν επισκεψιμότητα , χρήματα και δόξα που δεν τους ανήκει αλλά δεν είναι η ώρα ούτε το παρόν κείμενο έχει να κάνει με τέτοιες αναφορές. Το παρόν κείμενο έχει σκοπό να τα βάλει με όσους αδρανούν και στην κυριολεξία έχουν ξεχάσει την στυγνή δολοφονία του Σωκράτη. ... Διαβάστε περισσότερα...

Άγκυρα: "Τουρκικός εναέριος χώρος το Αγαθονήσι - Τον παραβιάζουν τα ελληνικά μαχητικά"!

ImageΤουρκικό εναέριο χώρο χαρακτήρισε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα για πρώτη φορά το defencenet.gr, την εναέρια περιοχή του Αγαθονησίου! Κατ’αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι τα δύο ελληνικά F-16C που έσπευσαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ! Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 4 ν.μ.! Σε επικοινωνία που είχαμε και με το ΓΕΕΘΑ και με το ΓΕΑ αυτό αποκλείστηκε κατηγορηματικά και τέθηκαν στην διάθεση του defencenet.gr όλα τα πειστήρια της πτήσης. Η πραγματικότητα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί την περιοχή του Αγαθονησίου ότι είναι τουρκική.
Γράφουν συγκεκριμένα στην αναφορά τους «(257) 12 Νοεμβρίου 2010 Χερσόνησος Dlek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου - Δύο F-16 προερχόμενα από τη Νέα Αγχίαλο, εισήλθαν 4 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο μας, στην περιοχή Χερσόνησος Dilek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου, όπου παρέμειναν για 2 λεπτά, κάνοντας παραβίαση».
(257 12 Ekim 2010 Dilek Yarımadası / Aydın Güneyi Yunanistan'ın N.Ankhialos meydanından kalkan, anılan ülkeye ait 2XF-16 uçağı, Dilek Yarımadası / Aydın güneyinde, 4 deniz mili içeriye girerek, hava sahamızı 2 dakika süre ile ihlal etmiştir).
(http://www.tsk.tr/HABERLER_ve_OLAYLAR/2_Hava_Ihlalleri/tatbikat_ucuslarinda_yunanistanin_mudahalesi_2010.htm)


Τι σημαίνει αυτό: Εγείρουν πλέον ιδιοκτησιακές απαιτήσεις και για τα νησιά της περιοχής. Γιατί δεν μπορεί να θεωρούν τουρκικό εναέριο χώρο, τον εναέριο χώρο που βρίσκεται επάνω από ελληνικό έδαφος. Από ελληνική πλευράς δεν έχει υπάρχει ούτε «κιχ» για την απίστευτη και αυθαίρετη τουρκική κίνηση. Ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το λαλίστατο κατά τα άλλα ΥΠ.EΞ.
Στο μεταξύ, όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, σε νέου τύπου προκλητική τακτική αµφισβήτησης ελληνικών δικαιωµάτων και αρµοδιοτήτων εφήρµοσε δύο φορές την προηγούµενη εβδοµάδα η Αγκυρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αξιώνοντας από ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη µε επίκληση του ΝΑΤΟ να φύγουν από τον διεθνή εναέριο χώρο όπου πραγµατοποιούσαν αναγνώριση - αναχαίτιση τουρκικών F-16 στο FΙR Αθηνών χωρίς σχέδια, έχοντας νωρίτερα παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

Καταδικάζουμε την κίνηση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κ.Κ.Φ.Α. να προβεί σε προβοκατόρικες ενέργειες εναντίων του κινήματος μας.

Τα ιδεολογικά παιδιά του φασιστοπατέρα Στάλιν, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την πολιτική της προπαγάνδας προσπαθούν να πλήξουν το μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα της Αθήνας.

Η παράταξη του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ βλέποντας την αντιομοσπονδιακή φωνή να δυναμώνει όλο και περισσότερο, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο να μας σταματήσει. Οι κύριοι της ΕΔΟΝ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ μας έχουν αποδείξει πολλάκις ποιοι είναι τελικά οι φασίστες. Τους είδαμε στην καταμέτρηση, πάνοπλους, να επιτίθενται στους φοιτητές του κινήματος μας, είδαμε τις καθόλα «δημοκρατικές» συλλήψεις «αντιφρονούντων» που κατά καιρούς έγιναν από την ακελοκρατούμενη αστυνομία. Ποιος δεν αντίκρισε με απέχθεια τις βεβηλώσεις μνημείων αγωνιστών της ΕΟΚΑ από «κομμουνιστές». Εμείς είμαστε οι φασίστες ή εσείς οι ανθέλληνες που καίτε Ελληνικές σημαίες και συνάμα με περηφάνια σηκώνετε σημαίες του εγκληματικού ψευδοκράτους; (στην Αθήνα η παράταξη του ΑΚΕΛ προσφέρει στέγη στην θύρα 9)

Μπορούν να μας πολεμούν. Μπορούν να εκτοξεύουν λάσπη. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θέλουν. Το σίγουρο όμως είναι ένα. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΖΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΨΗΛΑ

ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ


Ας δούμε τώρα την ανακοίνωση της Προοδευτικής, της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ για όσους δεν γνωρίζουν... Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΡΚΕΛ: ''ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ''!!!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!!!!




Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα πέσει θύμα των εμμονών των γνωμηγητόρων της και θα αντιληφθεί τα αυτονόητα με μια δεκαετία καθυστέρηση, εγείρεται από τις δηλώσεις της Μέρκελ που προκαλούν… σοκ και δέος.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η απόπειρα οικοδόμησης πολυπολιτισμικής κοινωνίας «απέτυχαν παντελώς», βάζοντας ταφόπλακα στις ονειρώξεις διαφόρων που είχαν σπεύσει να υπηρετήσουν το ιδεολόγημα. Ζήτησε μάλιστα μετ’ επιτάσεως όπως οι μετανάστες να μαθαίνουν γερμανικά!

Έστω και με καθυστέρηση, οι ευρωπαϊκές ηγεσίες φαίνεται πως αντιλαμβάνονται το αυτονόητο: ότι αυτός που έρχεται από την πατρίδα του για τον οποιοδήποτε λόγο και επιθυμεί να εγκατασταθεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, ΕΑΝ του δοθεί η δυνατότητα παραμονής, έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σεβαστεί τον πολιτισμό και τις συνήθειες της χώρας υποδοχής του, όχι το ανάποδο...

Δικαίωμά του να πιστεύει και να προσεύχεται σε όποιον Θεό επιθυμεί, ωστόσο, πρέπει να του είναι απολύτως σαφές ότι εάν η δική του θρησκεία και όσα αυτή πρεσβεύει προκαλεί προβλήματα στον τρόπο ζωής της κοινωνίας υποδοχής, αυτός είναι που θα αλλάξει τρόπο ζωής και συνήθειες, όχι οι άλλοι.
Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι εντός ολίγων ημερών θα βρεθεί στο πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου τουλάχιστον μπορεί ανεμπόδιστα να συνεχίσει να πιστεύει και να εφαρμόζει όσα επιθυμεί.
Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει το πρόβλημα και να σκληρύνει πολύ τη στάση της σε ζητήματα κριτικής που ασκείται εκ μέρους π.χ. μουσουλμάνων οι οποίοι και κατηγορούν τη Δύση για διαφθορά.
Με απλά λόγια, έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι επιθυμούν, σε καμία περίπτωση όμως να διδάσκουν την εχθρότητα, το μίσος και… τον «ιερό πόλεμο» (jihad) σε βάρος της κοινωνίας που τους φιλοξενεί...
Διαβάστε περισσότερα...

Ιωάννης Μεταξάς. Αώνιος

Ο χρόνος και το πέρασμά του είναι η δοκιμασία που ο κάθε πολιτικός θα υποχρεωθεί να πέραση ώστε να μετρηθεί το βάθος των αχναριών του στην ιστορία της Ελλάδας.. Ποιός θυμάται τον Πάγκαλο, τον Σοφούλη και τόσους άλλους από δαύτους; Αναρωτήθηκε κανείς πόσα εκατομμύρια έχουν επενδυθεί (βιβλία, άρθρα, συμπόσια κλπ) ώστε να κρατιέται φρέσκια η μνήμη μερικών άλλων για να μη μπουν στην ανυπαρξία του χρονοντούλαπου της ιστορίας. Πόσα ιδρύματα πρώην πολιτικατζήδων χρηματοδοτούν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες για να διατηρείται ζωντανή η μνήμη των διαφόρων ολετήρων του Εθνους που ανακάλυψαν ότι η Κύπρος είναι μακρυά, έκαναν δώρα στον εαυτόν τους, κατέβασαν σημαίες και ευχαρίστησαν.

Ο Ιωάννης Μεταξάς περνάει την δοκιμασία του χρόνου και το πέρασμα του με άριστα . Σήμερα 74 χρόνια από την 4η Αυγούστου 1936 και 69 χρόνια από τον θάνατό του αφθονούν οι βιογραφίες του, οι περισσότερες συκοφαντικές, υβριστικές και ανόητες γραμμένες από πανεπιστημιακούς, ξυλόσοφους λογάδες, δημόσιους υπαλλήλους που αγωνίζονται για το ψωμάκι τους ή το κρουασάν ελπίζοντας για καμιά θεσούλα επισκέπτη καθηγητή στην Εσπερία και τυμβωρυχόντας στα απορρίμματα των αρχείων συνθέτουν ιστορικά παραμύθια. Αφθονούν τα "περισπούδαστα" άρθρα από πουλημένους κονδυλοφόρους, πλέκτες των αερόλογων και των ανόητων ψάλτες, που προσπαθούν να βγάλουν κανένα τάλιρο με πολύ λογισμό αλλά καθόλου αυτοπεποίθηση.

Ήτανε, είναι και θα είναι ο μοναδικός πολιτικός που δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν άλλαξε τις σκέψεις του, τα πιστεύω του. Δεν προσαρμόστηκε στις ανάγκες τις στιγμής ώστε να διευκολύνει την πολιτική του καριέρα. Πόσοι και ποίοι πολιτικοί της σημερινής Ελλάδας έχουν αυτό το προνόμιο; Κανένας! Τα τελευταία πενήντα χρόνια οι εναγκαλισμοί του χθές εναλλάσσονται με τις ύβρεις του σήμερα και στη μέση ο λαός περιμένει μια καλύτερη μέρα, βλέποντας τα όνειρα του να ποδοπατούνται, τις ελπίδες του να λεηλατούνται στο όνομα της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που από πολίτευμα έχει μετατραπεί σε ιδεολόγημα. Έχει μετατραπεί στην στυγνότερη μορφή δικτατορίας όπου στον λαό της Ελλάδας επιβάλλονται οι ανεξέλεγχετες παρορμήσεις του αφιονισμένου όχλου. Ενός όχλου που κυριαρχείται από ένστικτα,. τρώει τα ψίχουλα που περισσεύουν από το τραπέζι της κομματικής νομενκλατούρας ήσυχος ασυνείδητος και ευτυχής μη έχοντας γνωρίσει άλλη ευτυχία παρά μόνο την πλάνη της ευτυχίας των reality show. Και μία ναρκισσιστική αριστερά που αυτοαποκαλείται “δημοκρατική” με την πτώση του υπαρκτού, της πνευματικής της πατρίδας, έσπευσε να πνίξει το πένθος μπουκώνοντας το απύλωτο στόμα της με το βιός της Ελλάδας και τις επιδοτήσεις του State Department και του Soros.

Ο Ιωάννης Μεταξάς ήτανε, είναι και θα παραμείνει ο μοναδικός πολιτικός που μέσα στην Βουλή, («αυτό το μπορντέλο όπου τριακόσοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του ελληνικού λαού» Μ. Καραγάτση, Τα στερνά του Μίχαλου, σελ. 225), βροντοφώναξε. ΕΓΩ! Αναλαμβάνω τις ευθύνες....και η βουλή υποτάχθηκε. Τα ανθρωπάκια γίνανε χαμηλά-χαμηλά, ισόπεδα, ταπεινά, χώμα-γιοφύρι να γενώ να με πατήσεις άρχοντά μου, δουλοπρεπείς χατζηαβάτηδες και των ψήφισαν Πρωθυπουργό..και μετά άρχισαν να στριμώχνονται στις πόρτες των ξένων πρεσβειών γλείφοντας τα πόδια των ισχυρών πρακτορεύοντας την Ελλάδα μπας και τους ξαναπαραδόσουν την εξουσία.

Μετά το 1974 οι εκπορνοποιημένοι όχλοι όρμησαν με γερανούς και τσιγκέλια και γκρέμισαν κάθε άγαλμα και κάθε προτομή του. Οι ίδιοι αυτοί συρφετοί μέσα στην υστερία τους περνάνε μπρος από το άγαλμα του Τρούμαν και δεν έχουν τους γεννητικούς αδένες να το ρίξουν δημόσια , με νταιλίκι και τσαμπουκά, όπως έριξαν του Μεταξά. Του Τρούμαν που συν τοις άλλοις, έκαψε με napalm τους ομοϊδεάτες τους στο Γράμμο... Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει απο τους δειλούς νταήδες της απελπισίας επιγόνους των καπεταναίων; Τι μπορεί κανείς να περιμένει από του λαϊκούς ηγέτες που ιδρώνουν μπάς και η κόρη ή γιος δεν πάρει την πολυπόθητη υποτροφία για το......Έτσι δεν είναι σύντροφοι .και συντρόφισσeς....;

ταμπούρι Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ...

Μεταφέρουμε τα δύο νέα δημιουργήματα επιστημονικής φαντασίας και στο τέλος περιγράφουμε τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν.

Δημιούργημα Κούλογλου με επιστράτευση Κούρκουλα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP