Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

OTAN ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ Η ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑ...

ΕΙΔΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.


Ενα βήμα πιο κοντά το τζαμί στον Βοτανικό

Η επιχείρηση «μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα» μπαίνει, ύστερα από κωλυσιεργία ετών, στο τελικό της στάδιο. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να κοπεί στη μέση το Ναυτικό Οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό. Εκεί βρίσκεται η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί οριστικά το τζαμί, που επί χρόνια στερούνται χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής.
Πλάι στο χώρο του ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) είναι η έκταση που δίνεται για το τζαμί Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποχαρακτηρίστηκε και επίσημα πλέον μια μεγάλη μεσαία έκταση του Ναυτικού Οχυρού (περίπου 17 στρέμματα) και τώρα όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουν εντατικά οι εργασίες κατασκευής του τεμένους. Οπως φαίνεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα του αποχαρακτηρισμού, αυτό που ουσιαστικά παραχωρείται είναι μια μεγάλη μεσαία δίοδος, η οποία περικυκλώνει όσους εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, αφού δεξιά και αριστερά παραμένουν οι προστατευμένες ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα όρια καθορίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το τζαμί, χωρητικότητας 500 ατόμων, θα γίνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται από πολλούς στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και ίσως αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών.
Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκε προηγουμένως να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου, ο οποίος πριν από λίγους μήνες και παρά την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο της Αθήνας, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλος τόπος για την ανέγερση του τζαμιού ώστε να μη χωριστεί στα δύο το στρατόπεδο του Ναυτικού. Ομως, τελικά, παρά τις «εθνικιστικές φωνές», προτιμήθηκε η αρχική λύση, καθώς ήταν δύσκολο να βρεθούν άλλοι χώροι για την ανέγερσή του, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως βλέπουν τελικά με «καλό μάτι» αυτή την «πολεμική περικύκλωση» των μουσουλμάνων.
Υπέρ της ανέγερσης του τζαμιού στο Βοτανικό έχει ταχθεί και ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο μόνος που διαφωνεί, πιστός στις ξενοφοβικές, υπερσυντηρητικές ιδέες, είναι ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης και διάφορες άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.


ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ 
Ξενόφοβοι, υπερσυντηρητικοί και ακροδεξιοί λοιπόν όσοι αντιδρούν στο τζαμί!!! Δηλαδή η πλειοψηφία των Αθηναίων...Μακάρι να ταν έτσι. Γιατί τότε ο Μιχαλολιάκος θα βγαινε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο χωρίς να χρειαστεί καν να γίνει δεύτερος...
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε το ψήφισμα που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε διαμαρτυρία κατά της κυρίαρχης πολιτικής.

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ...ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού» μετά από εισήγηση Ισπανού βουλευτή.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «η καταπολέμηση του εξτρεμισμού με τη σύγχρονη υπεράσπιση της δημοκρατίας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αποτελεί τη μόνιμη πρόκληση για τα κράτη-μέλη».

Επισημαίνεται ωστόσο ότι παρά το ότι η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης είναι πυλώνες της δημοκρατίας, «μπορούν να γίνουν αντικείμενο περιορισμών, βάσει του νόμου και της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στοχεύοντας στην προστασία της τάξης, της ηθικής, των δικαιωμάτων του καθενός και της πρόβλεψης του εγκλήματος».

Επιπλέον, η Ολομέλεια κάλεσε το Συμβούλιο των υπουργών να μελετήσει τις συνέπειες και επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην αύξηση του εξτρεμισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων όπως επίσης και το ζήτημα της ισλαμοφοβίας.

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία;

TO ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΕΙΑ...

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν  ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή  τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Αποχή - η δήθεν επαναστατική πράξη του απελπισμένου

Η ΑΠΟΧΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Εκλογές έρχονται και όπως κάθε φορά που έρχονται εκλογές βγαίνουν παγανιά οι υποψήφιοι να ψαρέψουν ψηφαλάκια. Παράλληλα κάποιοι άλλοι προβάλουν μανιωδώς την αποχή από τις εκλογές ως λύση στο αδιέξοδο. Τη προβάλουν μάλιστα ως μόνη λύση στο εκλογικό πανυγυράκι. Μόνο η αποχή τους πονάει λένε. Αυτή είναι δήθεν επαναστατική πράξη. Σε ποιους απευθύνονται; Υπάρχουν τρεις  κατηγορίες.

- Οι κομματικοποιημένοι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι  που θέλουν να περάσουν ένα μύνημα στις ηγεσίες των κομμάτων που ψήφισαν παλαιότερα γιατί νιώθουν εξαπατημένοι.

- Οι ακομάτιστοι που ψηφίζουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον και που τώρα βλέπουν μαύρα τα πάντα γύρω τους.

- Οι νέοι ψηφοφόροι

Σαφώς υπάρχουν και οι πολίτες που απέχουν συνειδητά από τέτοιες διαδικασίες. Άλλοι μόνιμα και άλλοι κατά περίσταση.  Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι αυτοί αλλά οι παραπάνω που αναφέραμε.

Το ίδιο το σύστημα βολεύεται με αυτήν την στάση της αποχής. Την προωθεί ως εναλλακτική λύση. Γιατί πολύ απλά ακόμα κι αν η συμμετοχή στις εκλογές είναι ελάχιστη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα κομματόσκυλα θα τρέξουν να ψηφίσουν τον τάδε ή τον δήνα του μαντριού και το βράδυ τον εκλογών αυτός θα πανηγυρίζει. Ενώ εσύ απελπισμένε ψηφοφόρε που τους έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια και δεν πήγες να ασκήσεις το δικαίωμα σου τι κατάφερες; Απολύτως τίποτα.

Στη περίπτωση που η αποχή είναι μεγάλη σχολιάζουν ανάλογα οι πολιτικάντηδες. Άλλοι επικροτούν αυτή τη στάση και τη βλέπουν ως διαμαρτυρία. Άλλοι λένε πως η στάση αυτή βλάπτει τη δημοκρατία. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Ούτε διαμαρτυρία είναι, ούτε φυσικά σείεται το ψευτοδημοκρατικό καθεστώς. Σχολιάζεται αναλόγως για μία, το πολύ δύο μέρες και ύστερα ξεχνιέται. Κανένας δεν θυμάται πόσοι πήγαν να ψηφίσουν και πόσοι όχι. Αλλά τους πολιτικάντηδες που θα κάτσουν στο σβέρκο μας άλλα τέσσερα χρόνια θα τους θυμούνται όλοι. Αλλά κι αυτούς που εκλέχτηκαν και έχουν κάτι να προσφέρουν πάλι θα τους θυμούνται θετικά γιατί βρέθηκαν κάποιοι και τους ψήφισαν.

Κλείνοντας προτρέπω όλους και όλες να πάνε στα εκλογικά κέντρα. Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν αξίζει τη ψήφο σας υπάρχει η εναλακτική του άκυρου. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να βγάλεις άκυρο ένα ψηφοδέλτιο . Σκόρδο, κρεμμύδι ή σαλάμι να λιγδώνει στο φάκελο είναι καλές επιλογές για να σας θυμούνται αυτοί που θα τον ανοίξουν συνοδευόμενο μ ένα ωραίο συνθηματάκι στο ψηφοδέλτιο του τύπου: ''Ψήφο σε κανένα πούστη, μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου''!!

Στη περίπτωση όμως που υπάρχουν υποψήφιοι που αξίζουν τη ψήφο σας, όπως π.χ. στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, αλλά και αλλού σύμφωνα με τα κριτήρια του καθενός, τότε να πάτε να τους ψηφίσετε.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΠΛΟΦΕΣ!

Αυτές τις μέρες παρατηρώ μια περίεργη αναστάτωση στην κυβέρνηση εν όψη εκλογών, να παρθούν μέτρα εναντίον της λαθρομετανάστευσης , να αύξηθουν οι συντάξεις κ.τ.λ.
Προσοχή Έλληνες μην πέσουμε στην παγίδα τους.Το θέμα είναι ξεκάθαρο ,επειδή βλέπουν την αγανακτησή μας,  νιώθουν τον εξαγριωμένο παλμό μας, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να μας "παραμυθιάσουν" για να ξαναβγούν.
Θυμηθήτε απλά τι είχε δηλώση ο ΓΑΠ  προεκλογικά ..."λεφτά υπάρχουν"!!
Μην ξεχνάτε τις συλλήψεις απλών πολιτών στον ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ  επειδή υπερασπίζονται τις ζωές τους , την στιγμή μάλιστα που μένουν ατιμώρητοι εκατοντάδες λαθρομετανάστες χάρη στο νόμο του κ. Καστανίδη .
Ήδη προωθούν  νόμο ο οποίος θα απαγορεύει της διαμαρτυρίες , διαδηλώσεις κτλ.(σας θυμίζει κατί???).
Ελευθερώνουν τον τζόγο και τα ναρκωτικά.

Οι επιχειρήσεις "σκούπα" που αναφέρουν ότι θα γίνουν θα είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες , μόνο για τις μέρες των εκλογών για να "κλείσουν τα μάτια" και μετά θα κυκλοφορούν όλοι οι επικίνδυνοι εγκληματίες ελεύθεροι  πάλι  στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο τις ίδιες μας τις ζωές.

Υπάρχει  η παροιμία που λέει " τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" , αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν έχουν γαλουχηθεί με αυτή τη νοοτροπία κυρίως έχουν μάθει να είναι πολύ καλοί υποκριτές.

Εξάλλου ένας είναι ο στόχος της κυβέρνησης  ΓΑΠ :ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ  ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ....όπως έχει πει και ο ίδιος.
Αυτό το σκοπό έχουν , αυτή την αποστολή τους έχουν δώσει τα "μεγάλα αφεντικά" και θα κάνουν ότι περνάει από  το χέρι τους και την  δική μας  τσέπη  για να το πετύχουν .

Μην υποκύψετε στις "σειρήνες " της νεοταξικής αυτής κυβέρνησης.
Ας τους αποδείξουμε τι θα πει  Έλληνας γιατί μάλλον το έχουν ξεχάσει.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ 17 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ...


 Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποχαρακτηρίστηκε και επίσημα έκταση του Ναυτικού Οχυρού, 17 στρέμματα, και πλέον όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής του τζαμιού.


Οπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα του αποχαρακτηρισμού, αυτό που ουσιαστικά παραχωρείται είναι μια μεγάλη μεσαία δίοδος, η οποία περικυκλώνει όσους εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, αφού δεξιά και αριστερά παραμένουν οι προστατευμένες ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα όρια καθορίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το τζαμί, χωρητικότητας 500 ατόμων, θα γίνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται από πολλούς στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών!!! Την υπογραφή του με δόξα και... τιμή έβαλε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρίστανε τον αντιδρούντα τόσο καιρό, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των αφελών!Ετοιμαστείτε λοιπόν... Γιατί το "νεοσοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο στην Πατρίδα ΜΑΣ!

Γιάννης Παπανικολάου

stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP