Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου με Καμίνη

Η… είδηση δημοσιεύεται σήμερα στον «Βηματοδότη», την αποκάλυψε όμως χθες ο «Στρυμών»... Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου με Καμίνη στα «Επίκαιρα». Ο λόγος για την μυστική συμφωνία του νέου Δήμαρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα λοιπόν....
με το παρασκήνιο, σε περίπτωση που ο κ. Καμίνης δεν εκλέγετο στο δημαρχιακό αξίωμα, είχε… εξασφαλίσει θέση στο Υπουργικό συμβούλιο, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από όπου και θα μετατίθετο γι’ άλλη κυβερνητική θέση ο Χ. Καστανίδης. Ο «Βηματοδότης» προσθέτει ότι στο παρασκήνιο υπήρξαν κι άλλες συζητήσεις για την αξιοποίηση του νέου δημάρχου της Αθήνας, σε περίπτωση μη εκλογής του, καθώς ακουγόταν ενδεχόμενο διορισμού του στη θέση Ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, την οποία κατείχε η Θάλεια Δραγώνα.

epikaira.gr
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ψινάκης: Δεν είμαι κότα να παραιτηθώ

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ....ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΙΝΑΚΗΣ

Μέσα από τη συνέντευξη προκαλεί όποιον έχει κάτι να του πει, να το πει μπροστά του, σημειώνοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που τον γουστάρουν και άνθρωποι που δεν τον γουστάρουν."Το να πετάει ο καθένας την παπαριά του είναι....... και εύκολο και τζάμπα και αναξιοπρεπές. Έχω δώσει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να λέει ό,τι θέλει πίσω από την πλάτη μου – και ανώνυμα και επώνυμα. Όποιος, όμως, έχει κάτι να μου πει και είναι μάγκας να έρθει να το πει μπροστά μου", σημείωσε στο περιοδικό Down Town.

Δεν έχει μετανιώσει καθόλου για τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές και απαντά σε όλους αυτούς που διαδίδουν ότι σκοπεύει να παραιτηθεί πως δεν πρόκειται να το κάνει. "Σιγά μην παραιτηθώ. Τι είμαι, κότα;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

''Από τα ανεπίσημα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, προκύπτει ότι πήρα χιλιάδες ψήφους, σε ποσοστό 15% όσων ψήφισαν το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που φέρνει χιλιάδες ψήφους να ευθύνεται για την ήττα;'' διερωτήθηκε, απαντώντας σε όλους εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι ευθύνεται για την ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Ηλίας Ψινάκης ανέφερε πως δεν εκτιμά τους πολιτικούς, εκτός εξαιρέσεων, καθώς, όπως σημείωσε, ευθύνονται για το ότι "έφεραν τη χώρα μας στα χάλια που είναι". "Γενικά, η εικόνα μου για την πολιτική δεν είναι η καλύτερη, για να το θέσω κομψά", προσέθεσε.
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβόλισε λαθρομετανάστη στα γεννητικά όργανα!

Την 19-11-2010 και ώρα 12.00΄ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνελήφθη ένας 38χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, την 10-11-2010 και ώρα 13.00΄ στο 170Ο χλμ. Εγνατίας Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (Κόμβος Νεοχωρίου) άγνωστος δράστης πυροβόλησε εναντίον ομάδας πέντε (5) λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα γεννητικά όργανα ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη.
Η σχηματισθείσα δικογραφία με το συλλεχθέν αποδεικτικό υλικό υπεβλήθη την 18-11-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας και κατόπιν μελέτης της δικογραφίας την 19-11-2010 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας κατά 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υ. Α Ηγουμενίτσας.

πηγή

Δείτε κάποια εμπνευσμένα σχόλια για το θέμα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ανθέλληνας Μπουτάρης βγάζει το προσωπείο.Θα γεμίσει την Θεσαλλονίκη με Τουρκικά και Εβραικά μνημεία.

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΤΕ'' ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ....

Μπουτάρης: «Παπά ξύρισε τα γένια και κάνε και κόμμα αγόρι μου»
Τζαμί, αποτεφρωτήριο και μνημεία Εβραίων-Τούρκων στα σχέδιά του


  
«Η περίπτωση του Άνθιμου και μερικών άλλων σαν τον Άνθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα". Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
Με αυτά τα λόγια μιλά ο Γιάννης Μπουτάρης για τον Μητροπολίτη Άνθιμο ενώ δηλώνει την πρόθεσή του να φτιάξει τζαμί, και μουσουλμανική εκκλησία. «Θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: "Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας". Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Έχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται.Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

newsbeast.gr
το είδαμε εδώ

Όλη η συνέντευξη- οχετός εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγυρίζει το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα...

Για την εκλογή του ηγετικού στελέχους του Παναγιώτη Αναστασιάδη – Pande Ashlakov ως Προέδρου του Κοινοτικού Διαμερίσματος Μελίτης πανηγυρίζει με χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του το «Ουράνιο Τόξο». Αν και δεν έλαβε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το «Ουράνιο Τόξο» υποστηρίζει ότι η εκλογή αρκετών «συμπαθούντων» σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αποτελεί επιβράβευσή του από τους πολίτες.

Χωρίς να παραλείπουν να προσθέτουν το σλαβικό όνομα πλάι στα ονόματα των ελληνικών πόλεων (η χρήση άλλου ονόματος από το επίσημα αναγνωρισμένο αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο), αναφέρουν ότι η «Μελίτη-Voshtarani» είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αμέσως μετά τις πόλεις «Φλώρινα-Lerin», «Αμύνταιο Sorovich» του νομού «Φλώρινας-Lerin»!

Και αυτό, όπως λένε, «δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει  ενεργά το Τόξο στα πολιτικά πράγματα στην περιοχή», επωφελούμενο, όπως προκύπτει από το κείμενο, από την μεγάλη αποχή. Δίνουν μάλιστα την δική τους εξήγηση για την αποχή – διαφορετική από όλες τις άλλες που έχουν δοθεί ως τώρα – αποδίδοντάς την στην «αδυναμία ενεργής συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα μεγάλου τμήματος των πολιτών της χώρας».

Υποστηρίζουν δηλαδή πως ειδικά στην περιοχή του νομού Φλώρινας η αποχή οφείλεται στην… Διαβάστε περισσότερα...

Η NOKIA έσβησε την Κύπρο από τον χάρτη - NO CYPRUS NO NOKIA!


Υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα (προφανώς τα συμφέροντα της στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι σε Ελλάδα και Κύπρο) η NOKIA έχει σβήσει την Κύπρο από τους Χάρτες Πλοήγησης που προσφέρει για τα κινητά της τηλέφωνα. Σε παράπονο μάλιστα ελληνοκύπριου για αυτή της την ενέργεια, η NOKIA τον παραπέμπει στην τουρκική διοίκηση (Turkish part authority)!!!
Διαβάστε περισσότερα...

«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ»

O Κυριάκος Μάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1926 στο χωριό Παλαιοχώρι της επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοιτώντας από το δημοτικό σχολείο του χωριού του, πηγαίνει στο γυμνάσιο της Αμμοχώστου. Έπειτα ακολούθησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Ε.Π.Θ όπου και ανέπτυξε μεγάλη εθνική δράση.

Ο σπουδαίος αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α διακήρυττε της απόψεις του για την Κύπρο εντυπωσιάζοντας τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν το αηδόνι της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο Στρατηγός Διγενης στα απομνημονεύματα του
«Ο Μάτσης ήταν ο στρατιώτης του καθήκοντος, αγνός και τίμιος, υπόδειγμα, εις τους υφισταμένους του εμψυχωτής, εισήλθεν εις τον αγώνα με την φλόγα της αυτοθυσίας και την δίψαν να επιτελέσει έργον μεγάλο».

Αγωνίστηκε, καταδόθηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε αλλά ουδέποτε πρόδωσε τον όρκο που είχε δώσει όντας ένας αγνός αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α . Ο τομεάρχης Κερύνειας ακόμα και μετά την απόδραση του από τις φυλακές της Κοκκινοτρυμιθιάς συνέχισε να πολεμά ακόμα πιο σφόδρα τους Άγγλους κατακτητές , από τους οποίους βρήκε τελικά τον θάνατο στις 19 Νοέμβριου του 1958 στο κρησφύγετο του στο Δίκωμο μετά από προδοσία.

Το 1945 σε ένα από τους σπουδαίους στοχασμούς του, είπε τα ακόλουθα, « Ο κόσμος σήμερα, ύστερα από ένα αιματοκύλισμα, πλέει σε ένα πέλαγος ιδεολογιών και η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Αλλά η Ελληνική νεολαία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια θέση. Μοναδική της ιδεολογία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, μοναδικό της σύμβολο η Ελληνική γαλανόλευκη, πάνω στην οποία βρίσκεται απεικονισμένο το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα, πίστη του στην Πατρίδα και στην θρησκεία.»

Στα πολύ σπουδαία αυτά λόγια του αγωνιστή , βρίσκεται η λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η νεολαία του τόπου μας σήμερα. Πως μέσα από το χάος, μπορεί να αντικρίσει το φως που θα της δώσει την δυναμική αυτή, όλα αυτά που πρέπει να διέπουν κάθε Έλληνα νέο έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών, τόσο για τον ίδιο όσο και για την πατρίδα μας.

Την Κυριακή 21/11/2010 θα τελέσουμε το μνημόσυνο του ήρωα στην Εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Γουδί. Αναχώρηση από το οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου) στις 8:00 πμ.

«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ»

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Διαβάστε περισσότερα...

ΟΜΑΔΑ 20 ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ (ΩΡΑ 3.10 π.μ)

Απόπειρα επίθεσης σε ελληνικά μαγαζιά επιχείρησε πριν από λίγο ένοπλη ομάδα Αφγανοπακιστανών στον Άγιο Παντελεήμονα. Η ομάδα υποχώρησε προς τη πλατεία Αττικής μόλις είδε ότι δεν τους έπαιρνε καθώς κάποιοι Έλληνες ξενύχτηδες δεν θα τους άφηναν ανενόχλητους να καταστρέψουν περιουσίες.

Για ότι νεώτερο θα σας κρατάμε ενήμερους.


ενημέρωση (ώρα 4.10 π.μ)
Η ένοπλη ομάδα των Αφγανοπακιστανών διαλύθηκε στα στενά χωρίς περαιτέρω φασαρίες. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ησυχία στη περιοχή. Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ Ο ''ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ''

"Το ξέρω πως ο δρόμος είναι δύσκολος. Όμως πιο πάνω από κάθε αδυναμία στέκεται η δύναμη της πίστης. Μόνο σα νιώθεις μέσα σου να καίει η φλόγα τούτης της πίστης αισθάνεσαι κάτι ανάλαφρο να σε γεμίζει και παίρνεις φτερά στα πόδια και στο νου…για κάποια πετάγματα."
Κυριάκος Μάτσης

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την επιστροφή των παρανομούντων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους !

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

http://battellemedia.com/images/SwitzerlandFlag.jpg
Σε νέο δημοψήφισμα σχετικά με την ζωή των αλλοδαπών που ζούν και εργάζονται στην Ελβετία καλούνται να συμμετάσχουν οι Ελβετοί πολίτες. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει ως ερώτημα για το αν θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες (προσοχή δεν αναφέρει λαθρομετανάστες αλλά σε νόμιμους μετανάστες) που κατοικούν και εργάζονται στην Ελβετία στην περίπτωση που οι τελευταίοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.

Το προηγούμενο δημοψήφισμα αφορούσε το εαν επιτρέπεται το χτίσιμο μιναρέδων στα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελβετία στο οποίο ο ελβετικός λαός με το πλέον δημοκρατικό τρόπο έκφρασης είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος. Το αποτέλερσμα ήταν 57,5% κατα της κατασκευής μιναρέδων, με το εκλογικό σώμα να συμμετέχει σε ποσοστό 55%.

Στο νέο δημοψήφισμα ο ελβετικός λαός θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να απελαύνονται εκείνοι οι μετανάστες που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας. Στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν όπως ισχυρίζονται τον δημοκρατικό χώρο δεν επιθυμούν τέτοιου είδους προτάσεις για τόσο σοβαρά θέματα. Άλλες χώρες άλλα ήθη.

defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ζούμε υπό καθεστώς απειλής...

Με αφορμή την ...αυθόρμητη "πολιορκία" της πλατείας Κοτζιά από "αγανακτισμένους" μουσουλμάνους.

Σε ηλικία 40 ετών και βάλτε, βλέπω τα πάντα να αλλάζουν γύρω μου. Και όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Ζώντας από το 1977 στην Αθήνα, τη βλέπω να μεταμορφώνεται με τη συνδρομή της ελληνικής αριστεράς, σοσιαλδημοκρατικής και ριζοσπαστικής, από μια πόλη ελληνική, σε μια πόλη πολυπολιτισμική και αφιλόξενη, όπου το "εισαγόμενο" έγκλημα, ο μηδενισμός και η ελευθεριότητα, κυριαρχούν.

Και ενώ η κοινωνική κατάρρευση είναι προ των πυλών, κάποιοι επιχαίρουν για τα projects κοινωνικής μηχανικής που εφαρμόζουν, από τα άνετα γραφεία και τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια, όπου μέχρι στιγμής είναι και αισθάνονται ασφαλείς.

Φυσικά, τα επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών, δεν τους αγγίζουν. Τα "πνίγουν" μάλιστα, μέσω των ανθρώπων τους στα "προοδευτικά" media, για να μην ανησυχήσει ο μέσος πολίτης, ο οποίος μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο. Τον οποίο έχουν αντιληφθεί όμως οι κάτοικοι στην Πλατεία Αττικής και στον Άγιο Παντελεήμονα και στις όμορες συνοικίες του κέντρου της παρακμάζουσας Αθήνας. Εκεί, όπου κάποιοι δίνουν τα ρέστα τους, εναποθέτοντας κάθε λαθρομετανάστη που περνά τα σύνορά μας από την μέχρι πρότινος και εσκεμμένως αφύλακτη "τρύπα" μήκους 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο. Πάλι καλά που μας ήρθε η FRONTEX...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP