Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν οι μηνύσεις κατά υπουργών


  • Οι υπουργοί και οι βουλευτές κυκλοφορούν με ομάδες προστασίας επειδή φοβούνται τις εκδηλώσεις "λατρείας" των πολιτών
Σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες του ιστολογίου μας, η ΠΟΣΠΕΡΤ (Συνδικαλιστικό Όργανο των Εργαζομένων στην Ελληνική Τηλεόραση) μηνύει τον κύριο Παπακωνσταντίνου, επειδή δεν παρενέβη στο κύμα επιθέσεων που δέχτηκε η ΕΤ, με αποτέλεσμα να πληγεί το κύρος της εταιρείας μέσω δημοσιευμένων στοιχείων που δεν ήταν αληθή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μήνυση στρέφεται και κατά δεύτερου υπουργού της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί κατά των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του γενικότερου πολιτικού κόσμου, είναι πως δεν νιώθουν μεγάλη ασφάλεια να κυκλοφορούν χωρίς συνοδεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπουργού που το βράδυ της Δευτέρας προσήλθε σε τηλεοπτικό σταθμό με πολυπληθή συνοδεία (σωματοφύλακες), ενώ για λόγους (επίσης ασφαλείας) προτιμήθηκε η είσοδός της στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού από... παράπλευρη είσοδο και όχι από την κεντρική, προκειμένου να αποφύγει τις... κακοτοπιές.
Τέλος, υπουργός της κυβέρνησης δέχθηκε συνδικαλιστικό εκπρόσωπο ο οποίος ξεκαθάρισε πως "έτσι όπως πάτε σε λίγο καιρό θα σας αρχίσουν στα χαστούκια"....
Έτσι, η πολιτική σκηνή μεταβάλλεται με υψηλότατες ταχύτητες και προβλέπουμε πως σε λίγο καιρό η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα μετονομαστεί σε "δημοκρατία των μπράβων"!!!

Κωνσταντίνος Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ

H κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μόλις σήμερα, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόϊκα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ. Παπανδρέου μας ενέπλεξε. Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό. Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι «κατάλληλες» διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft**, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA.
Διαβάστε στην συνέχεια τους διαλόγους των αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενδιαφέρονται για σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την εκμετάλλευσή του.

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ιερώνυμος και οι βουβουζέλες του ΔΝΤ

Είναι για γέλια οι δημοσιογραφίσκοι – τζουκ μποξ που βρίσκονται στην υπηρεσία του ΔΝΤ. Αφού αποθέωσαν τον γίγαντα Αρχιεπίσκοπο τόσο για την παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο (αλήθεια, εσείς δεν λέγατε ότι είναι απαράδεκτο να συμμετέχει η εκκλησία στην πολιτική;) αλλά και στην συναυλία της ελίτ στον Άγιο Παντελεήμονα, ανακάλυψαν και “ασυμφωνία” του με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ιεράς συνόδου.

Αυτό βέβαια είναι το απαύγασμα της γελοιότητας αφού απευθύνεται τουλάχιστον σε ηλίθιους. Διαφωνούσε ΠΟΙΟΣ;; Η “κεφαλή” με της αποφάσεις της συνόδου; Μόνο παπανδρέλληνες μπορούσαν να χάψουν τέτοια κωμική τρολλοείδηση. Μιλάμε βέβαια για το θέμα της δήθεν διαφωνίας Ιερώνυμου με την ανακοίνωση της ΙΣ που υποστηρίζει ότι η χώρα είναι “υπό κατοχή”.
Οι υπόλοιποι ιεράρχες λοιπόν δεν έδειξαν αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ και υποχρέωσαν σε νέα δήλωση του ΓΤ της Αρχιεπισκοπής που να διαψεύδει τα σενάρια περί διαφωνίας… Ρόμπες για ακόμα μια φορά οι πρόθυμοι, αλλά που να τους πιάσει το σάλιο.

Το παρασκήνιο όμως είναι ότι η σύνοδος μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Οπότε μην απορήσετε εάν στο άμεσο μέλλον δείτε και άλλες παρεμβάσεις που να θυμίζουν …Χριστόδουλο.

Ο Βυζαντινός
 πηγή 

 σημείωση egersis: Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο Τζερόνυμο υποχρεώθηκε να συμφωνήσει με το κείμενο. Τώρα ο ρόλος των παπαγάλων του καθεστώτος είναι γνωστός και δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια. Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προξενικές προκλήσεις στην Κομοτηνή

Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, που – μεταξύ άλλων – έκανε ανοιχτά λόγο για τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης!

Το νέο…ατόπημα διεπράχθη σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου διοργανώθηκε τελετή από… «πνευματικοπαίδια» (λέμε τώρα) του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ. Παρόντες βεβαίως και πολλοί ακόμη τουρκόφρονες, μεταξύ δε αυτών και η…γνωστή μας Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Διαβάζουμε σχετικά στη «Μπιρλίκ» της 15ης Δεκεμβρίου 2010:

«Όπως κάθε χρόνο η Πνευματική Ομάδα Γυναικών του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής, πραγματοποίησε στις 15-12-2010 ημέρα Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη», εκδήλωση «Ημέρας Ασουρέ». Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερήφ, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, η πρόεδρος του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Νετσλά Τσαβούς, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και μέλη του Δ.Σ, καθώς και πάνω από 1000 γυναίκες....

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

«ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»

Το «ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ», είναι μία οργανωμένη δράση, υπό τη σκέπη, της «Πολιτιστικής Παρέμβασης Πολιτών», για να ενισχυθούν Ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας με τα απαραίτητα τρόφιμα, προκειμένου να γιορτάσουν ανθρώπινα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε οργανώσει ένα μπαζάρ τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 στις 18.00, στο «THE ROOTS» στην οδό Παλλάδος 24-26 στην πλατεία Ψυρρή, με έργα γνωστών καλλιτεχνών.

Θα ακολουθήσει ραδιομαραθώνιος συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του σκοπού, με τη συμβολή του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.
Επίσης ομάδες εθελοντών θα παραστούν στον εξωτερικό χώρο σε διάφορα super market, προκειμένου οι απλοί πολίτες να συμβάλλουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
Είναι σημαντικό ακόμα και ένα πακέτο ζάχαρη που μπορεί να δώσει ο απλός πολίτης ή η μαζική συνεισφορά προϊόντων από τις βιομηχανίες τροφίμων και super markets. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί αποθήκη συλλογής για τα τρόφιμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους κ.κ Χριστίνα Σιδέρη και Δημήτρη Παρρά στα αντίστοιχα τηλέφωνα 6944607133 και 6956098518.
Συγχρόνως, ειδική επιτροπή, αξιολογεί τις προτάσεις για τους αποδέκτες των πακέτων και με σειρά προτεραιότητας αναγκών και ανάλογα με την ποσότητα που θα συλλεχθεί θα γίνει και η διανομή τους.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνδράμουν το έργο μας. Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά πέρασε ο νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει τους μικρούς ιδιωτικούς κήπους και καλλιέργειες


Οσονούπω έρχεται και στην Ευρώπη η ανάλογη απαγόρευση. Αυτό, προς πλήρη δικαίωση των εξουσιαστών οι οποίοι με τον απόλυτο έλεγχο της τροφής σχεδιάζουν να εξουσιάσουν τους λαούς. Όχι πως δεν εξουσιάζουν, αλλά τώρα, και με τον νόμο, θα απαγορεύσουν, ακόμη και σε όσους έχουν κάποιες δυνατότητες ιδιο-καλλιέργειας, την τροφική αυτάρκεια ώστε να είμαστε εντελώς εξαρτημένοι.


Σκοπός των η μετάλλαξίς μας Ψυχή τε και Σώματι. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε αγνές υγιεινές φυσικές τροφές, αλλά για εκτρώματα του εργαστηρίου. Μιλάμε για ένα μοναδικό επιχείρημα καθολικού ελέγχου των μαζών, χωρίς προηγούμενο.

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η πλήρης Νομική γνωμοδότηση κατά του Πλινθίου (τσιπ) και της Φακελο-Κάρτας του Πολίτη

Γνωμοδότηση του Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω κ. Χρ. Παπασωτηρίου επί του τιθέμενου σε δημόσια διαβούλευση ζητήματος της νέας ταυτότητας (κάρτας πολίτη) http://opengov.gr/ypes/?c=18271

* Γιατί άραγε στο διαλυμένο Αφγανιστάν θέλουν ξαφνικά να επιβάλλουν ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ; Μήπως γιατί είναι κατεχόμενη χώρα-προτεκτοράτο? Μήπως σας θυμίζει τη σημερινή Ελλάδα? Σκεφθείτε και πράξτε ανάλογα!
* Γιατί άραγε οι Πολίτες της Αγγλίας αντιστάθηκαν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ την κυβέρνηση να καταστρεψει εκατομμυρια κάρτες που είχαν εκδοθεί; Μήπως γιατί άρχισαν να σκέφτονται και να πράττουν έξυπνα και ελεύθερα? Σκεφθείτε και πράξτε ανάλογα!
Αντισταθείτε στο σκληρότερο και πλέον ύπουλο νεοταξικό μέτρο Καθολικού Ελέγχου του Πληθυσμού, όσον αφορά: προσωπικά δεδομένα, κινήσεις, μέτρο υποχρεωτικής επιβολής ορισμένων τροφών του γούστου τους… -εάν και όποτε το θελήσουν οι νεοταξίτες φίλοι των σπεκουλαδόρων- , μέτρο απαγόρευσης αγοράς π.χ. σπόρων ή διαφόρων αγαθών και μέτρο δυνητικής επιβολής πολλών άλλων περιορισμών σταδιακού αποδεκατισμού του ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ Ελληνικού πληθυσμού. Μην υποχωρήσετε και μην καμφθείτε από το δέλεαρ σύνδεσης της κάρτας με ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ. Ενημερώστε κυρίως τα εθισμένα στα καρτοκινητά και κάρτες Ελληνόπουλα και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που θα θεωρήσουν ότι η Φοροκάρτα και η Κάρτα του Πολίτη θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους. Ενημερωθείτε από γερμανικά σάιτς για την τρωτότητα της κάρτας σε ηλεκτρονική υποκλοπή δεδομένων (hacking).

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ''ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ''

Ομάδα περίπου 20 Εθνικιστών ανάρτησε πανό που έγραφε ''Πάτρα πόλη Ελληνική'' χτες το βράδυ και αμέσως έσπευσαν τα τσιράκια του καθεστώτος αναρχοτραμπούκοι να το κατεβάσουν. Ακολούθησε σύγκρουση και αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ. Φυσικά δεν συνέλαβαν κανέναν αναρχοτραμπούκο.
Η κατάσταση στη Πάτρα βρίσκεται εκτός ελέγχου με τους λαθρομετανάστες να συνεχίζουν να συγκρούονται μεταξύ τους για τον έλεγχο στο λιμάνι υπό την ανοχή του κράτους και των πραιτωριανών του. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP