Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο όσοι μετανάστες έχουν άσυλο.Κανείς άλλος"..υποστηρίζει ο Χ.Παπουτσής

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ''ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ'' ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ.ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

"..Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι".."Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για..την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Schengen, απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά.

Αιτία της συνάντησης ήταν τα επεισόδια και οι τραυματισμοί μεταναστών στην περιοχή της Πάτρας στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα από την Ελλάδα στην Ιταλία μέσω οχημάτων που αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας με τα οχηματαγωγά-επιβατηγά πλοία των δρομολογίων Ελλάδας-Ιταλίας.
Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ώστε να εμποδίζονται οι μετανάστες να φτάνουν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου δημιουργούν με την μακρόχρονη παραμονή τους σοβαρά προβλήματα.
Για το συνολικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Παπουτσής είπε ότι "στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι".
Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δουλεμπόρους λέγοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης μεταναστών και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση, έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών".

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Eναέρια τουρκική "εισβολή" πριν λίγο στο Αιγαίο - Πέρασαν επάνω από πέντε νησιά! (Ανανέωση)

Image(Ανανέωση 15.15): Καθαρά εχθρική ενέργεια που έδινε το δικαίωμα στην ελληνική αεράμυνα να τα καταρρίψουν, θεωρείται η εναέρια εισβολή, ειδικά των φωτοαναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4 της τουρκικής Αεροπορίας, που συνέβη πριν λίγο. Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΑ "Η υπέρπτηση αναγνωριστικών μαχητικών, ο εγκλωβισμός από εχθρικό ραντάρ Α/Α όπλου και η χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων συνιστά εχθρική ενέργεια που δίνει το δικαίωμα στον θιγόμενο να προχωρήσει στην λήψη ενεργών μέτρων κατά του εισβολέα κατά το διεθνές δίκαιο"!
Γενικά η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας (αν και κάποιοι θεωρούσαν, έστω όχι σε τέτοια έκταση, την τουρκική κίνηση λόγω της επίσκεψης του Α/ΓΕΣ στην περιοχή), έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά η οποία βλέπει ότι η Άγκυρα αντί να αποκλιμακώνει, κλιμακώνει και "δείχνει" καθαρά τις προθέσεις της...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλύτερη εναέρια "εισβολή" της τουρκικής Αεροπορίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή: Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (4 F-16 & 2 RF-4), εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως  Σάμου, στις 13:05. Στις 13:08, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές εδάφους με stant-off όπλα καθώς και αναγνώριση των ελληνικών οχυρώσεων λαμβάνοντας εκατοντάδες φωτογραφίες συνολικά επάνω από πέντε νησιά: Φαρμακονήσι, στις 13:09 στο Αγαθονήσι, στις 13:17 πέταξαν επάνω από την νήσο Λεβίθα, στις 13:18 επάνω από την Κίναρο, στις 13:25 προσέβαλαν εικονικά τους  Φούρνους και στις 13:28 "έκλεισαν" με επαναληπτική υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι!
Τα τουρκικά αναγνωριστικά (RF-4) πετούσαν χαμηλότερα και καλύπτονταν από τα δύο F-16, ενώ από τα άλλα δύο ασκούντο σε εικονικές αφέσεις όπλων.
 Κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 20.000 έως 26.000 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις 13:28.
Στα τουρκικά αεροδρόμια επικρατεί "κάπως υψηλότερη από το κανονικό" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο defencenet.gr, αξιωματικός της Π.Α. από το ΑΤΑ και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί αυξημένη ετοιμότητα και στα δικά μας αεροδρόμια. 
Στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκαν για το "πακέτο" της τουρκικής Αεροπορίας περίπου είκοσι λεπτά πριν τα τουρκικά μαχητικά φτάσουν επάνω από τα νησιά. Τα ελληνικά μαχητικά κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των τουρκικών, αλλά είχαν λάβει εντολή να μην εμπλακούν σε αερομαχίες μαζί τους...
Πέρα από όλα αυτά, εντυπωσιάζει σε πολιτικό επίπεδο, το κουρέλιασμα των ΜΟΕ από πλευράς Τουρκίας. Μία ημέρα πριν την Πρωτοχρονιά, σε πλήρη εορταστική περίοδο για την Ελλάδα προχωρούν σε de facto αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας με μείζονα εχθρική ενέργεια περνώντας επάνω από πέντε νησιά και στο ένα από αυτά, δύο φορές! Και με τα χέρια των Ελλήνων πιλότων "δεμένα" από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ως πότε;

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΑΝΑΞΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Δεν περνά μέρα πια που να μην ξεφτιλίσει - με την αληθινή έννοια του όρου - την Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Τι έκανε αυτή τη φορά; Πήγε να ορκίσει το νέο δήμαρχο της Αθήνας Καμίνη ο οποίος όμως δεν δέχτηκε να ορκιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο όπως και όλη η αφρόκρεμα του συνδυασμού του!!!.
Τότε γιατί πήγε στην......ορκωμοσία ο Μακαριότατος;

Για να δώσει δείγματα γραφής της αρχιερατικής του αναξιοπρέπειας και της δουλικότητάς του προς τους εκκλησιομάχους ΠΑΣΟΚΟΥΣ;

Δεν μπορούσε, αφού γνώριζε ότι ο Καμίνης δεν ήθελε να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο - όπως και τα υπόλοιπα ζουμπούλια του συνδυασμού του -, να στείλει κάποιο για να ορκίσει όσους δημοτικούς συμβούλους ήθελαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο, όπως έκανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος;

Σώνει και καλά πρέπει να εξευτελίζει την Εκκλησία ο Μακαριότατος;

Τη μια διοργανώνει συναυλία λαικής μουσικής στο ναό. Την άλλη τρέχει στα γήπεδα για φιλανθρωπικους σκοπούς. Την παράλλη αφήνει να διαρρεύσει ότι διαφωνεί με το φυλλάδιο που εξέδωσε ομόφωνα η Ιεραρχία για να μην κακοκαρδίσει τους Εκκλησιομάχους.

Δεν έχει καθόλου φιλότιμο ο καθόλα ΑΝΑΞΙΟΣ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Δεν έχει ούτε ίχνος αρχιερατικής αξιοπρέπειας;

Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες της ορθής αντίδρασης του Σεβασμιότατου Γόρτυνος κ. Ιερεμία όταν απρόοπτα προκλήθηκε - όχι από το δήμαρχο - αλλά από ένα παράγοντα.

Και όμως! Ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος τους έβαλε όλους στη θέση τους, κέρδισε τη συμπαράσταση του κόσμου και έτρεχαν όλοι να μαζέψουν τα σπασμένα!
Διαβάστε περισσότερα...

Αλαλούμ στην ορκωμοσία του Δήμου Αθηναίων

Ο Καμίνης με τους συνεργάτες του,  παρότι έλεγε παντού πως είναι έτοιμος να αναλάβει, απέδειξε πως προς το παρών δεν είναι ικανοί ούτε μια εκδήλωση να φέρουν εις πέρας, ας ελπίσουμε πως είναι μόνο θέμα απειρίας και όχι ανικανότητας.

Χθες έλεγαν πως στην εκδήλωση θα μπαίνει ο κόσμος μόνο με προσκλήσεις και σήμερα όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε.

Φοβούμενοι την συγκέντρωση μελών και φίλων της Χρυσής Αυγής επικαλεστήκανε μέχρι και προβλήματα στατικότητας της αίθουσας!

Ο Ραγκούσης τους είχε στο περιμένε μέχρι τις 5.30. Ενώ είχε ειδοποιήσει πως θα έρθει απο την πίσω μεριά(πάρκιν) λόγω των 3 συγκεντρώσεων(συμβασιούχοι, Ανταρσύα και Χρυση Αυγή) μπροστά από το δημαρχείο. Τελικά ο φόβος του κραξίματος τον έκανε να αλλάξει γνώμη και ειδοποίησε πως δεν θα παραστεί Σίγουρα η παρουσία του θα ξεσήκωνε αντιδράσεις ειδικά από τους συγκεντρωθέντες(Συμβασιούχος, Ανταρσύα, Χρυσή Αυγή) και αυτό επικοινωνιακά θα ήταν μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση την παρούσα στιγμή.

Ο Καμίνης προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο να παρευρεθεί αλλά τον παράτησε να περιμένει σε άλλη αίθουσα! Αν δεν πήγαινε ο πρώην δήμαρχος να τον πάρει από εκεί, μπορεί να ξεκινούσε η ορκωμοσία και ο Ιερώνυμος να ήταν ακόμη αλλού!

Το τυπικό πήγε περίπατο γιατί μάλλον κανείς δεν φρόντισε να ασχοληθεί με αυτό και όποιος ήθελε έπαιρνε τον λόγο, με αποκορύφωμα την Πορτάλιου που βρήκε παπα και είπε να θάψει πέντε-έξι. Στο τέλος όμως κράχτηκε από τους παρισταμένους γιατί καταφέρθηκε κατά της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου.

Η ασυνεννοησία με το τελετουργικό μπέρδεψε κάποιους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ορκίστηκαν και με πολιτικό και με θρησκευτικό όρκο. Από τους αρχηγούς των συνδυασμών με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Κακλαμάνης, Μιχαλολιάκος και Αμυράς.

Η πλήρης ασυνεννοησία και μπάχαλο για μια εκδήλωση μισής ώρας, τα φαινόμενα δείχνουν πως στην χαμένη στα προβλήματα Αθήνα έρχεται να προστεθεί μια πελαγωμένη δημοτική διοίκηση.

πηγή

δείτε για το θέμα εδώ και εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP