Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Προ ολίγου στο Κέντρο...

Πρίν από δύο ώρες ήμουνα έξω από την στοά Θεοφιλάτου
στη Σοφοκλέους όπου έγινε προ ολίγου η αιματηρή ληστεία.
Δύο Αλβανοί (πρωτότυπο) με καλάσνικοφ ανέβηκαν
σε όροφο της Σοφοκλέους 5 και λήστεψαν μεταφορική
εταιρεία παίρνοντας 60 χιλιάρικα.
Όταν βγήκαν για να διαφύγουν  δυστυχώς ένας μάλλον έχει καφέ εκεί
προσπάθησε να τους σταματήσει και τον πυροβόλησαν
και τον τραυμάτισαν όπως και τον σεκιουριτά της ΔΕΗ
στην Αριστείδου όταν έκανε το ίδιο.
Πιάσανε μια Ρωσοπόντια που ήτανε μαζί τους και πιθανόν
τον ένα Αλβανό.
Όχι τέτοια περιστατικά δεν θυμήθηκα δεκαετίες που
εργάστηκα σε εκείνο το σημείο και γενικότερα
στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

piso sta palia Διαβάστε περισσότερα...

Πρακτικός οδηγός για την περίπτωση σύλληψης

Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.
Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη
Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο...
Διαβάστε περισσότερα...

Αν πεθάνει ένας blogger...


Πάνε περίπου 2,5 μήνες από τη δολοφονία του Γκιόλια και παρατηρώ όχι μόνο την αμνησία μερικών – μερικών, αλλά και το (ενοχλητικό για μένα τουλάχιστον) μελόδραμα κάποιων ευσυγκίνητων, καθώς και την πλήρη εκμετάλλευση του άδικου χαμού του από ορισμένους κουτοπόνηρους.

Όπως όλοι πια θα ξέρετε, το Τρωκτικό σταμάτησε (προσωρινά απ’όσο λένε εγκυρότατες πηγές) και τη θέση του πήρε κάποιο άλλο, με την πρόσθεση της συλλαβής «μα» στην ονομασία του. Κάτι σα λογοπαίγνιο δηλαδή, για να παραπέμπει στο πάλαι ποτέ κραταιό blog. Όπως κάποτε που είδα nightclub με την ονομασία «Βαρεκλάδικο», για να μην πληρώνει franchise στο γνωστό «Βαρελάδικο».

Επίσης όλοι θα γνωρίζετε πως κάτοχος του γνωστού κλώνου του Τρωκτικού, είναι πασίγνωστος «ταξιδιάρης» δημοσιογράφος (η Τσόκλη δηλαδή στο αρσενικό της). Σκέφτηκα λοιπόν… τι θα μπορούσε να κάνει αυτός ο τύπος, αν στο...μέλλον πεθάνουμε ορισμένοι από εμάς τους bloggers.

Εντάξει, δεν έχουμε τη δυναμική του Τρωκτικού (ούτε στο ελάχιστο), αλλά για την… πλάκα και μόνο, φαντάστηκα πώς θα ήταν οι κλώνοι μερικών ιστολογίων, σε περίπτωση θανάτου των κατόχων τους. Αιωνία η μνήμη μας λοιπόν και πάμε να δούμε τους επίδοξους αντικαταστάτες μας
εδώ..

drseeng Διαβάστε περισσότερα...

Aπό τη κινητοποίηση των ΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομίας

Φαντάσου να είσαι αναπηρος, φτωχός, ανήμπορος να δουλέψεις και να σου κόβουν το επίδομα...Image and video hosting by TinyPic

πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

e-πιλογές

Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα του Έβρου - Καθημερινά εισέρχονται 300 λαθρομετανάστες

ΠΑΣΟΚ: Όποιος αντιδρά... στην φυλακή

 

Συνταγμα;

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ 74 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΑ

O Στ.Παπαθεμελής για την αποκαθήλωση εικόνων από το "Θεαγένειο"

Ενημέρωση σχετικά με την συγκέντρωση των κατοίκων του Μεταξουργείου και τι είπαν ο Αττικάρχης με τον διευθυντή της ΓΑΔΑ

Το Ελληνόφωνο υπουργείο παιδείας σε αγαστή συνεργασία με το Οθωμανικό, εναρμονίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης: “Το ελληνικό στοιχείο στις αρχαίες ελληνικές εστίες” Εξαφανίζεται!

Ζητάνε να τους χτίσει και σπίτια το Ελληνικό κράτος... Δεν είστε "με τα καλά σας" μου φαίνεται!

Επιθέσεις αλλοδαπών κατά ιερέων!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP