Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αγώνας για να ελευθερώσουμε τις γειτονιές μας

Δεν έχει “Μπαιράμ” στην πλατεία Αττικής… ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ.


Περίπου 1000 Έλληνες της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Αττικής ανταποκρίθηκαν στο αποψινό κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων, ενάντια στην λαθρομετανάστευση και την ισλαμοποίηση της Αθήνας μας. Το έναυσμα για την συγκέντρωση έδωσε η είδηση ότι εκατοντάδες λαθρομετανάστες πρόκειται να να πραγματοποιήσουν σε διάφορες πλατείες των Αθηνών, θρησκευτικές τελετές σε δημόσια θέα. Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μάλιστα οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με συγκίνηση τον Γ.Γ. του Κινήματος Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Πατρίδας। Η Ελλάδα βρίσκεται υπό οικονομική και κοινωνική κατοχή και μην περιμένετε τίποτα από κανέναν βολεμένο πολιτικάντη.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διεξήχθη με τεράστια επιτυχία η μεγαλειώδης εκδήλωση που ετοίμασαν οι φοιτητές του Δράσις-ΚΕΣ, με θέμα την καταδίκη του ψευδοκράτους. Μαζί τους ως κύριες ομιλήτριες είχαν τις δυο μεγάλες δασκάλες του γένους κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου που έδωσαν και δίνουν την δίκη τους μάχη στα σχολεία της Θράκης και της κατεχόμενης Κύπρου οπού το Ελληνικό στοιχείο αμφισβητείται.

Η Παιανίας αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τις εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν το οίκημα. Στην ομιλία της η κυρία Φωκά συγκινημένη ζήτησε από την νεολαία να μελετά και να μαθαίνει Ελληνική ιστορία, να παραδειγματίζεται από τους αγώνες του Έθνους και προπαντός να σκέφτεται ελεύθερα. Η κυρία Νικοπούλου με την σειρά της, μας συμβούλεψε να μην επαναπαυόμαστε και να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε τα πάντα, έτσι όταν βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε την πατρίδα δεν θα έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε και δεν θα μας φανεί σαν θυσία. 

Οι δυο αυτές ηρωίδες μας απέδειξαν πως ο καθένας μας μπορεί να κάνει πολλά από μόνος του και πως όλοι ξεχωριστά έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας για επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου στη Θράκη, στην Κύπρο στην Ύμβρο, στην Τένεδο και σε κάθε απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ηπείρου. Έστω και αν έχουν ξεχαστεί από το Ελληνικό κράτος, η Πατρίδα είναι Μάνα και έχει μνήμη, θυμάται. Κατόπιν, οι φοιτητές τραγουδώντας είπαν «Αρνιέμαι, στον Τούρκο να δηλώσω υποταγή» και πως «τούτη η γή δεν πουλιέται δεν της γίνεστε φίλοι». 

Έπειτα ο κ Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου των Βετεράνων αγωνιστών της ΕΛΔΥΚ του 1974 είπε χαρακτηριστικά πως «Οι Έλληνες έχουμε ιστορία ενώ οι Τούρκοι έχουν ποινικό μητρώο». Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του κινήματος ευχαρίστησε τις δύο γυναίκες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αφού τις χαρακτήρισε Φάρο καθοδηγητή για την νέα γενιά τους ζήτησε να γίνουν επίτιμα μέλη του συλλόγου κάτι το οποίο και δέχτηκαν με ευχαρίστηση.

ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ 

ΥΣ. Για τη πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους και την υποκρισία της ''Προοδευτικής'' θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση. Διαβάστε περισσότερα...

Κύριοι πάτε για ύπνο.

Δεξιούληδες της κακιάς ώρας.
Ακροδεξιούληδες της συμφοράς χωρίς ίχνος πολιτικής συνείδησης.
Οργισμένοι διαμαρτυρόμενοι απέχοντες του καναπέ.
Τώρα φάτε τον νεοταξικό πολιπολιτισμικό οχετό στη μάπα.
Βγάλτε το σκασμό και πάτε για ύπνο.

ΥΣ. Τα τσιράκια του συστήματος με πατριωτικό περιτύλιγμα που υποστηρίζουν ότι ''όσο τα πράγματα γίνουν χειρότερα, τόσο καλύτερα για εμάς'' απλά επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά το βρώμικο προβοκατόρικο ρόλο τους. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο τι λέει κάποιος αλλά και ποιος το λέει.

egersis Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP