Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τον έθαψε και αυτόν ο Μητσοτάκης....Να περάσει ο επόμενος...

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΗΛΙΑΣ ΡΑΣΑΪΚΟΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ

Η καρδιά πρόδωσε νωρίς σήμερα σήμερα το μεσημέρι τον επί δεκαετίες πρωτοπόρο στους Εθνικούς Αγώνες και ΝΕΩΤΑΤΟ Ηλία Ρασάϊκο. (Δεν είχε πλησιάσει ούτε καν τα 60...) Ζωντανό παράδειγμα απέναντι από την Εχθρική προπαγάνδα ο συναγωνιστής μας που υποδεχόταν πάντα και προετοίμαζε όλες τις δραστηριότητες του αγωνιζόμενου Πατριωτικού χώρου στην περιοχή... 

Τον θυμόμαστε φέτος το καλοκαίρι όταν εκδράμαμε ξανά στην πόλη, ζωηρός, χαρούμενος και πάντα περήφανος να λάμπει κυριολεκτικά που είχε κατακλυστεί η κεντρική πλατεία της Φλώρινας από Ελληνικές Σημαίες και Ζωντανούς Πατριώτες. Το ίδιο Ζωντανός θα οπαραμείνει στις μνήμες μας, δίνοντας μας έναν ακόμη λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα για αυτά που πίστευε και που αγαπούσε... και μιά ΥΠΟΣΧΕΣΗ... Να ξαναγυρίζουμε κάθε χρόνο στη Φλώρινα, όλο και πιό πολλοί!

Ο "Στόχος" εκφράζει τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του Ηλία και στα παιδιά του κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το δραστήριο, επιχειρηματικό και Εθνικό έργο στην περιοχή...



Διαβάστε περισσότερα...

ΜΙΑ Ο ''ΣΤΑΘΗΣ'' , ΔΥΟ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΜΕGA- ΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ...

''Όλγα Τρέμη και Καψή δεν τα φάγαμε μαζί'' φώναζαν οι διαδηλωτές - εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πρώτα βέβαια τους τα έχωσε ο ''Στάθης'' από τη Χαφιεδοτύπία...

τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης

Ακολούθησε μια επιστολή των εργαζομένων στο Μega και η απάντηση του Στάθη Σταυρόπουλου. δείτε εδώ

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκτός από τη συγκέντρωσή τους έξω απ το μπορντέλο τη Βουλή έκαναν στάση και έξω απ το παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Μega (μετά από μηχανοκίνητη πορεία) φωνάζοντας συνθήματα όπως ''Όλγα Τρέμη και Καψή δεν τα φάγαμε μαζί'' και ''Πρετεντέρη Μεγκατζή, δεν τα φάγαμε μαζί''!!!

Μετά απ αυτή την εξέλιξη τα παπαγαλάκια μαζεύτηκαν και όπως μας πληροφορεί το olympia τα χωναν στη Τρόικα και στο Τόμσεν!!!!

Μην περιμένετε βέβαια θεαματικές αλλαγές όσοι εξακολουθείτε να έχετε το βίτσιο να παρακολουθείτε το δελτίο παραπληροφόρησης του συγκεκριμένου καναλιού. Λίγη στάχτη στα μάτια έριξαν για να κοπάσουν οι αντιδράσεις αλλά είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτές θα σταματήσουν.

Οι πόρνες της ενημέρωσης θα έχουν την ίδια τύχη με τους πολιτικάντηδες...
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος ο Mubarak - Πως έλαβε την απόφαση για παραίτηση ο σύγχρονος "Φαραώ"

ImageΟ αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Omar Suleiman ανακοίνωσε ότι ο Hosni Mubarak παραιτήθηκε και παρέδωσε την εξουσία στον Στρατό. «Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Hosni Mubarak αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία», ανέφερε στο διάγγελμα του. Διευκρίνισε ακόμα ότι ανέθεσε στο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων να διευθύνει τις υποθέσεις του κράτους.  

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διαδηλωτές που έχουν κατέβει στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων.Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος και η οικογένειά του είναι στην εξοχική του κατοικία στο Sharm el-Sheikh.

Ιδού όλο το ιστορικό της παραίτησης και της σημερινής ημέρας από το τέλος προς την αρχή, όπως το κατέγραψε το defencenet.gr.:
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΜΕΝΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ - ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ



Στον εισαγγελέα παραπέμπεται σήμερα 38χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, βρέθηκε να κατέχει όπλα και διαρρηκτικά υλικά. Αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών έλεγξαν τον 38χρονο άντρα στις περίπου δέκα το βράδυ και πάνω του βρήκαν:

Δύο πιστόλια, γεμιστήρες, ένα σιδερολοστό, ένα καπνογόνο, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, γάντια κουκούλα.

Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα και βρέθηκαν δύο αεροβόλα, δύο πιστόλια ρέπλικα, ένα μαχαίρι, τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια.
Ο 38χρονος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αρχές ενώ την ανάκριση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και όχι το αλλοδαπών ή η αντιτρομοκρατική. πηγη news247.gr (thiva-hellas)

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚAΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΡΥΦΗ Ή "ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ" ΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ;H ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΕΜΕΝΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ; 

www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP