Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Οφείλουμε να διευκρινήσουμε το εξίς. Η ''Κάρτα του Πολίτη'' δεν έχει να κάνει απλά με το ''666'' και με την Ορθοδοξία όπως θέλουν να το περάσουν κάποιοι. Θέλουν να μας φακελώσουν όλους. Να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είμαστε και τι κάνουμε. Θέλουν να μας στερήσουν κάθε ελευθερία.

Η πρωτοβουλία των Αντιρρησίών Ορθόδοξης Συνείδησης και των Ελλήνων youtubers θεωρούμε πως είναι θετική. Αρκεί να μην παρατηρηθούν γραφικά φαινόμενα όπως το να επιμένουν κάποιοι να εστιάζουν στο ''666'' και την έλευση του αντιχρίστου....Στο φακέλωμα πρέπει να εστιάσουμε και όχι σε θρησκειολογικές προεκτάσεις που δίνουν κάποιοι.

Στηρίζουμε λοιπόν και προβάλουμε αυτή τη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα ενάντια στη κάρτα του Πολίτη, ευχόμενοι να μην παρατηρηθούν αυτά τα φαινόμενα.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο ''βόμβα'' της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Θα χει ενδιαφέρον αυτή η συνέντευξη....


το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Παΐσιος: “Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε… Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…”


Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα. Αν με τόσο κυνηγητό, με τόσες περικοπές, τόσα μέτρα για είσπραξη από παντού και τα έσοδα παρουσιάζουν μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ, τότε τι θα γίνει όταν ο κόσμος θα φτάσει στο αμήν;

Αν υποθέσουμε ότι οι πολίτες είχαν χρήματα και τα έδωσαν σε περαιώσεις, ημιυπαίθριους, ΦΠΑ, πρόστιμα, άλλες εκκρεμότητες με την εφορία. Παρ’ όλα αυτά τα έσοδα του Ιανουαρίου ανήλθαν σε 5.5 αντί στόχου 5,6 δις.

Σε λίγους μήνες που δεν θα υπάρχει σάλιο, θα έχουν στερέψει οι κάνουλες, τα σεντούκια θα έχουν αδειάσει, από ποιον θα πάρουν χρήματα; Από ποιον ονειρεύονται να εισπράξουν 12,7 δις ευρώ επιπλέον με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μόλις καταλήξει η ευρωπαϊκή συμφωνία;

Δε βλέπουν ότι υπάρχει αδιέξοδο; Αν μέχρι σήμερα κούτσα – κούτσα συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, δε βλέπουν ότι δεν αντέχει άλλο ο κόσμος; Προσπάθησαν να αναζητήσουν αλλού έσοδα; Όπως για παράδειγμα να κυνηγήσουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες κι όχι τους μισθωτούς που φορολογείται για το τελευταίο λεπτό;

Και το βασικότερο: Δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς ανάπτυξη σύντομα θα έλθουν και οι στάσεις πληρωμών; Ο κόσμος θα πει «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» όχι γιατί ανήκει σε κάποιο γραφικό κίνημα αλλά γιατί δεν έχει να πληρώσει.

Τι μένει; Να γεμίσουν οι φυλακές με οικονομικούς…. εγκληματίες. Ο Παπακωνσταντίνου είναι άτεγκτος.

Ο στόχος των εσόδων για το σύνολο του έτους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 59,4 δισ. ευρώ, ενώ η σημαντική απόκλιση που εμφανίζεται σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αποδίδεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και μέσα στον Ιανουάριο είχαν πληρωθεί περίπου 400 εκ. ευρώ μόνο από τη συγκεκριμένη πηγή εσόδων.

Όταν λοιπόν εκλείψουν οι παρατάσεις, οι νομιμοποιήσεις ημιυπαιθρίων, οι έκτακτες εισφορές κ.λπ. που θα βρουν χρήματα να καλύψουν τις μαύρες τρύπες; Δυστυχώς για εμάς και για αυτούς δεν έχουν απάντηση, παρά μόνο μέτρα.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ. ΧΑΝΟΥΝ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ

''Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς.'' - Μαχάτμα Γκάντι

Παραθέτουμε χωρίς περαιτέρω δικό μας σχολιασμό το παρακάτω άρθρο. Τα σχόλια δικά σας.

Εθνική Ελλάδος, γεια σου!

Από το nooz.gr
Γράφει ο Δημήτρης Χαλιώτης


Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι καθόλου entertaining για να ταιριάζει στη συγκεκριμένη κατηγορία του site. Αφορά όμως τον πολιτισμό μας. Ως χώρα, ως έθνος, ως κοινωνία. Και αφορμή είναι οι απειλές θανάτου που δέχεται ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος...

Όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο. Ένα ίσως ''σαχλό αστείο'', όπως το χαρακτήρισε αργότερα ο ίδιος ο συγγραφέας, για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ένα αστείο μεταξύ φίλων στο facebook. Με αφορμή το πρώτο επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΪ ''1821'', που κάποιοι ''πατριώτες'' χαρακτήρισαν φιλο-οθωμανικό, ένας διαδικτυακός φίλος του Πέτρου Τατσόπουλου σχολίασε στο status του στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: ''Και πού να δεις όταν θα αποκαλύψετε τον Τούρκο γκόμενο του Κολοκοτρώνη!''. Και ο γνωστός συγγραφέας απάντησε κάνοντας χιούμορ... ''Δεν ήταν γκόμενος, τον είχε αρραβωνιαστεί!''

Λίγο αργότερα κάποια ακροδεξιά blogs αναδημοσιεύουν τη συγκεκριμένη συζήτηση, η εφημερίδα ''Ελεύθερη Ώρα'' (γνωστή για τα κοινωνικά της φρονήματα) τη βάζει πρωτοσέλιδο προβάλλοντάς την ως επίσημη δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου (''Ο Κολοκοτρώνης είχε αρραβωνιαστεί άντρα!''), χάκερς εισβάλουν στο profile του συγγραφέα στο facebook και οι ύβρεις και οι απειλές θανάτου αρχίζουν να πέφτουν βροχή. Μέχρι κάποιος ψυχοπαθής, θερμοκέφαλος, και πάνω απ' όλα εθνικά υπερήφανος Έλληνας τραβήξει πραγματικά τη σκανδάλη και τότε σύσσωμη η Πολιτεία μας καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη αυτή πράξη κάνοντας λόγο για ''πλήγμα κατά της δημοκρατίας''. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Δυστυχώς, συμβαίνει τώρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ μια χώρα, με φόντο την οικονομική κρίση, σε ένα απίστευτο εθνικιστικό παραλήρημα. Άνθρωποι στοχοποιούνται. Πολιτικές δυνάμεις ενθαρρύνουν με τους πύρινους λόγους τους αντίποινα κατά των ''αντιφρονούντων'' του έθνους. ''Επώνυμοι'' εκφραστές του δημόσιου λόγου ξεσπούν στο όνομα της εθνικής μας υπόστασης, την οποία με έναν σχεδόν ψυχαναγκαστικό τρόπο ιδιωποιούνται. Και ακραίες, φασιστικές οργανώσεις, η ύπαρξη των οποίων θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί δια νόμου, αποφασίζουν να επιβάλλουν τη δική τους τάξη στο κέντρο της Αθήνας.

Παρακολουθώ νεαρούς να κλωτσάνε με το ''έτσι θέλω'' ανυποψίαστους αλλοδαπούς στην πρωτεύουσα μπροστά στα μάτια δεκάδων περιστατικών, που κατεβάζουν το κεφάλι φοβούμενοι ότι θα είναι τα επόμενα θύματα. Παρακολουθώ τον Γιώργο Τράγκα να ωρύεται στα μικρόφωνα του Real Fm εναντίον όσων παραχαράσσουν την ελληνική ιστορία σε ένα μελοδραματικό εθνικό μονόπρακτο γεμάτο ύβρεις, λυγμούς και ιστορικές αναφορές σε εθνικούς ήρωες και στα πέη τους!!! Παρακολουθώ τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να χαιρετάει ναζιστικά ενώπιον του Δημάρχου! Παρακολουθώ να παίζει πρώτο θέμα σε sites και blogs η αναφορά της Κωνσταντινούπολης ως ''Istanbul'' σε επίσημο έγγραφο του Δήμου Αθηναίων αφήνοντας αιχμές για εθνική προδοσία, τη στιγμή που η επίσημη διεθνής ονομασία της συγκεκριμένης πόλης είναι η συγκεκριμένη και αυτό ίσχυε ανέκαθεν και δεν αποτελεί πρακτική της νέας δημοτικής αρχής. Παρακολουθώ μία χώρα να διολισθαίνει σε ένα καθεστώς φόβου και τρομολαγνείας στο όνομα της ''Εθνικής Ελλάδος''.

Και αναρωτιέμαι ποιος θα ανάψει πρώτος το φιτίλι; Πότε θα πέσουν οι πρώτες σταγόνες αίματος; Τι συνιστά πραγματικά τρομοκρατία; Σε τι διαφέρει η ιστορική έρευνα από τα εθνικά στερεότυπα; Πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι η ανάγνωση της ιστορίας; Τι διαχωρίζει τον ''εθνικά υπερήφανο Έλληνα'' από τον ''εθνικά επικίνδυνο Έλληνα''; Και πόσο ανατριχιαστικά κοντά φαντάζει ώρες ώρες αυτό το ''Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών''...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ" ΑΚΕΛ

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ" ΑΚΕΛΚατά το παρελθόν οι πρόγονοι μας, περήφανοι για την εθνική τους καταγωγή, και το χάρισμα το οποίο ένιωθαν ότι είχαν, το να μιλούν την πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο, χαρακτηριστικά περηφανεύονταν: "το να μιλάς ελληνικά είναι προτέρημα...". Σήμερα, στην ημικατεχόμενη Κύπρο, συμβαίνει το αντίθετο. Το να μιλάς ελληνικά στο δημοτικό σχολείο, εκεί που μαθαίνεις τα πρώτα σου γράμματα, αναπτύσσεις τις πρώτες σου ολοκληρωμένες προτάσεις, σου στερεί το δικαίωμα της παροχής υπηρεσιών από το κράτος.


Η προοδευτική μας κυβέρνηση, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε όπως παρέχεται δωρεάν συσσίτιο στους τουρκόφωνους μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων, ενώ αρνείται την παροχή υπηρεσιών και βοηθημάτων ή δωρεάν σίτιση σε Ελληνοκύπριους, πραγματικά άπορους μαθητές που οι γονείς τους ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα. Μήπως να ξεκινήσουμε την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας για να τυγχάνουμε και 'μείς ευνοϊκής μεταχείρισης από τη κυβέρνηση; Μήπως είναι τυχαία η ολίσθηση του γλωσσικού διαχωρισμού στην παιδεία από την ίδια τη κυβέρνηση, την ίδια εποχή που ο κατοχικός ηγέτης ζητά γλωσσικό διαχωρισμό της μελλοντικά ομόσπονδης Κύπρου; Που βαδίζει η πολιτική μας ηγεσία; Που αποσκοπούν αυτοί οι χειρισμοί;

Η ίδια η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα προωθούσε μέτρα για πάταξη του ρατσισμού στην Κύπρο και την ίδια ώρα συμπεριφέρεται ρατσιστικά απέναντι στα ίδια της τα παιδιά. Η ίδιοι άνθρωποι που απειλούσαν με αυστηρότερα μέτρα τους «ρατσιστές», χωρίζουν τους αυριανούς πολίτες της κυπριακής κοινωνίας, σε παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Οι πραγματικοί ρατσιστές σήμερα στην Κύπρο, δεν είναι άλλοι από την ίδια την Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια. Ας μας απαντήσουν οι «σύντροφοι», από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, τι είναι ρατσισμός τελικά;

Αντωνιάδης Κωστής
drasis-kes.org
Διαβάστε περισσότερα...

Ας αναλάβει ένας δικηγόρος ρε παιδιά να τους κάνει μήνυση....Μόνο με αυτό καταλαβαίνουν.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ...

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 31/1 έως 1/3 παίζεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θεατρικό έργο που παρουσιάζει κάποιον ονόματι Ιησού να κάνει έρωτα επί σκηνής με γυναίκα που ονομάζεται Μαρία η Μαγδαληνή!
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30μμ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.
Το έργο έχει τον τίτλο 'No Body Else' και το γράφει/ σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, κόρη της γνωστής δημοσιογράφου, Σεμίνας Διγενή.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε στοn star :

Έφυγαν εξοργισμένοι οι θεατές στη μέση της παράστασης...
Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.
Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.
Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».
Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.

Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πολύ μπλα μπλα, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.

Ο «Ιησούς» αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.
Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.
 

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού, διχάζει αλλά και προκαλεί.
 

star.gr


το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ... ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!

ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ!



Δεν το χωράει ο νους τους... Ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλώνουν οι πατριωτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στα σχέδια όλων αυτών των επιδοτούμενων "αντεξουσιαστών". Και επειδή είναι τόσο λειψό το μυαλό τους ώστε να καταλάβουν πως πολύ σύντομα θα πάρουν την θέση που πραγματικά τους ανήκει (στα σκουπίδια δηλαδή), προβαίνουν στα τετριμμένα και χωρίς καθόλου μάλιστα φαντασία (αν και διακατέχει την εγχώρια θολοκουλτούρα) ανακαλύπτοντας και πάλι το αγαπημένο τους "αυγό του φιδιού" και στην Καβάλα, όπου για πρώτη φορά φέτος οργανώθηκε επιτυχημένη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 3 Αξιωματικούς ΜΑΣ που δολοφονήθηκαν απο τους τούρκους στα Ίμια! Και δεν είναι μόνο ότι πραγματοποιήθηκε κανονικότατα η εκδήλωση που κόστισε τόσο στις "δυνάμεις της προόδου" με τα τούβλα, τους λοστούς και λοιπά... υλικά ανά χείρας. Είναι ότι ακόμη τρέχουν για να γλιτώσουν! Έτσι λοιπόν μεταξύ άλλων την υπεράσπιση των... κατατρεγμένων αναρχοάπλυτων ανέλαβε και ο κρατικοδίαιτος Κούλογλου (αυτός που κλαψούριζε ότι... εκδιώχθηκε επί Νου Δου απο την κρατική τηλεόραση, για να επανέλθει πανηγυρικά επί... σοσιαλισμού) αναπαράγοντας το παρακάτω που αναφέρει ενδεικτικά:
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP