Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΑΛΩ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ (GREEK HACKING SCENE) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ PROJECT ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "GLOBAL STRIKE BACK 2011"


Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή δεν είναι μια απλή ομάδα ή ένα κλειστό club ατόμων που προσπαθούνε να δείξουνε ότι είναι ισχυρότεροι από κάποιους άλλους. Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή είνα το σύνολο όλων των ομάδων hackers οι οποίοι συστρατεύονται γύρω από έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Ο σκοπός αυτός είναι ένας. Να μην επιτρέψουμε σε όλα τα εκείνα τα ανθελληνικά στοιχεία που χρησιμοποιούνε το διαδύκτιο να προσβάλλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες μέσα από ιστοσελίδες και blogs. Να ξεσηκώσουμε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους του διαδυκτίου, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το αν ζουν ή εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό να αντιταχθούν στην ανθελληνική λαίλαπα του Internet.

Όποιος λοιπόν συμφωνεί με τα παραπάνω και ακόμα καλύτερα τα κάνει και πράξεις τότε αυτόματα ανήκει στην Greek Hacking Scene. Για την Greek Hacking Scene οι μέθοδοι και οι πρακτικές που απαιτούνται να ακολουθήσει κάποιος ώστε να ολοκληρώσει τους στόχους της ιδεολογίας, είναι σημαντικές γνώσεις. Γνώσεις και πληροφορίες οι οποίες πρέπει να παρέχονται όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερα στο Διαδύκτιο.

Για όλους όσους κατηγορούνε τους hackers, τους βρίζουν, τους ειρωνεύονται, υποτιμούν την δράση τους και τους αποκαλούνε πιτσιρίκια με scriptakia που με το πάτημα ενός πλήκτρου κάνουν ότι κάνουν, έχουμε να τους πούμε τα εξής:

Τα scripts που κυκλοφορούν το Διαδύκτιο και διευκολύνουν αρκετά τις διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων, τα γράφουνε και τα διανέμουνε στον ιστό έμπειροι hackers ακριβώς για αυτό τον σκοπό, δηλαδή να διευκολύνουνε άλλα άτομα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουν το χρόνο τους.


Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα έχει αρχίσει η πτώχευση της Ελλάδας. Κοινωνική - πολιτική - οικονομική, πτώχευση σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι πολιτικοί μας. Πολιτικοί οι οποίοι άφησαν ατιμώρητη την διαφθορά και επέτρεψαν στα λαμόγια να κάνουν ότι θέλουν. Τα κρατικά έσοδα μειώνονταν και ο κάθε πολιτικός μπορούσε άνετα να καταχραστεί άμα επιθυμούσε τα δημόσια κρατικά κεφάλαια, χρήματα τα οποία τα έχουν πληρώσει οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Τώρα όλοι οι Έλληνες που πλήρωσαν καλούνται πάλι να πληρώσουν τα κλεμμένα χρήματα των πολιτικών. Ενώ τα κομματόσκυλα συνεχίζουν το έργο προκαλώντας την οργή των Ελλήνων πολιτών.
Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εκτελέσετε το έργο σας... Θα μας βρείτε εμπόδιο... Με αφορμή τον παραπάνω πρόλογο θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ξεκινάνει το project με την ονομασία "Global Strike Back 2011"...

Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή
Greek Hacking Scene (GHS)
Διαβάστε περισσότερα...

John Perkins: Το ΔΝΤ δεν δανείζει, αρπάζει


  • Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...

Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα.
Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.

John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια.
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας.
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος.
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες.
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».
«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς.
Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:Απολύσεων,αποζημιώσεων, ανεργίας, υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας, διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό,θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να...«απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι».
Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.
Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια.
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;

Η ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ



ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 1944, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...
Τα θέματα με τα διόδια και με το ΧΥΤΑ στη Κερατέα δεν είναι καινούρια. Απλώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δώθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα και εντάθηκαν οι αγώνες των κατοίκων και στα δύο αυτά μέτωπα.

Κατ αρχήν να τονίσουμε ξεκινώντας το δίκαιο των αιτημάτων και στις δύο περιπτώσεις. Τα διόδια και η πληρωμή τους είναι καθαρά θέμα κλεψιάς των μεγαλοεργολάβων. Έχουμε από τους χειρότερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη και η δικαιολογία ''Πληρώνω διόδια για να έχω καλύτερους δρόμους και να καλυφθεί το κόστος τους'' είναι γελοία. Αν ήθελαν μειωμένο κόστος θα έκοβαν τις μίζες, θα κατασκεύαζαν σωστούς δρόμους με καλή ποιότητα υλικών και θα τέλειωνε η ιστορία. Ενώ τώρα συμβαίνει ότι κατασκευάζονται επίτηδες κακής ποιότητας αυτοκινητόδρομοι με χαμηλό κόστος και χαμηλή ποιότητα υλικών και χαμηλό εργατικό κόστος αφού οι εργολάβοι απασχολούν αλλοδαπούς στη πλειψηφία τους με χαμηλότερα μεροκάματα για να υπάρχει πάντα περιθώριο για μεγαλύτερο κέρδος και συνεχείς εργολαβίες για διορθώσεις των οδοστρωμάτων.

Στη Κερατέα τώρα θέλουν να επιβάλουν τη κατασκευή ενός ξεπερασμένουν συστήματος διαχείρισης σκουπιδιών καταστρέφοντας το φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Οι Κερατιώτες περίμεναν εδώ και χρόνια τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα γνωστού μεγαλοεργολάβου και ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση τοπικών κοινωνιών με τα συμφέροντα των ολίγων που εκπροσωπούν το Κράτος. Στέλνονται οι πραιτωριανοί του (Αστυνομία) για να καταστείλουν τις αντιδράσεις και να επιβάλουν δήθεν την τάξη. Το συμφέρον δηλαδή των μεγαλοεργολάβων που θυσαυρίζουν στη περίπτωση των διοδίων και επιδιώκουν να θυσαυρίσουν στη περίπτωση της Κερατέας εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της λογικής.

Ενώ λοιπόν οι αντιδράσεις αυτές θα έπρεπε να τύχουν έμπρακτης αλληλεγγύης από τη μεριά των Εθνικιστών παρατηρείται το φαινόμενο της ολιγορίας σε ανίθεση με τους αναρχικούς/αριστεριστές/ κομμουνιστές που έσπευσαν όχι μόνο να συμπαρασταθούν αλλά και να καπελώσουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις. Συνέβη δε και το εξίς τραγελαφικό. Οι οργανωμένες ενέργειες συμπαράστασης σε κάποιες περιπτώσεις από πλευράς Εθνικιστών (συγκεκριμένα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου) να συμπαρασταθούν στους αντιδρώντες κατοίκους λοιδωρήθηκαν από ορισμένους ηλίθιους γιατί λέει συνέπραξαν με τους αριστερούς, επειδή συνέβη να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (διόδια)!!!

Ασφαλώς και ατομικά πολλοί Εθνικιστές έχουν σπεύσει να βοηθήσουν καί τους κατοίκους της Κερατέας και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στα διόδια κατεβάζοντας τις μπάρες. Η έλλειψη όμως οργανωμένης παρουσίας ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής αριστερίζοντες να αυτοπροβάλονται ως οι μοναδικοί συμπαραστάτες των κατοίκων και στις δύο περιπτώσεις. Η αδυναμία αυτή των Εθνικιστών δεν είναι καινούρια. Επί δεκαετίες το ΚΚΕ έγινε ο αυτόκλητος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων και άλλωσε τον συνδικαλισμό εξ αιτίας της ανυπαρξίας αντιβάρου από πλευράς Εθνικιστών. Δεν φτάνει μόνο να κατηγορούμε τους άλλους γιατί άλωσαν την Παιδεία, την Τέχνη και όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες των Εθνικιστών και να δράσουμε προς τη δημιουργία σοβαρής εναλακτικής πρότασης αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του.

Τώρα που βρισκόμαστε στο μεταιχμιο της ιδεολογικής στροφής της Ελληνικής κοινωνίας, της κατάρευσης των αστικών μύθων, της αποδόμησης της αριστερίστικης προπαγάνδας και της επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού. Αρκεί να δράσουμε σοβαρά και οργανωμένα και να μην αφήσουμε το περιθώριο σε κανέναν σύγχρονο Γιάννη Ζεύγο να κάνει κυρήγματα ταξικής πάλης έχοντας πίσω του φωτογραφία τον Κολοκοτρώνη....

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύπτεται και … ξαναθάβεται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Αγοράς των Αθηνών!!!



Λίγα μνημεία των αρχαίων  Αθηνών, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, αναφέρει ο Θουκυδίδης στην ιστορία  του. Από αυτά ακόμη λιγότερα έχουν βρεθεί και υπάρχουν μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους της ασφυκτικά χτισμένης σύγχρονης πόλης. Αν κάποιος μας ρωτούσε: «Ποια στάση πρέπει να έχουμε προς αυτά τα μνημεία εμείς οι σημερινοί  Έλληνες;» Η απάντηση είναι προφανής: «Να τα διαφυλάξουμε ως κόριν οφθαλμού.  Να τα αναδείξουμε και να τα προβάλλουμε με κάθε τρόπο».

Ένα τέτοιο μνημείο είναι ο βωμός των 12 θεών, που ήταν η καρδιά της αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.
 Η αξία του δεν σταματάει στο ότι οι Αθηναίοι τον θεωρούσαν την καρδιά της αρχαίας Αγοράς, το κέντρο της αρχαίας πόλης, και το σημείο από το οποίο μετρούσαν τις αποστάσεις (όπως η πλατεία Συντάγματος σήμερα).  Από τον Θουκυδίδη γνωρίζουμε και το  πότε και το ποιός δώρισε στην πόλη του. Ήταν ο Πεισίστρατος ο νεώτερος , ο εγγονός του περίφημου τυράννου των Αθηνών που το δώρισε το 522 π.Χ. για να μείνει  στην αιωνιότητα το γεγονός ότι εκείνη την χρονιά είχε αναλάβει το ύπατο αξίωμα της πόλης κράτους των Αθηνών, αυτό του επωνύμου άρχοντος.

Η Αθηναϊκή γη διαφύλαξε επί αιώνες τα κατάλοιπα του σημαντικού μνημείου. Τα έφεραν στο φως το 1935 οι ανασκαφές των Αμερικανών αρχαιολόγων στην αρχαία Αγορά.


Ποιά ήταν η αρχική μορφή του μνημείου; Ἐνας περίβολος, σχήματος  τετραγώνου με πλακόστρωση και  στο μέσον του ο βωμός αφιερωμένος στους 12 θεούς. Γύρω του υπήρχαν βάσεις αγαλμάτων με αναθέσεις   Αθηναίων πολιτών.

Πού βρίσκεται ο βωμός των 12 θεών;

Η μία γωνία του περιβόλου, βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς και μπορεί ο επισκέπτης να το δει. Το υπόλοιπο μνημείο βρίσκεται κάτω από τις γραμμές του ηλεκτρικού στο διάστημα μεταξύ των σταθμών Μοναστηρακίου-Θησείου.

Πώς εξηγείται αυτό, να είναι δηλαδή ένα μέρος του μνημείου ορατό και το υπόλοιπο θαμμένο κάτω από τις γραμμές του τρένου;  Εξηγείται, διότι όταν έγιναν οι γραμμές επί Τρικούπη δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη οι συστηματικές ανασκαφές στην αρχαία Αγορά (ξεκίνησαν το 1931).  Σήμερα, πάνω από 2.500 χρόνια από τότε που ανέθεσε το μνημείο  ο Πεισίστρατος και  πάνω από έναν αιώνα από τότε που έγιναν οι γραμμές και με πλήρη γνώση για το τι κρύβεται από κάτω τους, οι αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν με αφορμή τον εκσυγχρονισμό των γραμμών αποκάλυψαν στο σημείο αυτό το υπόλοιπο τμήμα του μνημείου με το πλακόστρωτό του. Τι ενθουσιασμός να το σκέφτεται κανείς!

Και τι θα κάνει η πολιτεία για να αναδείξει το μνημείο; Ακούγεται πως δεν θα κάνει απολύτως τίποτα όπως άλλωστε προκύπτει και από το ότι το αρχαιολογικό εύρημα έχει περάσει στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων. Αντίθετα θα το ξαναθάψει κάτω από τις γραμμές του τρένου. Οι γραμμές θα επισκευαστούν και ο βωμός θα θαφτεί. Αυτήν την τύχη επιφυλάσσει η πολιτεία που σε κάθε ευκαιρία, και μάλιστα προς τους ξένους κόπτεται για τους αρχαίους προγόνους και για την αθάνατη κληρονομιά τους.

Το μνημείο πρέπει να διατηρηθεί στο φως, εις θέαν όλων. Είναι υποχρέωσή μας προς τον εαυτό μας, προς τα παιδιά μας και προς τον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα του δυτικού πολιτισμού του οποίου οι ρίζες καυχιόμαστε ότι βρίσκονται εδώ.

Ν.Μ. - πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Tι είναι επιτέλους αυτό το "Κίνημα Δεν Πληρώνω"; Είναι "Συριζαίοι" όπως λέει το ΠΑΣΟΚ;

Εξηγεί ένα μέλος του, επωνύμως :

Ο κ. Χυτήρης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε πως «όταν ο κ. Τσίπρας χθες πάει στα διόδια και είναι επομένως πολιτικός αρχηγός και επικεφαλής εκεί με την παρουσία του, δείχνει ακριβώς ότι καλύπτει αυτό το πράγμα».


Επιτέλους ας τους ενημερώσει κάποιος για το τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία. Γιατί κλεισμένοι, καθώς είναι, στα γραφεία τους, κάνουν δηλώσεις που, αν μη τι άλλο, τους εκθέτουν.

Κύριε Χυτήρη δηλώνω ότι δεν ανήκω στον Συνασπισμό, ή κάποια άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, δεν μου είναι καθόλου συμπαθής.

Συμμετέχω όμως στο Κίνημα Ενάντια στα Διόδια, συνειδητά, ως ενεργός πολίτης, επειδή θεωρώ ότι αυτήν την στάση υπαγορεύει η συνείδησή μου.

Δεν με καθοδηγεί κανένας Τσίπρας και κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα θεωρώ ως πολιτική εκμετάλλευση τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε πολιτικού στο αυθόρμητο λαϊκό κίνημα ενάντια στα διόδια.

Μην νομίζετε λοιπόν ότι «καθαρίζετε» με το Κίνημά μας, με το να το «χρεώνετε» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ή οποιοδήποτε Κόμμα.

Αν μπορούσατε να βρεθείτε σε μια από τις συγκεντρώσεις μας θα βλέπατε ότι πρωτοπόροι είναι αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, ηλικιωμένοι, νέες, νέοι, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, ακροαριστεροί. Όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας εκπροσωπείται.

Αν μπορούσατε να ακούσετε τις συζητήσεις θα διαπιστώνατε ότι δεν κυριαρχούν κομματικές συζητήσεις, αλλά συζητήσεις που αφορούν την μίζερη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες και την αγανάκτηση που νοιώθουν για το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι η δρόμοι μας, σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Αν τολμούσατε να βρεθείτε κοντά τους θα καταλαβαίνατε ότι όλα αυτά που λέτε απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Είστε πολιτικός και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ένα κίνημα δεν αντιμετωπίζεται με συκοφαντία και απειλές. Αυτά το δυναμώνουν. Μόνο θεραπεύοντας τα αίτια που το προκαλούν παύει να υπάρχει.

Όσο λοιπόν υπάρχουν διόδια κι όσο τα επιχειρηματικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται – με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος - τους δρόμους μας, τόσο θα δυναμώνει το Κίνημα Ενάντια στα Διόδια.

Κι όσο οι απειλές σας αυξάνονται τόσο δυνατότερο κι αποφασιστικό θα γίνεται.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείτε ότι η Κυβέρνηση είναι τελείως ξεκομμένη από την κοινωνία και πλέον δεν αντιλαμβάνεται καν τις ανάγκες της, τόσο το καλύτερο γι΄αυτήν.

Αφήστε λοιπόν εσείς και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης την συκοφαντία στην άκρη και λύστε το πρόβλημα.

Μέχρι να το κάνετε αυτό εμείς θα είμαστε στον δρόμο και θα αγωνιζόμαστε υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα.

Επωνύμως

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα \


πηγή  - το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP