Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Η επιστροφή των θεών» στην Αυστρία

Μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο «Η επιστροφή των θεών», εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της πόλης Λεόμπεν της Αυστρίας, στην οποία θα φιλοξενείται μέχρι την 1η Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να τη δουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Αυστρία και τις γύρω χώρες. Στο ίδιο Μουσείο της πόλης Λεόμπεν, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, είχε φιλοξενηθεί πέρσι, για οκτώ μήνες, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο. Στους χαιρετισμούς τους κατά την τελετή των εγκαινίων...
Διαβάστε περισσότερα...

Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς

«…Εάν φίλε μου και Σύμμαχε, ο εχθρός μου δεν θεωρείται και εχθρός σου, τότε ούτε φίλος είσαι ούτε Σύμμαχος…παρά κι εσύ ένας ΕΧΘΡΟΣ…»

Τάδε Έφη : Το Νόημα της «Συμμαχίας»

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα κινητοποίηση του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα διόδια των εθνικών οδών

Άνοιγμα σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς το Σάββατο και την Κυριακή προγραμματίζει το πανελλαδικό συντονιστικό του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Συγκεκριμένα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε..''Πατρίδα όλων των γλωσσών η Αφρική'' λέει νέα έρευνα...

Από χτες κυκλοφορεί και αναπαράγεται στο διαδύκτιο (σε σάιτ της πλάκας) το παρακάτω κείμενο που λέει για μια νέα έρευνα που ως συμπέρασμα έβγαλε το  ''Πατρίδα όλων των γλωσσών η Αφρική, εκεί γεννήθηκαν όλες''. Κατ αρχήν δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται όντως για πραγματική έρευνα γιατί δεν δίδεται κανένα στοιχείο για τη ταυτότητά της ή αν πρόκειται για δημιούργημα κάποιου κομπλεξικού με την Γλώσσα των Θεών κατά Κικέρων, δηλαδή την Ελληνική Γλώσσα. «Ει θεοί διαλέγονται την των Ελλήνων γλώττη χρώνται». Όπως και να χει και οι ψευτοερευνητές (αν υπάρχουν) ή ο δημιουργός του κειμένου και πολύ περισσότερα όσοι το αναπαράγουν χωρίς να σχολιάσουν προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όλες οι  γλώσσες, μετά το πρώτο άνθρωπο όπως είχαν βγάλει πάλι με ψευτοέρευνες, προέρχονται από την Αφρική. Ε λοιπόν όσες ψευτοέρευνες και να βγουν τέτοιο πράγμα δε είναι αληθές γελοία υποκείμενα.

Διαβάστε τη μπούρδα που έβγαλαν πάλι...
Διαβάστε περισσότερα...

Προανάκριση της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Κομοτηνής για την πρόκληση των "ψευδομουφτήδων" της Θράκης

Καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για αντιποίηση αρχής αλλά και για παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Δώδος κάτοικος Κομοτηνής εναντίον των «ψευδομουφτήδων» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα της καταγγελίας αυτής ήταν η έναρξη προανάκρισης την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως.

Ο Κωνσταντίνος Δώδος καταγγέλλει...
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχετε Πατρίδα, δεν έχετε Τιμή, μια ζωή αλήτες, φονιάδες και δειλοί!

Το egersis καλοσωρίζει πίσω στη blogόσφαιρα το ellada-ora0 και τη Χριστίνα Σιδέρη

Ο καλύτερος τίτλος για το «επεισοδιακό» come back ενός blog, που μπήκε στην απραγία, γιατί προτίμησα να τα λέμε στο πεζοδρόμιο, από ότι στο pc. Μέσα σε αυτό το χρόνο έγιναν πολλά, αλλά ανακάλυψα ότι ο γραπτός λόγος κάποιες φορές, γίνεται πηγή έμπνευσης και έτσι επέστρεψα. Χωρίς φόβο, αλλά με εξαιρετικό πάθος θα σχολιάζουμε μαζί ότι μας καίει και ότι, τα πληρωμένα ΜΜΕ της εξουσίας και του παρακράτους, δεν προβάλλουν και δεν σχολιάζουν.

Ανοιχτά, επώνυμα και με μόνες αρχές, την πίστη στα ιδανικά της πατρίδας, της Σημαίας και του Έθνους, θα μιλάμε για όλους και για όλα. Για...
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύγκρουση έρχεται...

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν θύματα των αλλοδαπών καθημερινά. Οι επιθέσεις είναι όλων των ειδών και πλέον φέρνουν σε απόγνωση τους απολογητές των «δυστυχισμένων» μεταναστών. Η εποχή που δικαιολογούσαν κάθε πράξη λέγοντας ότι «πεινάνε» μοιάζει να έχει περάσει.
Η σκληρότητα των εγκλημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ακόμη και από το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης. Άλλο το να κλέψεις τρόφιμα ή χρήματα για να αγοράσεις κάτι να φας κι άλλο δολοφονείς για αστείους λόγους ή να βιάζεις .Το τελευταίο μας θυμίζει τα συνεχή κρούσματα βιασμών Ελληνίδων από αλλοδαπούς.

Κάθε υγιής άνθρωπος, κάποιος που έχει την στοιχειώδη λογική σιχαίνεται τον βιαστή. Ο βιαστής είναι πραγματικά ότι αποκρουστικότερο μπορεί να υπάρξει. Επιβεβαιώνει μέσω της πράξης του την ανύπαρκτη αξία του σαν άνδρας. Δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ελπίδα να διεκδικήσει μια γυναίκα (το γνωρίζει) και αντί να επιλέξει τον απλό, τον ανθρώπινο τρόπο διαλέγει τον βίαιο, τον κτηνώδη. Μισεί την γυναίκα , δεν την βλέπει σαν ανθρώπινο ον. Πέρα από την ικανοποίηση των «αναγκών» του ικανοποιεί τα βαθιά συμπλέγματά του , τα περισσότερα άδικα. Ο επιθετικός Ισλαμικός σκοταδισμός θέτει από μόνος του την γυναίκα σε μοίρα χειρότερη από του ζώου.
Είδατε ποτέ να φορούν μπούργκα σε κάποιο γαιδουράκι;
Είδατε ποτέ να το ξυλοφορτώνουν γιατί το θεωρεί μιαρό η θρησκεία τους;
Σε πολύ χειρότερη θέση λοιπόν η γυναίκα στον δικό τους σκοταδιστικό κόσμο.

Τι δημιουργεί το μίσος των αλλοδαπών προς την Ελληνική κοινωνία;
Αναμφίβολα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα τρέχουν!!!! (video)


Δείτε το βίντεο με την θρασύδειλη αναρχόκοτα που πάει να χτυπήσει τον καθηγητή Τζέιμς Γουότσον, πως αντιδράει όταν τον παίρνουνε στο κυνήγι.
Διαβάστε περισσότερα...

Μουτζουρώθηκαν οι ηγετικές φιλοδοξίες απ’ τις μπογιές…

“ Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” μοιάζει να είναι η “ επίσημη” γραμμή του ΠΑΣΟΚ αφού μετά τον κύριο αντιπρόεδρο που μέχρι και σενάρια για απόπειρες δολοφονίας του από ανθρώπους του Τσίπρα μας ξεφούρνισε, σήμερα ήταν η σειρά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να δεχτεί αυγά και μπογιές (Πάσχα έρχεται γαρ!) καθώς και την έντονη διαμαρτυρία πολιτών, σε κομματική εκδήλωση παρακαλώ, στο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων και να κατηγορήσει αμέσως ως υπαίτιους...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΩΡΑ (LIVE)!!! ΤΟ "ΚΑΘΕΣΤΩΣ" ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ...... Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!!!


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

tolimeri
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ακαδημαϊκά «οχήματα» της πολιτικής εξαπάτησης

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
"Ρεσάλτο"

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα:
Αυτός είναι ο πάγιος κανόνας των καθεστώτων και των πολιτικών τους απατεώνων.
Σήμερα αυτά τα «κυλίσματα» έχουν πάρει μορφή πυρετώδους και καθημερινού ρυθμού. Οι κωλοτούμπες είναι τόσο καθημερινές και τόσο θεαματικές που δεν προλαβαίνεις να τις παρακολουθήσεις. Το τοπίο έχει πλημμυρίσει από σαλτιμπάγκους…
Και δεν περιορίζεται αυτή η επιδημία της σήψης και αποσύνθεσης στα καθεστωτικά ιερατεία της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του …πνεύματος, αλλά και...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP