Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Υπέρ της απέλασης των μεταναστών που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις το 53% των Ελβετών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελβετία το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα αναφορικά με την έγκριση ή μη του νόμου που είχε φέρει στο κοινοβούλιο της χώρας το ελβετικό Λαικό κόμμα σχετικά με την απέλαση των μεταναστών που έχουν προβεί σε εγκληματικές πράξεις (ληστείες, φόνους, βιασμούς κλπ).
 
Αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η έγκριση του νόμου με ποσοστό 53% και αποτελεί το πρώτο παράδειγμα ψήφισης τέτοιου είδους νόμου που ψηφίζεται στην Ευρώπη.  Η Ομάδα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία,  αποκάλεσαν τη σημερινή ημέρα ως ‘σκοτεινή ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελβετία’. Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται να απελαθούν εκατοντάδες αλλοδαποί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο έγγραφο του Wikileaks που αφορά την Ελλάδα!

Ξεκίνησε η δημοσίευση εγγράφων, τα οποία είναι εκατομμύρια και θα χρειαστούν μέρες, ίσως και εβοδμάδες για να αποκωδικοποιηθούν. Προσέξτε: είναι δύσκολη δουλειά, δεν είναι κάτι εύπεπτο.
Το πρώτο έγγραφο που μας αφορά, αναφέρεται και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις & το Κυπριακό και υπογράφεται από κάποιον ....Jeffrey.
Δείτε το εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Οταν έσπαγαν πιάτα στην (αρχαία) ταβέρνα

Πηγάδι στην αρχαία αγορά γεμάτο από θραύσματα μαγειρικών σκευών, αγγείων φαγητού και ποτού, αλλά και υπολείμματα ψαριών, αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός καπηλειού της κλασικής εποχής

Οταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο», μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή. Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους. Κρασί, φαγητό, ενίοτε και τυχερά παιχνίδια- έτσι εξηγείται και η κακή φήμη τους- ήταν οι παροχές αυτών των χώρων. Και επειδή ο κάπηλος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και λιανοπωλητής, οι αρχαίες πηγές λένε ότι τα εμπορεύματά του ήταν το κρασί, το ξύδι και οι πυρσοί με τους οποίους οι πελάτες φώτιζαν τον δρόμο για το σπίτι τους τη νύχτα, ώστε να προστατεύονται από τους κλέφτες μανδυών. Μια τέτοια ταβέρνα εντοπίστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από τον αμερικανό αρχαιολόγο Τ. Λέσλι Σιρ Τζούνιορ κατά τις ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Την απόδειξη μάλιστα για την ύπαρξη της ταβέρνας, η οποία προφανώς ήταν ένα απλό κτίσμα σε μια σειρά καταστημάτων της Αγοράς, την έδωσε ακριβώς η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αγγείων για την πόση οίνου αλλά και κατάλοιπα τροφίμων!

Τι χρειάζεται μια ταβέρνα; Πρωτίστως καλό κρασί. Δευτερευόντως καλό φαγητό. Και τότε η επιτυχία της είναι εξασφαλισμένη. Ο,τι ισχύει δηλαδή σήμερα, το ίδιο ακριβώς ήταν απαραίτητο και τότε: τον 5ο, τον 4ο, τον 3ο αιώνα π.Χ. και... ως τις μέρες μας. Τόσο στην κωμωδία όσο και στους δικανικούς λόγους επιβεβαιώνεται μάλιστα η ύπαρξη του «καπηλείου της γειτονιάς», τόσο πολλά ήταν διασπαρμένα στο άστυ. Στα ανατολικά της Αγοράς αποκάλυψε ο Τ. Λέσλι Σιρ Τζούνιορ την ταβέρνα που επρόκειτο να δώσει με τα ευρήματά της πλήθος πληροφοριών για ό,τι έπιναν και έτρωγαν οι άνθρωποι μεταξύ του 400 και 380 π.Χ. στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο επομένως που αυτή η ταβέρνα αναφέρεται σήμερα στις επιστημονικές μελέτες για τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή.

Αρχαία χωματερή Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ:"ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"!


Δε θα βάλει και τη γάτα του να κλαίει ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν καταφέρει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής! Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη ότι «μπορεί και να ασθενήσει την ημέρα της ορκωμοσίας», ο κ. Μπουτάρης είπε:

«Ε, ας ασθενήσει. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την ιστορία. Η εκκλησία είναι σημαντικός θεσμός και δεν μου αρέσει όταν άνθρωποι τη μεταχειρίζονται για προσωπικούς λόγους. Με τον μητροπολίτη θα συνεργαστούμε μόνο σε κοινά θέματα, όπως ζητήματα φιλανθρωπίας». Ερωτηθείς, πάντως, για το εάν θα επισκεφτεί τον Μητροπολίτη, απάντησε «ε όχι δα» (Απορία: Μια ημέρα μετά την εκλογή του δεν έλεγε ότι θα πάει να τον δει;).

Στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του για ανέγερση μνημείου για την Επανάσταση των Νεότουρκων. «Δεν παύει να είναι ιστορική αλήθεια ότι ο Κεμάλ έχει ανατραφεί στη Θεσσαλονίκη. Τους πόντιους όχι μόνο τους τιμάμε, αλλά τους έχουμε στα όπα- όπα. Δεν πρέπει να είμαστε «κολλημένοι» στο ότι οι Τούρκοι έσφαξαν τους προγόνους μας και να μη θέλουμε να τους βλέπουμε. Τότε στην Τουρκία γιατί πάμε;».

ΠΗΓΗ.

Σχόλιο από alithiastofos
ΡΕ ΒΛΑΚΟΜΟΥΤΡΟ ΕΛΕΕΙΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΦΑΞΑΝ;

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ,ΑΘΛΙΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!

ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ...ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ!

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΩΣ,ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ...ΠΡΟΟΔΟ,ΕΞΥΜΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ! Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ολόκληρα χρόνια από την αυτό-κατάρρευση του μπολσεβικισμού στην Ρωσία, για να αναγνωριστεί και επίσημα από το ρωσικό κράτος η απίστευτης έκτασης ομαδική δολοφονία (με μία σφαίρα στο σβέρκο) 22.000 Πολωνών αξιωματικών, στο δάσος του Κατύν και σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ, η οποία είχε «χρεωθεί» από την επίσημη συμμαχική μεταπολεμική προπαγάνδα, στους Γερμανούς. Έτσι, με απόφαση της ρωσικής Βουλής (Δούμα), η σφαγή αναγνωρίστηκε επίσημα ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: “Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατύν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας. Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους Ναζί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού”.
Για να είμαστε δίκαιοι, η πρώτη ανεπίσημη αναγνώριση της ομαδικής δολοφονίας, είχε γίνει προ ετών από τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος είχε επισκεφτεί και το μνημείο των πεσόντων στην μαρτυρική πόλη. Επίσης, πρόσφατα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ, είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα του σοβιετικού υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρονταν στο μεγάλο αυτό έγκλημα, καθώς και την εντολή δολοφονίας, που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του «πατερούλη» Στάλιν.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΦ ΓΙΑ ΤΟ 1974

Για τα γεγονότα του 1974 υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημεία που παραμένουν «σκοτεινά», παρά τις όποιες εξηγήσεις ή ερμηνείες έχουν δοθεί κατά καιρούς από τους διαφόρους συγγραφείς. Πολλές από αυτές τις εξηγήσεις βασίζονται σε ακραία σενάρια, γι’ αυτό και δεν αναιρούν πλήρως τις αμφιβολίες του αναγνώστη, ο οποίος παραμένει με αναπάντητα ερωτηματικά. Με δεδομένη την απαγόρευση της πρόσβασης σε επίσημα αρχεία, τα οποία παραμένουν σφραγισμένα στην Βουλή, η δυνατότητα έρευνας περιορίζεται δραστικά ενώ και ο βαθμός αξιοπιστίας των εργασιών που εμφανίζονται κατά καιρούς, δεν βελτιώνεται.
 
συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP