Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ....

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τούρκοι βγήκαν στο δρόμο....υποστηρίζοντας τους Αιγύπτιους..."κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλάμ" φώναζαν οι διαδηλωτές

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ....
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/751589_2-458x315.jpg

Χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής μπροστά από τέμενος στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αιγυπτιακό λαό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Ζήτω η παγκόσμια ιντιφάντα", "κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλάμ" φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανέρχονταν σε 750, σύμφωνα με την αστυνομία, και οι οποίοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών τουρκικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ορισμένοι από τους μετέχοντες κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες, ενώ άλλοι παλαιστινιακές. Οι διαδηλωτές κράδαιναν επίσης φωτογραφίες του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ με το σύνθημα "οι τύραννοι φοβούνται, η ιντιφάντα προχωράει". Οι συγκεντρωθέντες προσευχήθηκαν επίσης στη μνήμη των θυμάτων της αιγυπτιακής εξέγερσης.

"Ο Φαραώ πρόκειται να ανατραπεί. Αυτό εξυπηρετεί ως ένα μάθημα για όλους τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου που υποστηρίζουν το Ισραήλ (...) Εφεξής θα λάμπει η φλόγα της ελευθερίας", δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, πρόεδρος της ισλαμιστικής ανθρωπιστικής ένωσης IHH.

Πρόκειται για την ένωση που είχε ναυλώσει το Μάιο το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με τη βοήθεια για τη Γάζα, στο οποίο πραγματοποίησε επιδρομή ο ισραηλινός στρατός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 τούρκοι ακτιβιστές.

Εξάλλου σε ερώτηση που του υπέβαλε το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, ο Γιλντιρίμ σημείωσε: "Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι μια ισχυρή οργάνωση σε όλη τη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία και σε όλον τον κόσμο. Υποστηρίζουν το λαό. Συμμετέχουν στις εκλογές (...) Θα δούμε βεβαίως ποιός θα κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών".
newscode

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ε.Βενιζέλος: "Υπήρχαν τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, αλλά ήταν στην Άνδρο όχι στην Κέα"!

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Image“O κόσμος το’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τουρκικό υποβρύχιο που εγκλωβίστηκε βορειοανατολικά της Κέας από τα S-70-B6. Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην διοικητής και της ΕΥΠ, Ι.Κοραντής  για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος ο υπουργός υποστηρίζει κάπως αδέξια, είναι γεγονός ότι υπήρχαν τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, αλλά βρισκόντουσαν ... 75 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά κοντά στην Άνδρο! Ας ρωτήσει για να μάθει ότι για τριήμερες ασκήσεις υποβρυχίων, όπως ήταν η τουρκική, η διείσδυση σε περιοχή μέχρι και 75 ν.μ. (που στην πραγματικότητα δεν ήταν 75, αλλά μόλις σχεδόν 50 μίλια) είναι «αστεία υπόθεση». Δηλαδή απάντησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι τα τουρκικά υποβρύχια ήταν στην Άνδρο, όχι στην Κέα! Και αυτό θεωρείται "διάψευση"!
Ούτε ζήτησε την γνώμη των πληρωμάτων της 2ης ΜΕΝ στο Κοτρώνι που τους ξεφτιλίζουν συστηματικά, (λέγοντας ότι κυνηγούσαν, όχι υποβρύχιο, αλλά … ναυάγιο), για τι ακριβώς κυνηγούσαν! Ένας υπουργός αποκομμένος από το προσωπικό, σε βαθμό εντυπωσιακό...
Αυτό όμως δεν το είπε στον πολιτικό του προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εκτέθηκε στην Βουλή προσπαθώντας να αντικρούσει τους κεραυνούς του Α.Σαμαρά για την διάτρηση του αμυντικού μας συστήματος στην περιοχή έξω από τις ακτές τις Αττικής.
Κατά τα λοιπά, μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί στο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ανατολικής Αττικής; Τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια, ταξιδεύουν πιο συχνά από τα ακτοπλοϊκά σκάφη…


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843 Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ


Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλειωσαν κι επίσημα, οι διευθύνσεις στο internet!


Οι διαθέσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο τέλειωσαν και πλέον αρχίζει να ξεκινάει σιγά σιγά η μετάβαση σε νέο πρωτόκολλο με ακόμα περισσότερες διευθύνσεις.

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που μετρούσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και πλέον πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και να ακούγεται σαν σενάριο καταστροφής όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες του Ίντερνετ δεν πρόκειται να καταλάβουν κανένα πρόβλημα και ούτε καν θα καταλάβουν τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν.

Σήμερα λοιπόν σε μια ειδική "τελετή" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος "χώρος" για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει.

Με το νέο σύστημα ο αριθμός των νέων διευθύνσεων, θα είναι 340 και στη συνέχεια θα ακολουθούν 36 μηδενικά οπότε είναι λογικό ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, να λέει οτι υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

Πάντως πρακτικά οι διευθύνσεις που πουλήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012 και μόνο όσοι ξεμείνουν από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παίρνουν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

Το ποσοστό των χρηστών που οι συσκευές τους δεν είναι σωστά ρυθμισμένες για το νέο πρωτόκολλο και στην ουσία θα επηρεαστούν με την αλλαγή αυτή αγγίζει περίπου το 1% σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι μερικές ρυθμίσεις στις συσκευές τους

Τέλος η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς ενώ το Google, το Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος, για να μπορέσουν να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φιλο-λαθρομεταναστευτικές ΜΚΟ και οι υπέρ της μαζικής απόδοσης ιθαγένειας ΜΚΟ επιδιώκουν την κατάλυση της Εθνικής κυριαρχίας και των Εθνικών μας συνόρων.

  • Tο δικαίωμα ενός προσώπου να εγκαταλείπει την χώρα του ΔΕΝ θεμελιώνει αντίστοιχο δικαίωμα ΕΙΣΟΔΟΥ σε μία άλλη χώρα, καθώς μία τέτοια διάταξη θα συνιστούσε ΚΑΤΑΛΥΣΗ της έννοιας της Εθνικής κυριαρχίας.
     
  • Η ίδια η ΕΝΝΟΙΑ ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ διεθνούς δικαίου είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ.
     
  • Οι φιλομεταναστευτικές οργανώσεις των χωρών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών ενίοτε λαμβάνουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠ0ΣΤΗΡΙΞΗ από τις ΑΡΧΕΣ των ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ των μεταναστευτικών ροών, με σαφείς ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ επιπτώσεις στις διακρατικές σχέσεις των δύο κρατών.
    Αυτές οι ΜΚΟ δρουν ως ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
________________________________________________________________________

Από το ιστολόγιο Μπλε Μήλο

Η χωρική διάσταση της κρατικής υπόστασης και η εδαφική αναφορά της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας ΔΕΝ αναιρέθηκαν κατ’ ανάγκη από την ανάδυση ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ οργανισμών, ιδίως όσον αφορά σε θέματα απόδοσης ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ και ελέγχου των μεταναστευτικών ροών ΠΡΟΣ την ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ενός κράτους. Η Σύμβαση της Χάγης (1930) κατοχυρώνει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα του κράτους ως προς την απονομή και την αφαίρεση της υπηκοότητας.

Η Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων (Convention Relating to the Status of Refugees) του 1951, η οποία διακηρύσσει ότι το δικαίωμα ενός προσώπου να εγκαταλείπει την χώρα του συνιστά καθολικό δικαίωμα, ΔΕΝ θεμελιώνει αντίστοιχο δικαίωμα ΕΙΣΟΔΟΥ σε μία άλλη χώρα, καθώς άλλωστε μία τέτοια διάταξη θα συνιστούσε ΚΑΤΑΛΥΣΗ της έννοιας της κρατικής κυριαρχίας.[1]

Η ΣΥΝΑΡΘΡΩΣΗ της έννοιας της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και της έννοιας της ΕΔΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι ΕΓΓΕΝΗΣ και αυτονόητη στο κράτος. Στο Σχέδιο Συνθήκης για τη θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης καθίσταται σαφές ότι το ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ αναιρείται ως ιδεολογική και νομική έννοια, αλλά συνυπάρχει λειτουργικά με την διαμορφούμενη ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.[2]

Η ΕΝΝΟΙΑ της ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ στην ουσία της και η απόδοσή της εξακολουθεί να υπάγεται στην κυριαρχική αρμοδιότητα του έθνους-κράτους. Η θέσπιση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας δεν περιορίζει την ταύτιση της εθνικής κυριαρχίας με την ιθαγένεια, καθώς διευκρινίζεται ότι «η ιθαγένεια της Ένωσης ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ιθαγένεια και ΔΕΝ την αντικαθιστά».[3]

Σε κάθε περίπτωση η ίδια η ΕΝΝΟΙΑ ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ διεθνούς δικαίου είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ, καθώς σε διεθνές επίπεδο το δίκαιο προκύπτει ως συνέπεια του ρυθμιστικού και διακανονιστικού ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιμέρους ΕΘΝΙΚΕΣ προσεγγίσεις των εθνών-κρατών.[4]

Ακόμη και η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948) ΔΕΝ αποτελεί κατ’ ουσίαν διεθνή συμφωνία. Το διεθνές εθιμικό δίκαιο ΔΕΝ ενέχει κανονιστική ισχύ ούτε στο εσωτερικό του έθνους-κράτους ούτε σε διακρατικό επίπεδο.[5]

Η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως μίας υπερκρατικής και υπερεθνικής αρχής ΔΕΝ είναι δυνατόν να προσληφθεί επί τη βάσει μίας αντίληψης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ΚΑΘΟΛΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ δικαιωμάτων της υπηκοότητας, τα οποία θα εκτείνονται σε υπερεθνικό επίπεδο ή θα ΑΝΑΙΡΟΥΝ την έννοια της κυριαρχίας του κράτους ως προς την απόδοση της ιθαγένειας και τον ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ της ΕΙΣΟΔΟΥ στην εδαφική επικράτεια.[6]

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι ένας συχνά μη αναφερόμενος ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την αρχή της κρατικής κυριαρχίας και της δικαιοδοσίας των κυβερνήσεων επί των αλλοδαπών μεταναστών είναι ο δικαστικός και ευρύτερα ΝΟΜΙΚΟΣ ακτιβισμός.[7]

Ένα τμήμα της δικαιοσύνης, συνεπικουρούμενο από νομικούς και ομάδες ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή από ομάδες εθνοτικής αναφοράς ήδη εγκατεστημένων σε ορισμένες χώρες μεταναστών, με πρόσχημα την εφαρμογή των κανόνων διεθνούς δικαίου και συχνά υπό την επιρροή ΞΕΝΟΦΙΛΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ, συντελεί στον περιορισμό της δυνατότητας ΕΛΕΓΧΟΥ του έθνους-κράτους επί του μεταναστευτικού αποθέματος.[8]

Οι κίνδυνοι του δικαστικού ακτιβισμού περιλαμβάνουν:
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αιγύπτιοι θέλουν περισσότερο Ισλάμ στην πολιτική, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Με τόσες πολλές εικασίες για το ποιον ρόλο οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί μπορεί να παίξουν σε κάποιο μελλοντικό πολιτικό σύστημα στην Αίγυπτο, αξίζει να εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία από μία δημοσκόπηση, για να δούμε τι λένε και τι σκέφτονται για το ρόλο του Ισλάμ στην πολιτική.

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση λέει ότι θέλουν ένα μεγαλύτερο ρόλο για το Ισλάμ στην πολιτική, θέλουν τη δημοκρατία και απορρίπτουν ριζοσπάστες Ισλαμιστές όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι ερωτηθέντες έδειξαν έτσι αρκετά υψηλά επίπεδα στήριξης της παραδοσιακής ισλαμικής τιμωρίας, όπως ο λιθοβολισμός για τους μοιχούς, κόψιμο των χεριών για τους κλέφτες και θάνατος για τους αποστάτες από το Ισλάμ.

Το εάν και πώς οι απόψεις που αντανακλώνται σε αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να μετατραπούν σε πολιτική φυσικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, έτσι αυτή η δημοσκόπηση του Pew Research Center που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο, δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος εικόνας για το τι να περιμένουμε. Ακόμα, προσφέρει τουλάχιστον ορισμένα στοιχεία σχετικά με το τι Αιγύπτιοι μπορεί να θέλουν να δουν από μια μελλοντική κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση ερεύνησε τη στάση των Μουσουλμάνων σε επτά χώρες - την Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Νιγηρία, το Πακιστάν και την Τουρκία. Οι ερωτήσεις στην έρευνα είναι μέρος της Global Attitudes Project του Pew, η οποία συλλέγει δεδομένα από το 2002. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις απαντήσεις 1.000 ενήλικων που ερωτήθηκαν μεταξύ 12 Απριλίου και 3 Μαΐου σε πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις στα αραβικά.

Για τα λεπτομερή αποτελέσματα από την Αίγυπτο που προέρχονται από την έκθεση, δείτε στο : Οι Αιγύπτιοι θέλουν περισσότερο Ισλάμ στην πολιτική: δημοσκόπηση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: REUTERS

Φώτο από τα πρόσφατα επεισόδεια από ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

Απόψεις: Όποιος δεν κάνει την δική του αντίσταση στον αφελληνισμό, είναι εξίσου ένοχος με αυτούς που τον επιχειρούν!



 Η βαλίτσα πήγε πολύ μακρυά. Το δόγμα Κίσσινγκερ μας το ρίξανε στη μάπα. Το ρίξανε σε μας που αποτελούμε τον κίνδυνο για τα λαμόγια. Εμείς οι γραφικοί, εμείς οι τρελαμένοι, εμείς οι ανυπότακτοι, εμείς οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Ναι, είμαστε επικίνδυνοι. γι αυτό βαλλόμαστε. Γι αυτό μας κυνηγάνε. Κάτω η εθνική ταυτότητα, κάτω η πατρίδα, κάτω η γλώσσα, κάτω η θρησκεία. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς. Τίποτε από αυτά που μας κάνουν Έλληνες. Επιτέθηκαν στο μυαλό το δικό μας για να μας κάνουν απάνθρωπους. Επιτέθηκαν όμως και στο μυαλό των παιδιών μας. Με τηλεοπτικά σώου γεμάτα λαμογιά και δηλητήριο. Βιβλία γεμάτα ψέμα και φαρμάκι. Και κανένας δεν μιλάει. Γίναμε ο πλανήτης της σιωπής.

Κι εκείνο που με πειράζει δεν είναι το τι κάνει ο πλανήτης αλλά τι κάνουμε εμείς. Γίναμε η Ελλάδα της σιωπής. Θέλουν να μας πουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες. Ότι είμαστε τουρκόσποροι , ίσως και...
κατά περίπτωση Τανζανοί. Μαμελούκοι. Θέλουν να μας πείσουν, και έχει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, ότι το 1821, δεν πολέμησαν Έλληνες για την λευτεριά, αλλά όλος ο λεγόμενος αγώνας ήταν σειρά συμπτωματικών γεγονότων, στα οποία πρωταγωνίστησαν πρόσωπα που ανήκαν σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά δεν ήταν Έλληνες. Ήταν ότι θες, αλλά όχι Έλληνες.

Κι αυτοί οι "ξεβράκωτοι" όπως τους είχε ονομάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο "οικουμενικός πατριάρχης", διέκοψαν την αρμονική συμβίωση με τους Οθωμανούς.

"Τσεκούρι και φωτιά στους προσκηνυμένους" , έλεγε ο Κολοκοτρώνης. "Έλληνές μου", φώναζε. Κι όμως θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.
Ότι δεν υπάρχει κανένας απόγονος από εκείνους που έδωσαν φως στον κόσμο.Θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα γενιά κοιμώμενων δούλων, χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. Να τελειώσει αυτή η "καταραμένη γενιά", η "γενιά των τρελλών".

Τα πράγματα στένεψαν. Όποιος δεν κάνει την δική του αντίσταση στον αφελληνισμό, είναι εξίσου ένοχος με αυτούς που τον επιχειρούν.

Και η ενοχή αυτή δεν τιμωρείται από δικαστήρια, αλλά από την ελληνική εθνική συνείδηση που θα τρώει τα σωθικά όλων των αδρανών και ασυνείδητων.
Ξεχάστε λέει την ιστορία σας. Μην θυμάστε τίποτα. Κοιμηθείτε. Μην θυμάστε τίποτε. Ούτε τα παλληκάρια που πριν δεκαπέντε χρόνια έπεσαν προδωμένα στα Ίμια.

Κάνετε λάθος ρε λαμόγια. Θυμόμαστε. Θέλουμε δεν θέλουμε θυμόμαστε, γιατί μέσα μας σιγοκαίει το εκρηκτικό μίγμα.
Εσείς να τρέμετε.

πηγή
 
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Πομάκοι της Θράκης: Η συνέντευξη της Χαράς Νικοπούλου στο 4Ε


Αξίζει να παρακολουθήσετε την συνέντευξη της ηρωικής μας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου -το ηρωικής δεν είναι σχήμα λόγου αλλά αποδείχθηκε στην πράξη επί σειρά ετών.

Μιλάει για την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους,
  • για το νομικό καθεστώς στα Πομακοχώρια,
  • για τον ύποπτο ρόλο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής,
  • για την ανθελληνική προπαγάνδα που γίνεται στα τζαμιά,
  • για τον ρόλο του Έλληνα δασκάλου στα Πομακοχώρια,
  • για τις διώξεις που υπέστη και τους αγώνες της,
  • για τους μαθητές της και την αγάπη που της έδειξαν,
  • για την Παιδεία στην Ελλάδα (κατάργηση πολυτονικού, κατάργηση της γαλανόλευκης ποδιάς, κατάργηση του μαθήματος της Έκθεσης),
  • για την Ορθόδοξη κληρονομιά μας και την Ανάσταση,
  • για την βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών
  • αλλά ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι είναι ΔΑΣΚΑΛΑ και δεν έχει καμία πολιτική επιδίωξη ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Στο τέλος της συνέντευξής της η Χαρά Νικοπούλου καλεί τον καθένα μας σε αγώνα:

Καλή ακρόαση:


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP