Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ....ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ!!!!

Η ΚΑΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Για την ιστορία:
''Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών απο τους εργοδότες είναι η διαιώνηση της σκλαβιας'' Το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του "Μια Προειδοποίηση", που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο "A warning". Διαβάστε περισσότερα...

Το είπαν και το έκαναν, 4.000 ψηφοφόροι ήρθαν στις εκλογές από την Τουρκία στη Θράκη

Με 4.000 ψηφοφόρους που ζουν μόνιμα στην Προύσα της Τουρκίας, ενισχύθηκε το εκλογικό σώμα της Θράκης κατά τη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής και προφανώς και της επόμενης Κυριακής, μιάς και δεν υπήρξε νικητής για την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Περιφανής ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωνε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πως «σήμερα ξεκίνησε και το τελευταίο λεωφορείο και πως οι «Τούρκοι» πολίτες που θα ψηφίσουν θα ενεργήσουν με την κοινή λογική».
Στις δηλώσεις  του σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού των Δυτικοθρακιωτών μεταναστών, ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου, είπε πως δεν κατεύθυναν πολιτικά κανέναν. Ανέφερε πως οργάνωσαν ένα τέτοιο ταξίδι με δεκάδες λεωφορεία από την Προύσα, ώστε οι άνθρωποι να ασκήσουν το πλέον θεμελιώδες δικαίωμα τους, το δικαίωμα της ψήφου.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε : «Υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν τους Τούρκους μέσω διαφόρων κομμάτων. Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν. Όμως προτεραιότητα των φίλων μας που πηγαίνουν να ψηφίσουν είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες. Αυτοί με την ελεύθερη θέληση τους θα ψηφίσουν αυτούς που θεωρούνε σωστούς. Θέλω όμως να αναφέρω το εξής. Προτεραιότητα μας είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες».
Ίσως τελικά αυτό να είναι το νόημα της Δημοκρατίας τελικά και εμείς στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε. Είναι ελεύθερος ο καθένας να ψηφίζει ότι επιθυμεί, αρκεί να ψηφίσουν ανεξάρτητες λίστες που απαρτίζονται από «Τούρκους». Πάντως ας μην ανησυχούμε η ελληνοτουρκική προσέγγιση προχωρά με συνέπεια και μεθοδικότητα, τα σχόλια δικά σας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

Εκλογές 2010:Αφαιρούν τον ΣΤΑΥΡΟ από την Ελληνική σημαία.

Δείτε εδώ την έρευνα από την  ''αντιπαρακμή'' και το πως προετοιμάζουν χρόνια τώρα την αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία.

Διαβάστε περισσότερα...

Αρνούνται τη θεραπεία για τη φυματίωση οι μετανάστες...τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=257605&w=400&h=300&q=80
Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε αναρτημένη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ), που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση δεν προσήλθε στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε ειδική θεραπευτική αγωγή.

Στην έρευνα χαρακτηρίζονται τρομακτικά υψηλά τα επίπεδα των μεταναστών που παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση, σε σύγκριση με τον ελληνικό πληθυσμό. «Η διαφυγή ενός τόσο υψηλού ποσοστού (33,6%) ατόμων με ενεργό φυματίωση που αρνήθηκαν την εισαγωγή στο νοσοκομείο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθόσον παραμένουν με την ενεργό νόσο τους, χωρίς θεραπεία ανάμεσα σε υγιείς συμπολίτες τους και τον ελληνικό πληθυσμό. Πρέπει η Πολιτεία να βρει τρόπους να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διαφυγής» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΡOΑ ΕΙΣΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΑΜΥΡΑΣ

Πολλοί αναφέρθηκαν στην έκπληξη των εκλογών στο Δήμο της Αθήνας το Γιώργο Αμυρά που συγκέντρώνει μέχρι στιγμής (με ενσωμάτωση 95.42%) 13. 575 ψήφους και με ποσοστό 7,37 καταλαμβάνει 2 έδρες. Πόσοι από αυτούς που τον ψήφισαν είχαν γνώση των παρακάτω θέσεων;
Ας δούμε λοιπόν κάποιες θέσεις του για καίρια ζητήματα όπως αυτό της καύση των νεκρών, το γάμο ομοφυλοφίλων στο δημαρχείο και την ανέγερση τζαμιού και τη θέση του για τους λαθρομετανάστες από συνέντευξή του εδώ.

Στα θέματα καύση των νεκρών, ‘γάμοι’ ομοφυλοφίλων στο δημαρχείο, και ανέγερση τζαμιού ποια είναι η θέση σας;

Καύση

“Ο Ελληνας καίει τον νεκρό, ο Πέρσης θάβει, ο Ινδός τον περιχρείει, ο Σκύθης τρώει και ο Αιγύπτιος τον βαλσαμώνει” ήξερε ο αρχαίος κόσμος κατά το Λουκιανό.

Προτείνουμε δημοτικό Αποτεφρωτήριο άμεσα για να αποκτήσει περιεχόμενο η ελληνική νομοθεσία που επιτρέπει την επιλογή της καύσης ή ταφής. Είναι στενάχωρο να βλέπεις συμπολίτες σε πόνο να πρέπει να τραβιούνται στη Βουλγαρία για τα αυτονόητα. Σ’ αυτούς αφιερώνω ένα στίχο από την Ιλιάδα που μου εντυπώθηκε από παιδί: “κι εμείναν οι ενταφιαστές και με κορμούς εκάμαν
πυράν οπού 'χεν εκατό ποδάρια μάκρου πλάτου και τον νεκρό περίλυποι στην κορυφή εβάλαν.”


(Ιλιάδα Ψ 163-184)

Γάμοι

Λέμε κατηγορηματικά ναι στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Η εκκλησία δικαιούται να θέτει κανόνες στους πιστούς της, ο δήμος υποχρεούται να ανοίγει δρόμο σε πιστούς και μη. Η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τις ενέργειες της ώστε να ακολουθήσουμε νομικά ό,τι και η υπόλοιπη Ευρώπη.

Τζαμί

Όλοι πρέπει να έχουν τους χώρους λατρείας τους. Συμφωνούμε με την ανέγερση Τζαμιού αλλά λέμε κατηγορηματικά όχι στην ανέγερση με χρήματα των φορολογουμένων.

Συμφωνούμε με την πρόταση του κ. Χάρη Σαββίδη, το τζαμί να ανεγερθεί στο Βοτανικό κήπο της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών που αποτελούσε τον οθωμανικό μπαχτσέ του τελευταίου Βοεβόδα των Αθηνών Αλί Χασεκί. Θα αποτελούσε ένα πρώτης τάξεως τουριστικό σημείο της πόλης, θα έφερνε έσοδα στην Αθήνα και τους δημότες και ίσως διευκόλυνε την ελληνική εξωτερική πολιτική στην προσπάθεια της να ενισχύσει την ελληνική κοινότητα της Πόλης και το Φανάρι.

Για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας το οποίο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια εικόνα άθλιας τρικοκοσμικής πόλης τι προτείνετε;

Tο ιστορικό κέντρο, δυστυχώς, έχει μετονομαστεί εύστοχα από τους ίδιους τους κατοίκους σε ιστορικό γκέτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Να τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα και χωρίς πολλά λεφτά: χημικές τουαλέτες σε πάρκα και πλατείες, εξαντλητική καθαριότητα με πλυστικά και καθαριστές του δήμου καθημερινώς, φωτισμό, παγκάκια, wifi, ράμπες για σκεϊτάδες, ποδηλατοδιαδρομές σε όλες τις προβληματικές περιοχές.

Οι ποδηλάτες, οι παρκουρίστες, οι γκραφιτάδες, οι σκέϊτερς και τ’ αδέσποτα γίνονται αμέσως αποδεκτοί όπου κι αν βρεθούν. Αυτοί θα είναι η πρώτη μας γραμμή. Τακτική αστυνόμευση από μέλη της δημοτικής αστυνομίας που θα ποδηλατούν, οικονομικά κίνητρα σε νέα ζευγάρια για να κατοικήσουν στο κέντρο

Την ίδια ώρα λειτουργούμε μικρές υπαίθριες αγορές όπου οι μετανάστες, με χαρτιά ή άνευ, θα πωλούν προϊόντα των ελληνικών μικρομάγαζων με ταμειακές (μαγαζιών), κυλιόμενη σειρά (μαγαζιών, μεταναστών) και ως αμοιβή ποσοστό επί των πωλήσεων της ημέρας. Οι εμπορικοί και βιοτεχνικοί σύλλογοι με τη δημοτική αστυνομία αναλαμβάνουν εγγυητές. Όλοι οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι να εργαστούν για την πόλη και τους πολίτες με την προϋπόθεση της ταυτοποίησης και του υγιειονομικού ελέγχου. Ένα μεροκάμματο σημαίνει ότι μόλις αποφύγαμε ο ευάλωτος να γίνει παραβάτης, κακοποιός, εγκληματίας. Σημαίνει ότι μόλις μάθαμε την ταυτότητα και την υγιειονομική κατάσταση χιλιάδων περιφερόμενων φαντασμάτων ή μιλώντας με πολιτική ορθότητα “αλλοδαπών αγνώστων στοιχείων”. Στοιχείων που μας λείπουν εδώ και μια δεκαετία και είναι άκρως απαραίτητα για να κάνει η χώρα σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε; 
Tη θέση του για το σύμφωνο συμβίωσης; Προσέξτε! Δεν απαντάει στο ερώτημα για το γάμο αλλά για το σύμφωνο συμβίωσης.
Τη θέση του για το τζαμί στο Βοτανικό που όπως λέει θα γίνει τουριστικό θέρετρο;
Ή τη θέση του για το παρεμπόριο όπου μετανάστες με χαρτιά ή άνευ θα πωλούν τα προιόντα τους σε υπαίθριες αγορές; 
Όλοι δε οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα αρκεί να έχουν χαρτιά και να έχουν περάσει υγειονομικό έλεγχο!!!
Για περάστε, για περάστε!!!Εδώ οι καλοί μαλάκες Έλληνες θέλουν εργατικά χέρια με την ανεργία να έχει χτυπήσει κόκκινο και τους Έλληνες εργάτες να ψάχνουν απεγνωσμένα για μεροκάματα.

Να τις χαίρεστε τις ''οικολογικές'' επιλογές σας Αθηναίοι και Αθηναίες.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΜΑΞΕ!!!!

Όσο τρομάζει στις ΗΠΑ,στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρεταννία και στις υπόλοιπες χώρες τις δύσης που το 50% και πλέον απέχει εδώ και χρόνια των εκλογικών διαδικασιών.

Το ζήτημα δεν είναι ότι το λένε μερικοί ότι τρόμαξε το συστημα.
Είναι οτι το πιστεύουν κι από πάνω.... Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους από το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


27 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την μέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς καταργώντας τις συμφωνίες 77-79 ανακήρυξε στο βόρειο, κατεχόμενο μέρος του νησιού την λεγόμενη «ΤΔΒΚ». Ένα κράτος που ουδείς πλην της Τουρκίας αναγνωρίζει.

Δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία φαίνεται πως ξεχνά τα εγκλήματα της Τουρκίας, το χείριστο όμως όλων είναι ότι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί παρασέρνουν μαζί τους και μεγάλο μέρος των πολιτών. Παρόλο που η πράξη της Το...υρκίας να εγκαθιδρύσει δια αποσχίσεως τουρκικό μόρφωμα κρίθηκε καταδικαστέα από την διεθνή κοινότητα η πολιτική μας ηγεσία για λόγους του οποίους ουδείς γνωρίζει τείνει με της θέσει που υιοθετεί να το αναγνωρίσει. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται καθημερινά είτε από τους πολιτικούς είτε από πολίτες. Οι μεν πολιτικοί το αναγνωρίζουν από την στιγμή που συνομιλούν με τον εκάστοτε παρανόμως εκλεγμένο ψευδοπροθυπουργό εφόσον συνομιλώντας μαζί του πρωτίστως υποβαθμίζουν το πρόβλημα της Κύπρου από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής σε δικοινοτικό και κατά δεύτερο αναγνωρίζουν στον εκάστοτε αττιλάρχη το πολιτικό του αξίωμα. Οι πολίτες της ΚΔ κύριοι εκλέγουν πρόεδρο και ΟΧΙ κοινοτάρχη. Από την άλλη οι πολίτες οι οποίοι περνούν καθημερινά τα οδοφράγματα της ντροπής επιδεικνύοντας ταυτότητα ή διαβατήριο αφενός μεν στηρίζουν οικονομικά το ψευδοκράτος αφετέρου το αναγνωρίζουν εφόσον η επίδειξη των δύο προαναφερθέντων εγγράφων γίνετε όταν πολίτης περνά σε κάποιο άλλο κράτος.

Η Δ/Ζ Δ/Κ ομοσπονδία (ΔΔΟ) η οποία κατά τους πολιτικούς μας αποτελεί την μοναδική λύση ουσιαστικά επικυρώνει και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εφόσον μια λύση τύπου ΔΔΟ προνοεί την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, το Ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό. Ουσιαστικά δηλαδή εμείς οι ίδιοι δια της υπογραφής μας θα αναγνωρίσουμε αυτό για το οποίο καλούμε την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει.

Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. , η μοναδική αντιομοσπονδιακή φωνή των Αθηνών, ιδρυθείσα το 1968, δηλώνει για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να ξεπουλήσει την Πατρίδα μας με καμιά ομοσπονδία. Στις προσπάθειες σας για ξεπούλημα της Κύπρου θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σε καλούμε την Κυριακή 14/11/2010 η ώρα 20:00 στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργανώνουμε στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου). Θα μιλήσουν οι ηρωικές δασκάλες κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου.

Στις 15/11/2010 σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας(προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 15:30). Σε καλούμε για άλλη μια χρονιά να πορευτείς μαζί μας για να περάσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν ξεχνά. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως η αντιομοσπονδιακή φωνή δεν θα σταματήσει, όσο και αν την πολεμούν, όσο κι αν θέλουν να την κάνουν να σωπάσει. Γιατί Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 


ΔΡΑΣΙΣ -ΚΕΣ Διαβάστε περισσότερα...

Προβλέπεται να πλημμυρίσει η Αθήνα από λαθρομετανάστες!!

Θα πλημμυρίσει η Αθήνα από λαθρομετανάστες!!

Πρόγραμμα-πρόσκληση προς τους λαθρομετάναστες που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα
Στο έντυπο του κυρίου Καμίνη με τίτλο "9 Προτεραιότητες για την Αθήνα"
διαβάζουμε 2 από αυτές τις προτεραιότητες...ποιές είναι αυτές;

Δείτε τις:

Νομιμοποίηση του παρεμπορίου


Με λίγα λόγια, όσοι είναι σήμερα παράνομοι μικροπωλητές θα μπορέσουν να αδειοδοτηθούν (νομιμοποιηθούν)!!! Φαντάζεστε πόσοι θα γίνουν πλανόδιοι από την μία μέρα στην άλλη...και θα δηλώθουν για να αρπάξουν την ευκαιρία;;;;....με καράβια θα ρχονται....

και φυσικά νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στον δήμο της Αθήνας

Αν είσασταν λαθρομετανάστες...στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης...θα τρέχατε ή όχι να βρεθείτε στα όρια της Αθήνας, ώστε να καταγραφείτε(νομιμοποιηθείτε);;;;;;;; μωρέ όχι απλά θα έρθουν...αλλά προβλέπεται μποτιλιάρισμα στις εισόδους της πόλης...μέχρι και με καμήλες θα ρχονται...


Άντε και στις επόμενες εκλογές να έχουμε και μουφτή στο δημοτικό συμβούλιο ( Στην φώτο "Έλληνας" του giorgaki κατά την διάρκεια ασκήσεως του εκλογικού του δικαιώματος 7/11/2010)

greekalert Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP