Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Άδεια επί Μακρονήσου Διαμένοντος!!!

 Ευχαριστούμε τους "συμπολίτες" μας για το κύμα εγκληματικότητας που μας χαρίζουν! Τους ευχόμαστε καλές διακοπές!

Διαβάστε περισσότερα...

Μαλβίνα: Νομίζουν ότι το ΑΒΕΡΩΦ είναι ένα κρουαζερόπλοιο που το καβάλανε διάφορες λούγκρες να πάνε στη Μύκονο..

Ακούστε τα σχόλια της αείμνηστης και ανεπανάληπτης Μαλβίνας  για την "εμφάνιση" του θωρηκτού Αβέρωφ στον Πρωινό Καφέ τον  Νοε.1996.
Κατά σύμπτωση και τότε κυβέρνηση ήταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ..
Σύμφωνα με την Μαλβίνα και τότε είχαν πει ότι το δώσανε στον "πρωινό καφέ" λέει για άλλο λόγο, απ αυτό που το δώσανε, έτσι για να αγλαισθεί.. και όταν είδανε τα ξέκωλα κάτω απ τα κανόνια, δοκιμάσανε την έκπληξη, δεν το περιμένανε !!!

Πάντως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εκτιμά πολύ το  ιστορικό θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, για να το προωθεί και να το προ(σ)βάλλει τόσο πολύ μέσω της "Show Bizz" ...
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Σιωπηλός στα σοβαρά και λαλίστατος στα επουσιώδη

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν αυτόν τον πολιτικάντη;
Kι όμως υπάρχουν οι ηλίθιοι και οι εξαρτημένοι.

Διαπιστώνουμε πως ο κ. Γ. Καρατζαφέρης έχει ήδη αναλάβει «άτυπος» εκπρόσωπος τύπου της «Νέας Ελλάδας».
Για όσους δεν γνωρίζουν την «Νέα Ελλάδα» σας πληροφορούμε πως είναι το υπό ίδρυση κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Το γράφουμε αυτό, διότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης υποτίθεται είναι αρχηγός κάποιου τρίτου κόμματος, δηλαδή του ΛΑ.Ο.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πράσινος φασισμός στο απώγειο: Έκλεισαν το μοναδικό οικονομικό κανάλι της χώρας!

Με μία αλήστου μνήμης φασιστική επιχείρηση η “νέα διακυβέρνηση” έκλεισε το μοναδικό οικονομικό κανάλι της χώρας, το SBC που συνεργάζεται με το εγκυρότερο παγκόσμιο δίκτυο, το bloomberg. Με μεθοδολογία …Αρκουδέα, κατέβασε πραξικοπηματικά τις κεραίες στον Υμηττό και συνέλαβε εν μέσω διαπληκτισμών τον ιδιοκτήτη του καναλιού κύριο Ηλία Κοπανίτσα.
Η χρονική συγκυρία της πράξης γεννά πολλά ερωτηματικά αφού το κανάλι έχει αμιγώς οικονομική θεματολογία που όπως είναι επόμενο απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας που ανησυχεί και θέλει έγκυρη ενημέρωση χωρίς πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Ειδικά τώρα που κρίνεται η πορεία της χώρας αλλά και οι κυβερνητικές επιλογές, η εν λόγω ενέργεια παίρνει άλλες διαστάσεις και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Να σημειωθεί ότι το SBC είναι το μοναδικό κανάλι που παρουσίασε αναλυτικά τα επίμαχα άρθρα του περιβόητου μνημονίου όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε αντίθεση με τα άλλα μέσα που παρότι είχαν τον μνημόνιο ως πρώτη είδηση επί εβδομάδες (σε θεωρητικό επίπεδο) δεν παρουσίασαν τα επίμαχα στοιχεία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα το κανάλι είχε προγραμματίσει αναλυτικό αφιέρωμα στα επίμαχα άρθρα του μνημονίου που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου εδώ και λίγες ημέρες, ιδιαίτερα των όρων δανεισμού και το κομμάτι απώλειας Εθνικής κυριαρχίας...
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο

Kypros_katexomena_copyΟι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο και στρατιωτικές δυνάμεις από την Τουρκία, σε συνεργασία με μονάδες υγειονομικού και μεταφορών άρχισαν τη Δευτέρα παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης στα ανατολικά της Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατοχικών δυνάμεων, η άσκηση θα διεξαχθεί σε κατεχόμενα εδάφη και χωρικά ύδατα της Κύπρου και στην ανατολική Μεσόγειο σε ύδατα που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Η “άσκηση” θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Τον «ξήλωσαν» για το γαμήλιο πάρτι στο «Αβέρωφ»Την απόλυση του διευθυντή του θωρηκτού «Αβέρωφ» αποφάσισε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την αποκάλυψη ότι το ιστορικό θωρηκτό χρησιμοποιήθηκε για το γαμήλιο πάρτι του εφοπλιστή Λέοντα Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (σσ.χτες) το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.), «με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς ΠΝ, που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. Αβέρωφ».

Το πάρτι διοργανώθηκε μέσα στο θωρηκτό «Αβέρωφ», που σήμερα λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Γ.Ε.Ν. ανέφερε πως «είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των "Ποσειδωνίων 2010", τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ναυτιλιακή εταιρεία. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρησή του».
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία ενάντια στην διοργάνωση σεμιναρίου στο ψευτο-πανεπιστήμιο «Ανατολικής Μεσογείου» από την ΙΕΕΕ. ((Institute of Electrical and Electronics)


Το δέκατο Μεσογειακό Συμπόσιο για μικροκύμματα (Mediterranean Microwave Symposium) έχει ορισθεί να λάβει χώρα στο ψευτοπανεπιστήμιο, ούτω λεγόμενο «Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής» στα κατεχόμενα μεταξύ 25 και 27 Αυγούστου 2010.

Η οργάνωση CANA (Cyprus Action Network of America) έχει ήδη κινητοποιηθεί και εκδώσει ανακοίνωση για κοινοποιήσεις προς το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) που είναι μεταξύ των κυρίων διοργανωτών, και που εδρεύει στην Νέα Υόρκη με γραφεία στην Ουάσιγκτον και αλλού ανα τον κόσμο, με στόχο την ακύρωση του σεμιναρίου που θα λάβει χώρα στη κατεχόμενη Κύπρο τον ερχόμενο Αύγουστο 2010. Συνδιοργανωτές είναι, εκτός των τουρκικών οργανώσεων και άλλων και η European Microwave Association .
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP