Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

ΤΑ ΜΑΤ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΑΝ
 
 
 
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Παραχωρούμε μίλι - μίλι το Αιγαίο


ΠάγκαλοςΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ ακόρεστες ορέξεις της Αγκυρας η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται από την έξοδο των τουρκικών ερευνητικών πλοίων «Τσεσμέ» και «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο. Οι «επιστημονικές» έρευνες των Τούρκων σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό για τη δυνατότητα υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανέδειξαν ένα ακόμη θέμα, πολύ σημαντικότερο από την ίδια την έξοδο των δύο πλοίων.
Η ελληνική κυβέρνηση διολισθαίνει σε θέσεις που φαίνεται ότι ευνοούν τις τουρκικές επιδιώξεις και επιλέγει να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με την Αγκυρα για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τη δυσμενέστερη δυνατή βάση για τα ελληνικά συμφέροντα. Κι αυτό διότι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε την γκάφα να δηλώσει επισήμως ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα -έξω από τα όρια των χωρικών υδάτωνεκτείνεται έως το σημείο που το βάθος της θάλασσας φτάνει τα 200 μέτρα.

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η Ουγγαρία άρχισε ν’ αντιστέκεται στο ΔΝΤ

 Αυτή η εξέλιξη δεν ανησυχεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και τους ντόπιους υπερασπιστές του όπως τον Γεωργιάδη του ΛΑ.ΟΣ (δείτε το βίντεο από το 6,46 και μετά)

Το ΔΝΤ έδειξε πρόσφατα, μέσω Ουγγαρίας, ότι δεν ανέχεται καμία επέμβαση σε όσα  γράφει το μνημόνιο και ότι απαιτεί να έχει την ουσιαστική και αποκλειστική διακυβέρνηση της κάθε χώρας στην οποία πηγαίνει.
Η δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας ζήτησε, όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν, αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο απ’ αυτόν που ζητούσαν οι δανειστές, ώστε να περιορίσει την οικονομική αφαίμαξη των χαμηλότερων κοινωνικά στρωμάτων.

Αυτό εξόργισε το ΔΝΤ, που διέκοψε τις συνομιλίες και πάγωσε την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου, ύψους 5 δισ. δολλαρίων. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ωστόσο, με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένας από τους λόγους της οργής τους ΔΝΤ για την σχετική κίνηση είναι ότι, καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος της χώρας έχει ξεπουληθεί σε ξένες  τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε. Οι διεθνείς και ντόπιοι καρχαρίες του τραπεζικού συστήματος έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αφού εάν η Βουδαπέστη τα καταφέρει σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία – για την Ελλάδα δεν ανησυχούν, είναι εντελώς πειθήνιοι οι πολιτικοί της.
Γίνεται προφανές, από τις αντιδράσεις των παγκόσμιων τοκογλύφων,  ότι θέλουν μεν την αποπληρωμή των χρεών, αλλά απαιτούν τα χρήματα να προέρχονται από το αίμα του Λαού και όχι από τα «δικά τους παιδιά», τις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP