Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αισχρή πρόκληση! Έκλεισαν τον αιγιαλό οι υπέρμαχοι της “πράσινης ανάπτυξης”!


…αλλά μάλλον αυτά εννοούσαν ως πράσινη ανάπτυξη. Οι πράσινοι να αναπτύσσονται και οι άλλοι να πανε να πνιγούν (στην κυριολεξία).
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Κόντρα channel η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του νυν πρωθυπουργού διαθέτει βίλα στην Κορινθία που έχει φτάσει μέχρι τον αιγιαλό με περίφραξη μπερντέ.
Κράτος – καραγκιόζης, με τους ανάλογους κυβερνώντες. Κρίμα που δεν τους πήραν είδηση οι Τούρκοι να τους παρουν μαζί με τον Original.
Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυς, αναμένεται απάντηση από τους νομικούς της κυρίας Παπανδρέου εντός της εβδομάδας.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας προχωρά τη Δευτέρα η Τροχαία.

Έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 


Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Στις τέσσερις το απόγευμα, στον ίδιο χώρο καλεί σε συλλαλητήριο η νεολαία - οχετός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ευκαιρία να τα σπάσουν πάλι οι μπαχαλάκηδες δηλαδή και να αποπροσανατολίσουν. Τόσο απλά.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 10 το πρωί έως τις επτά την Τρίτη το πρωί. 

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους περιοχής του δήμου Αθηναίων:
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ντόρα με τα δώρα: Νέα ήθη στην πολιτική

http://www.snow-forecast.com/images/mobile_large.jpgΣινιέ κινητό και μειωμένο πάγιο εξασφαλίζει στα νέα μέλη της η Δημοκρατική Συμμαχία. Το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη επιθυμώντας να... φέρει πιο κοντά τους πολίτες και να συστρατευθούν σε αυτό, υπόσχεται για τα νέα μέλη του μειωμένες τιμές σε πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και μεγαλύτερη επιδότηση -από έναν απλό συνδρομητή- για την απόκτηση συσκευής τελευταίας τεχνολογίας, η οποία μπορεί να υποστηρίζει και χρήση του internet.

Η πρόσκληση
Η συγκεκριμένη προσφορά ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου, δέκα μέρες πριν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα (21 Νοεμβρίου) και αρχικά ίσχυε για τα μέλη που επιθυμούσαν να εγγραφούν στο φόρουμ που είχε ανακοινώσει η πρώην υπουργός στις 12 Ιουλίου. Σήμερα, ισχύει και για τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη του νέου κόμματος.

Οι συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη απευθύνθηκαν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη προσφορά, προκειμένου να... δελεάσουν και να προσελκύσουν με ένα επιπλέον κίνητρο νέα μέλη, ενώ έσπευσαν να τη διαφημίσουν μέσω διαδικτύου, αλλά και μέσω μηνυμάτων.

Η διαδικασία είναι απλή
Οι... οδηγίες δίνονται από τα τηλέφωνα του κόμματος σε εκείνους που έχουν εγγραφεί ως μέλη και θέλουν να? ενεργοποιήσουν την προσφορά. Καταθέτοντας σε λογαριασμό τραπέζης που τους έχει δοθεί την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, με το αποδεικτικό της τράπεζας πηγαίνουν σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό το χαρτί και αφού πρώτα «τσεκάρεται» αν όντως έχει εγγραφεί μέλος (μπορεί κάποιος να πάει να δώσει τα 20 ευρώ και να τα? ρεφάρει και με το παραπάνω από τις προνομιακές τιμές, τόσο στο πάγιο όσο και στη συσκευή) επιλέγει το «πακέτο» σύνδεσης, αλλά και το κινητό τηλέφωνο που επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στο πάγιο κυμαίνεται από 10-15% ενώ η επιδότηση στις τιμές των συσκευών είναι σημαντική, με αποτέλεσμα να επιλέγονται από τα νέα μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ακριβές συσκευές.

Η καταχώριση της προσφοράς στο διαδίκτυο είχε τίτλο «Προσφορά μελών forum Κας Μπακογιάννη» και ανέφερε: «Από την Πέμπτη 11-11-2010, μοναδική προσφορά για τα εγγεγραμμένα μέλη του forum της Κας Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του forum θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και αν επιθυμούν μια mobile broadband, σε συγκεκριμένα οικονομικά προγράμματα, με προνομιακές γι΄ αυτούς χρεώσεις και υπηρεσίες»...
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το και μέσω διαδικτύου, εδώ: http://www.live24.gr/webtv/kontrachannel/
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη ο Βασιλιάς των spam..

Το FBI εντόπισε και συνέλαβε τον Ρώσο που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του 1/3 των spam mail παγκοσμίως. Μετά από μακροχρόνια έρευνα το FBI βρήκε τα ίχνη του υπεύθυνου που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Mega-D botnet το οποίο ευθύνεται για την αποστολή εκατομμυρίων spam mail.

Ο βασιλιάς των Spam που σε κάποια φάση κατάφερε και διαχειριζόταν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής spam mail, είναι Ρώσος και ονομάζεται Oleg Nikolaenko. Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Las Vegas μέσω, δύο εμπόρων που προωθούσαν τα προϊόντα τους μέσω του botnet.

Τελικά το FBI ύστερα από έρευνα εντόπισε δύο λογαριασμούς Gmail και μέσω αυτών απέδειξαν ότι ο Nikolaenko είχε στην κατοχή του τα command and control files του Mega-D. Η δίκη του Nikolaenko θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες στο Wisconsin ενώ ο Mega-D botnet έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας.
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Το παραμύθι και ο εκβιασμός



πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Τα ορμητικά νερά του Αχελώου " κατάπιαν" την Γέφυρα της Τέμπλας!!

Πολλές ήταν οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες που έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία αλλά και πολλά περισσότερα τα προβλήματα που δημιούργησαν.
Χαρακτηριστική η φωτογραφία στην Γέφυρα της Τέμπλας που ενώνει του δύο νομούς(Αιτωλ/νια-Ευρυτανία) όπου το νερό του Αχελώου έχει σκεπάσει την είσοδο από Βρουβιανά και κανείς δεν μπορεί να περάσει...χωρίς να κολυμπήσει!!!
Ας σημειωθεί τα μεγάλα προβλήματα με την στατικότητα της γέφυρας που έχουν τονίσει όλοι οι φορείς χωρίς κανείς όμως να κάνει το παραμικρό.
Δεν πιστεύω πως είναι μακριά η ώρα και η ημέρα που τα ορμητικά νερά του Αχελώου θα πάρουν μαζί τους το ιστορικό αλλά και πολύπαθο αυτό γεφύρι αλλά και σημαντικό κομμάτι της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νομών..
φώτο

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκροί από την μαλθουσιανή μεθόδευση των Ούνων κατακτητών τον χειμώνα του 1941.
Εκατομύρια Έλληνες αγέννητοι, υποδουλωμένοι από τους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι δικαστές σας κύριοι δικαστές.


Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί.

Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθει και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας....
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ταυτοποιήθηκαν τα όπλα από Ν.Σμύρνη και Πειραιά με δολοφονίες

ImageΔεν ταυτοποιήθηκαν τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες με δολοφονικές επιθέσεις τρομοκρατών, αλλά η βαλλιστική εξάταση συνεχίζεται. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Αστυνομία, ενώ διευκρινίζεται ότι η βαλλιστική συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ταύτιση των όπλων με άλλες αξιόποινες πράξεις. Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι έρευνες για τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μέχρι νωρίς το πρωί πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής μετέφεραν οπλισμό, εκρηκτικά και άλλα ευρήματα από τις γιάφκες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

Στελέχη της αστυνομίας κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου, όπως λένε, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και άλλο υλικό. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές και μία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη Σητεία της Κρήτης.

Ένα τέταρτο διαμέρισμα ερευνήθηκε το πρωί της Κυριακής στην οδό Πλάτωνος 6 στην Καλλιθέα, όπου σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν χειρομβομβίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα,  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στα άλλα τρία σπίτια με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και το Αγρίνιο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε άτομα, που έχουν ανεβάσει έως στιγμής τις συλλήψεις σε εννέα. Ο νεαρός που προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φοιτητής από την Αθήνα, και δεν βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα παρά μόνον έντυπο υλικό.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στα όπλα, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις σύντομα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τα εννέα άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη, τα υπόλοιπα στην περιοχή των Εξαρχείων και στο Αγρίνιο.

Βρέθηκε σάκος με όπλα στη Χαλκιδική
Ένας σάκος που περιείχε όπλα και σφαίρες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε δασική περιοχή στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, 18 φυσίγγια, κουκούλες και γάντια. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ, που αναγράφει «Ελληνική Αστυνομία».

Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργεί έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα ευρήματα σχετίζονται με τις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά και του Αγρινίου.


Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:

  • 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
  • 7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)
  • 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
  • 4 χειροβομβίδες
  • 3 Καλάσνικοφ
  • 1 σιγαστήρα
  • Φυσίγγια
  • 200 γραμμάρια TNT
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ "ΣΕΧΤΑΣ"

ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ 7 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες μέρος του οπλισμού της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ενώ τουλάχιστον 7 άτομα μέχρι αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται. Η απόλυτη διακίωση μας έρχεται με τις επίσημες ανακοίνωσεις που ιθα ακολουθήσουν και θα μιλάνε για την συμμετοχή στην εν λόγο οργάνωση της παρέας του Δημητράκη που έχει γίνει γνωστή ως οι "Ληστές με τα μαύρα". 

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής εξελίχθηκε σε γκαράζ της Νέας Σμύρνης που είχε μπεί από καιρό στο "μικροσκόπιο", αλλά η επίσπευση της είχε να κάνει με αλυσιδωτά γεγονότα που εξελίχθηκαν από εχθές το απόγευμα και μετά και τα οποία οδήγησαν στην γιάφκα της Σέχτας από άλλη κατεύθυνση, δένοντας ουσιαστικά την υπόθεση. 


stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

SAS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Οι SAS ενεργούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, συχνά σε απομακρυσμένες και εχθρικές περιοχές όπου η φύση παρουσιάζει τόσους κινδύνους όπως οποιοσδήποτε εχθρός. Οι άνδρες των SAS, για να επιβιώσουν και να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους, εκπαιδεύονται έντονα στην τέχνη της επιβίωσης.

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στην εκπαίδευση και τις τεχνικές των SAS και υποστηρίζεται από ειδικές φωτογραφίες και εικονογραφήσεις.
συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP