Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ 2010 ΕΦΥΓΕ...ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ (3)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

ΜΑΙΟΣ

Ο Μάιος είναι ακόμα ένας γεμάτος μήνας δράσης και γεγονότων. Η αρχή γίνεται από τη πρώτη μέρα του μήνα. Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα για τη Πρωτομαγιά. Τη νύχτα σημειώνονται επεισόδεια από λαθρομετανάστες που σπάνε αυτοκίνητα. Η Αστυνομία κοιμάται ενώ κάτοικοι και Εθνικιστές τους αντιμετωπίζουν παλλικαρίσια με συνέπεια δύο Εθνικιστές να μαχαιρώνονται ευτυχώς ελαφρά.

 



Στις 3 Μαίου κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν βρώμικο παιχνίδι με τον Ελληνικό Στρατό. Η εκδήλωση που ανακοινώνει το ΣΥΣΜΕΔ και στηρίζει η ''Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας'' του Χατζάρα είναι προβοκατόρικη και γρήγορα ξεσκεπάζεται. 

  

Στις 5 Μαίου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών. Ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος με τα γενικότερα οικονομικά μέτρα και την είσοδο στο ΔΝΤ των παγκόσμιων τοκογλύφων. Πολλοί διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες μακρυά από τους ξεπουλημένους συνδικαλιστικούς φορείς είναι έτοιμοι να εισβάλουν στη γιάφκα της Βουλής. Το κόμμα φρουρός του κατοχικού καθεστώτος Κ.Κ.Ε στέκεται απέναντί τους. Το παρακράτος καίει τη Μαρφίν στη Σταδίου, 3 εργαζόμενοι καίγονται - αναμεσά τους μια έγκυος γυναίκα - και το καθεστώς πετυχαίνει το σκοπό του. Την τρομοκτράτηση του ελληνικού λαού που θα φανεί στις επόμενες συγκεντρώσεις ενάντια στο ΔΝΤ.




Στις 8 Μαίου πραγματοποιείται συγκένρωση μνήμης για τις 4 αδικοχαμένες ψυχές έξω από το καμμένο κατάστημα της ΜΑRFIN

 


Τη Κυριακή 9 Μαίου διεξήχθησαν οι εκλογές των Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα με το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ να σκαρφαλώνει στο 18% (από 16% το 2009) και τους κομουνιστές του ΑΚΕΛ να επιτίθονται με καδρόνια μέσα στην αίθουσα της καταμέρτησης στους Δρασίτες και σε άλλους φοιτητές. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης στη φωτογραφία που ακολουθεί!!!



Στις 14 Μαίου οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν καλούν σε συγκέντρωση στη πλατεία Κολοκοτρώνη αντιδρώντας στο ξεπούλημα που ετοιμάζεται. To κατοχικό καθεστώς φράζει τη Σταδίου με κλούβες και δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ. Μετά από ώρες οι πραιτωριανοί ανοίγουν το δρόμο και η πορεία κατευθύνεται προς την Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα στη πλατεία Κλαθμώνος γίνεναι συγκέντρωση κατά της επίσκεψης Ερντογαν από το Άρδην, τη Δημοκρατική Αναγέννηση, Κουρδικούς συλλόγους, ποντιακές οργανώσεις κ.α που αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ενώ αποκαλύπτεται γι ακόμα μια φορά ο ρόλος του πρασινοφρουρού Χατζάρα.

  

Απορίες των Σαμπατάι!!!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ

 


Στις 19 Μαίου ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας Ποντίων και Μικρασιατών πραγματοποιείται πορεία από συλλόγους Ποντίων και Μικρασιατών στη τούρκικη πρεσβεία. Οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' είναι εκεί και ξεσηκώνουν με τα συνθήματά τους.


ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Στις 26 Μαίου οι φοιτητές της Π.Ε.Ο.Φ διοργάνωσαν εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τιμώντας το κ.Νίκο Αργυρόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου ''Βετεράνοι 74''

36 χρόνια μετά: οι Κύπριοι φοιτητές της ΠΕΟΦ ευχαριστούνε τους Ελλαδίτες Βετεράνους της Κύπρου.

Στις 29 Μαίου, ημέρα Μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιείται η καθιερωμένη εκδήλωση από την Επιτροπή Εθνικής Μνήμης στη πλατεία Μητροπόλεως εμπρός από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.







Κάπως έτσι κλείνει το αφιερωμά μας για στον γεμάτο γεγονότα και δράσεις μήνα Μάιο του 2010.
Αύριο συνέχεια με τους καλοκαιρινούς μήνες του 2010. Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ 2010 ΕΦΥΓΕ...ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ (2)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

AΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Απρίλιος αρχίζει με το πασχαλινό μύνημα του Χουντοχοίδη. Η πάταξη του Εθνικισμού είναι στις προταιρεότητές του!!!

 Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ... ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΤΖΗ!

Προφανώς πρέπει να παταχθόυν και οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών στη περιοχή του Ψυρρή που αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα.

Η εξέγερση των κατοίκων του Ψυρρή ενάντια στο έγκλημα

Ενώ οι γελοίες προσπάθειες του ζούγκλα για απόδοση ευθυνών σε ακροδεξιές τρομοκρατικές οργανώσεις  με αφορμή την έκρηξη βόμβας στα χέρια ενός 15 Αφγανού στα Πατήσια πέφτουν στο κενό. Όλος ο κόσμος γελάει με την εφεύρεση του Μπαμιατζή.
"ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ-ΜΑΚΗ!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΧΟΙΔΗ

Ανάληψη ευθύνης

Στις 14 Απριλίου η Χαρά Νικοπούλου παραδίδει μαθήματα Ιστορίας στη Δραγώνα και στους λοιπούς θολοκουλτουριάρηδες μετά από βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση για τις Ελληνίδες της Διασποράς.



Οι διώξεις των προηγούμενων μηνών για τους Εθνικιστές συνεχίζονται αυτή τη φορά στη Λάρισα. Αυτή τη φορά απέδωσαν κατηγορίες και σε σκύλο!!!!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Εφηύραν κατηγορίες κατά των Ελλήνων Εθνικιστών περί στάσης!...παρακώλησης συγκοινωνιών...απειλής!

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ... ΣΤΑΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ!

Οι λιγοστοί Έλληνες κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας βγαίνουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα.



Αυτά συνοπτικά για τον Απρίλιο του 2010. Θα επανέλθουμε με το αφιέρωμα στο Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπουτάρης καταργεί την σημαία με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου και κάνει την Θεσσαλονίκη,''Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων''.

ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ στο μικρό γραφείο «104Α» του νεόδμητου δημαρχείου της πόλης, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στέκει ανάμεσα σε ένα βουνό από φακέλους και καπνίζει. Από το δεξί του χέρι ξεπροβάλλει
το διάσημο τατουάζ του, ενώ στο αφτί του διακρίνεται το σκουλαρίκι που έβαλε όταν γεννήθηκε η εγγονή του. Αεικίνητος αλλά χαλαρός, ζητεί ταπεινά συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση και κερνάει κουραμπιέδες. Είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, διότι μόλις είχε συμφωνήσει με τους
υπολοίπους δημάρχους της πόλης να του παραχωρήσουν απορριμματοφόρα, καθώς τα οχήματα του κεντρικού δήμου είναι στην πλειονότητά τους εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «κοσμούν» (και) τη Θεσσαλονίκη χριστουγεννιάτικα. «Εγώ δεν λέω να γίνουμε Βαρκελώνη-
δεν θα γίνουμε ποτέ-, προτείνω όμως να πλησιάσουμε στο Μπιλμπάο. Προτού γίνει το μουσείο Γκούγκενχαϊμ δεν το ήξερε ούτε η μάνα του. Σήμερα μόνο από το μουσείο έχει ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο» σχολιάζει ο κ. Μπουτάρης.

Αύριο μετακομίζει στο γραφείο τού πρώην δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου. «Θα φέρω τα φιλαράκια μου να μεθοκοπήσουν στο γραφείο του δημάρχου! Τους είπα να έρθουν και να κάνουμε χαβαλέ. Στην παράδοση- παραλαβή θα είναι καλεσμένος και ο Ανθιμος.Του πήρα και δώρο.Την εικόνα “Εγώ είμαι η άμπελος”, την ωραιότερη εικόνα που υπάρχει σε όλα τα οινοποιεία της Ελλάδος», τονίζει. Τακτικά σταματάει και δίνει εντολές στους συνεργάτες του. «Κάθε πρωί θα ξεκινάει η ημέρα με γιόγκα, εδώ στον διάδρομο!» λέει.

Εάν πιάσουμε το νήμα της συμμετοχής του στα κοινά πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στην οινοποιητική ιστορία της οικογένειάς του. «Η εταιρεία έχει τυπικό έτος ίδρυσης το 1879, όταν ξεκίνησε το επάγγελμά του ο παππούς μου. Εγώ άρχισα να ανακατεύομαι στα κοινάμέσα από τον κλάδο του κρασιούμε μια απλή λογική:...
Οτι ο στόχος δεν είναι να φάω εγώ το δικό σου το κομμάτι, αλλά να μεγαλώσει η πίτα. Η συλλογική δράση είναι η πιο καλή επιλογή, καλύτερη από το να κοιτάμε το δικό μας το συμφέρον» εξηγεί ο ίδιος. «Λεφτά δεν υπάρχουν γενικώς, παρ΄ όλο που ο Παπαγεωργόπουλος λέει ότι έχει 14 εκατ. ταμείο. Πώς το έχει και πού είναι δεν ξέρω!», εξομολογείται. « Κόβονται τελείως οι οποιεσδήποτε δαπάνες. Ακόμη και για το χαρτί, θα βγει εγκύκλιος για να χρησιμοποιείται και η πίσω πλευρά των μεταχειρισμένων» λέει. Μεγάλη σημασία δίνει και στον εθελοντισμό. «Δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάλεις τους εθελοντές από το σπίτι, όμως δεν είναι και τραγικά δύσκολο. Αυτή τη στιγμή αυτό που εισπράττουμε είναι μια διάθεση του κόσμου να συμμετέχει και αυτός» σημειώνει ο κ. Μπουτάρης.

Η νέα δημαρχιακή αρχή ξεκινά απογραφή. «Θα κάνουμε αυτό που λέμε due diligence.Κάθε μέρα προκύπτουν πράγματα. Εδώ από αυθαιρεσίες μας προέκυψε το άγαλμα του Καραμανλή,το οποίο το έβαλαν οκτώ η ώρα το πρωί την ημέρα της ορκωμοσίας! Με πίεζαν ο Παπαγεωργόπουλος και ο Αχιλλέας Καραμανλής να οριστεί και ημερομηνία αποκαλυπτηρίων. Ε,εκεί γίναμε μαλλιά κουβάρια» διηγείται. « Μεταξύ σοβαρού και αστείου, μια σκέψη που επικρατεί είναι να μαζέψουμε όλα τα αγάλματα της πόλης και να κάνουμε ένα πάρκο των αγαλμάτων, το οποίο μπορεί να είναι και ωραίο» σχολιάζει με χιούμορ. Το άλλο αγκάθι, που ο Δήμος υπό τον Γιάννη Μπουτάρη θα δει με άλλο μάτι, ακούει στο όνομα πΓΔΜ. «Εγώ ξέρω από μικρός που μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή ότι τους “απέναντι” τους λέμε πάντοτε Σλαβομακεδόνες. Ερχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι γιατί ένας λαός που έχει μια εξαιρετικά ωραία ιστορία, τη σλάβικη,αρνείται την ταυτότητά του και σφετερίζεται μια άλλη,με την οποία τελικά δεν έχει καμία σχέση», παρατηρεί.

Μάλιστα, παραλληλίζει το γειτονικό κράτος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. « Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία.Αυτή τη σημαία της πόλης, που δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω» λέει. ..
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΑΠ: Επίσκεψη-προσκύνημα (;) στο λίκνο του Κεμαλισμού, το Ερζερούμ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου τις πρώτες ημέρες του 2011 σχεδιάζει να παραβρεθεί σε συνέδριο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα λάβει χώρα στο λίκνο του κεμαλικού καθεστώτος και ιδεολογίας, στο Ερζερούμ! Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το σημείο που ο Μουσταφά Κεμάλ απεργάστηκε την καταστροφή του Μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει για τις… ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Πριν από οτιδήποτε άλλο το defence-point.gr θα πρέπει δυστυχώς να επισημάνει ένα τετριμμένο θέμα – το οποίο κάθε κράτος και κυβέρνηση που θέλει να λέγεται πως σέβεται όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και την ιστορία της, ειδικά όλων αυτών που έχουν δώσει το αίμα τους για να μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνάει… οτιδήποτε – το οποίο όμως η Ελληνική συντεταγμένη πολιτεία φαίνεται τα τελευταία χρόνια να «παρακάμπτει» επιδεικτικά ή και να αγνοεί: Θα πρέπει κάποιος επιτέλους στην Αθήνα να αντιληφθεί πως η σημειολογία κάποιων κινήσεων, ειδικά στο διπλωματικό και πολιτικό πεδίο, είναι τόσο σημαντική όσο και μία πράξη αυτή καθεαυτή... Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ 2010 ΕΦΥΓΕ...ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στη χρονιά που μας πέρασε και σε γεγονότα, δράσεις και εκδηλώσεις που το σημάδεψαν. 

ΜΑΡΤΙΟΣ

O Mάρτιος βρίσκει τους Έλληνες σε αναβρασμό. Το λαθρονομοσχέδιο μπαίνει στη τελική του ευθεία ενώ στην οικονομία όλα τα νεοταξικά σκουλίκια προσπαθούν να πείσουν ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Ο εκδότης του ''Στόχου'' παραμένει πολιτικός κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ενώ μετά από λίγες μέρες μεταφέρεται στις φυλακές Ναύπλιου. Οι πατριώτες βράζουν.Τη 1η Μαρτίου πραγματοποιείται η εκδήλωση στο ξενοδοχείο President με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη
Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ
  


Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται εκδήλωση αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΜΑΝΤΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Σ. ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Στις 6 Μαρτίου πραγματοποιείται συγκέντρωση κατά του λαθρονομοσχεδίου από τους κατοίκους στον Άγιο Παντελεήμονα. Η χούντα του ΠΑΣΟΚ κάνει πάλι θαύματα. Χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων στέλνει 10 κλούβες των ΜΑΤ, απαγορεύει στους κατοίκους και στους υπόλοιπους πατριώτες να συγκεντρωθούν στη πλατεία κι αυτοί κλείνουν την οδό Αχαρνών και κάνουν πλάκα στους πραιτωριανούς του καθεστώτος πηγαίνωντάς τους γύρω γύρω απ τη πλατεία αφού τους απαγορεύουν να μετακινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση!!!

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Στις 10 Μαρτίου έρχεται στη Βουλή το λαθρονομοσχέδιο και οι χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώνονται έξω απ τη Βουλή στέλνουν το δικό τους μύνημα. Αναμεσά τους και ο εκδότης του Στόχου, Σάββας Χατζηπαρασκευάς που μόλις είχε αποφυλακιστεί. Μέσα στη βουλή ο Καρατζαφέρης αποκαλέι πράκτορες και φιντάνια τους συγκεντρωμένους και συμμερίζεται τους προβληματισμούς του Πάγκαλου!!! Προφανώς με αυτούς τους χαρακτηρισμούς εννοούσε και ορισμένους από τη νεολαία του που είχαν το σθένος παρά την απαγόρευση να βρίσκονται έξω απ τη Βουλή.





Το ΠΑΣΟΚ και ο Χουντοχοίδης συνεχίζουν απτόητοι να συλλαμβάνουν και να καταδικάζουν Έλληνες Εθνικιστές άνευ λόγου και αιτίας ενώ αποτελεί κοινό μυστικό πλέον η είσοδος στο ΔΝΤ

Χανιά: Καταδίκη 7 Εθνικιστών με σκληρές ποινές χωρίς στοιχεία και αποδείξεις!

Παπανδρέου: Είμαστε ήδη στο Δ.Ν.Τ.!!!

Στις 19 Μαρτίου σημειώνεται τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ''Χρυσής Αυγής'' που ισοπεδόνονται στη κυριολεξία. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ''Πυρήνες της Φωτιάς''

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής"

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

Την 25η Μαρτίου διεξάγεται για πρώτη φορά παρέλαση χωρίς τεθωρακισμένα με τους γραικύλους να επικαλούνται λόγους οικονομίας! Η παρέλαση μετατρέπεται σε λαική διαμαρτηρία και το σύνθημα'' Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και τα Τεθωρακισμένα'' ακούγεται μέχρι την εξέδρα των πολιτικάντηδων που φρόντισαν να απομωνόσουν το λαό από την εξέδρα των επισήμων. Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν είναι τα συνθήματα των ΟΥΚάδων...
 
ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ






Kάπως έτσι έκλεισε ο Μάρτιος. Συνέχεια σε απόμενη ανάρτηση με τους επόμενους μήνες του 2010. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP