Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Εγώ διέταξα τα βασανιστήρια»


«Κρίσιµες αποφάσεις» λέγεται η αυτοβιογραφία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους που κυκλοφόρησε χθες και σε αυτήν ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που είχαν συλλεγεί από τροµοκράτες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εικονικό πνιγµό, έσωσαν πολλές ζωές τόσο στην Αµερική όσο και στη Βρετανία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική εφηµερίδα «Τimes», η οποία δηµοσίευσε χθες κάποια αποσπάσµατα από το βιβλίο, ο Τζορτζ Μπους υπερασπίστηκε τον εικονικό πνιγµό, τον οποίο ονόµασε «ενισχυµένη τεχνική ανάκρισης και όχι βασανιστήρια», λέγοντας: «Υποβάλλαµε τρία άτοµα σε εικονικό πνιγµό και πιστεύω ότι αυτή η απόφασή µου έσωσε ζωές». Εσείς το διατάξατε; τον ρωτά ο διευθυντής των «Times» Τζέιµς Χάρντινγκ. «∆ιάολε, ναι», απαντά ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οµως χθες, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κιµ Χάουελς αντέδρασε δηλώνοντας: «Αµφιβάλλω για το εάν αυτό που εµείς θεωρούµε ως βασανιστήρια οδήγησε στη λήψη πληροφοριών που ήταν κρίσιµες για να αποφευχθεί η ....... 
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 'Ανθρωπος......της Αποχής

ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ''ΤΑΜΠΟΥΡΙ'' ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ...



Ζούμε σήμερα στον καιρό ενός διαφορετικού είδους οργανικού όντος, αυτό του ανθρώπου της Αποχής που είναι ο άνθρωπος-έμπορος, ο μαζα-άνθρωπος, ο άνθρωπος καταναλωτικό αντικείμενο, ο άνθρωπος των υλικών αγαθών και ανέσεων προηγμένων σε τελικό στόχο και προοπτική.

Το παρελθόν τού είναι βουβό . Το μέλλον δεν τον απασχολεί. Το παρόν του είναι το «βασίλειο του κανείς» των εμπορικών κέντρων που του χαρίζουν την ψευδαίσθηση της εντατικότητας και της πλησμονής. Είναι ο άνθρωπος του Big Brother, X Faxtor. Είναι άνθρωπος του “Αγρότης μόνος Ψάχνει”, αλλά αυτός δεν ψάχνεται ποτέ. Οι αξίες έχουν μικρύνει. Η γη έχει στενέψει και πάνω της χοροπηδάει ο άνθρωπος της Αποχής που τα μικραίνει όλα. Η ράτσα του είναι άφθαρτη, όπως του ψύλλου. Ο άνθρωπος αυτός ειρωνεύεται τα πράγματα που ξεφεύγουν από την φιλοδοξία του και την ευφυΐα του, οι οποίες είναι καθαρά και ουσιαστικά υπολογιστικές: «Αγάπη; Δημιουργία; Πάθος; Αγώνας; Ένταση; Ελπίδα; Απελπισία;...Τι είναι αυτά»; Έτσι ρωτά ο άνθρωπος της αποχής και κλείνει πονηρά το μάτι ήσυχος, ασυνείδητος και ευτυχής. Την ημέρα των εκλογών κάθισε σπίτι του, πήγε για φραπέ και έτσι απάλλαξε τον εαυτό του από την ανάγκη να σκεφτεί, να τολμήσει. Σιχαμερή εικόνα μιας ηλίθιας χαμέρπειας. Είναι ο νάνος, που παριστάνει δημόσια τον άθεο ή τον κοσμοπολίτη ή τον διεθνιστή, τον απογοητευμένο, τον αγανακτισμένο και τεντώνεται να φθάσει σε ύψος ώστε να φανεί γίγαντας.
...
Διαβάστε περισσότερα...

Το “βρώμικο ’89″ θυμήθηκαν τα εμετικά ΝΕΑ (του ΔΝΤ)!

''ΔΟΛ''ΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ...

Γράφουν ΤΑ ΝΕΑ (του ΔΝΤ) στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο τους :
«Ανίερες» συµµαχίες ανάµεσα στη Νέα Δηµοκρατία και τα κόµµατα της Αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κρίσιµου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δηλαδή μας λένε ότι όσα κόμματα είναι υπερ των απολύσεων, των μισθών των 400Ευρώ, της σφαγής δημοσίων και συνταξιούχων, της περαίωσης και εν τέλει ολόκληρου του εξανδραποδισμού των Ελλήνων εργατών και μικρομεσαίων, είναι ΙΕΡΑ!

Δηλαδή μας λένε οτι η Οικουμενική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρας και Κουβέλη είναι ΙΕΡΗ! Είναι πατριωτικό!

Δηλαδή μας λένε ότι όσοι αντιδρούν στο μνημόνιο και είναι υπέρ των αστέγων, του 1εκ.ανέργων, των σκλάβων που προσπαθούν να κρατήσουν την εργασία τους με όποιο κόστος, είναι ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΑΧΙΑ !

Δηλαδή μας λένε ότι η εγκάθετη οικουμενική συμμαχία του ΔΝΤ, είναι “καθαρή” ενώ η υποβόσκουσα αυθόρμητη, γιατί τα κόμματα δεν έχουν δώσει τέτοια γραμμή, συμμαχία των ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ είναι αντίστοιχη του “βρώμικου ’89″!

Και γιατί ήταν “βρώμικο το ’89″; Επειδή καταδικάστηκε ένας της δικής τους κοινωνικής τάξης, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδος; Ο Κωσκοτας; Γι αυτό είναι “βρώμικο το 89″ για τα συγκροτήματα;

Και γιατί ήταν “βρώμικο το ’89″; Επειδή καταδικάστηκαν πολιτικοί; Ο Τσοβόλας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης ! ! ! Ή που ο Γ. Πέτσος παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία και δωροληψία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή και σε διετή στέρηση των πολιτικων του δικαιωμάτων για το πρώτο αδίκημα, ενώ αθωώθηκε για το δεύτερο.

Και γιατί ήταν “βρώμικο το ’89″; Επειδή έφερε στην εξουσία τον Μητσοτάκη; Τότε γιατι όταν επέστρεψε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και παραπέμθηκαν ο Κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασάς και Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τεχνολογίας Α. Ανδριανόπουλος το έκαναν αβα-βα; Φοβήκαν μήπως αθωωθούν ή τα βρήκαν; Εφόσον δεν πήγαν στο δικαστή όλα αιωρούνται, όπως τώρα με την Ζημενς.

Ναι κυριοι στα ΝΕΑ!

Ειμαστε Νεφελίμ, Ελωχίμ και από τον πολυ ψεκασμό μας έχει γυρίσει το μάτι και θα πάμε να ψηφίσουμε ότι είναι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Θα Ψηφίσουμε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Για εμάς δεν υπάρχει Δεξιά κι Αριστερά μπροστά στο Μνημόνιο,

ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζονται να "παίξουν" με την οργή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πολιτικά παιχνίδια με την οργή των κατοίκων! 

Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνιολόγοι προτείναν στο Καμίνη να επισκεφτεί τον Άγιο Παντελεήμονα ή αντίστοιχων προβλημάτων περιοχή. Πιστεύουν πως τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων (βλέπε γιαούρτωμα Αλαβάνου) θα ηρωοποιήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο στα μάτια των αριστερών και θα τους συσπειρώσουν υπέρ του.

** Το επιτελείο του, είχε προτείνει να στηθεί εκεί το προεκλογικό του περίπτερο 

greekalert
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Την Δευτέρα αργά το βράδυ,την ώρα που η αστυνομία έδινε μάχη και κυνηγούσε οπαδούς από την Δεκελείας μέχρι το Γκύζη,κάπου στο κέντρο γινόταν πραγματική οδομαχία μεταξύ μεταναστών.

Στην περιοχή του Αγίου Παύλου πίσω από την Βάθης,15 περίπου Σομαλοί με λοστούς και ρόπαλα κυνηγούσαν έναν Αλβανό,και όπου αυτός έβλεπε ανοικτό κατάστημα προσπαθούσε να μπει μέσα για να σωθεί.Στην προσπάθεια τους να τον πιάσουν,έσπαζαν και τα μαγαζιά,τα οποία ανήκουν σε άλλους μετανάστες,Μαροκινούς και Αλγερινούς.
Από αυτά τα μαγαζιά ξεπήδησαν οι ιδιοκτήτες μαζί με θαμώνες κρατώντας μαχαίρια,σπασμένα μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας.
Τελικά στην οδό Ακομινάτου,άρχισαν οι οδομαχίες σώμα με σώμα...
Διαβάστε περισσότερα...

Με χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο από τους μετανάστες ο Πέτρος Τατούλης


Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP