Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντιρατσιστική οργάνωση ζητά τη διαγραφή της Ελένης Ζαρούλια από επιτροπή της Ε.Ε.

είναι ανόητοι ; Δεν βλέπουν πως τέτοιες ενέργειες δείχνουν παντού πως διώκεται η Χρυσή Αυγή ; Και πως αυτό στα μάτια του κόσμου φαίνεται τελειώς διαφορετικό απο ότι το βλέπουν αυτοί ; Ο κόσμος συσπειρώνεται στν θεωρία που βλέπει πως την διώκουν.Ή μήπως έχουν την εντύπωση πως η ΧΑ δεν ξέρει να προκαλεί για να κερδίζει απο τον ντόρο ;

Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM δηλώνει «σκανδαλισμένο» από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητά να διαγραφεί άμεσα η Ελληνίδα εκπρόσωπος από το όργανο αυτό. Η κα Ζαρούλια προτάθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο... μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής αυτής την 1η Οκτωβρίου.

«Επιπρόσθετη προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, εξελέγη στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων», αναφέρει το EGAM σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την πρόταση της Ελλάδας και την αποδοχή της υποψηφιότητας της Ελένης Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Επικυρώνουν τη γενική απάθεια απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την κανονικοποίηση των κομμάτων της άκρας δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών από αυτά, όπως το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα», προσθέτει το EGAM.


Η αντιρατσιστική οργάνωση ζήτησε από τις ελληνικές πολιτικές αρχές «να αναθεωρήσουν αμέσως» την πρότασή τους για την βουλευτή και από το Συμβούλιο της Ευρώπης «να αρνηθεί την παρουσία της» στην επιτροπή.


Ωστόσο, για το Συμβούλιο της Ευρώπης η παρουσία της Ελένης Ζαρούλια στους κόλπους του είναι τμήμα μια «διαδεδομένης πρακτικής» που αφορά τους νεοεκλεγέντες βουλευτές των χωρών. Στο καταστατικό του εξάλλου προβλέπεται ότι οι αντιπροσωπείες των χωρών «θα πρέπει να διασφαλίζουν την αμερόληπτη εκπροσώπηση των κομμάτων ή των πολιτικών οργανώσεων» που εκπροσωπούνται και στα εθνικά κοινοβούλια. Η εκλογή της κας Ζαρούλια στην επιτροπή θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κάτι όμως που δεν έγινε από κανέναν, δήλωσε μία εκπρόσωπος του Συμβουλίου.


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, όπως και άλλοι βουλευτές, η κα Ζαρούλια υπέγραψε μια διακήρυξη με την οποία «συμφωνεί με τους στόχους και τις θεμελιώδεις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων «απαγορεύονται λέξεις που συνιστούν προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».


2 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 3:35 μ.μ.  

Εβραΐκή οργάνωση είναι.Την έχει ιδρύσει ένας Εβραίος εκ Μαρόκου ονόματι Βενιαμίν Αμπτάν.

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 3:59 μ.μ.  

Το θέμα δεν είναι αν την έχει ιδρύσει Εβραίος . Το θέμα είναι πως "ΕΛΛΗΝΕΣ" είναι όλοι αυτοί οι όψιμοι αντιρατσιστές που κάνουν το μεγάλο κακό εδώ στην Ελλάδα , όπως Έλληνες είναι και οι Τραπεζίτες τύπου Κωστόπουλου, Σάλα , Λάτση κλπ και οι Αλαφούζοι, Μπόμπολες με τις παρασιτικές δραστηριότητές τους.
Είδαμε και τους "Ελληνες" κεφαλαιοκράτες να παίνρουν την φαγε και την 3ε και να φευγουν για τα ξένα. Αυτοί πρέπει να μας απασχολούν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP