Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο νταής του ΠΑΜΕ και ο τσαμπουκάς που πήγε να πουλήσει πήγε άπατος!

Μια κυρία έκανε παρατήρηση σε δυο φοιτηταριά που μοιράζαν φυλλάδια του ΠΑΜΕ πριν τον κύριο όγκο του κόσμου έξω από τη βουλη γύρω στις 8 το απόγευμα. Όποιος πέρναγε από εκεί τους έκανε παρατήρηση. Αυτοί κάνανε πως δεν ακούνε και συνεχίζαν με κάτι πάκους χιλιάδων εντύπων (πληρώνει καλά το κόμμα).

H κυρία λοιπόν ζήτησε το λόγο που δε φεύγουν, καθώς....
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιστορία δεν ρωτάει κανέναν αν είναι έτοιμος

Μήπως η κοινωνία είναι πιο μπροστά;

Μίλησα με πολλούς που είχαν πάει στη διαδήλωση. Οι περισσότεροι πήγαν για πρώτη φορά. Αυτό, από μόνο του , έχει τη σημασία του.

Και πήγαν γιατί ήθελαν να φωνάξουν ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Μπούρδες. Κακαλί μαλία!

Οι αγανακτισμένοι στη Βέροια, α λα Ποντιακά!

Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη περίμεναν οι αγανακτισμένοι στη Βέροια, ο οποίος ήρθε στη Βέροια, για διαδικασία με την ολομέλεια της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Δυστυχώς από ολόκληρο τον Νομό, παραβρέθηκαν περίπου τριάντα άτομα. Ημέρες του 1981 θύμιζε το όλο σκηνικό, με το «σύντροφοι» και «ισχυρή Ελλάδα» και άλλα παρόμοια. Εκεί, αγανακτισμένοι από την Βέροια...
Διαβάστε περισσότερα...

O Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε την εκδήλωση της Δευτέρας..

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο... O γνωστός και μη εξαιρετέος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε την εκδήλωση της Δευτέρας...που διοργανώνουν κάτοικοι της πλατείας Αμερικής ως φασιστική. Ζήτησε μάλιστα από...
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν της άρεσαν τα νερατζάκια της Νταλάρα!

Για πολλοστή φορά η Υφυπουργός Άννα Νταλάρα, έγινε αντικείμενο χλευασμού,από 100 περίπου άτομα, σε...
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένο με αγάπη...(video)

Δεν χρειάζονται περιττά λόγια...

Δείτε το video και δύο ενδεικτικές φωτογραφίες...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ…

ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ:

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την απάντηση του ελληνικού λαού στο Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα...

Το είπε και το έκανε ο Αμβρόσιος!

Στο Σύνταγμα βρέθηκε πούλμαν με ιερείς από την Αιγιαλεία με την προτροπή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου. Οι ιερείς όπως ήταν αναμενόμενο καταχειροκροτήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Βούλιαξε το Σύνταγμα από Έλληνες

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσοι Έλληνες ήταν σήμερα στο Σύνταγμα. Κατά τη δική μας εκτίμηση στο κέντρο βρέθηκαν τουλάχιστον 500.000 Έλληνες. Κι αυτοί οι Έλληνες ένα σύνθημα φώναξαν μαζικότερα από κάθε άλλο. Η ιαχή ''Ελλάς - Ελλάς'' αντίχησε, τα Μάρμαρα του Άγνωστου Στρατιώτη σείστηκαν και οι ηλίθιοι τραβάνε ακόμα τις τρίχες από τα οπίσθιά τους...Αυτή η ιαχή μαζί με τον Εθνικό Ύμνο ένωσε τους Έλληνες και έστειλε μυνήματα σε κάθε κακόβουλο αγωνιούντα για το τι θα γινόταν σήμερα.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

Δείτε τις...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP