Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η νέα, «αντιμνημονιακή», Ιρλανδία που προέκυψε από τις εκλογές



Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ιρλανδία, και από τις μέχρι στιγμής 139 έδρες που έχουν ξεκαθαρίσει, το κόμμα Fine Gael έχει κερδίσει τις 59, το κόμμα των Εργατικών τις 32, το Fianna Fail τις 14, και το Sinn Fein τις 13. Τις  υπόλοιπες έδρες μοιράστηκαν υποψήφιοι που δεν ανήκουν στα παραπάνω κόμματα.
Ο αρχηγός του Fine Gael, Enda Kenny ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση, αναζητώντας συμμάχους. «Δεν θέλω οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν σε χρόνο», δήλωσε. «Δεν πρέπει να δείξουμε σημάδια αναποφασιστικότητας προς τις κυβερνήσεις της ΕΕ, εν όψει μάλιστα της συνάντησής μας τον Μάρτιο».

Το αποχωρών από την εξουσία κόμμα Fianna Fail, είχε δεχτεί πακέτο βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους €67.5 δισ.  με τους επαχθείς όρους του δανείου, να έχουν αποτελέσει κεντρικό ζήτημα στη προεκλογική εκστρατεία.
Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 11 Μαρτίου για να συζητήσουν τρόπους εφαρμογής ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρεών, καθώς και μεταρρυθμίσεις που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους κρίσεις από το να ξανασυμβούν.
Τα δυο ιρλανδικά κόμματα που αναμένεται να συνεργαστούν προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, έχουν δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτούν κάποιους από τους όρους του πακέτου βοηθείας, και να μειώσουν το επιτόκιο ύψους 6% που επέβαλλε  στη χώρα η ΕΕ.

Όπως δήλωσε η νεοεκλεγείσα Joan Burton, εκπρόσωπος των Εργατικών σε θέματα οικονομίας: «Το ξεκάθαρο μήνυμα του ιρλανδικού λαού προς το ΔΝΤ, την ΕΕ, και την ΕΚΤ, είναι ότι οι όροι του δανείου θα πρέπει να επανεξεταστούν, και αυτό περιμένουν οι ψηφοφόροι από τη νέα βουλή που θα προκύψει».
Το κεντροδεξιό Fianna Fail που κυβερνά εδώ και 13 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο η Ιρλανδία έγινε μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη από πλευράς κατά κεφαλήν εισοδήματος, τελικά την οδήγησε στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, θύμα των κρατικών υπερβολών.
Όπως όλα δείχνουν, στο Δουβλίνο, που αποτελεί το 1/3 του συνολικού πληθυσμού,  το Fianna Fail  θα περιοριστεί σε μια μόνο έδρα από τις συνολικά 47. Αυτή την έδρα τη κερδίζει ο Brian Lenihan, ο υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, που το 2008 αποφάσισε να δώσει εγγυήσεις για τα ομόλογα που εξέδωσαν οι σε πλήρη κρίση ευρισκόμενες τράπεζες της Ιρλανδίας.

Ενώ όμως οι ψηφοφόροι απέρριψαν το Fianna Fail , μάλλον δεν απορρίπτουν εντελώς και το πρόγραμμα λιτότητας που επεβλήθη στη χώρα από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Το Fine Gael δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τις περικοπές ύψους €9 δισ. μεταξύ 2012 και 2014, όπως ακριβώς υποσχέθηκε και η απερχόμενη κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι Εργατικοί  θέλουν οι περικοπές να γίνουν σε μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα, και διαφωνούν στην υπάρχουσα ισορροπία περικοπών και αυξήσεων φόρων.

Μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι να αποφασίσει το πόσα θα επενδύσει στο τραπεζικό σύστημα, και το κατά πόσο θα μπορέσει να περιορίσει τις απώλειες των κατόχων τραπεζικών ομολόγων.
Το κόστος της διάσωσης των τραπεζών στα τέλη του 2010 ήταν €46.3 δισ. ενώ αν χρειαστεί, υπάρχουν ακόμη €35 δισ. διαθέσιμα, ως μέρος του πακέτου βοήθειας της ΕΕ. Τα διάφορα Stress tests που γίνονται στις τράπεζες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, και τότε θα αποφασίσει οριστικά και η κυβέρνηση.
Το πρόβλημα χρέους της χώρας απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης, και αν η νέα κυβέρνηση προσπαθήσει να επιμηκύνει τα χρέη των τραπεζών, θα υπάρξουν απώλειες για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Ακόμη μεγαλύτερες ζημιές θα υποστούν οι τράπεζες άλλων χωρών της ευρωζώνης, αν τελικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Τα προβλήματα της Ιρλανδίας οφείλονται κυρίως στον επιθετικό δανεισμό από πλευράς τραπεζών, προς τις εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων.
Η ανεργία πλησιάζει στο 14%, ενώ τα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται να μεταναστεύσουν  περίπου 100.000 Ιρλανδοί, με σκοπό να βρουν δουλειά αλλού.

Παρά το οικονομικά απαισιόδοξο μέλλον, και τη γενική δυσαρέσκεια με τους όρους που συνοδεύουν τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, το Sinn Fein δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το κλίμα και να οδηγηθεί στην εξουσία, αν και θα έχει αρκετούς  περισσότερους βουλευτές πλέον. Το Sinn Fein διεξήγαγε τη προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενο να απορρίψει το πακέτο στήριξης, να ακυρώσει τις αποπληρωμές όλων των τραπεζικών ομολόγων, αλλά να ξοφλήσει όλα τα κρατικά χρέη.
Τέλος, πολλοί από τους νεοεκλεγέντες ανεξάρτητους βουλευτές είναι κεντροαριστεροί, και επίσης πολέμιοι του πακέτου βοήθειας, ενώ αντιτίθενται στην αποπληρωμή των τραπεζικών χρεών από πλευράς κράτους.

S.A.-Wall Street Journal
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΝDYMEDIA. ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ…

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ;;; Οι αντιεξουσιαστές υποτίθεται πως έχουν αντιεξουσιαστική δράση αλλά στην πραγματικότητα χτυπάν όλους τους άλλους “περιμετρικούς” στόχους εκτός από αυτούς που αναφέρουν στις παπατζο-τρομοκρατικές και δήθεν “επαναστατικές” προκηρύξεις τους.

Υποτίθεται ότι απειλούν την εξουσία αλλά σκοτώνουν πάντα λάθος άνθρωπο και έτσι λειτουργούν ως πυλώνες της παπατζο-δημοκρατίας και του συστήματος που υποτίθεται πως πολεμούν.

Το δούλεμα βέβαια πάει σύννεφο αφού απ' την άλλη πλευρά η “δημοκρατία” δηλώνει πως δεν τρομάζει και ψάχνει να τους βρει.... στην πραγματικότητα βρίσκει άλλοθι για περισσότερους φρουρούς και λόγο για την επιβολή νέων σκληρότερων μέτρων κατά της ανθρώπινης ελευθερίας.

Οι “τρομοκράτες” παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες ενώ αποτελούν το δεξί χέρι της ίδιας της εξουσίας που υποτίθεται ότι πολεμούν (ως αντιεξουσιαστές).

Ποτέ κανείς από τους υποτιθέμενες στόχους των τρομοκρατών δεν χτυπήθηκε, φρόντιζαν πάντα την τελευταία στιγμή να σκοτώνουν κάποιον αθώο .

Τυχαίο είναι ότι ΕΚΤΟΣ από μεγαλοπολιτικούς, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους που ΠΟΤΕ δεν ακούμπησαν , ο αμέσως επόμενος στόχος τους στις προκηρύξεις των μαφιόζων είναι η Αστυνομία με το πρόσχημα ότι χτυπούν το σύστημα;;;

Tι όμως σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη ;;;

Σκοτώνοντας τυχαία έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό, ασφαλώς και δεν χτυπάς το σύστημα. Αγριεύεις όμως τους μπάτσους και έτσι δυναμώνεις την κρατική εξουσία να βρει πρόσχημα για σκληρότερα μέτρα καταστολής. Έτσι λοιπόν λειτουργούν οι αντιεξουσιαστές ; οι επαναστάτες ;; τσιράκια των τραμπούκων του συστήματος;;;; Το μαφιόζικό παρακράτος στην αγκαλιά του "κράτους" ;; Δεν ντρεπόσαστε βρε ρεζίλια που παριστάνετε και τους ιδεολόγους αντιεξουσιαστές ρε τσουτσέκια....

Και όλο αυτό το παραμύθι το πλασάρουν στην Ελλάδα.... ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ;;; Αυτοί που θεωρούν ρατσιστική μια επίθεση εναντίων μιας συναγωγής ενώ αντιθέτως πανηγυρίζουν σε επίθεση εναντίων εκκλησίας. Αυτοί που λένε τα Σκόπια Μακεδονία, αυτοί που μιλάνε για λύσεις στην Κύπρο τύπου Ανάν όπως οι αμερικανοί. Άκου..αντιεξουσιαστες οι δήθεν αναρχικοί..χαχαχα. Αυτοί που τάσσονται πιστά σκυλιά δίπλα στους πολιτικάντηδες στο θέμα της ιθαγενείας των ξένων. Αυτοί που τάσσονται υπέρ της πολυπολιτισμικοτητας όπως τα αμερικανικά αφεντικά τους. Αντιεξουσιαστες αυτοί που δέχονται στις πορείες τους αλβανούς Εθνικιστές...Αναρχικοί αυτοί οι οποίοι κατεβαίνουν σε κοινές πορείες μαζί με τους Φανατικούς Θρησκόληπτους Ισλαμιστές. Αναρχικοί αυτοί που συμπορεύονται με τους φανατικούς σιωνιστές της τερμιναλ 119(αν είναι δυνατόν.)

Πάρτε το χαμπάρι..Όλοι εσείς οι δήθεν αναρχικοί -αντιεξουσιαστες είσαστε τα ποιο πιστά σκυλιά του συστήματος. Είσαστε εκείνοι οι τύποι που ποικιλοτρόπως θα χρησιμοποιήσει το κράτος για την βρώμικη δουλεία. Είσαστε εσείς οι οποίοι λειτουργείτε ως σύγχρονων ομάδων καταστολής ,έτοιμοι να επιτεθούν σε όποιον μιλαει για εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ. ΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ… ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ… ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριο κράξιμο στην ΕΡΤ και τη ΣΤΑΗ για την κυβερνητική προπαγάνδα

"Το ΠΑΡΟΝ''

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας ξεσηκώνονται για το θέμα των ΛΑΘΡΟμεταναστών.

"Έχει φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση και κανείς δεν ενδιαφέρεται", λένε οι Ηγουμενιτσιώτες

Αφού η πολιτεία δεν παίρνει μέτρα και δεν παρεμβαίνει στο θέμα των λαθρομεταναστών, οι κάτοικοι του Γκραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισαν να ενεργήσουν μόνοι τους, παίρνοντας στα χέρια τους την τύχη του τόπου τους.

Τα Τοπικά Συμβούλια Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου οργανώνουν κοινή λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (18:30 στο ξενοδοχείο Angelica Pallas) για να αποφασίσουν "την κλιμάκωση του αγώνα μας και τον συντονισμό των ενεργειών μας, για την παρουσία και τα προβλήματα που δημιουργούν οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι αλλοδαποί που βρίσκονται στην περιοχή μας".

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γκραικοχωρίου και Λαδοχωρίου κ.κ. Πέτρος Νικολάου και Ηλίας Λώλης αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η σειρά του Πάγκαλου...

Προσκεκλημένος σε εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά (του γνωστού νεοταξίτη) στο  ''Ελληνικό Σπίτι'' στο Παρίσι ήταν χτες το βράδυ ο Πάγκαλος.
Κάποιοι παρερισκόμενοι τον γιουχάισαν , φώναξαν συνθήματα υπέρ των λαθρομεταναστών που δήθεν κάνουν απεργία πείνας, ο Γαβράς δε μπόρεσε να τους ηρεμήσει και ο Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Παρότι σαφώς διαφωνούμε ιδεολογικά μ αυτούς που τον έκραξαν και για τους λόγους που το έκαναν θεωρούμε ότι καλώς έκαμαν. Οι πολιτικάντηδες πρέπει να βλέπουν παντού την αντίδραση των πολιτών. Τώρα για το αν θα έκαναν το ίδιο για το Τσίπρα ή τον Αλαβάνο μη ρωτάτε....

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP