Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ανιχνεύοντας τον Eλληνισμό της Καππαδοκίας

Έκθεση με φωτογραφίες και κειμήλια από την Καππαδοκία, που έφεραν οι πρόγονοί μας, όταν ήλθαν στη μητέρα Ελλάδα το 1924, ως ανταλλάξιμοι πληθυσμοί σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης διοργανώνουν η «Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων» και η «Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών» με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από τις 26 έως και τις 28 Νοεμβρίου.
Κεντρικό στοιχείο της έκθεσης, ο άνθρωπος και τα δημιουργήματά του, στην περιοχή που δεν γέννησε μόνον ωραία άλογα, αλλά και ανήσυχα πνεύματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από την ιερότητα και το μυστήριο του ευλογημένου τόπου, με το εξωπραγματικό τοπίο όπως το λάξευσε η καλλιτέχνιδα φύση.
Ενός τόπου, της Καππαδοκίας, που το ταξίδι και η επίσκεψη σε αυτόν γίνεται προσκύνημα, με το πρώτο βήμα του ταξιδιώτη στα χώματά της. Ενός τόπου, άγνωστου στους πολλούς, που ο επισκέπτης μπορεί να τον ανιχνεύσει μέσα από τα εκθέματα, που μαρτυρούν τη ζωή, τον πολιτισμό, την παράδοση ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από προγονικές εστίες αιώνων.
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 26/11: 16.00-20.30
Σάββατο 27/11: 11.00-21.00
Κυριακή 28/11: 11.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά μόνο στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ γίνονται...

Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Δεν έχει ξανασυμβεί..
 
Ε βέβαια που να ξανασυμβεί, σε ποια σοβαρή χώρα θα γινόντουσαν όλα αυτά και δεν ξεσηκωνόντουσαν και οι πέτρες.
Κάτι ξέρει ο μάστορας και είπε τα όσα είπε...
Δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά...
Μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται.
Ένα πρόγραμμα τόσο σκληρό όσο αυτό που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστούν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση....

 

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ,ΣΤΟΥΣ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΙΜΑΝΕ!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΙ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΥΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ! 
 
Διαβάστε περισσότερα...

Με αυτόν τον άνθρωπο θα ζήσουν οι Θεσσαλονικεἰς τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Όσοι αγωνιστήκανε για να μην βγει το δίδυμο Καμίνη-Μπουτάρη θα δικαιωθούν απόλυτα στο μέλλον...οι υπόλοιποι που βοήθησαν στο να εκλεγούν αυτοί οι δύο...με οποιονδήποτε τρόπο...είτε άμεσα...είτε έμμεσα...πάρτε το για να έχετε...και είναι μόνο η αρχή...greekalert Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ''

ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ!!! Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΣΦΑΓΗ ΑΡΝΙΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούν τους Έλληνες και από τη πλατεία Αγορακρίτου που βρίσκεται λίγο πάνω από τη πλατεία Αττικής. Σκοπός είναι να μην ενοχληθούν οι ορδές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών οι οποίοι χωρίς καμία άδεια θα πραγματοποιήσουν το ''Κουρμπάν Μπαϊράμ'' δηλαδή τη γιορτή της θυσίας του Αβραάμ σφάζοντας αρνιά ή κατσίκια πάνω στη πλατεία Αττικής.

Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ήρθαν συνοδεία της αστυνομίας που θα τους φυλάει καθ όλη τη διάρκεια της τελετής!!!


ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη πλατέια Αττικής αποθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας (των λαθρομεταναστών προφανώς) έχοντες εντολή να καθαρίσουν την πλατεία οπως τους είπαν για να κάνουν οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες το μπαιράμ τους.

Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή βρίσκονται περικυκλωμένες από δυνάμεις των ΜΑΤ στη πλατεία Αγορακρίτου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη πλατεία Αττικής.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP