Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έδεσαν και έδειραν αλλοδαπό ληστή -μέλος σπείρας- στην πλατεία του χωριού!

Αγανακτισμένοι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, μια περιοχή που έχει γίνει αμέτρητες φορές στόχος αλλοδαπών αδίστακτων ληστών και διαρρηκτών, με αποτέλεσμα να κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους. Μάλιστα, το μικρό αυτό χωριό θα μείνει αξέχαστο σε έναν επίδοξο κακοποιό ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια εξαγριωμένων χωρικών.

Οι ύποπτες κινήσεις τεσσάρων αγνώστων αλλοδαπών -όπως αποδείχτηκε αργότερα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα έξω από ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έλειπαν στην Αθήνα έκαναν έναν κάτοικο της περιοχής να σταματήσει το φορτηγό του και να τους ρωτήσει τι έψαχναν.

Οι θρασύτατοι δράστες όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά τον απείλησαν με ξυλοδαρμό και σπάσιμο του αυτοκινήτου του αν δεν έφευγε σύντομα. Αμέσως μετά, όμως, «κατάπιαν» τη γλώσσα τους, αφού ο οδηγός κατέβασε από την καρότσα δέκα εργάτες που εργάζονται για λογαριασμό του και οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των αγνώστων! Οι τρεις που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο πανικοβλήθηκαν και αμέσως πάτησαν γκάζι και έγιναν καπνός εγκαταλείποντας σύξυλο τον τέταρτο της ομάδας.
Αυτός ήταν που πλήρωσε τη νύφη και για λογαριασμό των συνεργών του, αφού οι εργάτες όρμησαν πάνω του και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο! Κατόπιν τον έβαλαν στο φορτηγό και τον μετέφεραν δεμένο χειροπόδαρα με σχοινί στην πλατεία του χωριού, όπου τον έδεσαν στον κορμό ενός δέντρου μέχρι να μεταβεί στο σημείο η αστυνομία.

Πηγή: thebest.gr  - egklimatikotita-allodapwn
Διαβάστε περισσότερα...

Επειδή και η αντιγραφή έχει όρια.."Απόπειρα βιασμού συζύγου αστυνομικού μπροστά στα παιδιά της! "

Aυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε εδώ 14/2/11...και κυκλοφορεί πάλι μετά από 1 μήνα από διάφορα blog's σαν αποκλειστικό...
 
Την έσωσαν οι φωνές των παιδιών της..
Η γυναίκα είναι σύζυγος αστυνομικού που είναι αποσπασμένος στην Αθήνα.
Το περιστατικό έγινε ως εξής...Η γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά της και εντελώς ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από 2 αλλοδαπούς που την τράβηξαν από το χέρι και την έσυραν μέσα σε ένα στενό.Όπως δήλωσε η ίδια νόμισε πως ήθελαν την τσάντα της και την άφησε για να την πάρουν και να φύγουν.
Όμως οι 2 κακοποιοί είχαν άλλα σχέδια.Και τις μιλούσαν με πρόστυχα με σπαστά ελληνικά και άρχισαν να προσπαθούν να τις κατεβάσουν τα ρούχα μπροστά έκπληκτα μάτια των ανήλικων παιδιών της.Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και να φωνάζουν,με αποτέλεσμα να αρχίσει να έρχεται κόσμος προς το μέρος τους.
Τότε οι αλλοδαποί,άφησαν από τα χέρια τους την γυναίκα και άρχισαν να τρέχουν προς την περιοχή του λιμανιού,όπου και διέφυγαν.
Από την κατάθεση που έδωσε η γυναίκα,η αστυνομία συγκέντρωσε στοιχεία και θα διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των 2 αδίστακτων λαθρομεταναστών.
 
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/2_14.html
Διαβάστε περισσότερα...

Θράσος!ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς και φασιστικοί κύκλοι του Προξενείου μας στο Σικάγο, διοργανώνουν εκδήλωση για την 25η Μαρτίου παρά την απαγόρευση ΓΑΠ!!

http://dim-ag-nikol.eyr.sch.gr/25mart_07_07.JPGΠως τολμάνε οι "φασίστες" και γράφουν στα παπάρια τους
το φιρμάνι του νέου ΓΑΠ Κολοκοτρώνη που απαγορεύει
τις εκδηλώσεις των διπλωματικών αρχών για τις εθνικές εορτές!!!

Ο Δρούτας να βγάλει διεθνές ένταλαμα σύλληψής τους μέσω Interpol πριν μας ξεφτιλίσουν οι φασίστες!!!
Επίσης να δημευτούν οι περιουσίες τους και να γίνουν «Ομόλογα για μαλάκες ομογενείς»
Διαβάστε την είδηση να φρίξετε:

Εκδήλωση για την 190η Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας (Greek Independence-Heritage Day, όπως έχει αναγνωριστεί επισήμως στις ΗΠΑ), οργανώνουν, στις 26 Μαρτίου, το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο και το Northeastern Illinois University (ΝΕΙU).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου και την Περιφέρεια ΗΠΑ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4011/2394.jpgΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με ποιήματα, χορό, δραματοποίηση κ.ά., (ΣΣ. Τι είναι αυτά ρε αλήτες; Θα "βιάσετε τις παιδικές ψυχές" και θα βάλετε τα αθώα πλάσμα να πούνε ποιήματα ντυμένα τσολιάδες και να κάνουν τον Κολοκοτρώνη σε θεατρικές παραστάσεις; http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/10/parelasi.jpgΚαλά που ζείτε ρε καρακιτσαριά; Δεν σας είπε κανένας ότι αυτά τα έχει απαγορεύσει στην Ελλάδα ο Γιωργάκης, η Γιαννάκου, η

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Ιλινόι, στο Σικάγο, έχει υπογράψει, τον Οκτώβριο του 2010, Συμφωνητικό Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το ΣΑΕ ΗΠΑ. Τη σχετική χορηγία, ύψους 75.000 δολαρίων, προς το αμερικανικό Πανεπιστήμιο ανέλαβε το Ίδρυμα "Θεόδωρος και Έρικα Σπυρόπουλος" , με τη μορφή 20 υποτροφιών, ώστε να καταρτισθούν ομογενείς εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών στα ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκινάει το προσεχή φθινόπωρο (ΣΣ. Κι άλλοι φασίστες!!! Αυτό δεν είναι ίδρυμα!! Εκτροφείο φασιστοειδών είναι!! Άκου κει δίνουν υποτροφίες για κατάρτιση ελλήνων ομογενών εκπαιδευτικών αντί να αγοράσουν τα γνωστά ομόλογα "για μαλάκες Ομογενείς" να βάλουν λίγη πλάτη στο νέο Κολοκοτρώνη!!!).

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάγκαλος βαθμολόγησε τις επιδόσεις του Καρατζαφέρη στο μάθημα: «Κωλοτούμπες στη πολιτική και οι νέοι συνεργάτες μας»



δείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέκυψε η Σερβία στις Βρυξέλλες

του Γ. Δελαστικ

Διασυρμός κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας: η άνευ όρων φιλοδυτική κυβέρνηση του Βελιγραδίου αποφάσισε να ξεπουλήσει το Κόσοβο, την ιστορική κοιτίδα του σερβικού έθνους, που σήμερα κατοικείται από Αλβανούς, με αντάλλαγμα να καταστεί η Σερβία χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ! Αυτή είναι η πολιτική ουσία της απόφασης της σερβικής κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις των Ευρωπαίων και των Αμερικανών και να προσέλθει με το πιστόλι στον κρόταφο σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Κοσόβου, οι οποίες άρχισαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Το εθνικά ταπεινωτικό για τη Σερβία έγκειται στο ότι δεν φτάνει που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέσπασαν το Κόσοβο από τη Σερβία με τη χρήση ωμής στρατιωτικής βίας το 1999, δεν φτάνει που μετά από μια δεκαετία οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μετέτρεψαν την παράνομα αποσπασμένη σερβική επαρχία σε ανεξάρτητο κράτος το οποίο έσπευσαν να αναγνωρίσουν και επισήμως αυτοί και οι στενοί τους σύμμαχοι, τώρα εξανάγκασαν και τους ίδιους τους Σέρβους να αναγνωρίσουν «ντε φάκτο» το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος μέσω αυτών των συνομιλιών.

Αυτή είναι η ουσία, όσες προφάσεις και αν προσπαθεί να βρει η ενδοτική κυβέρνηση του Μπορίς Τάντιτς με ανόητες δηλώσεις του εκπροσώπου της στις συνομιλίες, Μπόρκο Στεφάνοβιτς, του τύπου «προσήλθαμε σε αυτή τη διαδικασία όχι για να παίξουμε μια παρτίδα πόκερ, όπου η μία πλευρά θα νικήσει και η άλλη θα χάσει, αλλά για να λύσουμε τα προβλήματα του λαού».

Ο ευρωπαϊκός Τύπος δεν έχει κανέναν δισταγμό να γράψει και να τονίσει χωρίς περιστροφές ότι το Βελιγράδι υπέκυψε στους εκβιασμούς που του άσκησαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, παρόλο που πέντε χώρες από τις «27» δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου - η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Αλλωστε μόνο 74 από τις σχεδόν διακόσιες χώρες - μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο.

«Ηρεμο θρίαμβο της ΕΕ» χαρακτηρίζει τις συνομιλίες Σερβίας - Κοσόβου σε κύριο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ». Σε ολοσέλιδη ανάλυσή της εξηγεί τι εννοεί: «Η Σερβία υπέστη ισχυρή πίεση από την ΕΕ να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την πρώην επαρχία της. Η Σερβία αρνείται ακόμη να επιτρέψει οποιαδήποτε εξαγωγή του Κοσόβου μέσω του εδάφους της και η στάση της έχει κάνει έξω φρενών την ΕΕ, καθώς η Σερβία ζητεί να ενταχθεί στο μπλοκ των 27 κρατών... Η Σερβία, λοιπόν, πρέπει να εμφανίζεται έτοιμη να συνομιλήσει με τους Κοσοβάρους, αν δεν θέλει να παγώσει η διαδικασία της υποψηφιότητάς της στην ΕΕ» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Οι Ευρωπαίοι δηλαδή θέτουν ευθέως το δίλημμα στους Σέρβους: αν θέλετε να είστε υποψήφιοι προς ένταξη στην ΕΕ, ξεχάστε μια για πάντα το Κόσοβο.

Ωμός εκβιασμός από τη μια πλευρά, αλλά και εκπληκτική εθελοδουλία από την άλλη, καθώς η σερβική κυβέρνηση Τάντιτς προτιμά την ένταξη στην ΕΕ από την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!

«Πολύ απλά, η κοινή επιθυμία των Σέρβων και των Αλβανοκοσοβάρων να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό κλαμπ υπερισχύει σχεδόν όλων των άλλων ζητημάτων - ακόμη και του θρυλικού βαλκανικού μίσους» πανηγυρίζει ο «Ιντιπέντεντ» στο κύριο άρθρο του.

Οι Αλβανοί φυσικά έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις συνομιλίες, δηλώνοντας με στόμφο ότι «πρόκειται για διάλογο δύο ανεξάρτητων γειτονικών κρατών», κάτι που προσπάθησε να αρνηθεί ο Σέρβος εκπρόσωπος λέγοντας «δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις αυτές, γιατί προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση» στο Κόσοβο.

Η πολιτική ενδοτισμού της κυβέρνησης Τάντιτς δεν φαίνεται πάντως να συναντά σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους του σερβικού πληθυσμού, ο οποίος έχει περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικής απάθειας και μόνο τελευταία εμφανίζει κάποιες αντιδράσεις. Ούτως ή άλλως, του χρόνου στη Σερβία θα γίνουν βουλευτικές εκλογές, οπότε θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν ο λαός της γειτονικής χώρας σκέπτεται στο κορυφαίο εθνικό του θέμα όπως και η κυβέρνησή του.

ΒΡΕΤΑΝΟΙ «Λάθος» της ΕΕ η ένταξη της Κύπρου!

ΟΡΘΟΤΑΤΗ υπήρξε η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2008 να μην αναγνωρίσει τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, ώστε να μη δημιουργηθεί προηγούμενο για το κατοχικό ψευδοκράτος στην Κύπρο. Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα και από άρθρο στη βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» για το Κόσοβο, όπου διαφαίνεται το μίσος του Λονδίνου για την... Κύπρο. «Οι Βρυξέλλες έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα επαναλάβουν ποτέ το σφάλμα που διέπραξαν δεχόμενες την Κύπρο - επιτρέποντας την ένταξη ενός κράτους που έχει σοβαρές εκκρεμείς διαφορές με τους γείτονές του, με το σύνολο της ΕΕ να καθίσταται όμηρος αυτού» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, ονειρευόμενος ίσως «λύση Κοσόβου» και για το κατοχικό καθεστώς του «Αττίλα».

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδήλωση του Π.Ε.Σ. για την Βόρειο Ήπειρο και τα θλιβερά καμώματα των εθνο-μηδενιστών

ΚΛΑΡΑΔΕΣ, ΤV, ANAΡΧΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!!!


Το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Λαού έξωθεν του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα, η προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, που ήταν αφιερωμένη στο εθνικό θέμα της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου. Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, που τυγχάνει και Αρχηγός του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειο-Ηπειρωτικού Αγώνος (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και της Σ.Φ.Ε.Β.Α., πλαισίωσαν δε με αντιπροσωπείες τους, ο Σύλλογος Βορειο-Ηπειρωτών Θεσσαλίας «ΠΥΡΡΟΣ», η Νεολαία Βορειο-Ηπειρωτών Αχαΐας, η νεο-σύστατη Συνομοσπονδία Πατριωτικών Συλλόγων και Οργανώσεων Ελλάδος, η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, της οποίας ο πρόεδρος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό, η «Θασιακή Δύναμη», η οργάνωση «Όλοι οι Έλληνες μια γροθιά», που συμμετείχε, επίσης και με χαιρετισμό εκπροσώπου της, καθώς και πλήθος κόσμου από την Λάρισα.

Τόσο οι κύριοι ομιλητές (ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ. κος Χάμος Αστέριος και ο πρόεδρος της Νεολαίας Βορειο-Ηπειρωτών Αχαΐας κος Σταύρος Γκίνος), όσο και οι προλαλήσαντες στους χαιρετισμούς των, τόνισαν ότι η πανάρχαια ελληνική γη της Βορείου Ηπείρου παραμένει κακώς εντός των ορίων του διαχρονικά μισελληνικού και ανελεύθερου αλβανικού κράτους και ότι μόνη πατριωτική και ταυτόχρονα ρεαλιστική λύση στο εθνικό μας θέμα αποτελεί επί του παρόντος η απαίτηση εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (1914), που προέβλεπε -έστω- Αυτονομία, κερδήθηκε χάρις εις τον ένοπλο Αυτονομιακό Αγώνα των Βορειο-Ηπειρωτών και έγινε δεκτό (αν και ουδέποτε τηρήθηκε εντίμως καθ’ ολοκληρίαν) και από το ίδιο το αλβανικό κράτος (23 Ιουνίου 1914). Παράλληλα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Χειμαρριώτη εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από Τουρκαλβανούς υπανθρώπους στις 12 Αυγούστου 2010, επειδή μιλούσε ελληνικά. Ταυτόχρονα, οι παριστάμενοι εσίγησαν και προς τιμήν των 99 ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που έπεσαν νεκροί εν ώρα καθήκοντος από πυρά κοινών κακοποιών ή τρομοκρατών. (Το «αριστερών» που προστίθεται συνήθως μπροστά από την λέξη «τρομοκρατών» αποτελεί πλεονασμό.)

Εν τούτοις, δεν έλειψαν, δυστυχώς, τα παρατράγουδα, από τα ενεργούμενα του ανθελληνικού ελλαδικού κράτους και τους συνεργάτες του αναρχο-άπλυτους, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε, παρά την οργή και αηδία που μας προκάλεσαν, προς ενημέρωση και αφύπνιση των συμπατριωτών μας. Κατ’ αρχάς, οι εναβρυνόμενοι ως «αντεξουσιαστές», ανακοίνωσαν αντι-συγκέντρωση σε γειτονική πλατεία της Λάρισας, την οποία πραγματοποίησαν, καίτοι μερικές δεκάδες, με την πλήρη προστασία και κάλυψη των ΜΑΤ. Οι αυτο-αποκαλούμενοι «αντιρατσιστές» δεν είχαν να ψελλίσουν λέξη για τους δολοφόνους του Αριστοτέλη Γκούμα, που αφού τον εκτέλεσαν, πέρασαν πάνω από την σορό του δις και με το αυτοκίνητό τους, διότι εκφραζόταν στην μητρική του λαλιά. Έπειτα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λαρίσης έκανε το παν για να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους πατριώτες και εθνικιστές και να υπηρετήσει δουλικά τους υβριστές των αστυνομικών αναρχικούς. Πριν ακόμη ξεκινήσει η συγκέντρωση, προφανώς για εκφοβισμό, έγιναν τρεις προσαγωγές ανηλίκων Λαρισαίων, διότι είχαν σακκίδια στην πλάτη τους και κρατούσαν στα χέρια τους φυλλάδια σχετικά με την εκδήλωση, που είχαν πετάξει νωρίτερα οι διοργανωτές. Κατόπιν, απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, άλλαξαν δε την διεύθυνση της πορείας τέσσερεις (!) φορές προς όσο γινόταν μικρότερες και λιγότερο κεντρικές οδούς, αναιρώντας τις οδηγίες που είχαν δώσει οι ίδιοι. Μάλιστα, για να βεβαιωθούν ότι θα πειθαρχήσουμε στις εντολές τους, φόρεσαν απειλητικά τις μάσκες τους, σαν να επρόκειτο να ρίψουν δακρυγόνα, ανήμερα Κυριακής της Ορθοδοξίας. Εδώ, πλέον, ταιριάζει η απορία του ψαλμωδού: «Τί δεῖ μαχαιρῶν; τί ξύλων, λαοπλάνοι;»

Άδικα προσπάθησαν όμως να μας τρομάξουν δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό γύρω μας καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας· απεναντίας, ανεδείχθη η υπεροχή και το ποιόν των εθνικιστών. Κανείς δεν εγκατέλειψε φοβισμένος την πορεία, απεναντίας ακολούθησαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά. Συνθήματα όπως «Μάνα Ελλάς, σκέπασε και μας, την σκλάβα Βόρειο Ήπειρο ποτέ μη την ξεχνάς» και «Εδώ και τώρα Αυτονομία» δόνησαν την ατμόσφαιρα της Λάρισας και κέρδισαν την προφανή επιδοκιμασία και τις επευφημίες των περαστικών. Ούτε, ασφαλώς, δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, όπως διακαώς επιθυμούσε, προδήλως, η «Ελληνική» Αστυνομία, που με τις συνεχείς προκλήσεις της, ουσιαστικά προσπαθούσε να μας εξωθήσει σε επίθεση κατά των αριθμητικώς λιγότερων αναρχο-άπλυτων.

Εντελώς διαφορετική ήταν η στάση της Αστυνομίας έναντι των αναρχο-άπλυτων, διαψεύδοντας όσους ήλπιζαν ότι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής θα ήταν καλλίτερος. Όπως επιβεβαιώνει και το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδος της Λαρίσης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (της 14ης Μαρτίου 2011), μία περίπου ώρα μετά το πέρας της δικής μας εκδηλώσεως και πορείας, τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλεως. Ως φαίνεται, στο σημερινό κράτος, αν είσαι Έλληνας και αγωνίζεσαι για τα διεθνώς κατοχυρωμένα δίκαια της Βορείου Ηπείρου, προκαλείς. Αν είσαι ανθέλληνας και ζητάς να χαθεί κάθε τί ελληνικό, έχεις κάθε δικαίωμα να το βροντο-φωνάζεις. Στην πορεία των απλύτων, τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν από πολύ μακρυά και δεν έγινε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως προσαγωγή, μολονότι σχεδόν όλοι τους είχαν σακκίδια, που Κύριος οίδε τί περιείχαν. Τέλος, οι αστυνομικοί, σαν καλοί υπάλληλοι των αλιτήριων, παρέμειναν θεατές όταν οι τελευταίοι αφού λέρωσαν με σπραίυ καταστήματα και τράπεζες, βεβήλωσαν για πολλοστή φορά τις προτομές του Ήρωος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, του Μακαρίου Γ΄ και του φιλέλληνος Καρόλου Ογλ, αφίνοντας το γνωστό Α μέσα σε κύκλο, για να δώσουν έμφαση μάλλον στην Αγραμματωσύνη και την ψυχική Ανισορροπία τους.

Για το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.,
Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Χάμος Αστέριος Τσιλοπάνος Πάρις
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη από το ψευδοκράτος οι Γ.Μάτσης και Λ.Αυξεντίου

Υπό κράτηση παραμένουν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη ο τέως Κύπριος ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου, στέλεχος της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, οι οποίοι σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον στρατοδικείου του ψευδοκράτους, στην κατεχόμενη Λευκωσία, με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτική περιοχή.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο μαζί με τέσσερις ευρωβουλευτές - την κ. Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα (γιο του πρώην ηγέτη της χώρας Λεχ Βαλέσα) και Αρτούρ Ζασάστα, και τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, οι οποίοι μετέβησαν στα κατεχόμενα για να διαπιστώσουν την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό.

Η ομάδα είχε φθάσει έξω από την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Ζώνης, και στο σημείο αυτό ο Λ. Αυξεντίου έδειξε στους ευρωβουλευτές το σπίτι του. Τότε ο Γιαρουσλάβ Βαλέσα αποφάσισε να περάσει μέσα στην περίκλειστη περιοχή από αφύλακτο σημείο. Τον ακολούθησε ο άλλος Πολωνός συνάδελφός του, ο Γ. Μάτσης και ο ίδιος ο Λοΐζος Αυξεντίου. Στη συνέχεια προσπάθησαν να μπουν μέσα στην εκκλησία, αλλά ήταν κλειστή, ενώ την ίδια ώρα από κάποια σκοπιά ειδοποιήθηκαν οι αρχές του καθεστώτος και ο κατοχικός στρατος. Ακολούθησε η παράνομη σύλληψη και η προσαγωγή των μελών της ομάδας και τελικά μετά από ανάκριση και εξακρίβωση στοιχείων, αφέθησαν ελεύθεροι οι ευρωβουλευτές, η βοηθός του Γ. Βαλέσα και δύο κληρικοί που συνόδευαν τα μέλη της αποστολής (Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και ο εφημέριος Σάββας του ναού του Προδρόμου στη Λευκωσία).

Υπό φρούρηση στο νοσοκομείο ο Γ. Μάτσης..
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΚΑΪ" ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΒΡΩΜΟΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ "1821"


Μόνο σαν απειλή μπορεί να χαρακτηριστεί το "τρέϊλερ" για το τελευταίο επεισόδιο της προπαγανδιστικής σειράς "1821" που επιχηρεί για λογαριασμό των τούρκων την αποδόμηση της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων. Από το "ΣΚΑΪ" μας απειλούν ότι το τελευταίο επεισόδιο "θα συζητηθεί". Φανταστείτε λοιπόν τι έχουν ακόμη να πουν εις βάρος των Αγωνιστών και του Αγώνα οι συνωμότες του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Το σίγουρο είναι ότι και μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης που πλαισιώνει τις αρχικές πρωτοβουλίες των Ανένταχτων Πατριωτών, η παρουσία την Τρίτη το βράδυ έξω από το ΣΚΑΪ θα είναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ...

"ΣΤΟΧΟΣ"
Διαβάστε περισσότερα...

Ηρώων Γη

ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ;



Στίχοι: Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Μουσική: Δημήτρης Λάγιος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Όλη η φύση κοιμάται ναρκώνει το κρύο
και γω φεύγω λαλώντας το στερνό μου αντίο
και τη μάνα φιλώντας την κοιτάζω να κλαίει
μάνα, μην κλαις της λέω μάνα, μην κλαις και κλαίω

Κι όλο πάω και τρέχω και το δάκρυ της σβήνει
για μια μόνο στιγμούλα και μιαν άλλη μανούλα
της Ελλάδας μας έχω π' όλο κλαίει κι εκείνη

Στου βουνού τη ραχούλα σ' ανθοστόλιστα πλάγια
τη γλυκειά μου μανούλα ψάχνω να βρω την άγια
θ' ανεβαίνω ραχούλες χιονισμένες κορφές
ώσπου να 'βρω ηρώων γη κι ηρώων μορφές
Διαβάστε περισσότερα...

Αιωνία Σου η Μνήμη ΩΡΑΙΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 12:02... Το υπέροχο ταξίδι του Βαγορή για τη... γη των ηρώων - ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΗΣΟΥΝΑ! Αιωνία Σου η Μνήμη ΩΡΑΙΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP