Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μπουκάρουν στη Νομική και τραμπουκίζουν φοιτητές. Σιγά την είδηση....

Η κατάσταση στη Νομική Σχολή Αθηνών έχει βγει εκτός ελέγχου. Ομάδες των δέκα και των δεκαπέντε ατόμων την ώρα της εξεταστικής μπαίνουν σε αίθουσες, φωνάζουν, βρίζουν τους μαθητές και προπηλακίζουν τους καθηγητές που παρακολουθούν αμέτοχοι.
Μάλιστα έσκισαν το γραπτό μιας μαθήτρια και “απείλησαν” μαθητή, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν και να ζητήσουν τον λόγο που μπαίνουν στις τάξεις και διακόπτουν την ώρα της εξέτασης. Η αντίδραση των “δημοκρατών”…; Χτύπησαν έναν μαθητή και σε μία άλλη μαθήτρια έσκησαν το γραπτό…Τα γνωρίζετε αυτά,κ.Τσίπρα και κ.Αλαβάνε;

politicsnews.gr

Σχόλιο egersis: Προφανώς εκλαμβάνουμε το ''Τα γνωρίζετε αυτά,κ.Τσίπρα και κ.Αλαβάνε;'' ως ειρωνικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πέτρος Τατσόπουλος την έχει μεγάλη...

δείτε τι λέει ο ...έγκαυλος ιστορικός. Ο ίδιος τα λέει, όχι εμείς:

Πώ πω, μ' έφταιξες βραδιάτικα, άτιμο αγόρι ! Βαρβάτε παικταρά μου! Από δω και πέρα, δεν θα χάσω εκπομπή σου! It's a promise !
H δικιά σου, cruela

Διαβάστε περισσότερα...

Περι ψηφαλακίων ο λόγος!!!!!

Υπέπεσε στην αντίληψή μας το παρακάτω δελτίο τύπου. Στο τέλος το σχολιάζουμε

Δελτίο Τύπου 31 Ιανουαρίου 2011: ΙΜΙΑ 2011

29 Ιανουαρίου ημέρα τιμής και μνήμης των ηρώων των Ιμίων. Στην Αθηνά όλοι ετοιμάζονται για την μεγαλειώδη πορεία. Κάθε αγνός και πραγματικός εθνικιστής και πατριώτης δίνει το παρών του σε αυτή την μυσταγωγία. Έτσι και εμείς οι φοιτητές του Φ.Κ.Κ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΘΗΝΑΣ αφήνουμε στην πάντα τις υποχρεώσεις μας και μη υπολογίζοντας το κρύο δίνουμε δυναμικά και μαζικά το παρών μας. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στις ιδέες που εκφράζουμε , στο έθνος μας και στους αθανάτους νεκρούς μας, η παρουσία μας σε αυτή την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση γίνεται ομιλία από εκπρόσωπο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ενώ υπάρχει και μπλοκ από τους φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΘΗΝΑΣ και του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ του Ε.ΛΑ.Μ και διάφορους άλλους Κυπρίους που παραβρέθηκαν στην πορεία . Απόντες από την εκδήλωση αυτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οι «πατριώτες» του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. Οι λόγοι, πλέον γνωστοί σε όλους μας: Ο φόβος να μην τους χαρακτηρίσουν Φασιστές και πέσουν τα εκλογικά τους ποσοστά, αλλά και ο φόβος να μην δυσαρεστήσουν τους «αυτόνομους» χρηματοδότες τους και χάσουν τις ευγενείς χορηγίες τους. Σαν ελαφρυντικό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η εκδήλωση-πορεία έγινε Σάββατο και έτσι θα έχαναν τον απογευματινό τους καφέ.

Κύριοι του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ την επόμενη φορά που θα πουλήσετε πατριωτισμό να ξέρετε πως δεν θα μείνουν έτσι τα πράγματα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συμβιβασμένο να προβάλει, αυτά που εμείς πιστεύουμε και εκφράζουμε καθημερινά, για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αποδείξαμε άμεσα και στην πράξη πια είναι η εθνικιστική και πατριωτική παράταξη της Αθήνας. Μπορεί να μην μας ίδρυσε ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής αλλά τους λογούς του, τις ιδέες του και το Έργο του, τα τιμούμε καθημερινά και όχι όποτε πλησιάζουν οι εκλογές. Ούτε τον εξυμνούμε, ούτε τον καταδικάζουμε, για να συμβιβαζόμαστε με τις τάσεις του Φοιτητικού κινήματος της Αθήνας και να κερδίζουμε μερικές επιπλέων ψήφους.

Πάρτε το χαμπάρι, στελέχη και μέλη του Δράσις – Κ.Ε.Σ. πως η παράταξη σας κατάντησε ακόμα ένα νωχελικό «Εθνικόφρων» Σωματείο/καφενές Συναγερμικού τύπου.

Εμείς ένα πράγμα σας λέμε: Ή ΔΡΑΣΤΕ Ή ΣΚΑΣΤΕ…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Σε μέσες άκρες σε ένα δελτίο τύπου 23 γραμμών, οι 8 αφορούν για τη δράση του Φ.Κ.Κ. και οι 15 για να κατηγορήσουν το ΔΡΑΣΙΣ- KEΣ. Να το κατηγορήσουν γιατί λέει ήταν απών από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια για να μην τους κατηγορήσουν ως φασίστες, για να μην πέσουν τα εκλογικά τους ποσοστά, αλλά και γιατί φόβούνται να μην δυσαρεστήσουν τους «αυτόνομους» χρηματοδότες τους και χάσουν τις ευγενείς χορηγίες τους!!!! 

Πέραν του γεγονότος της γελοιότητας του θέματος (εγώ συμμετείχα άρα είμαι καλός, εσύ δεν συμμετείχες άρα είσαι πουλημένος κτλ) , πέραν του γεγονότος ότι προφανώς αν ήθελαν να συμμετάσχουν οργανωμένα δεν θα τους επέτρεπαν να συμμετάσχουν με δικό τους πανό, να πληροφορήσουμε τους φοιτητές του Φ.Κ.Κ ότι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ ήταν παρόντες και στη συγκέντρωση και στη πορεία που ακολούθησε. Τους φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ -ΚΕΣ οι εθνοπροδότες σε Ελλάδα και Κύπρο τους χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες ως φασίστες και καταγράφονται αυτή τη στιγμή ως τρίτη δύναμη με 18% στους κόλπους της σπουδάζουσας κυπριακής νεολαίας στην Αθήνα. Κι έρχεστε εσείς ως νέα κομματική οργάνωση που επιθυμεί να διαστηριοποιηθεί στον ίδιο χώρο να αμφισβητήσετε ακόμα και το πατριωτισμό τους βάζοντας σε εισαγωγικά το πατριώτες. Αιδώς Κυπραίοι....

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου συνεχίζετε τη λασπολογία με εκφράσεις καφενειακού τύπου και λέτε δύο φορες μάλιστα ότι αυτό δεν το κάνετε για να κερδίσετε μερικούς επιπλέον ψήφους κλείνοντας με το ''ΔΡΑΣΤΕ Ή ΣΚΑΣΤΕ''!!!!

Σοβαρευτείτε κύριοι. Προφανώς αυτή η επίθεση αλλά και άλλες που έχουν γίνει στο παρελθόν κι αυτές που προφανώς θα ακολουθήσουν γίνονται γιατί έτσι θεωρείτε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποσπάσετε μερικούς ψήφους.  

Εμείς ως blog σας προτρέπουμε να ΔΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣETE γιατί αυτά που λέτε είναι το λιγότερο αστεία. Αν θεωρείτε πως έχετε να προσφέρετε κάτι κάντε το χωρίς φανφάρες και λασπολογίες σε πατριώτες που εδώ και 40 χρόνια κρατούν ψηλά τα λάβαρα του Αγώνα. 

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 



Δεκάδες Καβαλιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας την Κυριακή το πρωϊ στο ηρώο του Δημοτικού Κήπου της πόλης για να τιμήσουν τους τρείς προδομένους, δολοφονημένους, πεσόντες των Ιμίων, Αξιωματρικούς μας, Βλαχάκο, Γιαλοψό και Καραθανάση.

Σε μιά σεμνή τελετή μνήμης στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν οι οργανωτές και οι επικεφαλής της Πατριωτικής Κίνησης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στρεφάνων (μεταξύ των οποίων και του "Στόχου") στο Ηρώο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στην Καβάλα, χάρη στις φιλότιμες και επίμονες προσπάθειες της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών, οργανώνεται εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες των Ιμίων.


Στις προθέσεις των διοργανωτών είναι όχι μόνο να επαναληφθεί και του χρόνου ανάλογη τελετή μνήμς αλλά να εξελιχθεί θεσμό με ολοένα μαζικότερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας που διψάει για πατριωτικές παρεμβάσεις και παρουσίες. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση και φωτογραφίες στον "Στόχο" που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα...

15 χρόνια πριν, αυτές τις ώρες συντελούνταν απ' το ΠΑΣΟΚ η μεγαλύτερη εθνική προδοσία

... και λίγο αργότερα έπεφταν νεκροί από τουρκικά πυρά οι 3 ΕΛΛΗΝΕΣ Αξιωματικοί: Γιαλοψός, Βλαχάκος, Καραθανάσης... Αποτέλεσμα: Σήμερα το παχύδερμο είναι Αντιπρόεδρος της χώρας και τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα!!!


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Η.Π.Α.: "Μετά τα Ίμια πάρτε τον Ελληνικό Στρατό και από την Καλόλιμνο - Μην προκαλείτε την Τουρκία"

Την επέκταση της συμφωνίας αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού και από την Καλόλιμνο εκτός από τα Ίμια απαίτησαν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1996 για να μην "ερεθιστεί η Τουρκία" αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση, προ του φόβου κατάρρευσής της μετά το φιάσκο των Ιμίων δεν το δέχθηκε και οι ΗΠΑ υποχώρησαν τονίζοντας στην Τουρκία ότι "Δεν αφορά η συμφωνία και την Καλόλιμνο".
Ενωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου 1996 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. δήλωνε ότι «οι Η.Π.Α. δεν αναγνωρίζουν ελληνική ή τουρκική κυριαρχία στα Ίμια/Καρντάκ και πιθανολογείται ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, και στον Τούρκο ομόλογό του, Ντενίζ Μπαικάλ, φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996 και αναφέρει πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεσμεύθηκαν να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία και σημαίες από τα Ίμια και την γύρω περιοχή, αλλά και να μην επιστρέψουν σε αυτήν.

Ποιές ήταν αυτές οι "νησίδες"; Μία, τουλάχιστον ήταν η ... Καλόλιμνος, από όπου οι ΗΠΑ επίσης ζήτησαν να αποχωρήσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. αλλά η κυβέρνηση Σημίτη προ του κινδίνου να ανατραπεί μετά τον σάλο που είχε ξεσηκωθεί λόγω Ιμίων, δεν το δέχτηκε!

Ιδού το τηλεγράφημα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα προς τον Αμερικανό υπουργό Γ.Κρίστοφερ, στις 7 Φεβρουαρίου, ανέφερε: «Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πληροφορίες περί παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στη νησίδα της Καλολίμνου κοντά στα Ίμια / Καρντάκ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είπαν ότι μόνον η νησίδα των Ιμίων καλύπτεται από τη συμφωνία απεμπλοκής που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. στις 30 - 31 Ιανουαρίου.

Έτσι, κατά την άποψή τους, η παρακείμενη νησίδα της Καλολίμνου δεν υπάγεται στη συμφωνία και δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων (ή άλλων προσώπων) στην Καλόλιμνο (ή σε άλλα νησιά / νησίδες του Αιγαίου)». Το τηλεγράφημα επισημαίνει πως «η πρεσβεία ενεργεί θεωρώντας ότι η συμφωνία περί επανόδου στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτει μόνον τα Ίμια / Καρντάκ και όχι άλλα γειτονικά νησιά / νησίδες» και ζητεί σχετική επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πράγματι στις 8 Φεβρουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι η συμφωνία αφορούσε μόνο στα Ίμια: «Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν στην πρεσβεία μας ότι η Ελλάδα τοποθέτησε κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους...

Καταστήσαμε σαφές ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους να αναπτύξουν αυτά τα στρατεύματα, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι δυνατόν να παρερμηνευθούν και να προκαλέσουν αντιδράσεις στην Άγκυρα. Ο πρέσβης Τσίλας μεταβίβασε το μήνυμα αυτό στους υπουργούς Εξωτερικών, Πάγκαλο, και Άμυνας, Αρσένη. Παραπονέθηκαν ότι επρόκειτο για ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος και ότι δεν ήταν θέμα προς συζήτηση».

Ο Γ.Κρίστοφερ στην επιστολή επισημαίνει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες -με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες.

Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίδουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια, και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνηση της (άλλης χώρας)».

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των δύο επιστολών είναι ίδιο, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των χωρών και την επέδωσαν στους κ. Πάγκαλο και Μπαϊκάλ ο πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, και ο επιτετραμμένος στην Άγκυρα, Φράνσις Ριτσαρντόουν, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η βαρύτητα και το νόημα μιας τέτοιας επιστολής από τον επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας είναι προφανής, αφού με τον τρόπο αυτό, οι Η.Π.Α. ανέλαβαν, πέραν του ρόλου μεσολαβητή, και αυτόν του εγγυητή.

Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, διά της οποίας τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη», επιβεβαιώθηκε την επομένη, με τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, που επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στην Καλόλιμνο. Τότε η Αθήνα διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η συμφωνία που είχε εξασφαλίσει ο διαμεσολαβητής Ρ. Χόλμπρουκ αφορούσε μόνο στα Ίμια ή τα... «Ίμια/Καρντάκ», όπως τα αποκαλούσαν πλέον οι Αμερικανοί...

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κρίση έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, ο υπ. Π. Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός.

Τμήμα ειδήσεων defencdenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP