Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ένας ένας γυρνάνε στο μαντρί ή ονειρεύονται να φτιάξουν ένα άλλο. Αν ο Καμμένος είναι μια φορά πολιτικά ηλίθιος(που είναι) όσοι αποχωρούν τώρα είναι δέκα.

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό λόγω των πάμπολλων παραιτήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τον χορό των παραιτήσεων έκανε το στέλεχος του κόμματος Γιάννης Μανώλης που κατηγόρησε ανοιχτά τον Πάνο Καμμένο για το non paper που έστειλε στον..
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αποκάλεσε «λαγό» και τόνισε μιλώντας στα Μέσα ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι κόμμα» και ότι λειτουργούσαν πάντοτε βάσει των προτιμήσεων του κ. Καμμένου, ο οποίος τον αποκάλεσε «αποστάτη».
Ακολούθησαν πολλές παραιτήσεις για τις οποίες νωρίτερα οι φήμες… έβραζαν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης ανήγγειλε την αποχώρησή του. Σημείωσε πάντως ότι δεν διαθέτει στοιχεία για το non paper αλλά σήμερα στο twitter του έστειλε το μήνυμα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει φίλους.
Πάντως, ο πρόεδρος των Αν. Ελλήνων είχε απαντήσει στην παραίτηση του Χρ. Ζώη: «Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε».
Την παραίτησή του από το κόμμα ανακοίνωσε την Τρίτη και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και νυν γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Δημήτρης Σταμάτης και υποστήριξε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί».
Εκτός όμως από στελέχη του κόμματος, υπήρξαν και δύο αποχωρήσεις βουλευτών. Ο βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος, στέλνοντας επιστολή στους συναδέλφους του έκανε λόγο για μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Καμμένος και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο των εκλογών, εξηγώντας τι οδήγησε στην πτώση των ποσοστών τους.
«Αιτία ήταν μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση. Η δήλωση για σύμπνοια με το ΣΥΡΙΖΑ, και το non paper», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησής του.
Επεισοδιακή ήταν και η παραίτηση του βουλευτή, Γιάννη Κουράκου, ο οποίος έκανε λόγο για ανάμειξη του Γιώργου Βουλγαράκη στο κόμμα, με τον δεύτερο να αντιδρά αλλά να ξεκαθαρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη των ΑΝΕΛ. Πάντως, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε: «Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά, στην αποστασία απαντούμε με ανένδοτο».
Από το κόμμα αποχώρησε και ο γραμματέας, Μιχάλης Γιαννάκης και στην επιστολή του ανέφερε ότι: «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα».
Οι παραιτήσεις όμως δεν έλειψαν ούτε σήμερα. Ο δικηγόρος και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και (άτυπο) μέλος του Τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής των ΑΝΕΛ, Βασίλειος Καμηλαράκης, έφυγε με αιχμές. Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αναγκάζομαι να αποχωρήσω για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και συσσωρευμένης απογοήτευσης για την παρουσία του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κίνημα, όπως εξελίχθηκε, δεν είναι αυτό που οραματιστήκαμε».
Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγο και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Γραμματέας Οργανωτικού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Λύτρας, αναφέροντας: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλα τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την επικράτεια. Διεξήγαμε έναν ιερό αγώνα για την πατρίδα μας. Δυστυχώς ο αγώνας μας λερώθηκε».
Αποχώρησε και ο πρόεδρος της νεολαίας, Χαράλαμπος Αποσκίτης καθώς και η υποψήφια στο νομό Μαγνησίας, Μπέττυ Γιάννα. Η υποψήφια Μαρία Πολύζου είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό.
Πάντως, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετρά (για την ώρα) 18 βουλευτές από 20 που είχε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού. Ωστόσο, έχει πολλές απώλειες στελεχών. Ο κ. Κάμμενος πάντως υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν διαλυόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP