Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ!

sifounakis-vgenopoulas

Άγρια δικαστική κόντρα με εκατέρωθεν αγωγές ανάμεσα στον Α. Βγενόπουλο και στον Ν. Σηφουνάκη, πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έλαβε χώρα το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών! Μία κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 για να...
κορυφωθεί τον Απρίλιο του 2010 με συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της MARFIN με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» με τον Αλέξη Παπαχελά. Από εκείνο το σημείο και μετά....
έπεσαν οι αγωγές από την μία και την άλλη πλευρά.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά τη δικάσιμο, δεν ασχολήθηκε με καμία άλλη υπόθεση μια και οι δύο αγωγές Σηφουνάκη προς Βγενόπουλο και αντίστροφα, τούς «έφαγαν» όλο το χρόνο. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε ήδη απασχολήσει τον ημερήσιο τύπο τον Μάιο του 2010 όταν και εστράφησαν δικαστικά ο ένας άνδρας εναντίον του άλλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σηφουνάκης διεκδικεί 2 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος ψευδείς ισχυρισμούς, προσβολή της προσωπικότητάς του, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατ. δραχμών (ή 146.000 ευρώ) της Μarfin μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της Σάμου.
Την αγωγή του πρώην υπουργού υποστήριξαν οι συνήγοροί του Ν. Κωνσταντόπουλος και Α. Καραχάλιος, ενώ από την πλευρά του κ. Σηφουνάκη έχει διευκρινιστεί ότι σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης, τα χρήματα θα διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς.
Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου, μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ, ότι είχε κάνει επανειλημμένες οχλήσεις προς τον κ. Σηφουνάκη, τότε υπουργό Αιγαίου, για την τύχη της δωρεάς των 50 εκατ. δραχμών, χωρίς να λάβει καμία απάντηση.
Τότε, ο κ. Σηφουνάκης, μετά την κατάθεση της αγωγής είχε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανέναν να την εξαχρειώνει και διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες. Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και ο τέως δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές- μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της χορηγίας της Μarfin για τη φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί».
«Καλοδεχούμενη» είχε χαρακτηρίσει την αγωγή εναντίον του ο κ. Βγενόπουλος και συμπλήρωνε: «Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν. Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η ελληνική Δικαιοσύνη».
Κατά την εκδίκαση των δύο υποθέσεων, ο Ν. Σηφουνάκης ήταν παρών σε όλη την ακροαματική διαδικασία, έχοντας ως μάρτυρές του τον πρώην υπουργό επί ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππα και τον Δ. Καπετανά πρώην γ.γ. του Υπουργείου Αιγαίου. Αντιθέτως, ο Α. Βγενόπουλος απουσίαζε από την δίκη, είχε όμως νομική υποστήριξη από τον δικηγόρο Δ. Πασσά, ενώ ως μάρτυρα υπεράσπισης είχε τον Ε. Ξανθάκη, πρώην Αντιπρόεδρο της Marfin και πρώην Πρόεδρο του Χ.Α.Α.
Ο Α. Βγενόπουλος από την πλευρά του ενήγαγε τον Ν. Σηφουνάκη για συνεντεύξεις του πρώην υπουργού στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, αναφορικά με την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την MIG, όπου τότε άφηνε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για σκάνδαλο.
Επί 5 ώρες το Πολυμελές Πρωτοδικείο ασχολήθηκε με ζωηρό ενδιαφέρον με την υπόθεση, αναβάλλοντας άλλες δίκες που ήταν καταχωρημένες στο πινάκιο την ίδια ημέρα, ανάμεσα στις οποίες και αυτές που αφορούσαν υποθέσεις των δημοσιογράφων Ν. Χατζηνικολάου, Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Ρ. Θρασκιά κ.α.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP