Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ομολογία σκανδάλου από τον Βενιζέλο: Δεν τα έδωσα στον Λαυρεντιάδη, αλλά “στους δικούς μας”!!!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ PROTONΗ αποκάλυψη της μεγάλης απάτης! Πολιτικής δυστυχώς, αφού τα ανδρείκελα του μνημονίου φρόντισαν να αμνηστευθούν με ειδικό νομοθετικό διάταγμα!

Πριν από λίγο, ο Ε. Βενιζέλος μετά από... επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που του καταλόγιζε σκανδαλώδη συμπεριφορά, βγήκε μαινόμενος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την κυβέρνηση Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας τον ελεεινό τρόπο που έδρασε η κυβέρνηση Παπανδρέου απέναντι στους τραπεζίτες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
Τι είπε; “Ναι, έδωσα 160 εκατομμύρια Ευρώ στην Proton, αλλά όχι στον Λαυρεντιάδη. Στην επόμενη διοίκηση”! (Λες και ο Ελληνικός λαός “συγχωρεί” αν του τα τρωνε “σύντροφοι”!!)
Αφού η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη και ο διορισμός νέας, έγινε επί των δικών του ημερών! Δηλαδή ο αμνηστευμένος τ. υπουργός, ομολογεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδινε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες και μάλιστα στους “δικούς τους”! Αυτό που αποκαλύπταμε από το 2010 και μας έλεγαν συνωμοσιολόγους…
Επειδή όμως το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, θα του υπενθυμίσ0υμε τι ανέφεραν οι New York Times ΩΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ πριν μια εβδομάδα αλλά δεν βγήκε να το διαψεύσει. Δείτε την ακριβή μετάφραση:Παρά τις κατηγορίες για απάτη εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα ο δικαιούχος σε κάποιες περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης. Τον Ιούλιο του 2011, ο κ. Βενιζέλος, που στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών, ενέκρινε κρατική χρηματοδότηση ύψους $130.000.000  στην Proton, για να μην καταρρεύσει. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, αψηφώντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που την χαρακτήριζε παράνομη. Τα $130 εκατομμύρια, συν τους τόκους, επέστρεψαν στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτές απαντήσεις σε μια λίστα από ερωτήσεις.
«Ήταν απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της Proton – όχι του Λαυρεντιάδη – προκειμένου να διασωθούν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών το Μάρτιο. Ένα μήνα μετά τη μεταφορά των $130 εκατομμυρίων, ο κ. Βενιζέλος ήταν συν-συγγραφέας ενός νόμου, σύμφωνα με τον οποίο χορηγείται αναδρομικά στον Υπουργό Οικονομικών πλήρης εξουσία για τη διάσωση των τραπεζών με κρατική στήριξη, ανεξάρτητα από τις συστάσεις των άλλων κρατικών θεσμών.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, γιατί «η Ελλάδα δεν είχε ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαχείριση κρατικών εγγυήσεων σε κρίσιμες καταστάσεις.” Ωστόσο, οι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου στην Ελλάδα, όπου οι ενέργειες από σημαίνοντα πρόσωπα θα μπορούσε αργότερα να λειανθεί με νέα νομοθεσία, που θα καταργούσε τις οποιεσδήποτε ενδείξεις παρανομίας.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει τους δεσμούς του με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «εγώ δεν ζήτησε ποτέ χάρη.”
Τον Οκτώβριο του 2011, η Proton κρατικοποιήθηκε. “Σοκαρίστηκα”, είπε ο κ. Λαυρεντιάδης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα οικονομικά της τράπεζας άξιζαν μια τέτοια κίνηση. Τον Μάρτιο, ο ίδιος αμφισβήτησε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πλέον αναμένει μια απόφαση.

olympia.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP