Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το «ζάχαρο» τροφοδοτεί καρδιακή ανεπάρκεια

Οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν 64% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια και 48% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, σε σύγκρισημε όσους έχουν φυσιολογικό «ζάχαρο», προειδοποιούν επιστήμονες από τη Βρετανία. Αναλύοντας στοιχεία μιας διετίας από σχεδόν 2 εκατομμύρια Βρετανούς με...
σακχαρώδη διαβήτη, οι επιστήμονες κατέγραψαν πόσο αυξάνουν τα αρρύθμιστα αυξημένα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) τον κίνδυνο και για άλλες απειλητικές επιπλοκές.
Στην σχετική έκθεσή τους σημειώνουν πως η ανάλυση καλύπτει το 85% των διαβητικών στην Αγγλία και το περίπου 54% των διαβητικών στην Ουαλία. Οι ερευνητές συνέκριναν τα κρούσματα διαφόρων επιπλοκών που κατέγραψαν σε αυτούς τους ασθενείς με εκείνα που θα αναμένονταν εάν δεν είχαν διαβήτη.
Όπως ανακοίνωσαν, την περίοδο 2010-2011 45.000 διαβητικοί εκδήλωσαν καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ θα αναμένονταν 27.300 κρούσματα.
Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι η αδυναμία της καρδιάς να ωθεί όσο αίμα χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί ομαλά. Η πιο συνήθης αιτία της είναι βλάβες στον καρδιά μυ, όπως αυτές που παρατηρούνται έπειτα από ένα σοβαρό έμφραγμα.
Τα εμφράγματα επίσης ήταν πιο πιθανά στους διαβητικούς: βρέθηκαν κατά 48% αυξημένα, καθώς καταγράφηκαν σε 14.500 ασθενείς, ενώ δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 9.800.
Επιπλέον, οι πάσχοντες από διαβήτη είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και ακρωτηριασμό ενός ποδιού εξαιτίας του αυξημένου σακχάρου, καθώς και να εκδηλώσουν στηθάγχη ή να παρουσιάσουν νεφρική ανεπάρκεια για την οποία χρειάσθηκαν αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.
Οι πάσχοντες από τύπου 1 διαβήτη, ο οποίος αποτελεί το 10% των κρουσμάτων της νόσου, είχαν επίσης κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους, σε σύγκριση με τους μη διαβητικούς.
Η αντίστοιχη αύξηση του κινδύνου θανάτου στους πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη ήταν 36%.
Στην πραγματικότητα, την συγκεκριμένη διετία καταγράφηκαν 65.700 θάνατοι μεταξύ των διαβητικών, έναντι των 47.000 αναμενομένων.
Η ανάλυση αυτή αποδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που χρόνια τώρα λένε οι γιατροί: ότι το αρρύθμιστο «ζάχαρο» κόβει χρόνια από τη ζωή και καταστρέφει την ποιότητά της.
«Καμία από αυτές τις επιπλοκές δεν είναι αναπόφευκτη», επισήμανε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Γιανγκ, από την Εθνική Υπηρεσία Ενημέρωσης για τον Διαβήτη (NDIS) της Βρετανίας. «Εάν όλοι οι διαβητικοί πετύχουν τους στόχους της θεραπείας για τη νόσο τους, οι κίνδυνοι θα περιορισθούν στο ελάχιστο».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP