Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο "ΤΣΑΟΥΣ ΑΝΤΩΝ" ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΔΥΝΑΣΤΗ



Υπό Βουλγαρική τυρανία η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (πλην της συνοριακής λωρίδας του Έβρου) κατά την διάρκεια της Κατοχής, στενάζει από σφαγές, λεηλασίες και δολοφονίες Ελλήνων. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1942 με σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βουλγάρους, ιδρύεται στην Ανατολική Μακεδονία η οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ) με γενικό αρχηγό τον Έφεδρο Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Αντώνιο Φωστηρίδη. Η οργάνωση γρήγορα αναπτύσσει επτά αρχηγεία στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και μέχρι την απελευθέρωση της χώρας δίνει πολλές και σημαντικές μάχες κατά των βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής κι Πόντιος οπλαρχηγός γίνεται γνωστός, φόβος και τρόμος των Βούλγαρων και των συνεργατών τους, ως Τσαούς Αντών. Τα παληκάρια του, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τουρκόφωνοι Πόντιοι Ελληναράδες από την Δράμα την Καβάλα και την Ξάνθη πολεμούν μαζί του και τραγουδούν...

Κέλμε Πούλγκαρ κέλμε πενίμ ιστουμέ
Αντών-τσαους τερλέρ πενίμ ισμιμέ
κέλμε Πούλγκαρ πουσμάν όλουρσουν
ουρούμ τσετελερινέ κουρπάν όλουρσουν

Βούλγαροι μην έρχεστε μην έρχεστε πάνω μου
Αντών-τσαους είναι το όνομα μου
Βούλγαροι μην έρχεστε γιατί πικρά θα μετανιώστε
Στους Ρωμιούς αντάρτες θα γίνετε πρόβατα για σφαγή...

www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΑΤΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.....

Με τη συνοδεία των ΜΑΤ έφαγε το κοψίδια ο Πρωτόπαπας

Η εφευρευτηκότητα των ημερών είναι άνευ προηγουμένου!!!
Δείτε το βίντεο...

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.

Εμείς, μόνοι μας, οι φοιτητές: 17%!

Λονδίνο, 21 Φεβρουαρίου 2011
Την πρώτη χρονιά, μας αποκάλεσαν «πυροτέχνημα». Την δεύτερη, είπαν ότι ήταν σύμπτωση. Φέτος απλά προσπαθούν να απομακρυνθούν από το ηφαίστειο που εκρήγνυται. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι και επίσημα, πλέον, η τρίτη δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα ποσοστά του να εκτινάσσονται σχεδόν στο 17% και να καταλαμβάνει δύο έδρες στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου. Οι φοιτητές απέδειξαν ότι αρέσκονται στην αυτονομία, επιθυμούν να σκέφτονται ελεύθερα και φοιτητικά και γι’ αυτό επιλέγουν την εναλλακτική επιλογή του ΜΕΤΩΠΟΥ, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες των κομματικών παρατάξεων, οι οποίες εμφανίζονται πάντα τέτοια εποχή, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το δήθεν έργο που επιτέλεσαν κατά την περασμένη χρονιά. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε στην κάλπη και επικροτήθηκαν η κρυστάλλινη ιδεολογία και αγνές θέσεις του Κινήματός μας, η ξεκάθαρη αντίθεση μας ενάντια στο άδικο και ρατσιστικό μοντέλο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ο αδιάκοπος αγώνας μας για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού στο πολύπαθο νησί μας.

Οι τόνοι λάσπης που έριξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν μας ξενίζουν, αφού βλέπουν στο ΜΕΤΩΠΟ την επανάσταση της κυπριακής νεολαίας ενάντια στο κατεστημένο και την απραξία του συστήματος. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουμε να εξαπλωνόμαστε μέχρι να συμπαρασύρουμε και τον τελευταίο Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου, στον αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό μας αγώνα.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους φοιτητές, που στήριξαν το Κίνημά μας και απέδειξαν ότι η σκληρή δουλειά, το αδιάκοπο έργο, η ειλικρίνεια και το ήθος επιβραβεύονται και μας έδωσαν τη δύναμη, όπως και στις δύο προηγούμενες χρονιές, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο. Για μας, η εκπροσώπηση στην ΕΦΕΚ ΗΒ είναι ακόμα μία δίοδος να προβάλουμε τις θέσεις και την ιδεολογία μας, ακόμα ένα μέτωπο στο οποίο θα αντισταθούμε στην αποσάθρωση του συστήματος, και όχι ένα μέσο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών.

Τελικά αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2011:
Προοδευτική (Φοιτητική Νεολαία ΑΚΕΛ): 985 ψήφους - 33.96% (-0.33%) - 3 έδρες
Πρωτοπορία (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΣΥ): 805 ψήφους - 27,75% (-3.80%) - 3 έδρες
ΜΕΤΩΠΟ (Αυτόνομο Φοιτητικό Κίνημα): 481 ψήφους - 16,58% (+3.95%) - 2 έδρες
Αναγέννηση (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΚΟ): 425 ψήφους - 14,66% (-3.13%) - 1 έδρα
Αγώνας (Φοιτητική Νεολαία ΕΔΕΚ): 204 ψήφους - 7,03% (+3.28%) - 0 έδρες

Ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται και η εκλογική επιτυχία δεν μας αποπροσανατολίζει. Η ίδια σημαία μολύνει τον Πενταδάκτυλο, το ίδιο άρμα μάχης ραγίζει τους δρόμους της Κερύνειας, ο ίδιος έποικος καταχράται το σπίτι που έκτισαν οι γονείς μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι μέχρι την οριστική δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας, το ΜΕΤΩΠΟ, με την υποστήριξη των 481 φοιτητών, θα παραμένει άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις!
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»


Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα...

Χάθηκαν στην…. αριστερή μετάφραση

Έχουν απίστευτη πλάκα οι λαθρομεταναστολάγνοι....

Επιμένουν οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ότι υπήρχε συμφωνία επί του κειμένου του ψηφίσματος από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Μάλιστα, τονίζουν ότι σε αυτό περιλήφθηκε και σχετική πρόταση του αντιδημάρχου Γιώργου Αναγνωστόπουλου με την οποία καλούνταν η πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Τότε, γιατί ο κ. Αναγνωστόπουλος και οι υπόλοιποι πέντε της παράταξης δήλωσαν «παρών» με αποτέλεσμα, το ψήφισμα να απορριφθεί;

Η απάντηση είναι ότι... παρασύρθηκαν από τις αντιδράσεις των αριστερών παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, χάθηκαν στην... αριστερή μετάφραση.

Σημ. Πάντως, ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη που σε αντίστοιχο ψήφισμα «τα έριξε» και λίγο στην κυβέρνηση, το πέρασε ομόφωνα....

aftodioikisi.gr

δείτε κι εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμός στη δημοτική παράταξη Καμίνη-παραιτήθηκαν 3 αντιδήμαρχοι για τους λαθρομετανάστες της Υπατίας!

Συνεδριάζουν το πρωί στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα. Αναμένονται εξελίξεις. Παίζει ακόμα και να παραιτηθεί ο ίδιος ο Καμίνης!!!

Μείζων εσωτερική κρίση έχει ξεσπάσει στην δημοτική παράταξη του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, αφού το δημοτικό συμβούλιο εξελίχθηκε σε μάχη, ενώ 3 αντιδήμαρχοι παραιτήθηκαν. Ο κ. Καμίνης έφερε προς ψήφιση ένα κείμενο, που καλούσε τους 237 μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία
πείνας, γιατί πλέον βρίσκονται στις 28 μέρες και έχουν φτάσει σε σημείο οριακό. Πολλά στελέχη της παράταξης του Γιώργου Καμίνη ζήτησαν διαφοροποιήσεις στο κείμενο, αλλά και κριτική στην κυβέρνηση, διότι αρνείται να μπει σε διάλογο με τους μετανάστες. Όμως, ο κ. Καμίνης αρνήθηκε, με το σκεπτικό ότι “δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα ότι η Αθήνα είναι πόλος έλξης παράνομων μεταναστών”. Τότε, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου. Ο κ. Καμίνης διαβουλεύθηκε με στενούς του συνεργάτες και ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την παραίτηση Αναγνωστόπουλου. Τότε, άλλοι δύο αντιδήμαρχοι, ο Φώτης Προβατάς και ο Νέλλη Παπαχελά της Δημοκρατικής Αριστεράς επίσης είπαν ότι οι παραιτήσεις τους είναι στη διάθεση του δημάρχου. Ο Γιώργος Καμίνης τις έκανε επίσης αποδεκτές. Το ψήφισμα εν τέλει δεν πέρασε, ενώ οι 3 παραιτηθέντες αντιδήμαρχοι ήταν μεταξύ των 7 μελών του δημοτικού συμβουλίου που είχαν ψηφίσει “παρών” στο κείμενο Καμίνη… Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος Αθηναίων χάνει σε ψηφοφορία την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

zoomnews

Ενώ το athinapoli μας πληροφορεί

Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια καθώς με την τοποθέτηση Μπέη στην θέση του προέδρου ήταν πολύ δύσκολο να διεξαχθεί συμβούλιο χωρίς απρόοπτα! Τα σημερινά γεγονότα όμως έκαναν ξεκάθαρη την αδυναμία του νέου δημάρχου να διοικήσει. Αφορμή ήταν η μη ψήφιση της πρότασης του Γιώργου Καμίνη για τους απεργούς πείνας του κτιρίου της Υπατίας. Τα πραγματικά αίτια της κόντρας όμως βρίσκονται πιο πίσω. Ο Καμίνης μη έχοντας πολιτικό κριτίριο έχει επιλέξει από την μία να πριμοδοτεί το κόμμα Κουβέλη και από την άλλη να ακολουθεί τυφλά και να εφαρμόζει κατα γράμμα την κυβερνητική πολιτική. Αυτό έχει ανάψει φωτιές στους δημοτικούς συμβούλους της παρατάξης του, μιας και οι περισσότεροι δεν είχαν πρόθεση να στηρίξουν τοποτηρητή αλλά δήμαρχο Αθήνας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP