Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνάντηση Παπανδρέου - Μπιλ Κλίντον

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε την Τρίτη στο Λονδίνο με τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπιλ Κλίντον, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Google.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ο κ. Κλίντον τάχθηκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ για τις συντάξεις οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΤΖΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ .

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των αποφάσεων του Υπουργείου Εργασίας, με τις οποίες επιβλήθηκε μείωση των κυρίων συντάξεων (σε ποσοστό 12% για το ποσό πέραν των 1.300 ευρώ) και των επικουρικών συντάξεων (σε ποσοστά που αυξάνονται...
Διαβάστε περισσότερα...

Άναρχικοί χτύπησαν βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.

Αναρχικοί εισέβαλαν με καδρόνια σε τηλεοπτικό σταθμό όπου βρισκόταν ο Μιχάλης Αρβανίτης. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αχαία.

Οι Αναρχικοί  

χτύπησαν με καδρόνι στο χέρι και τον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή .

Ο Μιχάλης Αρβανίτης δέχθηκε μπουνιές στο πρόσωπο και του έσκισαν τα ρούχα. Στην επίθεση συμμετείχαν 30 τουλάχιστον άτομα...
Φυσικά η αστυνομία...
Διαβάστε περισσότερα...

Λαθρομετανάστες και αναρχικοί την έπεσαν σε Αλβανούς !!!

Αν θυμώσουν οι Αλβανοί θα έχουν μεγάλο πρόβλημα οι υπερ-επαναστάτες ... 

Πακιστανοί παρενόχλησαν τη γυναίκα των Αλβανών. Στην προσπάθειά τους να ζητήσει το λογαριασμό ο Αλβανός σύζυγος, θεωρήθηκε "φασίστας" και "ρατσιστής" από τους "αναρχικούς" της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκοπήθηκε άγρια από αντιεξουσιαστές και λαθρομετανάστες! Ένα ακόμη φαινόμενο βίας μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας συνέβη πριν από λίγη ώρα επί της οδού Πατησίων. Ομάδα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ !

Θα το λέμε συνέχεια ! Θα το λέμε μέχρι να μην υπάρχει πατριώτης που να νιώθει έστω και απλή συμπάθεια για τους προδότες μπάτσους !
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Είναι κοινωνικά απομονωμένοι .
Είναι μισητοί σε όλη την κονωνία !
Σέρνουν πάνω τους όλα τα κόμπλεξ αμορφωσιάς που υπάρχουν !


πέτρες, καδρόνια και άλλα...
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένει στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα παραμείνει ο πρώην υπουργός, καθώς η προσπάθεια αποφυλάκισής του έπεσε στο κενό. Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα, που εξέδωσε έκρινε ότι εάν ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανοί βίασαν ανήλικη μπροστά στον πατέρα της

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Άρτας και όχι μόνο, η είδηση βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας από αγνώστους μπροστά στα μάτια του πατέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα και ακινητοποιησαν τον ιδιοκτήτη....
Διαβάστε περισσότερα...

Νιγηρία: Συνελήφθη πάνοπλος που επεχείρησε να εισβάλει σε συνέντευξη Τύπου

Ένας άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδες και διάφορα πυρομαχικά συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να μπει σε κυβερνητικό κτήριο, στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούζα, όπου δύο υπουργοί έγιναν συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του κτηρίου, Ακιντέλε Τζέιμς, είπε ότι ο ύποπτος είχε μαζί του τρεις μαύρες τσάντες στις οποίες εντοπίστηκαν τρεις χειροβομβδίες και 37 σακούλες με...
Διαβάστε περισσότερα...

Κλέβουν σωλήνες παροχής φυσικού αερίου

Αυξάνονται τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα κλοπής σωλήνων χαλκού από παροχές φυσικού αερίου σε διαμερίσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς. Μετά τις κλοπές καλωδίων χαλκού φαίνεται ότι οι δράστες έχουν βάλει στο μάτι αυτούς τους συγκεκριμένους σωλήνες, οι οποίοι έχουν μεγάλο βάρος και έτσι πουλώντας τους στα χυτήρια κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με...
Διαβάστε περισσότερα...

Π. Καμμένος: Η ΠΟΛΑΝ προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία

Π. Καμμένος: Η ΠΟΛΑΝ προσχώρησε στη Δημοκρατική ΣυμμαχίαΜε καυστικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συνεργασία της ΝΔ με την Ντόρα Μπακογιάννη και την προσχώρηση στελεχών του ΛΑΟΣ.

«Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της...
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή τη φορά μη φοβάστε!

Με τις ευλογίες της Νέας Πασοκρατίας!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-78 τον Παναθηναϊκό και έκανε το 1-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν συνηθισμένος σε «μπρέικ» με το…καλημέρα στο ΣΕΦ που του έδιναν την ευκαιρία να «κλέψει» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, όταν δεν το είχε εξ αρχής!

Όλα αυτά μέχρι σήμερα...
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε, χθες το πρωί από αεροσκάφος του FRONTEX που εκτελούσε περιπολία, για την ύπαρξη σκάφους, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε ανωτέρω σκάφος, με 17 αλλοδαπούς...
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιόπιστες κωλοτούμπες

Αξιόπιστες κωλοτούμπες Ο Μαυροτζαφέρης ήθελε να χωθεί στην πολυκατοικία αλλά όχι σε θέση θυρωρού. Κράτησε λοιπόν την γκαρσονιέρα πέριξ της πολυκατοικίας ώστε να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση.

Κατά τα άλλα τα στελέχη του που δεν ικανοποιούνται με την επιδότηση στο δημοσκοπικό κόμμα πάνε προς τον σφουγγαράκη ελπίζοντας ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση ανακατάληψης της Πάτρας – Οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους

Επιχείρηση αυτοάμυνας των κατοίκων της περιοχής Ιτεών της Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία από 3 Αφγανούς του 30χρονου Αθανάσιου Λαζανά.
Σήμερα μετά την κηδεία του άτυχου Έλληνα πολίτη ομάδα αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής κινήθηκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένα κατά 15% τα κονδύλια για την δασοπροστασία

Ελλιπής θα είναι φέτος η χρηματοδότηση για την προληπτική δασοπροστασία ενώ ήδη στον «αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 εποχικών πυροσβεστών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Τα κονδύλια για την δασοπυρόσβεση, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι κατά 15%, συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Σε κακή κατάσταση βρίσκονται επιπλέον και πολλά...
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμα SOS εκπέμπουν οι φαρμακοποιοί

Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), ο οποίος μέσω του προέδρου του Κ. Λουράντου, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ενώ ο ίδιος ο κ. Λουράντος είπε σήμερα ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση πλήττει δραματικά μαθητές και γονείς

Σημαντικά στοιχεία για την οικονομική κρίση που πλήττει δραματικά τους μαθητές και τις οικογένειές τους, εξέτασαν οι έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου του Παιδιού και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη αρχή, μετά και τη διεξαγωγή της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, με βάση ερωτηματολόγιο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP