Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ξεφτιλίκια και στην Σκιάθο !!! 1ο Gay Culture Festival στη Σκιάθο

 Αμ πως ! Είναι μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προοδευτικοί ;
Η μεγάλη απορία μας βέβαια είναι αν θα πάνε εσπευσμένα οι αστυνομικοί όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη . Να πάνε ωρε ! Να πάνε !
Διαβάστε ξεφτιλίκια...


Στις 12-15/7 θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο το 1ο Gay Culture Festival με θέμα την «Αποπλάνηση».

Αναλυτικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν οι δικηγόροι στην Καλαμάτα

Προειδοποιητική διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, αύριο και μεθαύριο, αποφάσισαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για τις συνθήκες που επικρατούν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Όπως επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος, «θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία, τα οποία υπό συνθήκες καύσωνος στερούνται της...
Διαβάστε περισσότερα...

Πέπλο προστασίας στη μητρότητα από τον Άρειο Πάγο

Πέπλο προστασίας στη μητρότητα απλώνει ο Άρειος Πάγος αναγνωρίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της εγκύου, οικονομικά, ηθικά και κοινωνικά, με απόφασή του που υποχρεώνει 27χρονο εργολάβο οικοδομών να καταβάλει αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη στην πρώην μνηστή του, την οποία εγκατέλειψε λίγο πριν φέρει στον κόσμο το παιδί του. Αδιαφορώντας τόσο για το μωρό που επρόκειτο να έρθει στη ζωή σε λίγους μήνες, όσο και για την άγαμη μητέρα και τις δύσκολες ώρες που αυτή πέρασε στο μικρό νησί που ζούσε, σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, ο 27χρονος εργολάβος οικοδομών εγκατέλειψε στην τύχη της την πρώην αρραβωνιαστικιά του.

Η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος γέννησε το 2007, ένα κοριτσάκι, πατέρας του οποίου, όπως αποδείχτηκε και με τέστ DNA που ζήτησε ο ίδιος, ήταν ο 27χρονος εργολάβος με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένη και επρόκειτο να παντρευτούν. Δύο μήνες, όμως, μετά την είδηση της εγκυμοσύνης, εκείνος έσπευσε να εξαφανιστεί. Τα Χριστούγεννα του 2006, εγκατέλειψε την κοπέλα έγκυο, παραμένοντας ασυγκίνητος σε όλες τις προσπάθειες της να τον φέρει πίσω. Ο εργολάβος αναγνώρισε το παιδί μετά το τεστ DNA που δεν άφηνε καμία αμφιβολία...
Διαβάστε περισσότερα...

Εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου

Ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 127 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς, οφειλές του μήνα Απριλίου.

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας, για να καθορίσει...
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για την κατάσταση στην Ευρώπη.

Propaganda και ξερό ψωμί..κάποια στοιχεία ισχύουν αλλά μην τρελαθούμε και τελείως !
Η είσοδος λαθρομεταναστών δεν μειωνεται στην Ελλάδα όπως δεν φευγουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες για το εξωτερικό.
Μην λένε λοιπόν οτι θέλουν γιατί θα εκτεθούν όπως την άλλη φορά που τους διέψευσε η πρεσβεία της Αυστραλίας...

Σοκάρουν τα στοιχεία της νέας έκθεσης της...
Διαβάστε περισσότερα...

Ελένη Λιάσκα στην εκπομπή της γνωστής τηλε-Κατίνας Τατιάνας

Οταν ο πολιτικός "καθωσπρεπισμός" επιβάλλεται με όλα τα μέσα, ευτυχώς υπάρχουν νέα παιδιά που αντιστέκονται.
Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της στην εκπομπή ”Μίλα” στο παρακάτω βίντεο!
Διαβάστε περισσότερα...

Απ. Γκλέτσος: «Ας βγει ο στρατός να μας φυλάει»

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τις κλοπές και τις φθορές στην Ανατολική Φθιώτιδα.

«Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση στο υπουργείο για να φτιάξουμε πολιτοφυλακή ή αλλιώς να βγει ο στρατός να περιπολεί στα χωριά. Δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και πρόσθεσε «κάντε μια έρευνα να δείτε πόσο κοστίζουν στο κράτος, οι κλοπές που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ανατολική...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφή αρχαιολογικού στεγάστρου-Δολιοφθορά καταγγέλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Για δεύτερη φορά μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων το στέγαστρο που βρισκόταν πάνω από τα κατάλοιπα μιας αγρέπαυλης της Ελληνιστικής εποχής στην περιοχή της Σκοτίνας Πιερίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που καταστρέφεται το εν λόγω στέγαστρο γεγονός και η αρμόδια ΚΖ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων καταγγέλλει ότι πρόκειται για δολιοφθορά.

Άγνωστο παραμένει...
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν οι ανακρίσεις για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων

Περισσότερα από 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση των δανείων που έλαβαν από το 2000 έως και το 2011 τα πολιτικά κόμματα και κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης απέστειλε κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων. Τα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP