Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ψυχοθεραπευτήριο είναι τελικά η Βουλή...

ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ!!!!


Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Βουλή. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων παίρνουν το λόγο κάνοντας   αυτοκριτική, ψυχανάλυση, διατυπωνουν αιχμές, πετάνε καρφάκια και βγάζουν απωθημένα…

Ψυχανάλυση στην Βουλή

Παράδειγμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ο οποίος άλλα είπε, χθές, άλλα  άλλα εννοούσε: «Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό, όχι γιατί με απειλεί κανένας. Εξάλλου δε φοβάμαι κανέναν. Αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση» είπε κλείνοντας την ομιλία του…μη κινδυνεύοντας να διαγραφεί. Δηλαδή, αποκάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και τους απειλούν και φοβούνται μην διαγραφούν.
«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να γνωρίζει ότι ποτέ οι πολίτες δεν τα έτρωγαν όλοι μαζί. Ποτέ δεν ήταν καλεσμένοι στο ίδιο πάρτι. Ο λογαριασμός πρέπει να σταλεί στη σωστή διεύθυνση»… σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου πετώντας «βράχο» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.
Ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης, είπε ότι «οι πολίτες δεν ήταν στο ίδιο πάρτυ…» (οι βουλευτές όμως;)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι όλοι οι προϋπολογισμοί της τελευταίας δεκαετίας έχουν πέσει έξω και έχουν στοιχεία εικονικής πραγματικότητας… (άργησε να καταλάβει πολλά όπως και η αδελφή του…)
«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα που έμεινε στα μισά του δρόμου» είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος και ο Β. Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός είπε προχθές στην Κοινοβουλευτική του ομάδα ότι έχουμε μπροστά μας μια Οδύσσεια, θα του θυμίσω ότι όταν ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη μετά από πολλά χρόνια, είχε χάσει και το σκάφος του και το πλήρωμά του…» (το καλυτερότερο…)
Ο Νάσος Αλευράς στην χαμένη χώρα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ;

Μας το κατήγειλαν επώνυμα στελέχη της Ν.Δ (αν ενδιαφέρονται στη Ρηγίλλης τους δίνουμε τα ονόματα) και σας το μεταφέρουμε.

Τι δουλειά είχε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τη Τετάρτη που μας πέρασε στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 11 παρά τέταρτο το πρωί;

Kάποιοι βλέπετε τον είδαν να βγαίνει απ το κτήριο της Συγγρού 47 με ένα χαμόγελο μέχρι τ αυτιά.

Tι ετοιμάζει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ; Νομίζουμε πως πρέπει να δώσει πολύ σοβαρές εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε και σε ολόκληρη τη ΝΔ.

Θαρρώ πως όλοι καταλαβαίνουν.... τι πρόκειται να συμβεί....

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

Οι …ζωγράφοι της Βουλής!

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Ή ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ;

Την ώρα της συζήτησης για τον πιο κρίσιμο προϋπολογισμό της χώρας, μετά την μεταπολίτευση, βουλευτίνα ζωγράφιζε εν ώρα καθήκοντος!

 
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της χώρας μερικοί βουλευτές δεν έχασαν εισήγηση, άλλοι μάζεψαν τις σκέψεις τους για τις επόμενες εθνικές εκλογές , πολλοί προτίμησαν το καφενείο του κοινοβουλίου και τη μικρή οθόνη του, για να βλέπουν τα καθέκαστα του δημοσίου κι άλλοι… ζωγράφιζαν, διότι καλύτερα να παίζουν παρά να μας… εμπαίζουν.

Tα ντοκουμέντα των καλλιτεχνικών ανησυχιών μιας βουλευτίνας μιλάνε από μόνα τους. Η κυρία εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, πιθανότατα για να χαλαρώσει από τις δύσκολες στιγμές που ζει καθημερινά και βαρετά, μέσα στη θαλπωρή του γραφείου της ή των βουλευτικών εδράνων, χθες το πρωί το είχε ρίξει στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, με χρώματα ουδόλως σκοτεινά και σκυθρωπά, χρώματα οικεία τον τελευταίο καιρό για τους ψηφοφόρους της. Του αντιθέτου. Το φως και η χαρά της ζωής κυριαρχούσαν στον καμβά της ενώ οι γραμμές γεωμετρικές της αναδείκνυαν το πηγαίο ταλέντο της και μάλιστα με ανεξίτηλους μαρκαδόρους που θα περάσουν στην ιστορία του του κοινοβουλίου, ως οι βαφές της πολιτικής!

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες, προς χάριν των φιλότεχνων, που έκανε η υπογράφουσα να μάθει αν η συγκεκριμένη βουλευτίνα …εμπορεύεται τα πονήματα της σε κάποια γκαλερί της πρωτευούσης ή έστω της εκλογικής της περιφέρειας, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Βεβαίως υπάρχει περίπτωση, μέχρι τη ψήφιση τελικά του...σημαντικότατου προϋπολογισμού, να δούμε κι άλλους εκπροσώπους του λαού σε ανάλογους ρόλους, είτε για να σκοτώσουν την ώρα τους, είτε για να σκοτώσουν τη λίγη αξιοπιστία που τους απέμεινε στα μάτια των σκληρά εργαζομένων και τηλεθεατών του big brother της Βουλής.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι 100% πρωτότυπες και δεν έχουν «πειραχθεί», δηλαδή δεν έχουν κανενός είδους επεξεργασία!

πηγή

Όπως μας πληροφορεί  το taxalia που είδαμε το θέμα η βουλευτίνα είναι η Έλσα Παπαδημητρίου της Ν.Δ Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η "μάχη της τσιπούρας" στα Ίμια

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΟΥΖΑ....

Ξανά- μανά τα ιδια κόλπα στα Ίμια οι Τουρκοι εξαιτίας της αλιείας της τσιπούρας που είναι η εποχή της Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Δεν είναι μόνο ότι πάνε παρανόμως για ψάρεμα στα ελληνικά νέρα, βγαίνουν και φωνάζουν ότι τους παραβιάζουμε για να εδραιώσουν τη θεωρία περί δήθεν'' γκρίζων ζωνών''.
 Σύμφωνα  λοιπον με  δημοσιεύματα της Vatan και της Μilliyet , που εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη ως .. παράνομο επισκέπτη, ελληνικά αλιευτικά ...προσέγγισαν στις βραχονησίδες Ίμια. Τα αλιευτικά συνοδεύονταν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο ήλθε ....αντιμέτωπο με πλοίο του τουρκικού λιμενικού. Το όλο συμβάν διήρκεσε γράφουν,  περίπου 45 λεπτά και έληξε με την ...αποχώρηση των ψαράδων προς την Καλόλιμνο. Στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται 13 ελληνικά αλιευτικά σκάφη ενώ περιπολούν ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού και ένα του τουρκικού λιμενικού.
Η Μilliyet (έκδοση Κωνσταντινούπολης) υποστηριζει ότι  ελληνικά αλιευτικά - πρσεξτε - ''εισχώρησαν'' στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ''αποπειράθηκαν'' να απλώσουν τα δίχτυα τους. Σκάφος του τουρκικού λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή τα ''παρεμπόδισε''. Κατά την προσπάθειά του αυτή - προσεξτε, παλι - ''παρενοχλήθηκε'' από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, τα πληρώματα των δύο σκαφών είχαν βγει στο κατάστρωμα. Και οι δυο εφημεριδες κάνουν λόγο για ένταση στο Αιγαίο λόγω της αλιείας της τσιπούρας, ενω οι τίτλοι τους ειναι : «Ξανά καυγάς για την τσιπούρα» και «Ένταση (εξαιτίας) της τσιπούρας στο Αιγαίο», αντίστοιχα.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Βγήκαν βόλτα οι αγελάδες στην Εθνική!!!Διόδια πλήρωσαν;


Κατά τα άλλα, πληρώστε διόδια για … ασφαλείς “κλειστούς” δρόμους. Αμ δε…
Δείτε τις φωτογραφίες για γέλια ή για κλάματα; 
Προσοχή αυτές τις μέρες στις μετακινήσεις σας!!!

δείτε περισσότερες φωτογραφίες  με τις αγελάδες που βγήκαν παγανιά εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρης επιβεβαίωση τoυ "ξεφλουδίσματος" του «Παπανικολή»- Ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΓΕΝ

ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΩ ΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ!!!

Ως υποβρύχιο το οποίο πλέει και επιχειρεί μόνο υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες (ηλιοφάνεια και θάλασσα «λάδι») περιγράφει το ΓΕΝ το νέο του απόκτημα το υποβρύχιο Type 214 S120  "Παπανικολής" επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr περί «ξεφλουδίσματος»  πλακών GRP του υποβρυχίου γράφοντας επιλέξει τα εξής:
"Το υποβρύχιο «Παπανικολής» προσορμίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκάς) προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα και στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων)".
Το ΓΕΝ σε μια απίστευτη ανακοίνωση λειτουργώντας ως γραφείο Τύπου της ThyssenKrupp Marine Systems, χαρακτηρίζει την αποκόλληση τμημάτων του πύργου του υποβρύχιου ως "απόλυτα φυσιολογικό γεγονός"! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πραγματικού ήρωα Παπανικολή...
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι κανείς από το ΓΕΝ δεν προέβη σε ενημέρωση του defencenet.gr. Προφανώς ελέγχουν τα κινητά και παρακολουθούν 10.000 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για να διατυπώνουν με τέτοια σιγουριά αυτό τον ισχυρισμό, αλλά δυστυχώς, για αυτούς, πέφτουν έξω.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι το ΓΕΝ δεν έκανε καν αναφορά στην απώλεια του αντιναρκικού αισθητήρα. Την αποκόλληση ολόκληρου τμήματος από τον πύργο την αναφέρουν πιστοί στην γκαιμπελική αρχή "λέμε την μισή αλήθεια για να γίνει πιστευτό ολόκληρο το ψέμα". Την αποκόλληση το τμήματος της πλώρης, με το σόναρ επάνω, γιατί δεν το αναφέρουν ή γιατί δεν την διαψεύδουν; Θέλουν μήπως να δώσουμε στην δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες; Ξεκόλλησε ή όχι ολόκληρη η πλάκα με το σόναρ; Ναι ή όχι; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Σε ότι αφορά το υπόλοιπο ύφος της ανακοίνωσης περί "κύκλων" κλπ, άξιος ο μισθός τους. Αλλά από που ακριβώς μισθοδοτούνται;
Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι μία ημέρα πριν την τελετή εισδοχής του υποβρυχίου «Παπανικολής» στο Στόλο και αφού το πλοίο επί δύο και πλέον μήνες έπλευσε, ελέγχοντας όλα τα μέσα που διαθέτει υπό ακραίες καιρικές συνθήκες,  από τη θάλασσα της Νορβηγίας στο Κίελο και από εκεί μέσω Ατλαντικού και Μεσογείου στην Ελλάδα, κάποιοι κύκλοι κάνουν την ύστατη προσπάθεια να υπονομεύσουν και να απαξιώσουν το πιο σύγχρονο και άρτιο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η μυθολογία όμως «περί του υποβρυχίου που γέρνει» διαψεύστηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.
Το ΓΕΝ δηλώνει κατόπιν αυτού κατηγορηματικά ότι το «σημερινό ρεπορτάζ» της δημοσιογραφικής σελίδας defencenet.gr δεν είναι ακριβές και δεν έχει καμία «πηγή» στο εσωτερικό του Πολεμικού Ναυτικού (όπως στην αρχική εκδοχή του ανέφερε) ούτε έγινε κάποια προσπάθεια διασταύρωσης του πριν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Το υποβρύχιο «Παπανικολής» προσορμίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκάς) προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα και στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων). Το έλασσον αυτό συμβάν είναι απολύτως φυσιολογικό για τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρησιακή λειτουργία του πλοίου που δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε με τον πιο απαιτητικό τρόπο.  
Περιττεύει δε να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με «μεγάλες αβαρίες» που καθιστούν «μη επιχειρησιακό» το υποβρύχιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάσσεται ήδη άμεσα στην επιχειρησιακή λειτουργία του Στόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη εκδοθεί.
Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
        Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ"

Πραγματικά απίστευτη ανακοίνωση. Από που να πρωτοξεκινήσουμε: "Από το "έλασσον" που είναι να φεύγουν οι λαμαρίνες του πύργου επειδή έχει θαλασσοταραχή"; Από την φράση   "Η μυθολογία όμως «περί του υποβρυχίου που γέρνει» διαψεύστηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο";  Μήπως  θέλουν τώρα να πουν ότι το υποβρύχιο δεν 'έγερνε; Αυτοί οι ίδιοι δεν το έλεγαν; Το ΓΕΝ και το υπουργείο αρνούντο να το παραλάβουν τόσα χρόνια επειδή έγερνε. Δικαιώνουν τους Γερμανούς και ομολογούν ότι έλεγαν ψέματα τόσα χρόνια;
Τελικά φοράνε παντελόνια ή φουστίτσες καρώ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Όχι δεν πουλάμε



Όχι δεν πουλάμε
Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δίσκος: Τα αγροτικά (1975)
Μουσική-Στίχοι: Θωμάς Μπακαλάκος
-----
Πάει καλά φέτος η χρονιά,
πάει καλά, προκόψαν όλα τα σπαρτά.

Θα 'ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες.
Θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες
κι εμείς στα ίδια θα 'μαστ' άλλη μια φορά,
μας παίρνουν της σοδειά φτηνά.

Όχι δεν πουλάμε.

Τα παιδιά κάνουνε χαρά,
τα παιδιά βλέπουνε μπόλικη σοδειά.

σημείωση egersis: Kάποιοι με ρώτησαν όταν τους είπα ότι θα αναρτήσω αυτό το κομμάτι: Μα αυτό είναι ''κομμουνιστικό'', πως θα το βάλεις; Τους απάντησα ρωτόντας τους που είναι τα αντίστοιχα ''εθνικιστικά''; Σιώπησαν....Κάποιοι παλιότεροι βλέπετε αντί να φροντίσουν γι αυτό περιορίστικαν στον στείρο αντικομμουνισμό. Η εποχή τους μπορεί να πέρασε αλλά οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP