Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Θράκη - Ξάνθη: Διαφήμιση της Forthnet στα τούρκικα!!!



Φαίνεται πως τελικά μετά τη Vodafone, κάποιος άλλος το έχει πάρει απόφαση να "ξυθεί στην γκλίτσα του τσομπάνη"... Δεν εξηγείται διαφορετικά...
Μετά την τελευταία πρόκληση με την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης, από τη Vodafone η οποία κινείται στο γνωστό κλίμα του φιλο-νεο-οθωμανισμού για να προκαλέσει με την διαφημιστική της καμπάνια μέσα στην Θράκη, και άλλη εταιρεία μπαίνει στον κόσμο των εθνικών προκλήσεων... Ποιά; H Forthnet!!
Έτσι, σήμερα 18.2.2011, στα δρομάκια της παραδοσιακής παλιάς πόλης της Ξάνθης (όπου σιγά σιγά αρχίζει να γεννιέται το πνεύμα του Καρναβαλιού με πλήθος κόσμου να έρχεται από τις γειτονικές πόλεις) βρέθηκαν πάρα πολλές διαφημιστικές αφίσες της εταιρείας σκάνδαλο, μέσω των οποίων ψάχνει για... συνδρομητές.
Φυσικά δεν είναι κακό αυτό.
Αλλά, το να ψάχνει για συνδρομητές σε μία πόλη της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τουρκική γλώσσα, τότε αν μη τι άλλο γίνεται προκλητική...!
Φαίνεται πως ο χώρος της διαφήμισης είναι σαν τα λεφτά. Δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε σεβασμό... απέναντι στους ανθρώπους που -υποτίθεται- απευθύνεται...
Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στην τηλεφωνική εταιρεία πως η Θράκη είναι Ελληνική περιοχή, πως οι κάτοικοί της μιλάνε και γράφουν στην Ελληνική γλώσσα και πως καμία σχέση δεν έχει με την Τουρκία, πέρα από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου που προσπαθούν να την κάνουν τουρκική;
Τελικά, μήπως και η Forthnet έχει τα χαρακτηριστικά των τούρκων προπαγανδιστών που αποσκοπούν στην σμίκρυνση και την εν γένει μείωση της Ελλάδας;
Μπορεί να είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μήπως θα έπρεπε να πάψουν τις συνδέσεις τους όλοι οι πολίτες της Θράκης από την εν λόγω εταιρεία, για να της δείξουν ότι "πρέπει να σέβεται τα χέρια που της δίνουν ψωμί";
Εκτός και αν η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει περισσότερα χρήματα από άλλες πηγές, χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες... που θυμίζουν να έχουν άλλου τύπου 2play περιεχόμενο...!
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται τεράστιο, όταν προσέξουμε πως ο χάρτης της χώρας που διαφημίζεται η Forthnet, είναι η... Τουρκία!!!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ!

Συνέντευξη του Προξένου Κορυτσάς Θεόδωρου Οικονόμου- Καμαρινού στο noiazomai.net

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο ανακληθείς αιφνιδιαστικά στην Αθήνα Έλληνας Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός, αποκαλύπτει ότι αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η χρησιμοποίηση των όρων «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος»! Λέξεις που είναι φαίνεται απαγορευμένες για το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά όχι και για τη συνείδηση και τις καρδιές των αληθινών Ελλήνων Διπλωματών, που υπηρετούν με αυτοθυσία την Πατρίδα και τελικά χάρη στο φιλότιμο και την ατομική τους προσπάθεια διασώζεται ακόμη η Ελλάδα…

«ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»

Ν: Έχει σηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών κ. Οικονόμου για την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή σας από την Κορυτσά. Είστε στα μάτια των Ελλήνων όλου του κόσμου ένας ήρωας, όπως φαίνεται στα μηνύματα που καταφθάνουν και εδώ στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… Αληθεύει πως ο λόγος της ανάκλησής σας ήταν τα λόγια που είπατε στους Βορειοηπειρώτες, πως «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες», πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο»;

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο! Εάν ήμουν στην Καμπέρα ή κάπου αλλού, θα λειτουργούσα υπό άλλες συνθήκες. Αλλά ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο»…

«ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ»

Ν: Τι έχετε να πείτε τώρα πια στους Έλληνες του κόσμου, που θέλουν να σας ακούσουν. Η στάση σας είναι ένα σπάνιο κυριολεκτικά φαινόμενο στους καιρούς που ζούμε. Είναι μια στάση «Ίωνα Δραγούμη»…

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Σας είπα πως έκανα απλά το χρέος μου. Τίποτε παραπάνω. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα Εθνικά Θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ


Ν: Πίσω σας, με την αιφνιδιαστική απομάκρυνση, αφήσατε τους Βορειοηπειρώτες για τους οποίους αγωνιστήκατε. Τι μήνυμα έχετε να τους στείλετε τώρα, καθώς έχουν μείνει εμβρόντητοι με τη στάση της Αθήνας;

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Να δώσουν το παρόν στην Απογραφή! Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους για τη Βόρειο Ήπειρο!
Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…

Η Απογραφή είναι πολύ σημαντική! Και χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να εγγραφούν στην Ομόνοια! Για μένα αυτός ήταν ο στόχος! Και οι περισσότεροι από αυτούς τους Έλληνες της Κορυτσάς, το 80%, είναι Βλαχόφωνοι!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό που επετεύχθη, τόσο που ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αλβανούς, που διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακληθώ στην Αθήνα»….

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ …ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Ν: Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα, δήλωσε πως αυτά που είπατε περί Ελλήνων και Βορείου Ηπείρου, είναι «προσωπικές σας απόψεις»…

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Προσωπικές μου απόψεις; Δεν είναι λοιπόν για τον Πρέσβη αυτοί εκεί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος; Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει; Κάθε τόσο καίνε την ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει! Γιατί;»!

«ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΝΑ»…

Ν: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμη; Σε λίγο τα λόγια σας θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού:

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση... Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»


Σχόλιο egersis:

Ένα μεγάλο εύγε από εμάς στον Έλληνα Πρόξενο Κορυτσάς. Απλά γιάτι κάνει το καθήκον του όταν οι άλλοι γύρω του δειλιάζουν...
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ" ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ:ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Βρεθήκαμε σήμερα σε μία από τις περιοχές των "τζαμπατζήδων":Πριν νομίσει κανείς ότι πήγαμε σε κανένα βουνό ή άντρο ανταρτών,καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με την όλη υπόθεση.
Καταρχήν,το κίνημα ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από μεμονωμένους πολίτες αρχικά,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ:Συμμετείχε κόσμος από όλα τα κόμματα και πολλοί που δεν ψηφίζουν καν.Επίσης,όλες οι κοινότητες της Βορειοανατολικής Αττικής συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.Λεπτομέρεια:Δεν έχουν...κομμουνιστές Κοινοτάρχες,αλλά συνήθως Πασόκους και Νεοδημοκράτες.

Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ",εδώ. \

Πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή συγκεκριμένη αναφορά σε κόμματα,σε αντίθεση με τον "κλώνο" τους,τις "ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΟΔΙΑ-ΣΤΟΠ",όπου η αρθογραφία εξαντλείται στις "δηλώσεις συμπαράστασης" των Παπαρήγα και Τσίπρα και σε κομμουνιστικά τσιτάτα!

Όσοι είναι δύσπιστοι,μπορούν να ρίξουν μια ματιά και στις φωτογραφίες που έχουν οι δύο ιστοσελίδες:Οι συμμετέχοντες στην πρώτη κίνηση,φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι πολίτες ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.Αντίθετα,στη δεύτερη και "καπελωμένη",είναι σα να βλέπουμε διαδήλωση της...ΚΝΕ,έστω και λίγο μεγαλύτερης ηλικίας!

Σημειώστε επίσης πως οι δύο "φορείς" κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις για ενημέρωση,είτε τοπικά είτε πανελλαδικά.

ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ,ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

Σημείωση:Προφανώς κάθε πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να συμμετέχει σε μία τέτοια πρωτοβουλία.Άλλο όμως κάτι που γίνεται αρχικά ως αυθόρμητη αντίδραση και άλλο αυτό που παίρνει ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ από πολιτικά γραφεία.

Προς μεγάλη μας ικανοποίηση,διαπιστώσαμε πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι με την ΠΡΩΤΗ,"ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ" ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ.

Όπως πάντα,η μία "βαλβίδα" του συστήματος από "αριστερά",προσπαθεί να καπελώσει έτσι ώστε να καταργήσει τελικά,μια αυθόρμητη λαική αντίδραση.Και η άλλη από "δεξιά",την κατασυκοφαντεί και την "τσουβαλιάζει",έτσι ώστε να απαξιωθεί στα μάτια του μέσου Έλληνα.


Γνωστός ο βρώμικος,προβοκατόρικος και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ρόλος και των δύο:Ο κόσμος όμως τους έχει καταλάβει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!


Για να "πειστούν" ορισμένοι,βάζουμε δυό φωτογραφίες:Η μία,με τα ΟΚΤΩ (!!!) διόδια που πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού για να μετακινούνται στα σπίτια και τις δουλειές τους!
Η δεύτερη,ένα ψήφισμα συμπαράστασης από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους Ελλάδος:Το βρίσκουμε λίγο δύσκολο να υπάρχουν "συμμορίτες" εκεί μέσα!
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ:ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Άκρα του τάφου σιωπή για τα επεισόδια στην Κομοτηνή, με αφορμή την επίσκεψη Παπανδρέου

Φωτογραφία απο το http://www.xanthipress.gr
 
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονται στην Κομοτηνή με αφορμή την εκεί επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού , αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατεί άκρα του  τάφου σιωπή.

Για τις 2μμ ήταν προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ», στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Η συνεδρίαση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Το μεσημέρι, όμως, aπέναντι από το ξενοδοχείο εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στην κλωστουφαντουργία ΕΝΚΛΩ (πρώην όμιλος Λαναρά) και ζήτησαν να πάρουν δεσμεύσεις από Κυβέρνηση και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Δεν τους το επέτρεψαν. Κλούβες ΜΑΤ εμφανίστηκαν και όταν το πλήθος των εργαζομένων πέταξε πέτρες απάντησαν με δακρυγόνα. Με ντοντούκες οι διαδηλωτές φώναζαν “Λεφτά Υπάρχουν” και στη συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα όπως “Εσείς τα φάγατε, Λαμόγια – Καρχαρίες”.

Παράλληλα αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρότησαν πορεία η οποία  διαλύθηκε  από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων
Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Πουτάνες από κούνια

Απόκριες! Για άλλους σημαίνει αποχή από το κρέας, για άλλους ευκαιρία για ξεσάλωμα και γλέντια, για άλλους ευκαιρία να ενδυθούν τον εαυτό που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν.
Όμως για τις μητέρες μικρών κοριτσιών μέχρι πρότινος ( γράφω μέχρι πρότινος επειδή δεν γνωρίζω πόσο θα επηρεάσει την κατάσταση η ύφεση) σήμαινε το ακόλουθο: Τρεχάλα σε μαγαζιά με εποχιακά και παιχνιδάδικα, επιλογή στολών, ψάξιμο γι’ αντιαλλεργικά μακιγιάζ και ροζ αδερφάκι μου, πολύ ροζ! Ροζ πριγκήπισες, ροζ πεταλούδες, ροζ χορεύτριες.
Η μικρή μου κόρη φέτος δε θέλει να ντυθεί ροζ. Αποφάσισε να ντυθεί μάγισσα. Με μαύρα μαλλιά, λευκή τούφα, μυτερό καπέλο κι ένα ραβδάκι με αράχνες. Ίσως να την επηρεάζω με τόσα μαύρα που φοράω αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν, όταν γύρισα σπίτι μού έδωσε το φυλλάδιο από το μαγαζί εποχιακών της περιοχής μας για να διαλέξουμε τη στολή της. Γυρνώντας τις σελίδες σχολιάζαμε τις στολές, γελούσαμε, πειράζαμε η μία την άλλη.
Ξαφνικά, το γέλιο μου κόπηκε, τα μάτια μου πετάχτηκαν έξω, νομίζω ότι εμφανίστηκε και λίγος αφρός στην άκρη του στόματός μου. Η εννιάχρονη κόρη μου κοιτούσε πανικόβλητη πότε εμένα, πότε το φυλλάδιο και καθώς κατάλαβε το λόγο της σύγχισής μου μου είπε «όχι μαμά μου, όχι μην ανησυχείς, εγώ θα ντυθώ μάγισσα, μαύρη μάγισσα, δε θέλω να γίνω ροζ σέξυ νοσοκόμα»
Κάποιο πονηρό επιχειρηματικό μυαλό θέλησε φέτος να «σπάσει» τη μονοτονία των κοριτσίστικων αποκριάτικων στολών. Ίσως αποφάσισε ότι ενόψει κρίσης πρέπει να κάνει τη διαφορά και να πρωτοτυπήσει ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να προτιμήσουν οι αγανακτισμένες μικρομάνες τη δική του παραγωγή και όχι του άλλου. Γέμισε η αγορά με τις στολές που επισυνάπτω στις φωτογραφίες (για ηλικίες 8-14 ετών).
Φέτος λοιπόν θα ντύσουμε τα μικρά μας κοριτσάκια, πουτάνες. Θα τους βάλουμε στολές με δεκαπεντάποντες πλατφόρμες, θα τους φορέσουμε στολές που χρησιμοποιούν στις τσόντες για να ξυπνούν κοιμισμένες λίμπιντο και θα τα βγάλουμε έξω ορμηνεύοντάς τα να κουνάνε θελκτικά τον κώλο, θα τα στήσουμε σε στύλους για να τους μάθουμε pole dancing (να μην πάνε χαμένα και τα παπούτσια) και θα τους δείξουμε τα καλύτερα τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια. Έτσι, θα είμαστε σίγουροι ότι το μικρό μας κορίτσι δε θα πεινάσει ποτέ.
Το καλύτερο μάθημα επαγγελματικού  προσανατολισμού κάνουμε στα κορίτσια μας. Το ξέκωλο της μέρας σάς στέλνει τους χαιρετισμούς του: στις τηλεοράσεις, τις φυλλάδες, τώρα και στο παιχνιδάδικο της γειτονιάς σας!
Για να είναι σίγουροι ότι πλέον θα γίνουμε αυτό που μας πρέπει: πουτάνες από κούνια.

amelielaw.wordpress
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τo ''1821'' του ΣΚΑΙ

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΡΑ ΠΑΤΡΑ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1873

Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 61 ΤΚ 262 26 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ. (2610) 272 722 FAX (2610)279340 ΚΙΝ. - 6972. 296949 http://www.pankalavritinos.com

Πάτρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σε συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ως άνω Συλλόγου, την 14η Φεβρουαρίου 2011 στην οποία συμμετείχαν έγκριτα μέλη της Πατραϊκής κοινωνίας, ιστορικοί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, βουλευτές και εκπρόσωποι-αντιδήμαρχοι των δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων καθώς και εθνικοτοπικοί Σύλλογοι της πόλης μας, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος, όπως αυτό παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας από ελάχιστη μερίδα των Μ.Μ.Ε.


“ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ”

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Επανάστασης, απαξίωσης ιστορικών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στον Αγώνα του 1821 και επί πλέον διαγραφής ιστορικών γεγονότων μεγίστης εθνικής σημασίας. Αποκορύφωση των ως άνω απαξιωτικών ενεργειών ήταν η προβολή, προ ολίγων ημερών, από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» μιας σειράς δήθεν ιστορικών εκπομπών, οι οποίες σκοπό έχουν να διαγράψουν και να σπιλώσουν το έργο των σημαντικοτέρων Ελλήνων αλλά και ξένων Ιστορικών.

Η προσπάθεια αυτή η οποία σημειωτέον γίνεται με την οικονομική στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δηλ. με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, υλοποιείται μέσω τηλεοπτικής παραγωγής για την οποία ενώ υπάρχουν πολλές και τεκμηριωμένες αντιδράσεις, τα Μ.Μ.Ε. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σιωπούν προκλητικά. Εκτιμούμε ότι όλη αυτή η μεθοδευμένη δράση αποπειράται να κατεδαφίσει τους σημαντικούς πυλώνες της εθνικής μας οντότητας και να προκαλέσει αμφισβήτηση των εθνικών μας ιδεωδών ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία. Τα ανωτέρω αποτελούν κατ’ ελάχιστον ασέβεια στη μνήμη των μεγάλων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδας.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Την Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε

Τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ)

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Την Υπουργό Παιδείας

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών

Την Ακαδημία Αθηνών

Τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών

Τον πρόεδρο ΑΤΕΙ Πάτρας

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Το Διοικητή Εθνικής Τράπεζας

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

Τους Βουλευτές Αχαΐας

Τους Δημάρχους Νομού Αχαΐας

Τις Εκπαιδευτικές αρχές Νομού Αχαΐας

Τα Μ.Μ.Ε.

όπως παρέμβουν με τον προσήκοντα τρόπο για την αντιμετώπιση των ως άνω προκλήσεων, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες που απορρέουν από το θεσμικό τους ρόλο.

Το ως άνω ψήφισμα εγκρίνουν και συνυπογράφουν :

1. Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας

2. Σύλλογος των Εν Πάτραις Γορτυνίων

3. Σύλλογος των Εν Αιγίω Καλαβρυτινών

4. Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών Πάτρας

5. Σύλλογος των Εν Πάτραις Ναυπακτίων

6. Σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας

7. Σύλλογος των Εν Πάτραις Λειβαρτζινών

8. Σύλλογος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών

9. Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Προδρόμου Κάπελης Νομού Ηλείας

Συμπαρίστανται και εγκρίνουν οι παρακάτω ομογενειακοί Σύλλογοι :

1) Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Καναδά-Τορόντο

2) Ένωση Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Τορόντο

3) Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σικάγου

4) Σύλλογος «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΛΑΒΑΡΟ 1821» Νέα Υόρκη

5) Πανκαλαβρυτινή αδελφότητα «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Μελβούρνης

6) Σύλλογος «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σίδνεϋ.

7) Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Νοτίου Αφρικής.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της Συγκέντρωσης-Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας

Αθανάσιος Φραντζής
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP