Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΙΛ ΣΑΣ



δείτε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

«Η ιθαγένεια δεν είναι ατομικό δικαίωμα»

Τι έγινε στη συνεδρίαση του ΣτΕ για το λαθρονομοσχέδιο 


"Κύριε καθηγητά μου, θα ήθελα πολύ να τα ασπαστώ αυτά, αλλά να μιλάμε με όρους νομιμότητας συνολικά... Δυσκολεύομαι εδώ να αποδεχθώ το νόμιμο". Η υπόμνηση αυτή στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, από την έδρα, λέει πολλά. Χώρος: Συμβούλιο της Επικρατείας (την περασμένη Δευτέρα), εκεί όπου ο εθνομηδενισμός θα ηττηθεί. Για έναν πολύ απλό και ουσιώδη λόγο: ζούμε σε εθνικό κράτος. Η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη, μια ανερχόμενη νομικός, έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και το καθήκον της ως Ελληνίδα, στο βαθμό που μας επιτρέπεται να την κρίνουμε. Η υπόθεση: αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας και ψήφου αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, από τον δικηγόρο Γιάννη Ανδριόπουλο. Ο εισηγητής, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, έκανε δεκτή την πρόταση αντισυνταγματικότητας.


Η 7η Νοεμβρίου στον αέρα...

Την κυβέρνηση την έχει πιάσει σύγκρυο, καθώς ενδεχόμενη αποδοχή της έγκλησης, θα σημάνει τρομερά προβλήματα για αυτήν σε πολιτικό αλλά και διοικητικό επίπεδο, ενώ οι επιπλοκές της απόφασης, αν αυτή επισημαίνει αντισυνταγματικότητα, θα δημιουργήσουν απίστευτο πρόβλημα ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Και κάτι άλλο; θα δοθεί η εντύπωση στο ευρύ κοινό μεθόδευσης εκ μέρους της κυβέρνησης και εθνομηδενιστικών κύκλων, που αποκλίνουν από τη νομιμότητα. Η παραπάνω φράση λοιπόν του δικαστή, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣτΕ για την έγκληση κατά της νομιμότητας του λαθρονομοσχεδίου από Έλληνα νομικό, μιλά από μόνη της για το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Η παρέμβαση του γνωστού για τις "προοδευτικές" απόψεις του καθηγητή της Νομικής Αθηνών Νίκου Αλιβιζάτου, συντάκτη του εθνοκτόνου και επίμαχου νομοσχεδίου, δεν έδειξε να γίνεται στην ουσία του επιχειρήματός της, δεκτή. Σημειωτέον ότι ο καθηγητής Νομικής δήλωσε πως 152.000 αλλοδαποί πληρούν τα κριτήρια για νομιμοποίηση, βάσει του νέου νόμου...
Στο ΣτΕ, ενέχει πλέον ο κίνδυνος για την κυβέρνηση να χάσει "τα αυγά και τα πασχάλια", καθώς αναδείχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης η έννοια η συνταγματική του έθνους. "Τα συντάγματά μας συγκροτούν, συνιστούν, συντάσσουν εθνικό κράτος... είναι πολλές οι διατάξεις του συντάγματος που βρίθουν του όρου έθνος, εθνικός...". "Η ιθαγένεια δεν είναι ατομικό δικαίωμα", "η αρχή της νομιμότητας βάλλεται, με τις αλλεπάλληλες νομιμοποιήσεις των υπαγομένων στο νόμο περί αλλοδαπών, παρά προστατεύεται", ενώ ακούστηκαν από την έδρα και σχόλια περί "εισβολής" των μεταναστών στη χώρα. Και στο Μαξίμου τους έπιασε τρέμουλο. Ο εισηγητής του εθνικά απαράδεκτου νόμου Γιάννης Ραγκούσης, παίζει πολιτικά το κεφάλι του. Σημειώνουμε εδώ πως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης το ότι η υποχρεωτική ψήφος, δεν αφορά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά στις βουλευτικές, κάτι που εντέχνως αποκρύβεται από τον πολύ κόσμο...
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική και γλέντι ελληνικό


Η μεγάλη επέλαση απέναντι στον τρόπο ζωής μας και στην κουλτούρα της διασκέδασής μας, την αστική, δυνάμωσε κάπου γύρω στο 1992-93 και κορυφώθηκε κάπου γύρω στο 1995-97.

Μέχρι τότε στους πάγκους των πλανόδιων με τις κασέτες εύρισκες λαϊκούς και ρεμπέτες, ροκ, Σαββόπουλο, Ασιμο ίσως, και τέτοια. Μετά, και με την έλευση του CD και την καθιέρωση της ελεύθερης, δεν ξέρω από τι, τηλεόρασης, το πράγμα χάλασε πολύ. Μα πάρα πολύ.

Βέβαια και πριν από αυτά είχαμε μια “κουλτουριάρικη” επέλαση με “κοντσέρτα για αρκούδες”, αμπέχωνα, δήθεν επανάσταση, δήθεν σοσιαλισμός και τα παρόμοια, αλλά η λαϊκή ψυχή ζούσε ακόμη. Μετά ξέφυγε η κατάσταση. Ξέφυγαν και οι ελπίδες μας, μακριά σαν πουλάκια.

Λουσάτοι “ερμηνευτές” και “ερμηνεύτριες”, διάφοροι γυαλιστεροί, που περνούσαν για νομιμοποίηση στην λαϊκή συνείδηση ακόμη και ως καλεσμένοι από σοβαρές τηλεοπτικές εκπομπές, άλωσαν τα γούστα και την αισθητική, των νέων κυρίως, που ήδη είχε δεχθεί σοβαρά χτυπήματα. Και μαζί την ιδεολογία τους για την ζωή. Εως εξαφανίσεως...
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΘΛΙΟΥΣ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ...

ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Η Βόρειος Ήπειρος στο σταυροδρόμι της Ιστορίας - Διπλό μήνυμα του Μητροπολίτη Κονίτσης από το Θέατρο Πολίχνης

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης στο Δημοτικό Θέατρο όπου κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΑ κ.κ. Ανδρέας. Ο αγωνιστής ιεράρχης εν συντομία ανέλυσε το βορειοηπειρωτικό από την αρχή του (δηλ. από το 1913 οπότε και για πρώτη φορά στην ιστορία η ενιαίος ήπειρος διαιρέθηκε βιαίως) μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτεργάτη του σύγχρονου βορειοηπειρωτικού αγώνα, αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Σεβαστιανό. Το κλείσιμο της ομιλίας περιείχε ένα διπλό μήνυμα. Πρώτον, ότι η λύση του αδικημένου εθνικού αυτού θέματος θα δοθεί μόνο μέσω της Αυτονομίας, δηλαδή του δικαιώματος των Βορειοηπειρωτών να ρυθμίζουν οι ίδιοι τα της εκπαίδευσής και διοίκησής τους. Δεύτερον, έστειλε προς τους Βορειοηπειρώτες, που φυλάττοντας Θερμοπύλες παραμένουν στις πατρογονικές τους εστίες, το μήνυμα: «Κουράγιο αδέρφια!».

Αναλυτικό ρεπορτάζ:
Διαβάστε περισσότερα...

Ιωάννης Χασιώτης: Εφόσον το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια δεν λύθηκε δεν έληξε και ο αγώνας

Συνέντευξη στην εφημερίδα Μακεδονία, 17/10/10

Ο κ. Ιωάννης Χασιώτης απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε με ιδιαίτερη ενάργεια, χωρίς να κρύβει και τη αγωνία του για την πορεία του Μουσείου, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια οι δραστηριότητες του Ιδρύματος και του Μουσείου βρίσκονται χωρίς κρατική επιχορήγηση.

-Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν ένας ιδιαίτερα προικισμένος άνθρωπος με ξεχωριστή μόρφωση, ο οποίος μάλιστα προοριζόταν να αναλάβει διευθυντής - σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ή ακόμη και να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εντούτοις η δράση του ήταν κυρίως εθνική και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τον Ελληνισμό. Έτσι είναι ιδιαίτερα ταιριαστός ο τίτλος που δόθηκε στην έκθεση. Εσείς ως ιστορικός πώς αξιολογείται την πορεία του έλληνα ιεράρχη;

-Την εποχή της δράσης του, το εθνικό και το εκκλησιαστικό ταυτιζόταν στη συνείδηση όλων σχεδόν των Ελλήνων ιεραρχών. Γι’ αυτό και ο μητροπολίτης Γερμανός, όταν στρατεύθηκε στη μητρόπολη Καστοριάς για να προστατεύσει τα πατριαρχικά δικαιώματα στη Μακεδονία έναντι της Εξαρχίας, υπηρέτησε ταυτόχρονα και τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού στον μακεδονικό χώρο.

-Η μορφή του μητροπολίτη Καστοριάς έχει μελετηθεί όσο θα έπρεπε από την ελληνική ιστοριογραφία; Διδάσκεται ως ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στα πανεπιστήμια;

-Και ναι και όχι. Ο κόσμος γνωρίζει κάπως τον Καραβαγγέλη για τη δυναμική του παρουσία στον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά αγνοεί τη γενικότερη δράση του, π.χ. το ρόλο του στον Πόντο εναντίον του νεοτουρκικού καθεστώτος. Σχετικά με τη διδασκαλία: Πιστεύω ότι η δράση του στην Καστοριά δεν μπορεί να λείπει από καμιά εξιστόρηση του μακεδονικού ζητήματος...
Διαβάστε περισσότερα...

H Συρία απαγόρευσε τη Μπούρκα

Image

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail η Συρία προχώρησε σε απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας που καλύπτει το πρόσωπο εκτός από τα μάτια, από τα πανεπιστήμια της χώρας Η απόφαση αυτή ήρθε να συμπέσει με ανάλογες αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η Γαλλία, ενώ το θέμα παραμένει ανοικτό και στην Βρετανία.



Η εντολή ήρθε από το κοσμικό καθεστώς της Δαμασκού η οποία φοβάται την εξάπλωση ισλαμικών εξτρεμιστικών στοιχείων ιδίως στα πανεπιστήμια της χώρας. Η Συρία δεν είναι μουσουλμανική χώρα και η κυβερνητική ανακοίνωση κάνει λόγο πως η απαγόρευση έγινε για να προφυλαχθεί ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους.
Η απαγόρευση αφορά τόσο τις μαντίλες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο όσο και τις ολόσωμες «στολές» που φορούν οι γυναίκες που καλύπτουν όλο το σώμα, αφήνει όμως έξω τις μαντίλες που καλύπτουν μόνο το κεφάλι. Περίπου 1200 καθηγήτριες σε πανεπιστήμια της χώρας που φορούσαν τη Μπούρκα έχουν απομακρυνθεί από τις έδρες τους και επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου δεν έρχονται σε επαφή με σπουδαστές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Διαβάστε περισσότερα...

''ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ'' - ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

"ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ... ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!"




Διαβάστε περισσότερα...

Είναι δυνατόν να είστε τόσο μαλάκες στη zougla.gr ?

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Αγανακτούν στο taxalia και δικαιολογημένα

Δείτε γιατί τα "πήραμε στο κρανίο", κι αν βρεθεί ένας (-1-) αναγνώστης, που να πεί ότι έχουμε άδικο που τους κράζουμε έτσι, εμείς θα κλείσουμε το taxalia ! Δείτε:


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182378&cid=122.
Μιλάμε για το Ν.1 ειδησειογραφικό πόρταλ. Ναι, σε αυτό δημοσιεύεται η ..ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ !!!! Μόλις προχθές!!! Πόσο μαλάκες μπορεί να είστε για λίγα κλικς;;;; Aκόμη και υλικό παιδικής πορνογραφίας είστε ικανοί να βάλετε, αρκεί να μετράτε κλικς!
Ακομη κι οι σαλταρισμένοι μπλόγκερς το πήραν χαμπάρι τι είναι αυτή η φωτο. Εσείς στο κοπρομάγαζό σας όχι !!! Ρόμπες ξεκούμπωτες !
Και προσοχή: η "είδηση" είναι στο τμήμα ειδήσεων της zougla κι όχι στα "blogs".
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πληρώνει την ΔΕΗ 1 στους 3 καταναλωτές

ME TI NA ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ; ME ΠΕΤΡΕΣ;

Στη χώρα συνολικά το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 27,62% (ένας στους τέσσερις καταναλωτές). Μόνο τον φετινό Ιούνιο 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του «Εθνους» καταγράφετε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και σε άλλες ΔΕΚΟ, καθώς:

- Στον ΟΤΕ εκτιμάται πως οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000.
- Στην ΕΥΔΑΠ διαπιστώνεται πως αυξάνονται θεαματικά τα κρούσματα των απλήρωτων λογαριασμών, ιδιαίτερα αυτών με υψηλά ποσά.
Η κατάσταση στη ΔΕΗ αναμένεται να επιδεινωθεί από τον Ιανουάριο, οπότε το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κατά 13,7% τουλάχιστον...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP